Tämä sivu on päivitetty 20.9.2018
Pyöräilyn reittiopas
sääSÄÄ 5vrk
Auringon nousu- ja laskuajat
Foreca sade 3vrk
Foreca tuntiennuste
ROK Bikers Jalan ja Pyörällä(Liikenneturva)

Fillaristin liikennesäännöt
KilometrikisaRubiinin OlutKlubi osallistuu Kilometrikisaan kahdella joukkueella ROK Bikers ja ROK Bikers2.
27.6.2018 klo 23:46 ROK Bikers on Kilometrikisassa sijalla 3.
Normaali aikataulu tuleville pyöräviikoille:
Kesällä joka arkipäivä klo 17:00,
Pyhinä, Lauantaina  ja Sunnuntaina klo 12:00 ja klo 17:00 toinen lenkki, jos innokkaita sompaajia riittää.
Suunnitelma ei ole kiveen hakattu. Sitä voidaan muuttaa yleisön pyynnöstä. Pyhinä ja muulloinkin saatetaan ajella milloin sattuu. Seuraa näitä sivuja tai liity.

Kaikki ovat tervetulleita mukaan lenkeille !
Ajellaan usein sopimuksen mukaan, joten lenkit voivat olla milloin tahansa. Kysele ja/tai ehdota omia aikataulujasi. Lähtöpaikka Rubiinin edessä.


 
ROKin pyöräilyTarmo
Fillari-Mikko


joulukuusi
Hyvää Joulua ROKkaat ROKilaiset. Kuvassa ROK Bikersin joulukuusi ilman jouluvaloja ja ilman kypärää. Olutta on !

20.9.

16.9. Sunnuntai klo 12    Sama kuin  8.9.

8.9. Lauantai klo 12:02    Kaitsu ja Jusa ajoivat myötätuulessa Kehä III:sta länteen Hämeenkylään. Hämeenkylästä Lammaslammen ja Rajatorpantien kautta Vihdintietä Lassilaan. Lassilasta kauppakeskus Kaaren kautta Kehä I.lle.Juu ja sitten Paloheinän kautta kotiin Rubiiniin. 35 km.

2.9. Maanantai klo 17:00   Kaitsu ja Jusa kävivät pikaisesti Korsossa kääntymässä. 22 km.

SI-SU-päivä 1.9. klo 11   8*11 km SI-SU-päivän aamu ei valjennut lupauksia herätellen. Satoi vettä. Lenkin vetäjäksi lupautunut Jua lähti kuitenkin pakosta paikalle puoltatuntia aikaisemmin, koska silloin alkoi mainoksen mukaan ilmoittautuminen lenkille. Kaitsukin ilmestyi ja siinä sitä sitten ihmeteltiin tuleeko tänään ketään.
Sade oli muuttunut tihkuksi ja silloin ilmestyivät paikalle Jarmo ja Eija. Lähtöhetkellä klo 11:00 tihkusade yhtäkkiä lakkasi ja ilmottautujien tulva alkoi. Heino ilmottautui mukaan, samoin isä ja tytär, Henkka ja Anni ja sitten, jostain kätköistä ilmiintyi vielä Sirpukka. Kasassa oli kahdeksan kovan joukko, jolla olisi voinut osallistua vaikka Ranskan Ympäriajoon. Kyseessä oli kuitenkin jo traditioksi muodostunut le Tour Siltamäki eli Siltamäen Ympäriajo.
Siltamäen ostarilta, Jalopeurantien kääntöpaikalta lähdettiin matkaan. Ankkalampi kiertäen saavuimme Keravajoen varteen. Kaunista joenvartta pitkin pääsimme leppoisasti Tapaninkyläntielle. Suutarinkyläntietä ajelimme aina Suutarinkylän peruskoululle. Tässä vaiheessa Annin fillari naksui jo todella pahasti. Henkka, joka oli myös Annin mekaanikko päätti, että heidän piti lopettaa ja palata juhlapaikalle ostarille syömään lohdutukseksi muurinpohjalettuja.
 Matka jatkui nyt kuuden pyöräilijän voimin metsätaipaleelle. Jätekukkula eteläpuolitse kiertäen pääsimme metsästä Lyhtytielle ja edelleen Lasinpuhaltajantietä pitkin Kehä III:n alittavalle Starkin tunnlille. Tunnelissa jouduimme pysähtymään, kun sadekuuro yllätti meidät. Kehä III:n pohjoispuolta jatkoimme Keravajoen yli. Ajelimme hetken Keravajoen länsireunaa. Alitimme taas Kehä III:n ja saavuimme pian Sateenkaarisillalle. Sateenkaarisillalla pitelimme taas hetken sadetta, kunnes ajoimme Keravajoen itärantaa Ankkalammen kautta kotiin Siltamäen ostarille.

