© 2013 Rubiinin olutklubi   Tämä sivu on päivitetty 4.1.2014
sää SÄÄ 5vrk
Pyöräilyn
         reittiopas
Auringon nousu- ja laskuajat
Almanakka
Tuulet

ROK Bikers
Normaali viikkoaikataulu tuleville pyöräviikoille:
Keskiviikko 17:00, Lauantai 12:00 ja Sunnuntai 12:00.

Suunnitelma ei ole kiveen hakattu. Sitä voidaan
muuttaa yleisön pyynnöstä. 
Kaikki ovat tervetulleita mukaan lenkille !
2013 Suunnitelmista
Taulukko
jopotytto_1Tarmo


Polkupyörien erikoiskorjaamo
http://www.pyoratohtori.fi/
Ilmeisesti keskittynyt erityisesti "vanhoihin Wauhtiajopyöriin".

TAUKO
ROK Bikers ripusti fillarit narikkaan 1.12.2013.
Matkaa kertyi vuonna 2013  10 609 km
Heti uudenvuoden jälkeen, kun säät sen sallivat,
JATKAMME JÄLLEEN MATKAA v.2014

1.12. Sunnuntai. Joululenkille lähdettiin klo 13:00. Lämpöä oli muutama aste ja muuten ilma vaikutti ihan mukavalta. Kuiten, kun asfaltilla oli jäätä, päätimme yrittää ajella hiekkateitä. Ajoimme Ankkalammen ja Tammiston MacKärin ohi Haltialaan. Haltialan jälkeen metsässä hiekkatiekin oli liukas, mutta ei ihan jäässä kummiskaan. Pitkäkoskenmajan jälkeen yritimme asfaltille, mutta asfaltti oli  varjoissa aivan jäässä. Oli todellinen pääkallokeli. Vantaajoen vartta pitkin ajelimme Ylästöntielle ja Ylästöntietä pitkin hiljalleen kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 19 km. Jouluajelulla liukastelemassa olivat Sirpa, Mikko ja Jusa.
Rubiinin OlutKlubin fillaristit ripustavat nyt fillarit vihdoin tältä vuodelta narikkaan ja jatkavat matkaa jälleen vuonna 2014 uusin ja virkein voimin.
2013.12.01_19.km

17.11. Sunnuntai. Sunnuntaina Siltamäkeä ja myös koko Suomea riepotteli Eino-myrsky. Sehän ei urheita ROKin Bikerseja huolestuttanut. He eivät pienestä hätkähdä.
Matkaan lähdettiin Kiertotähdentien ja Helsingin Pitäjän kirkon kautta Haltialaan. Jo tässä vaiheessa tilanne näytti täysin toivottomalta. Hirmumyrskyn navakkuudella puhaltavaan vastatuuleen puskeminen oli rankkaa puuhaa. Sitkeästi nämä "teiden ritarit ja prinsessat" jatkoivat matkaansa Haltialasta Pitkäkosken majalle. Vastatuuli ei Haltialan jälkeen metsäpoluilla päässyt puhaltamaan yhtä navakasti, mutta helppoa ei eteneminen silti ollut. Osuudella ohitettiin useita pyöriään taluttavia ulkoilijoita. Hämeenlinnantien reunuksia seuraillen ajoimme Kehä III:lle ja siitähän se riemu repesi. Liput läpättivät hurjasti taipuneissa lipputangoissaan. Kehän reunustaa kulkevalla mainiolla pyörätiellä vauhtimme oli pienellä polkemisella 25 km/h. Emme edes huomanneet fyysisesti myötätuulta, koska kuljimme leppoisasti myrskytuulen nopeudella. Olipas se mukavaa, mutta olimmehan me totisesti  myötätuulemme alkumatkan puskemisella ansainneet. Mikäs sen palkitsevampi ylpeyden aihe, kuin itse ansaittu palkinto.
Lenkillä olivat mukana vain Sirpa ja Jusa. Matkaa kertyi molemmille 27 km.
Eino-myrsky vuosituhannen kolmanneksi voimakkain

Tuuliasteikko 10 minuutin keskituulen nopeuksille:

0 m/s  tyyntä
1–3 m/s heikkoa tuulta
4–7 m/s   kohtalaista tuulta
8–13 m/s navakkaa tuulta
14–20 m/s kovaa tuulta
21–32 m/s myrskyä
yli 32 m/s hirmumyrskyä
Tarkempaa lisätietoa tuulista
koivu
ROKinSanomat
Eino myrsky on tehnyt tuhojaan Siltamäessä. Valtava terästuettu koivu kaatui Jousimiehentien puolivälissä. Onni onnettomuudessa oli että henkilövahingoilta vältyttiin. Myös kuvassa taustalla näkyvä ostari ja onneksi myös Rubiini säästyivät täpärästi vaurioilta. Myrskyn riehuessa, ROKin pyöräilijät ajelivat sunnuntailenkillään Pitkäkosken luonnonsuojelualueen metsissä.
Ilmeisesti vain hyvä onni ja satumainen pyöränkäsittelytaito pelastivat tällä kertaa nämä ROKin edustajat ilman tilastotappioita hurjalta polkupyöräretkeltään. Paheksuen ROKin Uutiset toteaa, ettei Jusalla ollut tällä reissulla edes kypärää, joka olisi puun kaatuessa hänen päähänsä, saattanut pelastaa hänen henkensä.
2013.11.17_27km
21.11. Myrskyn tuhojen raivausten ollessa vielä kesken ROKin KoiraKerhon(ROKKK) lähetystö kävi kunnioittavasti esittämässä surunvalittelunsa ja jättämässä "koirien suruadressin" eli heiluttamassa vaisusti häntää ja nostamassa kunnioittavasti koipeaan kaatunee koivun juurella.
  ROKin koirakerhon edustajaa ylämaanterrieri Tarmoa hastateltaessa tämä vastasi silmät punertaen, mutta reippaasti häntää heiluttaen:
"VUF !"
  Jusa, joka osaa jostain syystä luonnostaan koiraa, on kääntänyt Tarmon lausunnon suomeksi:   "Tämä kunnianarvoisa koivu on lähes koirasukupolven ajan komistanut monen Mustin, Fifin ja Jekun matkaa strategisella koirankusetusreittien risteyspaikalla. Syvästi kaivaten ROKin ja koko Siltamäen koirat jättävät raskaat jäähyväiset rakkaalle koivuvainaalle, joka on ollut elintärkeä kohtauspaikka ja viestien jättöpaikka koirien välisessä tärkeässä kommunikoinnissa."

16.11. Lauantai. Pyöräilyporukka se vaan pienenee. Nyt oli pyöräilemässä enään Sirpa. Lenkin pituus oli 15 km. Sää oli Lauantaina paras mahdollinen kun ottaa huomioon, että on marraskuu. Hämmästyttävästi täysin pilvetön taivas ja sehän tarkoittaa, että aurinko paistoi keskipäivällä horisontista. Lämpöäkin oli hieman alle 10°C ja siis plussan puolella. Tiet olivat kuivat, mutta ilma oli kostea. Hyi hävetkää Te muut ROKilaiset polkupyörän omistajat, jotka missasitte tällaisen lenkkimahdollisuuden.

14.11. Torstai. Tänään lähdettiin huvikseen lenkille jo klo 12:55. Mikko tuli Jusaa hakemaan, joten se sai siitä noin kilometrin enempi. Ajoimme Siltamäestä Tapaninvainiontietä ja Pukinmäenkaarta pitkin Oulunkylän siirtolapuutarhan kohdalta radanvarteen ja radanvarttta aina Rautatieaseman kautta Bulevardille asti. Bulevardilta jatkoimme Kauppatorin, Merihaan ja Arabianrannan kautta rantoja pitkin Viikkiin. Nyt Sirpa liittyi työstä päästyään joukkoomme. Matka jatkui Malmin hautausmaan läpi ja Malmin lentokentän ohi Suurmetsäntielle ja jälleen radanvarteen. Puistolan kautta koukaten palasimme kotiin Rubiiniin. Jusan "virallisessa" mittarissa luki 39,5km. Kilometrejä kertyi jokaiselle eri määrät johtuen omituisesta lähtöjärjestyksestä, mutta kaikki saatiin tarkasti ylös. Eihän noilla kilometreillä oikeasti suurta merkitystä ole, mutta ihmismieli kun on sillä lailla lapsellinen, että omia ennätyksiä on mukava rikkoa ja tavoitteita saavuttaa. Niin - ne kilometrit olivat kullekin kolmelle kuskille: Sirpa 13 km, Jusa 39 km ja Mikko 40 km. 

13.11. Keskiviikko. Tänään lähdettiin auringon juuri laskiessa ajelulle Malmin lentokentän ympäri. Mukava ajella, kun eivät tiet ole vielä jäässä eikä ole lunta. Lenkki oli lyhyt, mutta suhteellisen kovavauhtinen. Lentokenttää ympäröivällä ulkoilupolulla paineltiin ylös-alas mutkittelevaa päällystämätöntä polkua katulamppujen valossa. Hämärässa kapealla tiellä vauhti tuntui huimalta, mutta sehän tällä reissulla olikin osa matkan viehätystä. Takaisin tulimme Puistolan kautta, joten matkaakin kertyi siten 16 km. Lenkillä olivat tuttuun tyyliin Sirpa, Mikko ja Jusa.
2013.11.13_16km

9.11. Lauantai. Edellinen viikonloppu meni pyöräilyn osalta läskiksi, koska ROKilla oli edellisenä lauantaina muuta vielä hauskempaa eli halloween-naamiaiset. Keskiviikkona 6.11. tekosyynä oli hallituksen kokous.
Tänään kuitenkin Jusa ja Sirpa saivat väännettyä itsensä Rubiinin eteen klo 12. Reitti kulki Ankkalammen, Tammiston Mackärin ja Tuomarinkylän ABC:n kautta Kehä I:lle ja sitä pitkin Kaarelan kautta Kannelmäkeen. Kannel Pubissa kävimme tarkastamassa, ettei vain Fillari-Mikko ole siellä "lintsaamassa". Ei ukkoa näkynyt. Kannelmäestä jatkoimme Hämeenlinnantien vartta pitkin Kehä III:lle ja sitä pitkin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi Kannelmäen seikkailun ja Kehä III:lla olleen pyörätieremontin takia peräti 34 km.

30.10. Keskiviikko. Alkuviikkolla oli jälleen satanut vettä, mutta keskiviikkona oli sateeton päivä. Kello 17:00 Rubiinin edestä lähtivät lenkille Sirpa, Mikko ja Jusa. Aurinko oli juuri laskemassa, ajaessamme alas Vantaajoen vartta pitkin ja pian tulikin pimeää. Kuten kuvasta näkee, Vantaajoen suistossa oli jo aivan pimeää. Takaisinpäin palasimme Koskelantietä ja Käpylästä radanvartta seuraten. Vantaajoen jälleen ylitettyämme ajoimme loppumatkan taas joenvartta pitkin kotiin Rubiiniin asti. Matkaa kertyi 21 km.
2013.10.30_21km

27.10 Sunnuntaina oli viikon sateitten jälkeen vihdoin hieno ilma. Sirpa ehdotti, että ajetaan kunnon lenkki. Niinpä sitten ajoimmekin Järvenpäähän Keravan kautta ja takaisin Tuusulan Kulloontien kautta. Molempiin suuntiin mennessä ajoimme Savion, Korson ja Tikkurilan läpi. Jossain Korson paikkeilla alkoi tihkuttaa, mutta eipä se juuri haitannut, koska olimme jo takasintulomatkalla. Matkaa kertyi 59 km ja ajelemassa olivat vain Sirpa ja Jusa. Pikaiset varikkopysähdykset Saviolla ja Järvenpäässä.
2013.10.27_59km

20.10. Sunnuntaina oli kylmä ilma. Lätäköt olivat pinnalta jäässä ja huuraa löytyi varjopaikoista. Aurinko kuitenkin paistoi pilvettömältä taivaalta ja niinpä lämpötila sinnitteli klo 12 aikaan täpärästi plussan puolella. Vain Jusa ilmestyi Rubiinin eteen starttipaikalle. Yksin ajelu ei ilmeisesti Jusaakaan oikein tällä kertaa inspiroinut, koska matkaa kertyi vain 19 km. Reitti vei Malmin Lentokentän ympäri kiertävälle mukavalle kevyen liikenteen hiekkatielle. Kierros lentokentän ympäri ja Puistolan kautta takaisin kotiin Rubiiniin Kiertotähdentien kautta koukaten.