25.8. Lauantai    Ajettiin satamapäiville Vuosaareen. Matkalle lähtivät Eijat L ja R sekä Sirpa, Pekka , Kaitsu ja Jusa. 36 km.

22.8. Keskiviikko klo 9:30   Ville, Kaitsu ja Jusa (100, 104, 97) kävivät Porvoossa.

16.8. Torstai klo 9    Tänään oltiin lähdössä PorNaisiin. Lähtijöitä oli perati neljä Rubiinin edessä. Eija L, Eija R, Kaitsu ja taas myöhässä saapunut Jusa. Pekka käytiin vielä hakemassa "matkan varrelta".
Eija L Saattoi meidät Keravalle asti. "Pekan hakumatkan" ansiosta Eila L:lle kertyi n. 41 km. Keravalta eteenpäin aina Järvenpäähän asti meitä kaitsi toinen Eija. Eija Riihimaalle kertyi 65,2 km. Eija R oli ekaa kertaa ROK Bikersin matkassa ja ajeli heti aina Järvenpäähän asti. Aikamoinen porukkaan liittyminen.
Pornainen
Sirpa tuli risteykseen vastaan.

ROK Bikersin
GRAND TOUR 2018
lähestyy. Oletko valmis ?
Ajellaan 21.7. klo 9:00...
Matkan pituus n. 80 km.

12.7. Torstai klo 13  Tänään piti lähteä klo 11. Aikataulu kummiskin muuttui useaan kertaan. Klo 13 päästiin vihdoin liikkeelle. Sää oli eritisen lämmin, mutta pilvinen. Tuulta ei paljon ollu. Ihan mukava sää. Matkaan lähtivät Mikko, Kaitsu ja Jusa. Matka kulki tuttua reittiä Korso, Kerava ja Järvenpää. Järvenpäässä Mikko jätti porukan ja ajoi Tuusulanjärven kiertäen kotiin. Matkaa Mikolle n. 60 km. Kaitsu ja Jusa jatkoivat kohti Jokelaa. Nelisen kilometria ennen Jokelaa he kääntyivät kuitenkin Kellokoskella. Kellokoskella oli sitten varikkopysähdys. Kellokoskelta matka jatkui takaisin Järvenpäähän, mutta nyt hieman lyhempää reittiä. Järvenpään jälkeen reitti kulki taas tuttuja polkuja Keravan ja Korson kautta kotiin Rubiiniin.

8.7. Sunnuntai klo 10    Tänään oli herätys aikaisin aamulla eli jo ennen kello kymmentä. Sää oli pilvinen, mutta näytti lähtiessä vielä ihan ajettavalta. Eija, Sirpa ja Jusa päätttivät pistäytyä Keravalla. Varikkopysähdyksellä Korsossa taivaalle alkoi kuitenkin kerääntymään tummia pilviä, joten porukka päätti varmuudeksi kääntyä takaisin. Paluumatkalla tehtiin vielä pieni ketunlenkki Keravanjoen vartta pitkin, joten matkaa kerti 32 km.

7.7. Lauantai klo 12    Lauantai oli jälleen Kartta20180707tuulinen päivä. Eija ajeli Sirpan ja Jusan kanssa vastatuuleen Nikinmäkeen asti. Sirpa ja Jusa jatkoivat siitä matkaa Sipoon Nikkilänä. Nikkilään mennessä tuuli kävi taka vasemmalta, joten matka joutui ihan mukavasti. Nikkilästä ajettiinkin sitten hulppeasti myötätuuleen Söderkullaan asti. Nyt alkoivat vaikeudet. Söderkullasta Kehä III:lle oli navakka vastatuuli sivuoikealta ja Kehä III:lla puskettiinkin sitten vastatuuleen.
  Pitkähkö matka ja loppumatkan, Kehä III:n lukuisat, navakkaan vastatuuleen ajetut pikkunyppylät, kypsensivät "mukavasti" väsyneitä kuskeja. Nyt alkoi olla jo kiire kotiin Rubiiniin, katsomaan, kuinka ruotsi saa pattiin Englannilta MM-jalkapallon puolivälierissä.


6.7. Perjantai klo 10    Allu ja Kaitsu ajoivat Kehä III:n Motonettiin ostelemaan kalastustarvikkeita. Allulle ja Kaitsulle 14 km. Sirpa ja Jusa saattoivat heidät Motonettiin asti, mutta jatkoivat sitten aina Juvanmalmille asti...

3.7. Tiistai n. klo 15    Koko päivän oli tullut sadekuuroja. Kolmen jälkeen iltapäivällä hieman hellitti. Silloin äkkiä matkaan. Koska klo 17:00 alkoivat futismatsit Kaitsu ja Jusa kävivät vain pikaisesti Saviolla kääntymässä. Keravallakin olis keritty käydä, mutta ei haluttu hötkyillä. 30 km.
  Taivas oli täynnä mustia roikkuvia pilviä, mutta pisaraakaan ei satanut. Kerran toki pysähdyttiin, kun piti katsoa, että minnespäin toi yks "mörköpilvi" menee. Meni poispäin eli vamos, let's go ! Oikeestaan sää oli pyöräilyyn mitä mainioin. Tuuli oli lähes olematon ja sateen jälkeen ilma oli puhdas ja happirikas. Pyörätie oli toki märkä, mutta ei litimärkä. Perse ja selkä pysyivät kuivina. Helppo reissu ja lähes ilmaiset 60 km(30+30) ROK Bikersille. 

1.7. Sunnuntai klo 11    Oli taas rankka pohjoistuuli. Kun ei oikein muuta keksitty, niin päätettiin pistäytyä Daltonissa. Eija lähti meitä saattamaan. Eija saattoikin meitä kunnolla. Matka lähti Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:stä pitkin Hämeenlinnantielle. Sitten pikkuteitä pitkin Ylästöntien länsipäähän. Eija palasi kotiin Ylästöntietä pitkin. Eijalle 26 km. Sirpa, Kaitsu ja Jusa jatkoivat vielä Kehä III:lle ja sitä pitkin Masalan Dalttoniin. Sirpalle, Kaitsulle ja Jusalle kilsoja varmaankin pikkasen vajaa 90 ???

30.6. Lauantai klo 10    Jusa oli kissanpentujen babysitterinä, mutta pääs livahtamaan ulos sen verran, että kävi saattamassa Sirpan ja Kaitsun matkaan. Jusalle 9 km. Sirpa ja Kaitsu jatkoivat keskikaupungille... ?

29.6. Perjantai klo 17:00    Kaitsu ja Jusa saapuivat lähtöpaikalle, vaikka sateenuhka oli ilmeinen. Kun ei kuitenkaan vielä satanut, niin äijät päättivät kokeilla, jos jonkinmoisen lenkin saisi aikaiseksi. Ei saatu, kun alkoi tihkuttaa ja äijät palasivat takaisin kotiin Rubiiniin. 3km

28.6. Torstai klo 10:00   Tänään suunnattiin kohti länttä. Tuuli kävi luoteesta koko päivän, mutta meillä oli mukava reitti, joka kulki aluksi vastatuuliosuudella Keskuspuiston siimeksessä. Toki meillä oli tiukkojakin vastatuuliosuuksia, mutta lounaistuuli oli yltymässä puhuriksi vasta iltapäivällä, kun lähtisimme kotimatkalle. Matkaan lähtivät Sirpa, Kaitsu ja Jusa.
  Ajoimme Pukinmäen Mackärin kiertäen Kehä I:stä pitkin Leppävaaraan. Leppävaarasta Tapiolan kautta Suomenojalle ja sitten Suomenojantietä pitkin Espoon Keskukseen. Sitten olikin helppo lasketella yltyvään myötätuuleen kotiin Rubiiniin. Sirpa 66. Kaitsu ja Jusa 67, kun ne ajo Tammiston kautta.

27.6. Keskiviikko  klo 9:45  Sirpa Kaitsu ja Jusa lähtivät Pasilaan. Sirpalla oli siellä joku kurssi. Ihan hyvä tekosyy pyöräilyyn, kun ois ajettu ilman syytäkin. Kun Sirpa oli kurssilla Kaitsu ja Jusa ajelivat muutaman kilsan stadissa. Sirpa ajoi kotiin Rubiiniin, mutta Kaitsu ja Jusa kävivät vielä Nikkilässä ostamassa "uusia perunoita". Ne oli loppu, mutta ehkä niitä on taas huomenna. Sirpalle 20 km. Kaitsulle ja Jusalle 76 km.