19.10. Lauantaina oli pilvipoutainen kaunis päivä. Yöllä oli ollut pakkasta ja päivä oli edelleen klo 12 kylmä n.3°C. Sehän ei ole mikään este pyöräilylle ja niinpä polkaisimme matkaan Tuusulantien vartta ja Kulomäentietä pitkin Korsoon ja Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi vaatimattomasti 25 km - mutta mitä välii - tavoitteet on jo saavutettu. Mukavaa oli ajella, eikä kylmäkään haitannut. Tiet ovat kuivat, eikä jäätä esiintynyt. Pahimmissa varjopaikoissa oli huuraa, mutta sekään ei ollut liukasta.
Ajelululla olivat Sirpa, Mikko ja Jusa.
  ps.  Ensimmäinen kymppitonni on kasassa tälle vuodelle ja nyt aloitettiin uusi kymppitonninen. Graafinen edistymiskäyrä kuvaa hyvin saavuttamaamme ensimmäistä kymppitonnia verrattuna tämän päiväiseen "uuden alkuun" Smiley_teeth
2013.10.19_25km

Wauhtiajot_pikkulogoWauhtiajot 2013
Hyvät pyöräilyn ystävät. Muistattehan, että Hangon elokuvajuhlat lähestyvät. Paikanpäälle kannattaa tulla vaikket matkaisikaan perille pyörällä. Lauantaina 2.11 ohjelmassa kaksi pyöräilyn klassikkoa mitä hienoimmassa ympäristössä, Helkaman vanhassa polkupyörätehtaassa. Varaa oma majoituksesi
esim. Hotel B8, Bulevardi 8, Hanko (http://www.hotelb8.fi/ mainitse pyöräily&Hangon elokuvajuhlat). Jos sinua kiinnostaa yhteisajo la-aamuna Hgistä Hankoon, soita Petri/045 651 8260. Lähtö about klo 8.00. Lisää>>>

10 000km2013.10.13_66km
2013.10.13_10000km
Vihdoin saatiin tämän vuoden pyöräilytavoite täytettyä. Lähes koko pyöräilyvuosihan siihen meni ja niinhän se oli tarkoituskin. ROK kiittää kaikkia pyöräilijöitään kilometrimääriin katsomatta. Jokainen kilometri oli yhtä tärkeä. Jotkut toki ajoivat kilometrejä enempi kuin toiset, mutta jokainen oman valintansa ja kuntonsa mukaan ja kun kaikki lasketaan kimppaan, niin ROK saavutti uuden loistavan ennätyksen 10 000 km. Pyöräily on hauskaa kuntoilua ja pitäkäämme se sellaisena. Tavoitteet on kiva saavuttaa, mutta ei niistä kannata paineita ottaa. Tämän vuoden tavoitteet on siis täytetty, mutta emmehän me pyöräilyä tähän lopeta. Ensi keskiviikkona on jälleen lenkki ja sinne ovat kaikki tervetulleita. Seuraava kymppitonni vuodelle 2013 lähtee käyntiin ja katsotaan miten pitkälle päästään.
13.10. Sunnuntaina lähdettiin poikkeuksellisesti matkaan jo klo 11:00. Lauataina saatiin niin mahtavat pohjat viikonlopulle, että tänään meiltä puuttui enään 198 km 10 000 km:stä. Kun paikalle ilmestyi kolme pyöräilijää, niin se teki 66 km nokkaa kohti.
Ajoimme Jakomäen ja Länsisalmen kautta Söderkullaan. video 42sek  Entisen Pub Dylanin kohdalla käännyimme Nikkilään. Nikkilän varikkopysähdyksen jälkeen ajoimme Talman kautta Keravalle ja sieltä Korson varikkopysähdyksen ja Tikkurilan keskustan kautta kotiin Rubiiniin. Täpärästi muutama sata metriä ennen Rubiinia, Suutarilan terveysaseman kohdalla, räjähti 10 000 kilometriä rikki. Kymppitonnia rikkomassa olivat ROKin ylivoimaisesti ahkerimmat fillaristit Sirpa, Mikko ja Jusa. Matkaa kertyi "sattumalta" tasan tarkkaan tarvittava määrä eli 66 km elikkä siis yhteensä 10 000 km.
2013.10.13_66km

2013.10.12_53km12.10. Lauantaina paikalle pärähti peräti viisi innokasta pyöräilijää. Sää oli kaunis ja aurinkoinen. Maahan jo langenneet ja puissa viimeisillään koreilevat syksyn lehdet koristelivat muutenkin hyväntuulista retkeämme. Näin hienot säät alkavat olla tälle vuodenajalle jo kortilla. Tilaisuus teki "varkaan" 2013.10.12_53kmja niinpä me pyöräilimme peräti 53 km:n lenkin Rusutjärven ympäri. Kun 53km kerrotaan viidellä, niin ROKin kassaan tulvahti kerralla peräti 265km. video 35s
Syksyisestä pyöräretkestä olivat runsaslukuisena nauttimassa Eija, Sirpa, Taisto, Mikko ja Jusa. Reitti löytyy täältä>>>
Yllä olevasta reittilinkistä selviää mm, että
52.8km Distance
(lenkin pituus)
1,277m Elevation
(nousumetrit)
03:17:14 Moving Time
(liikkeelläoloaika)
2,259 Calories
(kilokalorit)
Siispä:
Keppanan kaloritSiitä seuraa, että tuopillinen olutta sisältää 200 kilokaloria.
Koska kalorin kulutus oli 2259, niin pyöräilijöitten lenkillään kärsimä olutvajaus on lenkin jälkeen 11 keppanatuopillista.
Pyöräily lenkki ajettiin ROKin piikkiin.
Tästä siis seuraa, että ROK on fillaristeille pystyssä tästä lenkistä 11 tuopillista per kuski.
Ne 59 ylimääräistä kaloria me voidaan tarjota ROKille hyvää hyvyyttämme ilmaiseksi.
2013.10.12_53km

10.10. Torstai. Eilisen Ruskaretken innoittamina päätimme ajaa myös torstaina. Torstaina kierrettiin jälleen kerran Helsinki-Vantaan Lentokenttä. Tällä kertaa ajettiin vastapäivään. Reitti löytyy taas linkin takaa>>>
Sää oli pilvinen, mutta tiet olivat kuivia. Reitti oli tuttu ja matka sujui rattoisasti.
Matkaa kertyi 32 km. Ajajina olivat Sirpa, Mikko ja Jusa.
2013.10.10_32km

9.10. Keskiviikko. Piti ajaa jo päivällä ROKin Ruska-ajo, mutta päivällä satoi ajoittain kaatamalla. Illemmalla normaalina lenkkiajankohtana klo 17:00 oli harmaankostea ilma. Sirpa, Mikko ja Jusa taisivat kukin vain tulla katsomaan, ettei kukaan vaan pääse sanomaan, että olisin minä lähtenyt, mutta kun kukaan muu ei tullut paikalle. Kolme tuli ja niinpä sitä sitten lähdettiinajelemaan kosteaan ilmaan ja ajottaiseen pikku tihkuun. Päätettiin ajella etukäteen kaavailtua Ruskareittiä. Joenvartta, pitkin juuri kunnostettua ja vielä pehmeää hiekkatietä pitkin ajoimme Vanhankaupungin Lahdelle. Uimahallilta Mäkelänkatua Käpylän kautta taas joen varteen ja kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi Sirpalle, Mikolle ja Jusalle 23 km. Videopätkä Vantaajoen varrelta.
2013.10.09_23km

2013.10.05_31km_25.10. Lauantaina ajettiinkin ihan tavallinen fillarilenkki. Matkaa kertyi 31 km. Ajelulla olivat Eija, Sirpa, Mikko ja Jusa. 2013.10.05_31km
http://www.strava.com/activities/86999687  <= kartta reitistä ynnä muita elintärkeitä tilastotietoja tämän päiväisestä reitistä.
Sää oli syksyinen. kolea ja tuulinen, mutta selvisimme onnistuneen reittivalinnan vuoksi yllättävän vähillä vastatuuliosuuksilla. Varikkopysähdyksen jouduimme toki tekemään Myyrmäessä. Lämpötila on edellispäivien lailla edelleen noin 10ºC, mutta siihen on jo tottuttu, eikä se tunnu enään yhtään kylmältä. Lämpötilalla ei ole merkitystä, kunhan tien pinta ei ole jäässä.
2013.10.05_31km

Porvoonreissu peruttiin toistaiseksi.

3.10. Torstai. Tänään lähdettiin Rubbanasta ja ajettiin Viikkiin hakemaan Sirpa töistä. Vasta tässä vaiheessa muistettiin laittaa compuutteri päälle, jotta saataisiin satelliittikartta fillariretkestä.
http://www.strava.com/activities/86634751
Sirpalle kertyi matkaa 28 km, Mikolle ja Jusalle 36 km.
2013.10.03_36km

2.10. Keskiviikko. Sirpa ja Jusa kävivät Keravalla kal... kahvilla. Matkaa kertyi 36 km.
2013.10.01_36km

1.10. Tiistai. Sirpa polki tänään 27 km oheisen reitin mukaan, mutta koska Mikon kilometrejä ei lasketa niin Jusalta vähennnetään 27 km ja ne voi ansaita takaisin vain polkemalla.
Reitti:
rubiini-koivukylä-ruskeasanta-havukoski-koivukylä-jokiniemi-kuninkaala-kuusikko(sexan)-sirkkalanmäki-poistola-tapulikaupunki-tapanila-tapulikaupunki-siltamäki-tapulikaupunki-siltamäki-rubiini.
ps. kerrankin saatiin polkea kunnolla myös ylämäkeen, kun ei ollut punaisia
pyöriä väisteltävänä.
Valokuvia ei ole koska keskityimme polkemiseen...
   - fillari-mikko

29.9.Sunnuntaina Jusa nukkui pommiin. Mikko soitti ja herätti. Sirpa ja Mikko lähtivät Rubiinista ja tulivat hakemaan Jusaa ja tienasivat näin ylimääräisen kilometrin. Niin sitä sitten lähdettiin lenkkille. Reitti löytyy alla olevasta osoitteesta, joten ei siitä sen enempää. Sää oli pilvinen, kuiva mutta viileä. Rannalla mereltä puhaltava tuuli muistutti länpimän pukeutumisen tärkeydestä.
9000 km:n raja rikottiin tällä reissulla. Vuoden epävirallisesta tavoitteesta puuttuu enään vajaa tuhat kilsaa. Ensilumi on satanut vasta Kajaaniin, joten aikaa näyttäisi olevan ihan riittävästi, vaikka näyttääkin siltä, että enään mukana on vain kolme pyöräilijää.
Sunnuntain saldo Sirpa 46 km, Mikko 46 km ja Jusa 45 km.
http://www.strava.com/activities/85705039
2013.09.29_45km

28.9. Lauantai. Sää oli kylmä, mutta ei yhtään sen kylmempi kuin viime keskiviikkonakaan. n.10°C ei tuntunut enään hirvittävän kylmältä ja kun aurinkokin pilkahti ennen lähtöä, niin päivä vaikutti oikein sopivalta pyörälenkkeilyyn. Pinkaisimme matkaan Malmin, Pihlajamäen, Vanhan Kaupungin ja Kampin kautta Rautatieasemalle. Palasimme Radan vartta Malmille ja Tapaninvainion kautta kotiin Rubiiniin. Sirpalle ja Jusalle kertyi matkaa 33 km.
Reissulla sattui pikku kolari. Pihlajamäessä, laskeuduttaessa vauhdikasta alamäkeä Viikkiin päin Lahdenväylän alitustunneliin. "Tunnelissa", eli sillan alla, on bussipysäkki ja siellä seisoskeli kolme ihmistä. Alamäessä vauhti kiihtyi. Pysäkillä olijat seisoskelivat ja liikkuivat epämääräisessä järjestyksessä, peittäen sekä jalkakäytävän, että osan pyörätietä. Vauhdilla heidän väleistään olisi voinut hyvinkin yrittää puikahtaa, mutta eihän niin voi tehdä, koska "kohteet" liikuivat arvaamattomasti. Kilisyttelin kelloa. Kaksi matkustajaa vilkaisi meitä ja siirtyi sivuun. Kolmas, meihin päin selin ollut kännykkäänpuhuja, joka kyllä muutti asentoaan, eli siis kuuli varoitusäänen, mutta ei ymmärtänyt mitä se tarkoitti, reagoi viiveellä kilinään ja siirtyi sitten laiskasti ensin keskemmälle pyörätietä ja sitten vielä kohri tien ulkoraunaa. Pyörätien ulkoraunan kautta ohitusta yrittänyt Jusa törmäsi jarrut kiljuen jalankulkijaan. Onneksi vauhti oli jarruttuksessa hidastunut, eikä törmäys ollut raju. Jusalla kun oli lukkopolkimet, niin hän ei hässäkässä kerinnyt ottaa jalalla vastaan, vaan kaatui pyörätien reunalta ajotielle. Sirpa tuli vielä perästä ja tormäsi myös väistettävään kännykkään puhujaan. Jusa oli kuitenkin ainoa kaatuja, eikä kenellekkään käynyt henkisiä kolhuja kummemmin.
Kännykkään juttelija lopetti vihdoin puhelunsa ja pyyteli kovasti anteeksi, ettei ollut yhtään kattellut. Hän oli kuitenkin syytön, sillä eihän kenenkään päälle saa ajaa edes vahingossa.
Mitä tästä opimme:
Onneksi Jusalla ei ollut kypärää päässä, kun siitä ei olisi taaskaan ollut yhtään mitään hyötyä.
2013.09.28_33km.jpg

25.9. Keskiviikko. Oli kylmä ja tihkutti vettä. Vain Jusa tuli paikalle. Jusa lähetti viestin kaikkein ahkerimmille fillaristeille, että lähtee yksin lenkille. Sirpa soitti heti takaisin ja lupas lähteä mukaa. Ajettiin Suurmetsäntien ja Kehä III:n kautta kiertäen Tikkurilaan. Tikkurilan pohjoispuolelta puikkelehtien palasimme Tuusulanväylän kautta kotiin Rubiiniin. Ajelulla olivat Sirpa ja Jusa ja matkaa kertyi koleassa ilmassa 20 km.
2013.09.25_20km

21.9. Lauantaina Sirpa oli menopäällä ja ehdotti heti, että tänään ajetaan 50 km. Ajettiin ensin Keravalle, josta polkaistiin Krapi Hoville. Kierrettiin museoreitti eli Rantatie ja palattiin Tuusulan, Falpaskantien ja Korson kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi Savion ja Krapin Hovin varikkopysähdyksistä huolimatta 53 km. Mukava kovavauhtinen lenkki, jossa Colnago ja Merida saivat kyytiä. Ajelemassa olivat Sirpa ja Jusa.
2013.09.21_53km

20.9. Perjantaina sataa tihkutti, mutta tosi harvakseltaan. Sirpa ja Jusa uskaltautuivat siis tihkusta huolimatta pyöräilemään ja kävivät ajamassa Malmin Lentokentän ympäri kiertävän lenkkipolun ympäri. Matkaa kertyi vain 15 km.