26.6. Tiistai    Kaitsu ja Jusa ajoivat Tikkurilan kautta Koivukylänvälälle ja sitten Tuusulantien kautta kotiin Rubiiniin. 19 km.

24.6. Sunnuntai   
"Moi Jusa
Juu jäi aaton lenkki väliin kun sää oli tosi kurja,
mutta
eilen sunnuntaina lähdettiin Rubiinin edestä kohti Korsoa. Päivi, Kaitsu ja minä. Paluumatkalla Tikkurilassa Päivi ja Kaitsu jatkoivat lenkkiä, minä jatkoin kotiin koska perheenemännän hommat odottivat kotona.
Koko päivän saldo 24 km"
terv
eija

"24.6.Eija,Päivi,Kaitsu käytiin Korsossa."
   -Kaitsu

23.6. Juhannuspäivä    
"Kävin kaupungissa kiertelemässä.86 km."
    - Kaitsu

 Juhannusaattona ja Juhannuspäivänä ajellaan klo 12 , jos sää ajelut sallii...
Sunnuntaina myös klo 12.
Juhannus
ROK Bikers ajaa ... ???
Ei ehkä ainakaan kovin kauas Landelle, eikä vesisateeseen, mutta...

22.6. Juhannusaatto klo 12    Kaitsu ja Jusa kävivät Tikkurilassa. Kun ajettiin hieman erikoisempia reittejä, niin saatiin kasaan sentään 13 km. Sää oli huono, vaikka lähtiessä ei satanutkaan. Paluumatkalla alkoi tihkuttaa vettä ja lopulta saatiin kesä sadetta niskaan. Puuskittainen vastatuuli vielä pilasi reissun lopullisesti.
  Niin että HYVÄÄ JUHANNUSTA !

20.6. Keskiviikko klo17    Whats App:sta lainattua:
[16:56, 20.6.2018] Kaitsu: Oon täällä odottamassa ajajia.ruppanan eessä
[16:57, 20.6.2018] Jusa: huh huh, ku väsyttää...
[16:58, 20.6.2018] Jusa: Saattaisin jaksaa Tammistoon asti ????
[17:00, 20.6.2018] Kaitsu: Ankkalammelle
Kaitsu ja Jusa kävivät sitten ankarassa tuulessa sekä Ankkalammella, että Tammistossa. Kilometreillä on turha kehuskella.                              ( 6 km )

17.6. Sunnuntai klo 10    Päivi, Sirpa,Kaitsu ja Jusa ajoivat Kehä III:sta pitkin Hämeenlinnantielle ja sitä pitkin Nurmijärvelle. Nurmijärveltä jatkettiin Jokelan ja Kellokosken kautta Järvenpäähän. Sitten palattiinkin jo kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 95 km.

16.6. Lauantai klo 10    Kaitsu ja Jusa kävivät "aamulenkillä" Hämeenkylässä kääntymässä. Eivät ihan ehtineet klo 12:ksi takas.  Kaitsu lähti vielä kiertämääm Tuusulajärveä ym. Hetken pähkäiltyään Jusakin lähti vielä ajelemaan, mutta ajeli vain Korsoon ja takaisin. Jusalle 30 + 22 = 52 km. Kaitsulle 30 + 72 km.= 102 km
16.6. Lauantai klo 12:00 Eija ja Jarmo...??

13.6. Keskiviikko klo 17    Jusa ja Kaitsu kävivät kiertämässä Motonetin 14 km.

11.6. Maanantai klo 17    Kaitsu ja Jusa kävivät Saviolla pyörähtämässä. 30 km

10.9. Sunnuntai klo 9:00    Käytiin Porkkalanniemellä, siinä venesataman kahvilassa. Ajelulla olivat mukana Sirpa, Kaitsu ja Jusa 134 km. Takastulo matkalla piti tehdä yksi ylimääräinen lenkki Tuusulantien ja Kehä III:n risteyksen ympäri, jotta saatiin yhteistuloksessa 400 km rikki.
  Siinä sitä onkin muilla Kilometrikisajoukkueilla ihmettelemistä.

9.9. Lauantai klo 12    Eija, Jarmo ja Kaitsu kävivät Haltialassa.

8.6. Perjantai klo 12    Sirpa, Kaitsu ja Jusa ajelivat pitkän pöpelikkö kierroksen, eli Espoon "ympäriajon". Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehäykköselle ja sittä pitkin Leppävaaraan. Leppävaarasta Tapiolan ja Suomenojan kautta Espoon keskustaan ja sitten Kehä III:sta pitkin myötätuuleen kotiin Rubiiniin. KM ?

7.6. Torstai klo 17:02    Jusa ajeli Nimismiehenlenkin Tammiston kautta. 12 km.
7.6. Torstai klo 12    Pidennetty pöpelikkölenkki. Pukinmäen Mackäri, Leppävaara, Lintuvaara, Hämeenkylä, Kehä III myötätuuleen takas kotiin Rubiiniin. Kaitsu ja Jusa 39 km.

6.6. Keskiviikko 10    Sirpa, Pekka Kaitsu kaupunkikierroksella. Sirpa ja Kaitsu kiersivät takastullessa vielä ketunlenkin Tikkurilan kautta. 68 km. Pekka ajoi kaupungilta Kontulaan. 60 km.

5.6. Tiistai klo 17:00    Tihkutti ja tuuli rankasti. Jusa kävi yksin kiertämässä Nimismiehenlenkin 9 km.

4.6. Maanantai klo 11    Tänään piti käydä porukalla kaupungilla asioilla, mutta sinne lähtivät vain Sirpa ja Kaitsu. Jusan tekosyynä olivat rispaantuneet päällysrenkaat. Kyllähän niistä jo paikoin paistoi mustan alta jotain oranssia ja kuhmuroita oli ilmestynyt eturenkaaseen. Paikoittain langanpätkiä poikkui renkaista. Jusa ei siis kaupunkikierrokselle päässyt, vaan matka kohdistui Tammistoon rengasostoksille. Sitten Jusa pyöri Tammistossa ja Ankkalammen ympäristössä ja sai kasaan vaivaiset vain 9 km.
  Sirpan ja Kaitsun reissuun palaamme myöhemmin.Kilometrejä kertyi tietysti huomattavasti enempi.
4.6. Maanantai myöhemmin iltapäivällä    Satu ja Sirpa tekivät pikkulenkin. ?? km
4.6. Maanantai klo 17:00    Jusa oli nyt vihdoin saanut renkaansa vaihdettua ja oli iltalenkin aika. Sirpa, Kaitsu ja Jusa päättivät lähteä pohjoiseen kohti Vantaan Korsoa. Satu oli meitä saattamassa, mutta ei lähtenyt enään mukaan. Korsoon mennessä oli inhottavasti pyörivä kohtalaisen kova vastatuuli. Pääasiassa se kai tuuli luoteesta, mutta puuskat tulivat milloin mistäkin. Vantaan kaupunkimaisessa maastossa rakennukset aukiot, puistokaistaleet ja peltoaukiot pyörittivät tuulta sattumanvaraisesti. Korsoon oli lyhyt matka ja me selvittiin siitä lopulta kuitenkin aika helposti, nyt kun alkaa olla jo harjoittelukilometrejä takana.
  Kierähdimme syvällä Korson keskustassa piipahtamatta minkäänlaisella varikkopysähdyksellä. Alkoi paluumatka ja se menikin ihan mukavasti, koska, nyt ajoimme keskimäärin kohtalaiseen pyörivään myötätuuleen. Pääsimme kotiin Rubiiniin kohtalaisen kepeästi. Matkaa kertyi 23 km.

3.6. Sunnuntai klo 12   Sirpa, Masa, Kaitsu ja Jusa ajelivat ns. pöpelikkölenkin. Ensin Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:lle. Kehä I:stä länteen ja sitten Hämeenlinnantietä sivuten Kehä III:lle ja sitten kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 28 km.