19.9. Torstaina pyörälenkillä kävivät Sirpa ja Mikko. Rubiini- Kehä3-Niittytie-Tuusulantie-Koivukylänväylä-Honkanummi-Vanha Lahdentie-Suurmetsä-Jakomäki-Kivikonlaita- Kehä3- Pukinmäki-Itä Pakila-Siltamäki yhteeensä 35 km ilman taukoja.
Kivikonlaidalla on mielenkiintoinen pyöräily-cross rata!!!

17.9. Tistaina ajettiin ylimääräinen lenkki, koska kesä alkaa loppua. Sää oli syksyinen, kolea ja tuulinen. Siksi päätimme ajella tuulensuojassa Keskuspuiston metsissä. Haltialan ja Pitkäkosken majan kautta jatkoimme etelään. Oulunkylässä tupsahdimme ihmisten ilmoille. Jatkoimme Käpylään ja Vanhaan Kaupunkiin. Ajoimme Vantaajokea yläjuoksuun. Pukinmäessä lähdimme seuraamaan rataa Tikkurilaan asti. Tikkurilasta palasimme Helsingin Pitäjän kirkon kautta kotiin Rubiiniin. Kiemuraiselle matkallemme, josta valtaosa oli metsäisiä hiekkapolkuja, kertyi kilometrejä 40. Lenkillä olivat Sirpa , Mikko ja Jusa. 
2013.09.17_40km

15.9. Sunnuntaina oli pilvinen päivä. Tottakai, kun kerkesin eillen kesän säitä kehua. Ajettiin Haltialan kautta Keskuspuistoon ja siellä tehtiin lenkki jossain Länsi-Pasilassa ja tultiin Pirkkolan kautta Kehä I:lle. Ajettiin Kehää Pukinmäen ohi ja Longinojaa seuraten ajettiin Tapanilaan ja sieltä lähes kotiin Rubiiniin. Tehtiin vielä kolmen kilsan ylimääräinen ketunlenkki, jotta saatiin 40 km kasaan.
Ajelulla olivat "kilometribongareista" Sirpa ja Jusa.
2013.09.16_40km

14.9. Lauantaina oli jälleen hieno ilma, niin kuin melkein joka päivä tänä kesänä. Päätettiin lähteä tarkastamaan Mätäoja. Heti alkumatkasta Siltamäen vanhalla sillalla sattui onnettumuus. Masa kaatui asfaltilla olleen irtohiekan ansiosta. Tuli muutama mustelma ja aikamoiset asfaltti-ihottumat. Paikkauksen jälkeen Masa kuitenkin päätti jatkaa. Pitkäkosken majan ja Vetokannaksen uimapaikan jälkeen saavuimme Mätäojan alkuun. Seurasimme "ojaa", vaikka eipä siitä paljoa puitten takaa näkynyt. Myyrmäessä poikkesimme varikkopysähdykselle. Unohdimme samalla koko mokoman Mätäojan ja ajoimme etelään Kehä I:lle. Hämeenlinnantien kohdalla Masa jatkoi kotiin Rubiiniin ja Loput ajoivat Hämeenlinnan tietä Kehä III:lle. Masalle kertyi näin matkaa n. 30 km ja Kehä III:n kautta kiertäneille 41 km. Lenkillä ajelivat: Sirpa, Masa, Mikko ja Jusa.
2013.09.14_41km

11.9. Keskiviikkona ajettiin ensin Kehä III:lle. Kehä III:lla Lahden Moottoritien alitettuamme, ROK Bikers sai vuodelle 2013 kasaan yhteensa 8161 km, joka on yhtä paljon, kuin viime vuonna saatiin kasaan yhteensä. Juhlistimme vuoden 2012 yhteiskilometriennätyksen sivuamista puolen minuutin tauolla ja virallisen valokuvan otolla. Jatkoimme Kehä III:lla matkaamme. Käännyimme Fazerilantielle ja Jakomäestä ajoimme Malmin lentokentän ja Malmin itä puolelta Kehä I:lle. Pukinmäen ohitettuamme käännyimme Yhdyskunnantielle ja palasimme Vanhaa Tuusulantietä pitkin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi mäkisellä taipaleellamme 26 km. Ennätystä rikkomassa olivat Sirpa, Mikko ja Jusa.
2013.09.11_26km

8.9. Sunnuntaina ajettiin taas Kehä III:sta itään ja Vantaankoskelta poikettiin Ylästöntielle, mutta nyt Ylästöntietä ei ajettukaan kuin vain pari sataa metriä ja koukattiin Vantaajoen varteen. Joenvartta pitkin pääsimme Pitkäkosken majalle ja sieltä Haltialan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 26 km. Ajelulla olivat Masa ja Jusa.
Hyvä juttu oli, että löydettiin mukava pikku pätkä uutta reittiä, nimittäin Ylästöntieltä joenvartta pitkin Pitkäkoskelle. Matkalla bongattiin myös mukavan näköinen "hiekkakuoppauimala". Kuvassa on Vantaan uusi, viime vuonna avattu, Vetokannaksen uimapaikka.
2013.09.08_26km

4.9. Keskiviikko Ajettiin Kehä III:sta Vantaankoskelle ja tultiin Ylästöntietä takaisin, koukatiin vielä Bilteman ja Etolan kautta ja palattiin kotiin Rubiiniin. Lenkki oli lyhyt 25 km, mutta mukava lämpimässä iltapäivän auringossa ajelu. Aurinkoisesta ilmasta nauttivat Sirpa, Mikko ja Jusa.

1.9. Sunnuntai Lenkki peruttiin vesisateen vuoksi.

tour-de-hanko-flayer_nettiELÄKÖÖN WAUHDIN HURMA JA HANGON ELOKUVAJUHLAT!
Nyt erotellaan jyvät akanoista. La 2.11 pistetään traania nahkaan, villaista ylle ja suunnataan etuhaarukat kohti Hankoa, NIMITTÄIN Helkaman vanhassa pyörätehtaassa esitetään erikoisnäytöksenä Vive le Tour ja Jour de fete.

Alla alustava ohjelmahahmotelma:
9:00 Lähtö Helsingistä
17:00 Saapuminen Hankoon& kirjautuminen Hotel B8, Bulevardi 8
- Huoneet alk. 35 eur/ hlö kahden hengen huoneessa. Sis. aamiaisen jasaunan.
17:30 SAUNA!
19:00 Lasilliset vanhalla pyöräkorjaamolla, Bulevardi 7
Siirtyminen Itäsatamaan.
19:30 Leffailta vanhalla Helkaman tehtaalla, pientä purtavaa, omat juomat
21:30 Illallinen Ravintola Origossa, omakustanteisesti
00:00 Vanha merimieskapakka GRÖNAN avoinna Bulevardin päässä.
SUNNUNTAI 3.11.2013
Junia Helsinkiin (matka-aika 1 h 50 min) klo 9:10, 12:10, 14:10, 16:10

Pistä ajankohta kalenteriisi ja aloita henkinen valmistautuminen!
Hmm... Todennäköinen vastatuuli ja marraskuinen sää. Hankoon on matkaa n. 130 km ja ajoajaksi on suunniteltu 8h. Keskinopeus taukoineen 130/8 = 16,25km/h. Ei paha...
https://maps.google.fi/maps?hl=fi&tab=wl 

31.8. Lauantaina ajettiin vähän lyhyempi lenkki. Rubbanasta polkaistiin Kehä III:lle ja Kuusikon ja Kanervatien läpi Honkanummelle. Vanhaa Lahdentietä pitkin pääsimme Puistolaan ja Jakomäen kautta ajoimme Malmille ja sieltä kotiin Rubiiniin. Jossain Tapanilan Erän kohdalla Masa tuli fillarilla vastaan. Masa ei vain huomannut meitä, mutta oli vastaan tullessaan samassa letkassa meidän kanssa ohikiitävän noin viiden metrin verran. Tätä viittä metriä ei valitettavasti voida laskea ROKin piikkiin, koska vain täydet kilometrit lasketaan. Kun pääsimme Rubiiniin, vietimme varikkopysähdyksen. Ampaisimme pian uudestaan matkaan ja piipahdimme Biltemassa ostamassa Sirpalle pakkarin uuteen fillariin. Näin matkaa kertyi ruhtinaalliset 27 km ja 5 metriä.
2013.08.31_29


28.8. Keskiviikkona Rubiini - Lahti - Rubiini. Nyt ROK Bikers repäisi oikein kunnolla. Ajettiin Keravan kautta Mäntsälään ja edelleen Lahteen asti. Matkalle lähdettiin jo kahdeksalta aamulla, jotta saisimme ajella koko retken valoisan aikaan. Aamulla 2013.08.28.Lahtikahdeksalta oli kirpeän aurinkoinen sää, joka lämpeni mukavasti jo Keravalle saavuttaessa. Keravalta pääsimme Vanhalle Lahdentielle ja leveää tienpiennarta pitkin oli mukava päästellä lievässä myötätuulessa. Taukoja pidimme parinkymmenen kilometrin välein ja Mäntsälään pääsimme kuin huomaamatta. Jatkoimme kohti Lahtea, mutta kun Lahti sijaitsee Salpausselällä, niin maisema muuttui mäkiseksi. Ahkeran kesäharjoittelun ansiosta vasta Lahdessa alkoivat ensimmäiset väsymyksen merkit ilmestyä. Niska oli jäykkänä, perse puutunut ja reisiä kivisti. Ei siis 2013.08.28.Lahtimitään tavallisuudesta poikkeavaa, vain aivan normaaleja kuntopyöräilijän pikku vaivoja, jotka ilmaisivat, että kunto ja lihaksisto kehittyivät. Elimistö siis kaipasi lepoa rakennusaineita ja energiaa ja sielu kaipasi tupakkaa. Tupakkaa ei saatu, mutta pikku vaivat unohtuivat kuitenkin perille pääsyn riemuun. Elimistö ja myöskin sielu kehräsivät mielihyvästä, kun saivat hyvin ansaitsemaansa makoisaa pikaruokaa navan paikkeille. Lahdessa mittari näytti 98 km.
Puolen tunnin tauon jälkeen läksimme paluumatkalle. Heti takaisintulomatkan aluksi rikottiin ROKin entinen matkaennätys joka oli viime vuodelta ja oli tasan 100 km. Paluumatkalla, noin kymmenen kilometriä Lahdesta, maantien vieressä kulkeva pyörätie loppui äkisti, mutta jatkui hämäävästi toistaiseksi päällystämättömänä soratienä. Jusa huomasi sen liian myöhään, vasta kun joku takaa siitä huutaen huomautti. Jusa hidasti liian nopeasti ja perässä tuleva Mikko sai vain vaivoin jarrutettua ja vältti törmäyksen. Lukkopolkimia hän ei kuitenkaan kerinnyt irroittaa ja kaatuessaan Mikko satutti ranteensa. Kotimatka jatkui, mutta nyt oli vuorostaan sitten vastatuuli. Onneksi vastatuuli oli suhteellisen lievä, ajoittaisia puuskia lukuun ottamatta. Kuitenkin, kun lievä myötätuuli muuttuu lieväksi vastatuuleksi, niin kokonaismuutos oli lievää humattavasti suurempi ja kun matkaa vastatuuleen oli liki 100 km, niin kyllä siinä alkoi välillä "kusi päässä kuplimaan". Niin ja ne ylämäet, joita ei Lahteen2013.08.28.Lahti mennessä ollut kuin Salpausselällä, niin nyt niitä olikin yht'äkkiä yhtenään. Loputtomilta tuntuvien pitkien kilometrien jälkee pääsimme vihdoin Mäntsälään. Sen kummoisemmin juhlia viettämättä pistäydyimme vain Lidl:ssa ja jatkoimme 2013.08.28.Lahtimatkaa kohti Rubiinia. Lyhyitä taukoja pidimme nyt 10 km:n välein, poljimme, purimme hammasta ja poljimme, poljimme, poljimme ja sitten me vielä poljimme. Päätimme pitää varikkopysähdyksen Keravalla, mutta osuimme inhottavasti Lahdentieltä tullessamme Keravan eteläpuolelle. Pohjoiseen me ei totisesti enään lähdetty edestakaisin sompailemaan, vaan jatkoimme urheasti muutaman kilometrin etelään Saviolle. Saviolla oli meidän riemuksemme karaokeilta, mutta ei edes Sirpa innostunut laulamaan 'pyöräillen nauravaa kulkuria'. Varikkopysähdyksen jälkeen oli enään "lyhyt" n.15 km:n matka kotiin Rubiiniin, joka matka taivallettiin nyt jo paljon iloisemmilla mielin viilentyvässä ja hämärtyvän kauniissa ilta-auringon paisteessa.
  Lahdessa kävivät pyöräretkellä kääntymässä Sirpa, Mikko ja Jusa. Matkaa kertyi Rubiinista Lahteen ja takaisin 193 km.
Kuviakin reissusta löytyy pyöräilystä kiinnostuneille>>>
2013.08.28.Lahti
Lahden Rautatieasemalla.