2.6. Lauantai klo 10:00    Tänään lähdettiin Hyvinkäälle ja matkassa oli sama kova gängi, kuin eilenkin, eli Sirpa, Kaitsu ja Jusa. Tänään, niin kuin eilenkin, taisteliin jälleen kerran pääasiassa Kilometrikisan kilometreistä.
 Alkumatka sujui länsituulessa ihan mukavasti. Sivutuuli ei meitä Korsoon ja Keravaan mennessä häirinnyt. Järvenpäähän asti oli helppoa, mutta sitten alkoikin yllättäen ankara vastatuuli. "Tuuli teki tepposen bäng bäng bäng, Hyvinkää hiör ai kam". Sääennusteen mukaan näin ei olisi pitänyt käydä.
Järvenpää-Jokela väli(13 km) oli "yhtä taistelua". Jokelasta Hyvinkäälle(11 km) oli jo paljon mukavampi matka, kun avoimia peltoaukeita oli vähemmän. Hieman ennen Hyvinkään keskustaa koukattiin tunnelin ali radan itäpuolelle. Tarkoituksena oli väistää inhottavat mäet Hyvinkäälle saavuttaessa. Enpä tiedä, oliko siitä mitään hyötyä, mutta löytyipähän uusi reitti. Tulemme varmaankin tulevaisuudessa yrittämään kehittää tätä reittiä.
 Hyvinkäällä kävimme karaokebaarissa. Siellä Jusalle myytiin keskioluttuoppina 4:n-desin-pikari. Jusan mielestä TUOPPI on standardi mitta ja se tarkoittaa puolta litraa olutta. Jusa tunsi itsensä petetyksi ja hänelle tuli helvetin paha mieli koko Hyvinkäästä. Tämä ei tietenkään ollut Hyvinkään syy. Samanlaisia petoksiahan tapahtuu jatkuvasti kaikkialla ympäri Suomen.
 Sit lähettiin himaan. Oltiinhan me jo väsyneitä, kun oli takana jo yli 50 km ja tulomatka kun oli ollut vielä vastatuuleen ja ylämäkeen.
  Nyt kuitenkin Hyvinkäältä Jokelaan oli mukava alamäki ja lisäksi oli nyt myös myötätuuli. Tämä oli niitä pyöräilyn hienoja hetkiä. Hyvinkäältä Jokelaan oli alamäki ja nyt myös myötätuuli. Voiko pyöräilijä tulla enään onnellisemmaksi. Aurinkokin paistoi välillä jopa liian kuumasti pilvipoutaiselta taivaalta. Ei haitannut, kun välillä oli pilveä ja välillä oltiin metsän siimeksessä ja välillä saatiin Aurinkoa. Lisäksi kaikki sireenit ja omenapuut ja muut kevätkukkaset kukkivat ja linnutkin vielä lauloivat, kun oli alkukesä.
 Paluumatkalla koukkasimme vielä Kellokoskella, Keravajoen latvoilla, Ruukin entisellä tehdasalueella. Paikka on nyt museoitu. Siellä piipahdimme idyllisessä kuppilassa padon ja entisen voimalaitoksen katveessa. Mikäs siinä oli nauttiessa hyvin ansaittuja virvokkeita.
 Loppumatka meni ongelmitta. Järvenpää, Kerava, Korso ja sitten kotiin Rubiiniin.
2.6. Lauantai klo 12:00    Eija, Jarmo ja Benkku Tikkurilassa markkinoilla.
  "Pojat jäi Pingviinin terassille kun minä menin veisaamaan Suvivirttä Tikkurilan kaupungintalon edustalle satojen muiden kanssa. Tämä Suvivirsi yhteislaulu perinne on jo muutaman vuoden ollut Tikkurilassa.
   Kilometrit on myös merkattu siltä päivältä.
   terv
   eija"
 
1.6. Perjantai klo 10    Lähtö viivästyi, kun Sirpalta oli kumi tyhjänä. Ongelma hoidettiin pikaisesti(kiitos Kaitsun) vaihtamalla tilalle uutukainen kumi. Lisäksi 'ROK Bikersin erityismaininnan' ansaitsee Sinikka, joka ohikulkumatkallaan suostui ottamaan vanhan kumin säilytykseensä.
 Ongelmien jälkeen matka alkoi Korson ja Keravan kautta Kaskealantietä pitkin Ylä-Paippisiin ja edelleen aina Pornaisiin asti. Pornainen on jokaisen ROK Bikersin miespuolisen fillaristin jokavuotinen pyhiinvaelluspaikka.
 Tulihan se "visiittivelvollisuus" suoritettua, mutta nyt on jo hinku takaisin.
 Meillä oli ollut Pornaisiin asti kohtalainen lounaismyötätuuli, mutta nyt, kun käännyimme etelään kohti Sipoon Nikkilää "ilmainen kyyti" oli käytetty ja oli maksun aika. "Itku pitkästä ilosta", niin kuin sananlasku sanoo. Onneksi reitti kulki pääosin metsän suojassa. Vain kolme, neljä viimeistä kilometriä ennen Nikkilää kulki avomaastossa, jossa saimme tosissamme puskea eteenpäin. Se oli tosissaan paskamainen homma, mutku me vaan painettiin ja poljettiin.
 Olikohan se toinen vai kolmas varikkopysähdys(tai jotain), mutta se pidettiin Baccarassa, jossa meidät taas tunnistettiin ja otettiin avosylin vastaan. Baccarassa pähkäilimme pitkään tulevaa reittiä. Koti-Rubiini oli lounaassa ja lounaistuuli vain yltyi. Matkaakin oli kertynyt vasta pikkusen alle 60 km. Yleensä Baccarasta, Rubiiniin ajettaessa, ajettiin ensin Korsoon. Korso oli lännessä ja matkalla ei ollut paskanvertaa tuulensuojaa ja matkaakin oli jotain 12 km vastatuuleen. Päätettiin ajaa noin sama matka sivutuuleen luoteeseen, Talman kautta, Keravan pohjoisosiin. Meillä olikin nyt sivutuuli. Kova sivutuuli tuntuu pyöräilijästä vastatuulelta, mutta oikeasti se ei hidasta matkantekoa kuin vähän. Kun tämän ymmärtää, niin elämä on sivutuulessa pyöräillessä hitusen helpompaa.
 Keravalle päästiin ja jatkettiin pysähtymättä etelään Saviolle varikkopysähdykselle. Etelään mennessä loppumatka oli toki vastatuuleen, mutta loppumatkalla metsät ja rakennukset suojasivat aika hyvin pahimmalta tuulelta. Loppumatka kotiin Rubiiniin sujui hyvin.
 Sirpa, Kaitsu ja Jusa saivat kasaan 87 km.
 Kaikenkaikkiaan oikein mukava reissu. Reitti oli omituinen, mutta lopulta oikein onnistunut. Meillähän oli toki lähtöpaikka ja määränpää. Se oli Rubiini. Siinä välissä me kerättiin pääasiassa vain kilometrejä, kuten parhaaksi näimme ja jos mahdollista mahdollisimman mukavalla tavalla. Tänään me onnistuttiin siinä hyvin, koska kaikki tulivat hyvin toimeen keskenään, eikä kukaan yrittänyt kukkoilla, toimia poliisina tai politrukkina.

31.5. Torstai klo 17   Sirpa ja Jusa kävivät kiertämässä Motonetin. 14 km.

SORRY ! TÄÄ ON VIELÄ KESKEN !
Yritetään saada tää ajan tasalle. Paljon vielä puuttuu jne...
Nimimerkillä: Kärsivällisyys on hyve, mutta siitä ei ole mitään hyötyä.

27.5. Sunnuntai klo 12:00    Kaitsu ja Jusa kävivät kiertämässä Espoon Pitkäjärven. 49 km

20.5. Sunnuntai klo 10:00    Päivi, Sirpa, Kaitsu ja Jusa Kävivät Porvoossa. Takaisin "oikaistiin" Hinthaaran ja Nikkilän kautta.

18.5. Perjantai klo 11:30   Klo 11:30 Kaitsu ja Jusa lähtivät Vantajoen vartta pitkin kohti keskustaa. Oulunkylän paikkeille siirryttiin radan varteen. Sitten ajettiin baanoja pitkin Ruoholahteen varikkopysähdkselle.
 Matka jatkui Hernesaaren kärkeen, jossa katsastimme Helsingissä vierailevia risteilyaluksia. Serenade of the Seas risteilijän näimme ihan vieresta ja sen suurimman Helsingissä koskaan vierailleen Risteilijän Norwegian Breakaway:n näimme hieman kauempaa.
 Paluumatkalla teimme Hakiksessa toisen varikkopysähdyksen.
 Matka jatkui Sörnäisten ja Arabian kautta Vanhaankaupunkiin. Vantaajoen vartta pitkin jatkoimme yläjuoksuun Pukinmäkeen asti, josta Pukinmäen kaaren ja Suutarilantien kautta pääsimme kotiin Rubiiniin.
 Matkaa kertyi 40 km

17.5. Torstai    Kaitsu ja Sirpa Tuusulajärven ympäri ????


 
JUU !
Tänään tiistaina 15.5. ajellaan klo 11:00 ja kiirehditään takas Rubiiniin katsomaan MM-lätkää ja alkusarjan ratkaisuottelua
Suomi - USA.
15.5. Tiistai klo 11:00    Ennen MM-lätkän alkusarjan ratkaisuottelua Suomi - USA kiirehdimme piipahtamaan Kehä-III:sta pitkin edestakaisin Hämeenkylässä.