27.8. Tiistaina ajettiin Haltialaan paistamaan makkaraa. Lenkki oli vihdoin suoranainen yleisömenestys. Ajelulle ilmestyi peräti kahdeksan reipasta ROKilaista ja kolme ROKilaista liittyi vielä "huoltoautolla" mukaan makkaranpaistoon ja mukavan aurinkoisen iltapäivän viettoon kauniissa maalaismaisemissa. Kuvia Haltialan "makkarafestareilta">>>
2013.08.27_8km

25.8. Sunnuntaina ajettiin 'Helsinki by Sea'  Rubiini-Keskuspuisto-Kuusisaari-Otaniemi-Lauttasaari-Ruoholahti-Kaivopuito-Kauppatori-Kulosaari-Herttoniemenranta-Marjaniemenranta-Puotila-Kontula-Jakomäki-Rubiini. 
Reitti oli kaunis Helsingin rantaviivaa seuraten. Ajelulla olivat Sirpa, Nikko ja Jusa. Matkaa kertyi 72 km. Kuvia reitin varrelta>>>
2013.08.25_72km

UUTISIA: Sirpa osti uuden fillarin, Mikko osti vanhan fillarin ja Jarmo kunnosti Eijalle "uuden" yksivaihteisen vanhan fillarin. Sen tarkemmin kommentoimatta, kuvissa on upeita, mutta erilaisia fillareita, kukin omalla yksilöllisellä tavallaan.
2013.08.21_29km
2013.08.19
2013.08.24_42km

24.8. Lauantaina ajettiin Helsinki-Vantaan lentokentän ympäri vastapäivään. Takaisin tultiin Korson ja Jakomäen kautta ja näin saimme aikaiseksi peräti 42 km. Polkupyöriä ulkoiluttamassa olivat Eija, Sirpa ja Jusa.
Sirpan uusi fillari kulkee pelottavan hyvin. Sirpa taisi lenkillä polkaista polkimiaan vain neljä kertaa. Kerran lähdössä ja sitten kymmenen kilometrin välein.
2013.08.24_42km

21.8. Keskiviikkona ajettiin Malmin ja Myllypuron läpi Itäkeskukseen. Sirpa osti uuden fillarin. Ajoimme Vartiokylän läpi Kehä III:lle ja sitä pitkin kotiin Rubiiniin. Kehälle tultaessa saimme kasaan 7000 km vuodelle 2013.
Sirpan fillari kulki hirmu vauhtia. Varsinkin alamäessä pyörä rullasi pelottavan hyvin. Sirpan tukena fillariostoksilla olivat Mikko ja Jusa. Matkaa kertyi 29 km.
2013.08.21_7000km

Wauhtiajot17.8. Lauantaina ajettiin vuoden 2013 Wauhtiajot. ROK onnistui vihdoin soluttamaan yhden edustajan tämän vuotisiin2013Wauhtiajo Wauhtiajoihin. Kuten kuvasta näkyy edustajallamme on ollut hauskaa ja niin näyttää olleen muillakin Wauhtiajajilla.
ROKin edustuspyöräilijälle, Mikolle, kertyi matkaa 73 km ja Mikkon maalipaikalta hakeneille ja Lippiskotiin Rubiiniin saattaneille Sirpalle ja Jusalle 35 km.
Mikon ajomatkaan siis laskettiin Wauhtiajojen 25 km:n lenkki, joka oli kuitenkin huomattavasti pitempi ja siirtymiskilometrit Rubiini - Fredan Tori.
Toivottavasti ROK saa ensi vuonna aikaiseksi hieman suuremman edustusjoukkueen. Ongelmana on, että mistä me saamme noita ikäloppuja hienoja fillareita. Ikäähän meillä ROKin fillaristeilla on omasta takaa toki ihan riittävästi.
kuvia>>>
Wauhtiajot 2013
Wauhdikkaat ajot
http://www.parkkonen.fi/Wauhtiajot2013/
Wauhtiajo

11.8. Sunnuntaina ajettiin lyhennelmä tulevasta pyöräretkestä 'Helsinki by Sea'. Ajettiin Tapaninvainiontien kautta Oulunkylään. Metsäläntien kautta pääsimme Huopalahteen ja sieltä Kuusisaaren ja Lehtisaaren läpi Otaniemeen. Keilaniemen ja Keilalahden kautta pääsimme Lauttasaareen. Lauttasaaren uimarannan kahvilassa vietettiin varikkopysähdys ja Lauttasaaresta jatkoimme Ruoholahden ja Baanan läpi radan itäpuolta Vantaanjoelle asti ja joenvartta pitkin pääsimme lopulta kotiin Rubiiniin.
Maisemat olivat mahtavat ja matkaakin kertyi peräti 44 km. Ajelulla olivat Sirpa, Mikko ja Jusa.
2013.08.11_44km

10.8. Lauantaina oli lämmin päivä. Onneksi taivas oli umpipilvessä. muuten helle olisi ollut läkähdyttävä.
Ajettiin Korson ja Savion kautta Kolloontielle ja Tuusulan Aurankulman kioskin kautta Hämeentietä pitkin Rusutjärvelle. Rusutjärvi länsipuolelta kiertäen palasimme Hämeentielle, mutta käännyimme pian oikealle Vanhalle Hämeentielle ja sitten vielä Monsantielle ja näin olimmekin Tuusulajärven länsipuolella parin kilometrin päässä Vanhakylän Kartanosta. Kiersimme järven Järvenpään kautta ja palasimme Keravan ja Savion kautta kotiin Rubiiniin.
Kun lopussa koukkasimme vielä Siltamäen vanhen sillan kautta, matkaa kertyi 70 km. Ajelijoina olivat Sirpa, Mikko ja Jusa.
2013.08.10_70km

4.8. Sunnuntaina Mikko ja Jusa ajoivat reippasvauhtisen lenkin. Päivä oli jälleen helteinen, mutta tuuli oli heikko. Ensin ajettiin KehäIII:sta länteen josta Riipiläntietä lentokentän länsipuolitse Luhtajoelle. Hämeenlinnantietä pitkin palasimme etelään aina KehäI:lle asti. KehäI:n ja Tuusulanväylän reunoja pitkin pääsimme Tapaninvainion varikkopysähdyksen kautta kotiin Rubiiniin.
Matkaa kertyi 56 kilometriä.
20130804_56km

3.8. Lauantaina pyöräretkelle 2013.08.03_69kmei klo 12:00 ilmoittautunut muita kuin Jusa. Se toki arvatiin jo eilen, koska vakiokuskeista osa oli ROKin Kaunissaaren reissulla ja Fillari-Mikko matkoilla. Muitakaan ei paikalle tullut, joten Jusa lähti yksin. Ensin Tikkurilaan, Hiekkaharjuun, Koivukylään, Korsoon ja lähes Keravan keskustaan. Kulloontietä Krapihovin OHI Järvenpäähän ja Vanhakylän Kartanolle, jossa oli lyhyt varikkopysähdys. Vanhakylän jälkeen käännyttiinkiin yllättäen kohti Jäniksenlinnaa ja silloin olisi tarvittu juomapulloa. Jusa perke...! Aina pitää olla juomapullo, ainakin jos ajaa tappavassa helteessä pitkiä matkoja lähes asumattomassa korvessa eli jossain landella Siltamäki Cityn ulkopuolella. 2013.08.03_69kmMatka jatkui Monsantietä Vanhalle Hämeentielle ja sitten hetken Hämeentietä. Käännös oikealle Kolistinmäentielle ja sitten Rusutjärventietä pitkin takaisin Hämeentielle ja Rusutjärvi oli näin kierretty, kun kerta eilen näin mainostettiin. Aurankulman kioskilla oli sitten ns. "pakollinen" varikkopysähdys. Tuusulan keskustan kautta matka jatkui, mutta hei, sitä juomapulloa ei vieläkään ollut. Matkanvarrelta sivuun koukkaamalla löytyi muutaman kilsan kiertelyn jälkeen tuttu kauppa ja sieltä löytyi riittävästi voimajuomaa. Matka jatkui nyt rattoisasti kotiin Rubiiniin.  

31.7. Keskiviikkona ajeltiin Tikkurilan, Korson ja Savion kautta lähelle Keravan keskustaa. Käännyimme kuitenkin vähän ennen Keravaa Kulloontielle ja ajoimme Hyrylään. Ajoimme hetken Tuusulantien vartta, mutta käännyimme pian Vanhalle Tuusulantielle ja sieltä pian Korsontielle. Sitten Kelatietä pitkin Kulomäentielle ja sitten Korson eteläpuolelta Hiekkaharjun ja Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 41 km. ajelulla olivat Sirpa, Mikko ja Jusa.
20130731_41km

28.7. Sunnuntaina kisailtiinTriathlon ROKin teräsmieskilpailu eli triathlon. Kilpailupaikalle, Malmin uimarannalle, ajettiin ensin verryttelyajo n. 2,7 km ja kilpailussa samanverran takaisin. Kilometrejä kertyi siis 5 / kilpailija. Myös paikalle pyöräilleet ROKilaiset katsojat ansaitsivat tililleen 5km. Kisaan osallistuivat Sirpa, Honkku ja Jusa. Polkupyörällä paikalle tulleita olivat ainakin Aira Kyllikki, Taisto ja ehkä muutama muu...
Kisa oli jännittävä, mutta leikkimielinen ja ainakin osanottajilla oli hauskaa. Sirpa alkoi naureskella jo ennen uimaosuutta ja se nauruhan tarttuu.
Triathlonista ja sen tapahtumista löytyy tietoa jostain ROKin sivuilta lähitulevaisuudessa.

FlatFoot
Jani
26.7. Perjantaina iltapäivällä lähtivät ROK Bikersin polkupyörättömät polkupyöräilijät eli FlatFoot-sankarit Jani ja Samppa pienoiselle ROKin pyöräretkelle ilman polkupyöriä.
Matka suuntautui Vanhaa Lahdentietä pitkin Järvenpään kautta koukaten Mäntsälään.
Matkaa kertyi noin 25 kilometriä jalkaa kohden eli 50 km / heppu siis yhteensä 100 km. Kilometrimäärä on karkea arvio ja siitä korjataan tarvittaessa
FlatFoot
Samppa

Tarkistuslaskelmissa joittenkin kilometrimäärät ovat hieman muuttuneet. Tarkistakaa pitävätkö ne paikkansa omien laskelmienne mukaan.    Taulukot>>>

24.7. Keskiviikko   Mikko ja Sirpa ajoivat 15 km:n kovavauhtisen lenkin. Seikkailivat tietääkseni jossain kehäteiden välillä.
Yritän tiedustella matkareitistä...

21.7. Sunnuntaina Sirpa ja Jusa ajoivat Puistolan kautta Malmin Lentokentän ympäri vastapäivään. Siitä Malmin kautta Pukinmäkeen ja varikkopysähdyksen jälkeen Vantaajoen vartta pitkin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 21 km.

20.7. Lauantaina ajettiin Kirkkonummelle ja takaisin. Aloitettiin Tuusulanväylän vartta pitkin Kehä I:lle ja sitten Leppävaaran ja Bembölen kautta rataa ja KehäIII:sta vuorotellen seuraten Masalan kautta Kirkkonummelle. Määränpäämme oli Restaring ravintola CoGo, jossa olimme joskus talvella uhonneet vierailevamme polkupyörillä, kunhan vaan lumet sulaisivat. Paikalla Cogossa ei sattunut olemaan tuttuja, mutta otimme tietysti itse itsestämme valokuvia todisteeksi. Jos nettisivua pidetään, niin pitäähän sinne jotain sisältöä keksiä ja valokuvathan elävöittävät tylsää tekstiä.
Takaisin tullessa ajoimme vahingossa 3 km harhaan myötätuuleen loistavaa juuri päällystettyä pyörätietä pitkin. Harmitti silloin vietävästi tulla se 3 km takaisin, mutta saatiinpahan 6 lisäkilometria mittariin per lärvi. Matkaa kertyi lopulta 96 km jokaiselle meistä kolmesta. Sirpa, Mikko ja Jusa.       Klikkaa tota keskimmäistä videota alla.
COGO
videorengasrikko
Kuten kuvasta näkyy pyörätie on "kuuma", uusi, 27 km/hpuhdas ja sileä. On myötätuuli, alamäki, aurinko paistaa, linnut laulaa, takana on yli 60 km, olemme jo kotimatkalla, suuntana on etelä, keskinopeus on parhaillaan yli 27 km/h, mutta hyvä kun tarvitsee välillä edes polkea ja on pitkä kuuma kesä.
Se on joskus ihan mukavaa olla polkupyöräilijä.
  Ainoa ongelma oli, että me ajoimme juuri sillä hetkellä väärään suuntaan, - mutta hei - kyllä se kannatti.
Pyörälenkillähän me "vain" olimme.
  Kuten Matti Nykänen asian niin hyvin ilmaisee, sitä tulee joskus sellainen 'Up Yours'-fiilinki.
suuntana etelä

17.7 Keskiviikkona ajettiin Haltialaan paistamaan makkaraa. Matkalle piti lähteä toistakymmentä innostunutta pyöräilijää, mutta osanotto jäi heppoiseksi. Matkalla oliva Sirpa, Masi, Andy, Mikko ja Jusa. Matkaa kertyi peräti 10 km, kun kävimme ylimääräisesti kurkkaamassa Ruutinkoskea lintubongaustarkoituksissa.
Koska matkalle lupautuneille oli hommattu ylimääräisiä fillareita ja niitten kuljetuksessa takaisin kaivattiin apua ja apua antoi Mari ROKin järjestelyihin, niin Mari saa polkupyörän kuljettamisesta ROKin toimintaa tukiessaan ajamansa matkan verran tilastoitavaa ROKin pyöräkerhon ajoa. Marille merkataan kilometri ROKin pyöräkerhon tilastoihin. Pyöräkerho kiittää Maria. 
Reissusta lintsanneet eivät saa kiitosta.

porvooseen Lauantaina 13.7.  ROK Bikers ajoi legendaarisen pyöräilykauden porvooseenpäätapahtuman Grand Tour 2013. Ajettiin sama lenkki kuin viime vuonnaRubiini - Nikkilä - Kerava - Järvenpää - Tuusula - Korso - Rubiini. Matkaa kertyi 78 km. Matkaan lähdettiin klo 9 aamulla ja ajettiin leppoisasti koko päivä usean pysähdyksen taktiikalla. Mukaan saatiin huoltoauto ja mainio huoltojoukko. Illalla oli taas bileet Rubiinissa !
Halutessaan lyhyempää lenkkiä, matkalla oli mahdioollisuus Järvenpäästä n.30 km ja Keravalta n.40 km päästä matkan varrelta paikalisjunalla fillarin kanssa helposti Tikkurilaan. Tällä kertaa kaikki seitsemän kuitenkin ajoivat maaliin asti koko matkan.
Mukana Eija, Sirpa, Tilsu, Taisto, Masa, Mikko ja Jusa. Reissu oli mukava ja kaikilla oli kivaa. Tarinaa tulee lisää, kunhan kuvat löytyy ja on aikaa päivitellä sivua.

10.7. Keskiviikkona Jusa ajoi Pukaron Paronilta Koskenkylän kautta Porvooseen ja sieltä Hinthaaran ja Nikkilän kautta Keravalle. Keravalla Jusa tapasi Sirpan ja sieltä ajettiin Korson välipysähdyksen kautta kotiin Rubiiniin. Jusalle matkaa kertyi 104 km ja Sirpalle 36 km. Jusa yritti kyllä kutsua porukkaa Porvooseen vastaan, mutta vain Sirpa suostui ja hänkin vain Keravalle asti.
Keskiviikkohan on muutenkin ajopäivä, joten Sirpalle kertyi 36 km ja Jusalle Sirpan kohtaamisen jälkeen 18 km. PÖH sanoo Jusa.
Muutama korjaus kilometri taulukkoon.
Haltialan pvm oli 17.7(24.7 on ennustamista)
Sun kilometreissä laskuvirhe, pitäisi olla 1281.
Laita se Pukaro mukaan niin saadaan lisää metrejä, kun näyttää toi porukka harvenevan...
    - mikko
Tämähän sopii. 18 km muutettu 104 km:ksi Jusalle. Olihan tuosto ajosta puhetta ja porukkaa pyydettiin monin eri vaihtoehdoin mukaan. Ajopäiväkin oli keskiviikko ja reitit yhtyivät ja kimpassa tultiin kotiin Rubiiniin.

7.7. Sunnuntaina  Sirpa ja Masa 2 x 29 km.
Kulosaari-Vanhan kaupunginlahti

6.7. Lauantaina 2 x 36 km
Tytöt Sirpa ja Eija polkivat Keravalle ehtooliselle.

3.7. Keskiviikkona Ennakko suosikkina pidety Jusa on pudonnut dramaattisesti kärjestä.
Sirpa johtaa nyt huikella ja ennen kuulumattomalla 4 km:n erolla.
Saa nähdä miten jusan käy loppukaudesta.
tänään 56 km mukana Eija,Sirpa,Jarmo ja Mikko
2013-07-03

30.6.  Sunnuntaina ajelua reitillä rubiini-paloheinä-pitkäkoski-
Keskuspuisto-Laakso-Ruoholahti-Kaivopuisto-Kauppatori-Kulosaari-Kivinokka-
Herttoniemi- Viikki-Malmi-Rubiini yhteensä 50 km.  Sirpa ja Mikko
    Onpahan hienon maisemakuvan Mikko kuvannut. Mikähän kaupunginosa lienee ?
30.6

29.6. Keskiviikkona   Yhteensä 34 km. mukana Masa ja Mikko.
Reitti Rubiini-Maantiekylä- JUSSLA-Korso-Tikkurila-Rubiini


23.6. Sunnuntaina lähtöviivalla ainoastaan kuvankaunis Bianchi. reitti Kehä1-Vanha Turuntie-Bemböle kaffe-stuga-kehä3 Bodom-järvi kiertäen kohti kotikatua. yhteensä 57 kilometriä.
   Piti laittaa tämä kuva hieman pienemmällä, kun siinä on tuo hirveän värinen Bianchi.
2013-06-23

19.6. Keskiviikkona Kello 17 aurinko paistoi lämpimästi. Sirpa, Mikko ja Jusa lähtivät pyörälenkille lentokentän ympäri. Matka kulki Katriinantien ja Riipiläntien kautta Palojoelle asti. Video>>> Jatkoimme Nahkelantietä pitkin Tuusulaan ja Korsontien, Kelatien ja Kulomäentien kautta Korsoon ja sieltä kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 59km. Kun palasimme lenkiltä aurinko paistoi yhä yhtä lämpimästi koin lähtiessä. On se hieno tämä Suomen kesä.
2013.06.19_59km

16.6. Sunnuntaina ajettiin vain pikkulenkki. Haltialan ja Pitkäkosken majan kautta Kehä I:lle. Kehä I:stä seuraten palasimme Malmin kautta kiertäen takaisin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 24 km ja ajelulla olivat Sirpa, Mikko ja Jusa. 
2013.06.16_24km

15.6. Lauantaina ajettiin Velodromille ihastelemaan pyöräilyrataa. Kiersimme Teollisuuskadun kautta Vanhankaupunginlahden loskille(Video) ja sieltä ajoimme Pihlajamäkeen varikkopysähdykselle. Malmin kautta palasimme kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 28 km. Ajamassa olivat Sirpa, Mikko ja Jusa.
2013.06.15_28km

2013.06.12_38km12.6.Keskiviikkona satoi 20 minuuttia ennen lähtöä vettä. Sade lakkasi kello 17:si ja läksin shortseiissa Rubbanaan sillä tekosyyllä, että totean, että kukaan ei ole lähdössä pyörälenkille. Kuinka ollakkaan, "harmikseni" Eija, Sirpa ja Mikko olivat jo minua odottamassa. Päätettiin rikkoa 4000 km:n raja, koska 4000 kilometripylväälle oli matkaa vain 124 km. Kiersimme Helsinki-Vantaa-lentokentän vastapäivään ja tulimme vielä Korson kautta takaisin. Korson kautta n.5 km ylimääräistä kiertä2013.06.12_38kmmällä saimme kierretyä muutaman pitkän ylämäen. No lenkillähän me olimme kilometrejä ja kuntoa keräämässä. Lähellä Talvikkitien ja Koivukylänväylän risteystä Paatsamankujan kohdalla löytyi lopulta 4000 km:n kilometripylväs.
Lenkille kertyi matkaa lopulta Rubiinissa mittaria tarkastettaessa 38 km. Kolean kostealla juhlalenkillä olivat itseään "palelluttamassa" Eija, Sirpa, Mikko ja Jusa. 
2013.06.12_38km
2013.06.12_38km

ROKin polkupyöräilylenkkejä voidaan järjestää myös ihan sopimuksen mukaan ja lähes milloin tahansa. Kerätään porukka ja käydään vaikkapa Haltialassa kahvilla ja tullaan muutaman tunnin kuluttua takaisin.
animated_bicyclePyöräily on hyvä ja mukava harrastus. Kaikki eivät pysty tai halua pyöräillä kerralla Porvooseen ja takaisin, vaan haluavat leppoisampia lenkkejä enempi ajanviete, kuin urheilu tarkoituksella.
Järjestetään sitten semmoisia,
jos halukkaita löytyy !

11.6 Tiistaina ajettiin ennakkoon netissä vuorokautta aikaisemmin mainostettu ns. ylimääräinen polkupyörälenkki. Huomenna keskiviikkona ajetaan tietysti taas. Koukkasimme Ylästöntien ja Kartanokosken kautta Haltialaan. Ajoimme Pitkäkosken majalle, joka oli kiinni. Kävipä siellä joku toinenkin fillariporukka majan ovea kokeilemassa. Ehkä majaa ei kannata pitää auki, koska on lama ja työvoimaa olisi liikaa saatavilla. Majalta ajelimme keskuspuistoa pitkin Kehä I:lle. Matkalla "eksyimme" hiihtolenkille, joka oli lyhyt ympyrän muotoinen muutaman kilometrin kiemurteleva asfalttirata keskellä metsää. Ihan kiva lenkki se oli ajaa, mutta ei se meidän matkaa yhtään jouduttanut. Hämeenlinnantien vartta pitkin ajomme Kaivokselaan, jossa vietimme lyhyen varikkopysähdyksen Iloisessa Siassa. Kaivokselasta ajoimme koko Ylästöntien päästä päähän ja kotiin Rubiiniin.
Matkanvarrella, ehkä jossain Haltialan ja Pitkäkosken välillä, Jusa sai kuin huomaamatta kasaan tälle vuodelle jo 1000 km ROKin ajoa.
Matkaa kertyi tänään 33 km ja ajelulla olivat
Eija. Sirpa, Mikko ja Jusa.
2013.06.11_33km

9.6. Sunnuntaista ei odotettukaan mitään yleisömenestystä edellisen päivän 95 km-lenkin ja Tallinnanristeilyn takia. Sirpa ja Jusa kuitenkin piipahtivat "sattumalta" paikalle ja koska myös Ville oli innokas lähtemään lenkille, niin eikun vaan menoksi.
Ajoimme suhteellisen sunnuntaiajelun ja kävimme lentokentällä katselemassa lentokoneita. Matkaa kertyi kartasta laskien vähän päälle 14 km.
2013.06.09

8.6. Lauantaina ROK Bikers ajoi Rubiinista Porvooseen ja takaisin. Menomatkalla ajettiin lievään myötätuuleen Palmenin kyläkaupan ja Nikkilän kautta. Porvoossa käytiin torilla kahvilla ja odoteltiin Joella "ketsuppia" Tallinnasta joenvarsilaituriin. Kun odotettuja kyytiläisiä ei saapunutkaan, niin olihan se odotettua keveämpää ajaa pakkari tyhjänä kotia kohden. Paluumatka ajettiin kuitenkin navakkaan vastatuuleen Söderkullan kautta. Paluumatka ei siis ollut mitenkään helppo. Matkaakin kertyi yhteensä 95 km.
2013.06.08_95km
Huikkatauko Satumaisella Brunninmäellä lähellä Porvoota.