15.5. Tiistai klo 11:00    Ennen MM-lätkän alkusarjan ratkaisuottelua Suomi - USA kiirehdimme piipahtamaan Kehä-III:sta pitkin edestakaisin Hämeenkylässä

14.5. Maanantai klo 10:00    Sirpa ja Kaitsu kävivät Mäntsälässä. Molemmille 100 km. Paluumatkalle Jusa lähti heitä vastaan. Jusa ehti vain hieman Korson pohjoispuolelle, joten Jusalle 24 km.

Olikohan 13.5. Sunnuntai  klo 12   Eija, Jarmo, Päivi, Kaitsu ja Jusa kävivät Tikkurilassa markkinoilla. Eija ja Jarmo 10 km.
 Päivi, Sirpa, Kaitsu ja Jusa jatkoivat vielä Korsoon ja takaisin kotiin Rubiiniin. Heille 22 km.
cheer
NYT aletaan kasata kolmosjoukkuetta !
 Miksi osallistua kisaan jos voi ajella muutenkin ?
 Ihminen kun on sosiaalinen laumaeläin. Joukossa pyöräily tiivistyy ja saavutamme entistä parempia suorituksia.
  PS. Kolmosjoukkueeseen ei enää tarvita SM-tason triathlonisteja. Pyörälenkki kerran pari viikossa riittää. Osallistu oman hyvinvointisi vuoksi. Henkilökohtaisesti ajamasi kilometrit näkyvät vain omalle joukkueellesi. Joukkueen yhteiskilometrit ovat toki julkisesti netissä. Jos kiinnostaa niin ilmottautukaa Jusalle tai muille fillaristeille.

Lue lisää pyöräilyn eduista alempaa:
riding
Planeetan paras kulkuneuvo ?>>>    

Pyöräily on tehokas ja nivelystävällinen laji>>>


Kilometrikisa 2018 on alkanut !
ROK BikersKesä on vihdoin tullut Siltamäkeen ja Rubiinin Olutklubin polkupyöräilyn ykkösjoukkue, ROK Bikers, on aloittanut Kilometrikisan. Tänäkin vuonna ROKin pyöräilijät ovat valinneet joukkueen ihan itse omasta keskuudestaan, eikä ROKin jäsenistöltä ole taaskaan kyselty yhtään mitään. Joukkueeseen valikoituivat tällä kertaa Eija(Lyly), Sirpa, Pekka(Parman), Kaitsu ja Jusa. Joukkueen valintamenettely ei ollut demokraattinen, mutta eihän urheilu ikinä demokraattista olekkaan. Joukkueeseen tarvittiin vahvimmat, sitkeimmät, nopeimmat, nokkelimmat, kestävimmät, älykkäimmät, kauneimmat ja sellaiset, joilla on riittävästi kilpailun vaatimaa henkistä kanttia. Lisäksi kaivattiin suunnistuskykyä ja notkeutta. Hyvä kartta ja Aurinko auttavat suunnistamisessa ja notkeutta meiltä ei ole ikinä puuttunut, eikä tule puuttumaankaan.
Näillä siis mennään ja toivottavasti saamme taas uskollisilta faneiltamme kannustusta.

   ROK Bikersin kankeasti alkaneet ajokilometrit 3.5. klo 19:03. Sijoitus oli reilusti yli 300  : 
polkijat

7.4. Lauantai klo 12:15    Eija odotteli ROK Bikersin sankareita 15 minuutti, mutta kun ketään ei näkynyt, Eija kävi Korsossa kääntymässä. 22 km.

tauko paikalla
4.3.    ROK Bikers ei vietä enään hyvin ansaitsemaansa "kesälomaa", näin talven keskellä. Oi jospa ROK Bikersilla ois Joulu ainainen.
Yhteistyökumppanit

ROK logo

Rubbana

Kavaljeeri

Siltamaen Apteekki

Vaasan

  jopotytto_2


jopotytto_1


Cyclepath


2018KaitsuJusaPekkaSirpaMikkoEija Lyhteensävärit