Keskiviikon 5.6. aiheena oli käydä Lahdentiellä Kuusijärven takana 1 km:n mittaradalla mittaamassa polkupyörien matkamittarien lukemia. Takaisin tullessa pysähdyimme Rekolassa juhlimaan Sirpan 17-vuotis synttäreitä. Heti Juhlasalista lähdettäessä Jusa bongasi Mustapääkondorin. Matka jatkui Koivukylänkautta kotiin Rubiiniin.  
2013.06.05_29km

Tiistaina 4.6. lähdettiin matkaan jo klo 12:00 päivällä. Mikon viidakkopuhelin oli edellisenä päivänä yrittänyt saavuttaa kaikki mahdollisesti potentiaaliset ROKin pyöräilijät. Kolme pyöräilijää saatiin kasaan Sirpa, Mikko ja Jusa. Ajettiiin aluksi Tattarisuon ja Kontulan läpi Vartiokylänlahdelle, jossa samalla bongattiin sinisorsa ja varpunen. Helsingin kesäisiä rantoja pitkin ajelimme Kallioon, jossa Porthanin kadulla kävimme lyhyesti varikolla. Jatkoimme Hakaniemen, Rautatieaseman, ja Baanan läpi Ruoholahteen. Ruoholahdesta ajoimme Lauttasaaren, Kuusisaaren ja Pikku Huopalahden läpi Oulunkylään toiselle varikkopysähdykselle. Jusalta katkesi Oulunkylässä ketjut, mutta hän käytti Colnagoa potkulautana ja pääsi lähes samaa tahtia loppumatkan kotiin Rubiiniin.
Matkalla ajelulla olivat Sirpa, Mikko ja Jusa. Matkaa taisi kertyä n.57 km(pitää vielä tarkistaa).
2013.06.04_57km

Sunnuntaina 2.6. Ajettiin uusintana edellisen keskiviikon lenkki pienin muunnelmin. Matkalla oli keskiviikkoon verrattuna kaksi uutta naamaa. Taisto ja Masa. Tällä kertaa pidimme ekan tauon poikkeuksellisesti elintarvikekioski Aurankulmalla ja toisen traditionaalisesti Seutulan Keitaassa. Matkaa kertyi jälleen 56 km. Mikko kävi saattamassa meidät Koivukylään asti ja sai sattokeikasta kasaan 20 km. Sirpa, Taisto, Masa ja Jusa saivat kasaan 56 km. 
2013.06.02_56km
Tälle kaudelle 2013 tuli huomaamatta täyteen
 3000 km
3000 meni rikki suurinpiirtein Seutulan Keitaassa, joten yllä on sitten virallinen juhlakuva. 

Lauantaina 1.6. pitkät lenkit jatkuivat. Tällä kertaa käytiin Sipoon Nikkilässä. Matkalla pysähdyimme Palmenin kyläkaupalle limulle ja Nikkilän keskustassa meillä oli tietysti varikkopysähdys. Palasimme takaisin Korson kautta. Matkaa kertyi 47 km. Matkalla olivat Eija, Sirpa, Taisto, Mikko ja Jusa.  Video>>>
2013.06.01_47km

Keskiviikkona 29.5. ajettiinkin sitten oikein kunnon lenkki 56km. Ilma oli kaunis ja lämmin. Rubiinin edessä pähkäiltiin ensin, että minnekkä mentäisiin, kun "joka paikassa" on käyty. Se oli kai Mikko, kun ehdotti, että ajettaisko tänään pikkuisen pitempi lenkki, kun on niin pirun nätti ilma ja aurinkokin paistaa pitkälle iltaan. Päätettiin kiertää lentokenttä vastapäivään, mutta Tuusulantien jyrkät mäet Tikkurilan ja Korson käutta kiertäen. Eikä siinä vielä kaikki. Kiersimme vielä Palojoen kautta ja käännyimme paluumatkalle Riipiläntielle. Tuusulan Keitaan kohdalla yllätti nestehukka ja jouduimme pistäytymään varikolla. Katriinantietä ja Tikkurilantietä pitkin palasimme lopulta kotiin Rubiiniin. Pyöräilemässä olivat Eija, Sirpa, Mikko ja Jusa.
2013.05.29_56km

Sunnuntaina 26.5. ajamaan ilmestyivät vain Sirpa ja Jusa. Ajettiin Kehä I:n reunaa pitkin Kaarelantielle ja sitten Hämeenlinnanväylää pitkin Ylästöntielle ja sitten kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 24 km.
2013.05.26_24km

Lauantaina 25.5. oli ROK Bikersin 2013.05.25_48kmperinteinen 2013.05.25_48kmmakkaranpaistopäivä. Ajoimme Kehä III:sta pitkin Luukkiin ja paistoimme siellä makkaraa. Yllättäen saimme viime hetkellä matkalle mukaan myös huoltoauton ja kaksi huoltomiestä Penan ja Masin. Pyöräilijöinä olivat Sirpa, Masa, Mikko ja Jusa. Reissu oli oikein onnistunut ja toi vaihtelua pyöräilijöiden arkeen. Pena kiteytti reissun hyvin: "Voisi sitä lauantai-iltapäivää hullumminkin viettää, kuin luonnossa retkellä makkaraa paistaen." Matkaa kertyi 48 km. Sää oli lämmin mutta pilvinen. Täydellinen pyöräily sää.
2013.05.25_48km

Sunnuntaina 19.5. oli kaunis päivä, mutta lauantaisen Rubiinin kesäkauden avajaisten takia kaikki pyöräilijät eivät ilmeisesti olleet oikein ajokunnossa. Sirpa ja Jusa kuitenkin urheasti polkaisivat matkaan. Reitti kulki Malmin ja Myllypuron kautta Itäkeskukseaan ja Hertsikan liikenneympyrän ja Kulosaaren kautta Vanhankaupunginlahdelle. Vantaajoenvartta pitkin matka päätyi lopulta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 30 km.  
2013.05.19_30km

Perjantaina 17.5 ajettiin Kehä III:sta lähes Espoon keskustaan asti. Käännyimme kuitenkin hieman ennen keskustaa, Turuntielle ja ajoimme Leppävaaraan ja sieltä kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 49 km. Reissussa olivat Sirpa, Taisto, Mikko ja Jusa.
Reissulla meni Leppävaaran paikkeilla 2000 km rikki. Päivä oli kesän tähän mennessä lämpimin ja ylämäissä meni paikoin helleraja reippaasti rikki. 
2013.05.17_49km
ROK Bikers varikko pysähdyksellä, pyörämatkoillaan suosimassa kahvilatyyppisessä taukopaikassa, ravintola Bemböölessä.

2000 km
2000kmROKin pyöräilijät viettivät 17.5. hiljaista hetkeä jokaisen tänä vuonna nujerretun 2000 sankarikilometrin kunniaksi ja pystyttivät muistopaaden mukanaan Siltamäestä raahaamastaan kivenmurikasta. Huomaamaton muistomerkki pystytettiin vaatimattomin menoin tapahtumapaikalle lähelle Leppävaaraa. Paikalla ROKia edustamassa olivat Sirpa, Taisto, Mikko ja Jusa.
Tuntematon taiteilija kuvaa Kukkenhaim tyylistä abstraktia teostaan pikkuvanhaksi kilometripylvääksi, mutta toivoo silti paikallisilta koirankusettajilta ymmärtämystä, vaikka kyseessä onkin moderni nykytaideteos.

Keskiviikkona 15.5 Sirpa, Mikko ja Jusa ajoivat 26 km:n lenkin. Ensin Suurmetsäntien kautta Vanhalle Porvoontielle. Sitten Koivukylänväylä päästä päähän ja Tuusulanväylän vartta pitkin takaisin kotiin Rubiiniin.
2013.05.15_26km

YlaästöntieSunnuntaina 12.5. oli jälleen kesäisen aurinkoinen päivä. Koukkasimme Sateenkaarentien ja Helsingin Pitäjän kirkon kautta Ylästöntielle. Ajoimme Ylästöntien päähän ja sitten Kehä III:n vartta pitkin takaisin kotiin Rubiiniin. Matka on laskettu kartasta, kun kellään ei sattunut olemaan toimivaa matkamittaria. Matkaa kertyi 21 km. Matkalla olivat Sirpa, Masa ja Jusa.
2013.05.12

Lauantai 11.5. päivä oli aurinkoinen lämmin yli 20ºC. Koska ketään uusia pyöräilijöitä ei tänäkään lauantaina ilmestynyt viivalle, niin päätettiin ajaa ihan vaan tavallinen "konkareitten lenkki". Hetken arpomisen ja pähkäilyn jälkeen päätettiin ajaa Järvenpähän. Matka kulki vanhoja tuttuja reittejä Tikkurilaan ja Korsoon. Korson jälkeen ajettiin Fallbackantietä Tuusulaan ja sieltä 2013.05.11_55kmKrapinhovin ohi Järvenpäähän. Järvenpäässä, jossa sattumalta oli tänään Järvenpääpäivät, tehtiin pieni varikkopysähdys. 2013.05.11_55kmJärvenpää oli ystävällisesti järjestänyt ROK Bikersia kannustamaan näyttävän CheerLeader ryhmän. Todella miellyttävä yllätys. Järvenpäästä läksimme paluumatkalle, mutta Krapinhovin kohdalta käännyimme Keravalle. Koska olimme liikkeellä kahden pysähdyksen taktiikalla pidimme seuraavan varikkopysähdyksen Keravalla. Keravalta ajoimme suorinta tietä kotiin Rubiiniin. Onpahan mukavaa, kun on viimein tullut kunnon kesä ja voi ajaa pelkässä T-paidassa. Tämä lauantailenkki oli kauden tähän mennessä pisin, elikkä 55 km. Lenkillä ajelemassa olivat Eija, Sirpa, Mikko ja Jusa.
2013.05.11_55km

Helatorstaina 9.5. meidän piti ajaa Wossikkaan Karhu-Olympialaisten finaaleihin kannustamaan ROKin joukkuetta. Kun meidän piti lähteä, selvisi, etteivät ROKin joukkueen jäsenet olleetkaan lähteneet mihinkään. Muutama tosin vielä ihmetteli Rubiinissa, jotta lähteäkkö kahden bussin taktiikalla vai ei. Pyöräilijät päättivät ajaa ihan oman lenkkinsä. Lenkki polkaistiin käyntiin kohti Pukinmäkeä, josta ajoimmekin Malmille ja Viikkiin. Viikin peltojen läpi oikaisimme Vanhankaupunginlehdelle ja rantatietä pitkin Vantaajoen suiston koskien yli Arabiaan. Arabiasta Sörnäisten läpi Tervasaareen. Kun Tervasaaressa ei mikään ollut auki, niin ajettiin Kauppatorille. Kauppatorillakaan ei ollut kahvilaa, joten ajoimme Esplanadia pitkin Rautatieasemalle ja sitten radan länsipuolta pitkin kotiin Rubiiniin. Matkalla kävimme jätskillä kahvilassa Linnunlaulussa. Matkaa kertyi mukavasti 36 km. Polkijoina toimivat Eija, Sirpa, Mikko ja Jusa. Sää oli puolipilvinen ja ihanan lämmin yli 20ºC. 
2013.05.09_36km

Sunnuntaina 5.5 käytiin kahvilla Katajakalliontien leipomo-kahvilassa. Sää oli tuulinen ja tie oli mäkinen. Menomatka meni mukavasti, eikä tuulikaan haitannut. Kahvilassa tuore pulla maistui. kaikille kolmelle pyöräilijälle Sirpalle, Masalle ja Jusalle.
Kun lähdettiin takaisin, niin huomattiin, että meillähän on vastatuuli. Kummallista, sillä mennessä emme edes huomanneet myötätuulta. Mäkinen maasto ja voimakas vastatuuli tekivät lenkistä haastavan. Kun käännyimme Kehä III:n suuntaan, niin sittenhän se vastatuuli oikein yltyikin, kun ajoimme suoraan päin vastatuulta. Aurinkokin oli mennyt pilveen ja muutama vesipisarakin havaittiin. Tuli oikein syksyinen olo näin alkukesän keskelle. Onnistunut ja mukava lenkki, mutta aika rankka mäkisen maaston ja navakan vastatuulen vuoksi. Muistaaksen matkaa kertyi 37 km. Se tarkistetaan.
2013.05.05_37km

Lauantaina 4.5. reitti suuntasi urheilukentän ohi Keravajoen rantaan. Joki muuttui melkein heti Vantaajoeksi, jota pitkin ajoimme Suomenlahdelle asti. Arabian ja Sörnäisten rantoja seuraillen pääsimme Hakaniemeen. Ympyrätalolta ajoimme töölönlahden pohjoisrantaa pitkin ravintola Pirittalle asti. Pidimme lyhyen virkistäytymistauon, jonka aikana Jusa väitti bonganneensa merilokin. Tauon jälkeen matka jatkui radanvartta pitkin Linnanmäen ohi kohti Pasilaa. N. puoli kilometriä ennen Pasilaa Mikolta tyhjeni rengas. Sovittiin, että Mikko menee junalla fillarin kanssa Pasilasta Malmille ja bussilla himaan. Matkaa lauantailenkille kertyi Jusan laskujen mukaan n.28 km.
2013.05.04_28km

Keskiviikkona 1.5. ajettiin ROKin työväen VappuPolkuPyöräMarssi. Vappumarssi järjestettiin kaikkien Rubiinissa täysiä kahdeksantuntisia työpäiviä ryppäävien ROKilaisten kunniaksi.
"Varhain aamulla", eli jo klo. 14:00 ampaisivat Masa, Mikko ja Jusa matkaan Rubiinin edestä. Matkalla kävimme herättämässä Sirpan ja otimme sen mukaan pyörämarssille. Ajettiin Tuomarinkylän ABC:n ohi Kehä I:lle ja sitten Kaarelan kautta Myyrmäkeen, jossa pidimme "pikaisen" tankkaustauon. Myyrmäestä Ylästöntietä pitkin Tammistoon ja vanhan sillan yli Siltamäkeen ja urheilukenttien ohi kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 27 km
. Video>>>
1000km
                 2013.5.1
Vuodelle 2013 saatiin Tammistossa kasaan vuoden ensimmäinen 1000 km.

Sunnuntaina 28.4. ajettiin joen vartta Vanhaan kaupunkiin. Rantatie oli hyvässä kunnossa. Ohi ajaessamme havaitsimme, että Koskenrannan kuppila oli kiinni. Eihän asia meitä mitenkään koskenut, mutta tulipahan tässä mainittua. Jatkoimme rantaa pitkin Kulosaaren sillalle. Kulosaaren läpi Herttoniemeen. Hertsikan liikenneympyrässä Masa oli ihan ihmeissään. Oikasimme Hertsikan metsien läpi Viikkiin. Umpimetsästä pohjoisrinteestä löytyi jielä polku, jolla oli vähän lumista loskaa. Viikin ja Malmin hautausmaan läpi palasimme kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 26 km. Ajamassa olivat Sirpa, Masa ja Jusa. Kamera ei valitettavasti sattunut tällä kertaa mukaan.

2013.04.27_26km
ROK sai lauantaina 27.4.2013 täyteen historiassaan

10 000 km
:n.
Tapausta olivat tienpäällä juhlistamassa
Sirpa, Eija, Mikko ja Jusa.
Ajettiin 26 km:n lenkki. Rubiini, Ylästöntien päähän asti, Kehä III:sta Tikkurilaan ja Puistolan kautta kotiin Rubiiniin. Tikkurilassa 20 km:n kohdalla ROK saavutti merkittävän kilometripylväänsä.
2013.04.27_26km

Keskiviikkona 24.4. haaveiltiin etukäteen jo 10 000 rikkomisesta. Ennakkomainonnasta huolimatta paikalle vaivautui vain neljä pyöräilijää. Kun tavoitteesta puuttui 160 km, niin se olisi tarkoittanut 40 km:n lenkkiä. Tässä vaiheessa kevättä "perusharjoittelukaudella" keskiviikon iltalenkkinä se ei vielä oikein innostanut. Kesää kun on onneksi vielä jäljellä, niin eiköhän me vielä päästä tavoitteeseen. Rajapyykin rikkominen jäi siis lauantaille.
Ajoimme kuitenkin normaalin 20 km:n lenkin. Rubbanasta suuntasimme Töyrynummen, Tapanilan ja Tattarisuon kautta Jakomäkeen. Jakomäestä jatkoimme Kontulaan, Myllypuron ja Malmin kautta Pukinmäkeen ja sieltä kotiin Rubiiniin. Ehkä tuosta listasta joku kaupunginosa unohtui, mutta täydennetään sitä myöhemmin.
Lauantaina sitten rikotaan se perhanan kymppitonni, ettei se jää kummittelemaan.
2013.04.24_20km

2013.04.21_36kmSunnuntaina 21.4 ajettiin Keravalle ja takaisin. Sää oli lämmin ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Paikalle ilmestyi jo peräti kuusi innokasta polkijaa. Eija, Sirpa, Masi, Masa, Mikko ja Jusa. Matka oli vielä tässä vaiheessa kevättä pitkä, mutta vauhti oli hidas. Matkaa kertyi perati 36 km. Kun sen kertoo kuudella, niin ROKin kassaan kilahti kerralla peräti 216 km. Keravalla pysähdyimme varikkopysähdykselle 'Onnelliseen kanaan'. Masi kerkisi bongata 'Onnellisen kanan' ensimmäisenä. 2013.04.21_36kmPaluumatkan, aivan loppuvaiheessa, joukkoa kohtasi pieni takaisku, kun Sirpalta puhkesi takarengas Etolan kulmilla.

2013.04.20_23kmLauantaina 20.4. oli tarkoitus ajaa leppoisa 5...10 km:n lenkki, mutta kun paikalle ilmestyi vain "piinkovia konkareita", jotka kuvittelivat pääsevänsä helpolla, niin lenkki kuitenkin venähti, kauniin sään innoittamana, tuplaksi. Ajettiin 23 km:n lenkki2013.04.20_23km. Rubiini - Oulunkylä - Käpylä - Viikki - Malmi - Rubiini. Käpylässä ja Viikissä pistäydyimme varikkopysähdyksellä. Matkaan lähti tällä kertaa jo viisi innokasta pyöräilijää. Eija, Sirpa, Masa, Mikko ja Jusa.
Sunnuntaina 21.4. klo. 14:00 ajetaan Keravalle kahville !

2013.04.14_36km2013.04.14_36kmSunnuntaina 14.4. ajettiin 36 km:n lenkki Helsinki-Vantaa Lentoaseman ympäri vastapäivään.
Pyörälenkillä olivat Sirpa, Mikko ja Jusa. Lumet ovat jo sulaneet. Kuvassa lenkin pahin paikka. Koko pyörätien ylittävä jäätikkö. Vinkki: klikkaa kuvaa hiiren väärällä nappulalla ja valitse view image/näytä kuva.

LAUANTAIN 13.4. FILLARILENKKI
PERUTTU !

Huonon sään vuoksi. Tihkusadetta ja lähes nollakeli.

Keskiviikkona 10.4.2013 ajettiin 32km:n lenkki. Rubiinista 2013.04.10_32kmKorsoon ja sieltä Sipoontietä Vanhalle Lahdentielle. Josta Malmin lentokentän pohjoispuolelta kotiin Rubiiniin. Ajamassa olivat vain Mikko ja Jusa.
Ajoimme tarkoituksella monesta metsän siimeksessä olevasta paikasta ja törmäsimme vielä muutaman kerran jäähän. Muuten tiet olivat täysin jäättömät. Joissain paikoin jopa pyörätiet olivat putsatut irtohiekasta.
Ensi lauantain ja Sunnuntain lenkit pyrimme ajamaan sellaista reittiä, ettei lunta ja jäätä todellakaan ole.

2013.04.06_25kmLauantaina 6.4. pyörälenkille lähti jo kolme reipasta pyöräilijää. Sirpa, Mikko ja Jusa. Ampaisimme Rubiinista Kiertotähdentien ja Pohjantähdentien kautta Tuusulantien varteen. Käännyimme Koivukylänväylälle ja ajoimmekin sen melkein päästä päähän aina Vanhalle Porvoontielle asti. Vanhalta Porvoontieltä käännyimme oikealle ja Jokiniementietä pitkin Tikkurilaan. Tikkurilassa pidimme tankkaustauon Old Storyn aurinkoisella terassilla. Tauon jälkeen jatkoimme suorinta tietä kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 25 km.
Sää oli aurinkoinen. Jäisiä paikkoja oli vain muutama. Jokunen sillanalus ja jyrkkä puhjoisrinteen mäki. Näissä kohdin piti vaan olla erityisen varovainen tai sitten taluttaa pyörää. Jäisiä paikkoja oli niin vähän, että ne eivät haitanneet matkantekoa vaan oikeastaan vain toivat tervetullutta vaihtelua lenkkiin. Yläkuvassa yksi lenkin pahimmista paikoista. Ei se tässä kuvassa yhtään niin pahalta näytä, mutta jää oli liukasta ja epätasaista ja siinä oli syviä viettäviä uria.


Vuoden 2013 tulevasta pyöräilyohjelmasta:
ROKin pyöräilykauden päätapahtuma on jälleen heinäkuun keskimmäisenä lauantaina. Tänä vuonna 2013 se sattuu olemaan 13.7. elikkä jo noin 3:n kuukauden kuluttua. Ajetaan sama reitti kuin viime vuonna eli n.79km.
Viime vuoden
GrandTour2012 jorinat löytyvät täältä.>>>


HUOM ! muut suunnitelmat ovat alustavia.
Tilanteen mukaan eletään ja tarpeen vaatiessa improvisoidaan.
- Viikottain olisi tarkoitus järjestää kolme lenkkiä, joista yksi olisi leppoisa 5...10km lenkki, joka sopisi ihan kaikille pyöräilytaitoisille. Viime vuonnakin yritettiin järjestellä vähän samanlaisia tempauksia, mutta huonolla menestyksellä. Kukaan ei uskaltautunut näitten hurjien 100km:n lenkkejä tekevien hirmumaantiekiitäjien mukaan. Ehkä syynä olikin lenkille annettu nimi eli 'aloittelijoiden lenkki'. Täst'edes sitä kutsuttakoon saunalenkiksi eli tuttavallisemmin 'HK:n Blöö:ksi'.
Näiltä saunalenkeiltä sitten toivottavasti kypsyy uusia Contadoreja ja Armstrongeja ROKin keskiviikko- ja sunnuntailenkeille.
- On siis ehdotettu, että ajettaisiin keskiviikkoisin, lauantaisin(5...10km) ja sunnuntaisin.
- HUOM ! GrandTour 2013(=GT13) on siis pyöräilykauden päätapahtuma. Lisäksi jokaiselle kesäkuukaudelle pyritään järjestämään joku kohokohta, joka toivottavasti kerää runsaan osanoton. Järjestys ja yksityiskohdat ovat auki, mutta seuraavia on ehdotettu:
         - Porvooseen TOTTAKAI. Takaisin Runebergilla ja jotkut ehkä pyöräilevät vielä takaisinkin Porvoosta Rubiiniin.
         - Viikko tai kaksi GT13:n jälkeen on ROKin Superman/Woman-Triathlon. Tällä hetkellä hallitsevat superhumanoidit ovat Tilsu ja Sirpa, mutta heidän valtansa jo horjuu.
         - Rubiini - Lahti. Yhteen suuntaan. Junalla takasin. Tämä olis sitten mahdollisuuksien mukaan samaan aikaan, kun Tillantallanteri ja Tallantillanteri tallaavat kävellen Lahteen. Vaikka ne saavat päivän etumatkaa, niin luonnollisesti me ohitetaan ne matkalla.
         - 'Helsinki by Sea' Kehä III:n vartta Espoon keskustaan. Huikkatauko(teetä tai limua;). Suomenlahden rantaan ja Espoon rantoja pitkin Lauttasaareen. Lauttasaari kierretään rantoja pitkin. Samoin Ruoholahti, Eira ja Kaivopuisto. Huikkatauko. Kaupptorin läpi Merihaka rannan kautta kiertäen Kulosaaren sillallan yli kuuluisaan Hertsikan liikenneympyrän kautta Itäkeskuksen taakse rantaan. Jostain Vuosaaren sillan paikkeilta oikaisemme mahdollisesti metsäpolkuja pitkin takaisin Kehä III:lle ja ajamme suorinta tietä kotiin Rubiiniin. Reitti on vielä about hakusessa, niin kuin moni muukin reitti vielä, mutta kyllä ne tästä tarkentuu. Eihän me viime vuonnakaan kovin montaa kertaa eksytty.
fillaristi         - Pyöräretki Luukkiin makkaraa paistamaan. Samalla mahtava mahdollisuus myös lintubongaukseen. Ja jos halukkaita löytyy, niin vuokrataan sauna. Naiset käy ensin ja sitten urokset. Tälle lenkillehän voisivat muutkin osallistua. He tulisivat luontoretkelle "huoltoautoilla". Huonojalkaisille vaikkapa avustaja mukaan. Siinäpä sitä olisi kerhotoimintaa parhaimmillaan. Kaikki mukaan !

EHDOTUKSIA OTETAAN KIITOLLISUUDELLA VASTAAN !
Mikään ehdotus ei ole liian tyhmä. Ei edes Vantaajoen yli uinti, pyöräily ja Rubiinin ympäri juoksu. Keksi Sinä jotain, niin yritetään kimpassa toteuttaa "unelmasi".


"Onneksi ton "yli-innokkaan" pyöräilijän naamaa ei näy videossa ja hahmokin pysyy tuntemattomana", toteaa ROKin propagandaministeri lausunnossaan.
2013.03.30_21kmLauantaina 30.3. klo 13:00 ROK Bikers eli ROKin Pyöräilijät ajoi lyhyehkön pyörälenkin. Sää oli kaunis ja aurinkoinen. Lämpöäkin oli pari astetta. Totta puhuen, eihän sitä vielä oikein pyöräilykeliä ollut. Paikka paikoin pyörätie oli aivan jäässä. Silloin ei auttanut muu kuin taluttaa pyörä jäätikön yli. Onneksi pääosa reitistä oli jo aivan sulaa ja keskeytyksiä sattui harvakseltaan ja saimme lenkin ajettua kommelluksitta. Matkaa kertyi 21 km. Ajamassa olivat Eija, Mikko ja Jusa.
Läksimme matkaa Rubiinin edestä klo 13 ja ajoimme Tikkurilan läpi kohti Koivukylää. Käännyimme Koivukylänväylälle ja ajoimme Tuusulantien vartta pitkin Siltamäen vanhan sillan kautta koukaten takaisin kotiin Rubiiniin. Matkalla toki piipahdimme Ruskeasannan Shellillä kahvilla, sillä eihän meillä mikään kiire ollut.  
2013.03.30_21km

Lidl:ssä halpaa pyöräilykamaa>>>

27.02.2013
Talvipyöräilylenkki.
Ajoimme Vallesmannintien kautta Tapanilantielle. Tapanilan urheilukentän kohdalla käännyimme Puistolaan ja jatkoimme sen ohi Tikkurilaan. Tikkurilan keskustasta palasimme Keravajoenvartta pitkin takaisin kotiin Rubiiniin. Talvipyöräilylenkilla osallistuivat vain Mikko ja Jusa. Matkaa kertyi vaatimattomasti 13 km. Tätä lenkkiä oli mainostettu näillä sivuilla riittävän ajoissa, joten nämä kilometrit kilahtivat ROKin kassaan. 
2013.02.27_13km

24.2.2013 sunnuntai
Jusa ja Mikko olivat suunnitelmansa mukaan lähdössä sunnuntaina Winter Tweed Run Helsinki 2013 tapahtumaan, mutta menivät sitten kuitenkin puihin. Matkaa 2013.02.24.jpgtapahtumapaikalle olisi ollut fillarilla ajaen n.15 km yhteen suuntaan ja jonkinmoinen lenkki Helsingissä ja sitten vielä 15 km takaisin Siltamäkeen. Ruosteisessa talvikunnossa "lumisohjossa" ajaen se tuntui uhkarohkealta, vaikka toki houkuttelevalta. Toinen 2013.02.24_2.jpgpienempi ongelma oli Tweed Run:n tiedoitus. Tietoa sai vain tipottain ja ahkerasti googlettamalla. Olihan järjestäjillä toki Facebook-sivusto, mutta Facebookiin olisi pitänyt kirjautua ja sehän ei tietenkään kenellekkään itseään ja yksityisyyttään kunniottavalle käy. Vain mäntti kirjautuu yhtään mihinkään, jollei ole ihan pakko. Toki tietoa saatiin lopulta ihan riittävästi, ettei se siitä kiinni ollut. Jätkistä vain ei ollut siihen. Ens vuonna yritetään uudestaan.
No ei ne pojat ihan toimettomina silti olleet. Lähtivät kuitenkin omatoimiselle lenkille. Matkaa heille kertyi n. 20 km. Päivä oli kaunis ja aurinko lämmitti pyöräteiden kovettuneen lumen pehmeäksi. 20km:n 2013.02.24_3lenkkiin kului ainakin 40km:n edestä energiaa.
Eniten poikia kuitenkin harmittaa, ettei tätä voida laskea ROKin ajoksi, koska siitä ei oltu tehty ajoissa ennakkoilmoitusta, jotta kaikki olisivat voineet osallistua.
 
Kuten kuvista(24.2) näkee, parhaimmillaan pyöräteiltäkin löytyy jo pälviä. Autotiethän ovat jo sulat. Sulia paikkoja on toki vielä hyvin harvassa, mutta jos lumi on tallattua ja jos on pikkuisen pakkasta, lumellakin voi ajaa ihan ilokseen.
Vinkki: Klikkaa kuvia hiiren kakkosnappulalla ja valitse näytä kuva.
Kuten viereisestä kuvasta huomaa, pälviä riittää myös lumisempiinkin paikkoihin, niin ettei tarvitse kenkiään lumeta.

16.2.2013
VALMISTAUTUKAA !
Pyöräilykauden 2013 avaus lähestyy.
Tunnollisimmat fillaristeista ovat luonnollisesti hoitaneet itse talviharjoittelunsa kunnolla. Uinti, hiihto ja koiran kusetus ovat olleet tiettävästi yleisimmät talviharjoittelumuodot. Jotkut ovat jopa treenanneet erityisen ahkerasti puolen litran painoilla oikean käden koukistajalihasta.
Nyt mattimyöhäiset pääsevät mukaan ROKin järjestämään sauvakävelyyn. Mukaan pääsevät tietysti kaikki muutkin sauvakävelystä kiinnostuneet.
Sauvakävelyn puuhamiehenä toimii Fillari-Mikko.
Fillarointi taas alkaa vasta heti lumien sulettua. Viime vuonna päästiin liikkelle jo maaliskuun 24 päivänä eli aikaa kuntoharjoitteluun ei ole enään paljon. Kaikki edes joskus kuntoilleet tietävät, että pitkän löysäilyn jälkeen alotettu kuntoilu pistää kaikki paikat kipeiksi. Fillaristeilla kipeytyvät erityisen pahasti pyöräilijöiden aina niin erityisen seksikkäät istumamuskelit.
Etukäteen treenaus lieventää hieman aloituksen tuskaa, eikä se ole huijausta vaan asiallista valmistautumista tuleviin koitoksiin.
Ymmärtääkseni sauvakävely on mitä mainioin kuntoilumuoto ja sopii hyvin myös pyöräilijöiden talviharjoitteluksi. Käyttäkää siis ihmeessä tilaisuutta hyväksenne !
(Vinkki: Siltamäen uimahallin kuntosalissa on kuulemma kuntopyörä. Sitäkin kannattaa käydä polkemassa, jos sille päälle sattuu.)
(Vinkki 2: Erityisesti uusien tai omasta pyöräilykunnostaan huolissaan olevien kannattaa lähteä mukaan pyörälenkeille heti kevään alussa, kun vanhat pyöräilykonkarit vasta yrittävät saada läskejään liikkeelle ja kiroilevat talvella kutistuneita satuloitaan.)

Joko olet huoltanut pyöräsi ?
Uskomatonta, mutta totta. Kevät tulee pyöräilijälle AINA yllättäen.
Jos osaat itse huoltaa fillarisi, niin sinulla ei ole ongelmaa. Jos kuitenkin haluat ammattitaitoisen polkupyörämekaanikon laittavan fillarisi viimeisen pälle oikeasti kuntoon, niin kohta alkaa olla kiire. Kun aurinko alkaa lämmittää, leskenlehdet alkavat kurkkia eteläisillä rinteillä, vesi tippuu räystäiltä ja autotiet ovat jo kuivuneet ja pyöräteilläkin alkaa näkyä asfalttiläikkiä, silloin olet jo myöhässä. Pyörähuolloissa on silloin kuuden viikon jonot.
Jos et tasan tarkkaan tiedä mitä fillarillesi teet, niin minä suosittelen ammattitaitoista pyörähuoltoa. Saat kerralla fillarin kuntoon, eikä tartte itse huolehtia, eikä pähkäillä päätään kipeäksi, että miksiköhän toikin vipstaakeli tossa törröttää ja rutisee. Toisaalta eihän se pyörähuolto sentään mitään rakettitiedettä ole. Kesän mittaan, takapyörän laahatessa maata, sinulla on sitten aikaa laskeskella, että paljonko tuli säästettyä huoltokustannuksissa kilometriä kohden.

Winter Tweed Run Helsinki 2013
On esitetty ehdotus, että ROKin pyöräilijät osallistuisivat Tweed Run pyöräilytapahtumaan.
Winter Tweed Run Helsinki 2013 pidetään sunnuntaina 24. helmikuuta. Lähtö tapahtuu kello 11.00 Helsingin Senaatintorilta ja sekä reitti että ohjelma noudattelevat edellisvuosien vastaavia.

Tapahtumasta ei toistaiseksi tiedetä kovinkaan paljon.
Sekalaisia linkkejä googlattuna:

Viimevuotinen Tweed Run:
http://retrokilpurit.freeforums.org/the-2nd-annual-winter-tweed-run-helsinki-t128.html#p313

Kuvia edellisvuosilta:
http://kristakeltanenblog.com/2011/02/winter-tweed-run-helsinki-2011/
http://kristakeltanenblog.com/2012/02/winter-tweed-run-helsinki-2012/

http://www.mrvelo.com/winter-tweed-run-helsinki
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tweed_Run

20.1.2013 Talvi on nyt ankarimmillaan ja se Thaimaa_DSC_0912starkoittaa sitä, että käänne kohti kevättä on alkanut. Päivä on pidentynyt jo joulusta lähtien ja jopa Sodankylästä on viime viikonloppuna kaamos hellittänyt.
Jottei koko talvi menisi pekkän kinkun ja riisipuuron sulatteluun, sohvalla maaten ja keppanaa lipitellen, on ROK lähettänyt oman asiamiehensä tropiikkiin tutkiskelemaan uusia pyöräilyreittejä. Turhahan meidän kaikkien olisi ollut sinne vaivautua.
Raportteja tropiikista on tullut hiljakseen ja aluksi näytti jopa siltä, että asiamiehemme on lipsahtanyt "hieman" viihteen puolelle. Thaimaa_DSC_1398Lähetetyistä raporteista ja kuvista päätellen hauskaa näyttää kuitenkin olleen. Polkupyöräily on kuitenkin jäänyt näköjään vähemmälle, koska kuvissa vilahtelee pelkkiä huijausmoottorilla varustettuja kaksipyöräisiä.

Jahas. Uimassakin on käyty moottoriveneellä vai mikäs jolla tuo nyt taustalla lieneekään.
Koh Lipe Paratiisi saari, mutta maasto oli liian pehmeää pyöThaimaa_DSC_1818sräilyyn.
No löytyihän se polkupyöräkin sieltä tropiikista vihdoin. Liitän tähän loppuun urhean löytöretkeilijämme viimeisimmän raportin etelän viidakoista.
Date:  Sat, 19 Jan 2013 05:43:58 +0200
  " Harjoittelu tulevaa ROK Bikers kautta varten on avattu Koh Lantan ympäri ajolla.
Matkaa noin 50 km ja lämpöasteita noin 34 plussaa.

Enään reilu viikko lomaa ja sitten karu todellisuus alkaa

Fillari Mikko  "
Yhteistyökumppanit

Rubbana

Vaasan

Kavaljeeri

Siltamaen Apteekki
jopotytto_2


ROKin pyöräilijöitten kilometrit lenkeittäin. Näissä taulukoissa ovat siis vain ROKin järjestämät lenkit. Pyöräilijöitten muut omat lenkit ovat heidän oma asiansa, eikä niitä ole laskettu ROKin ajoiksi.
Eihän noilla kilometreillä oikeasti ole suurta merkitystä, mutta ihmismieli kun on sillä lailla lapsellinen, että omia ennätyksiä on mukava rikkoa ja omia ja yhteisiä tavoitteita on mukava saavuttaa. Kun on mukava urheilullinen "tekosyy" juhlia, niin mikäs sen mukavampaa.
2013
27.2. 30.3. 6.4. 10.4. 14.4. 20.4.
21.4.
Kerava
24.4.
27.4.
10000km
28.4.
1.5.
4.5.
5.5
9.5
11.5
12.5.
15.5.
17.5.
yhteensä
17.5.2013
Jusa 13
21
25
32
36
23
36
20
26
26
27
28
37
36
55
21
26
49
537
Sirpa


25

36
23
36 20
26
26
27
28
37
36 55
21
26
49
471
Mikko
13
21
25
32
36
23
36
20
26

27
28

36
55

26
49
453
Eija
21


23 36 20 26

28
36 55245
Masa
23
36


26
27
28
37


21


198
Taisto

36


49
85
Masi


36


36
Aira-Kyllikki


3636
yhteensä
26
63
75
64
108
115
288
80
104
78
108
140
111
144
220
63
78
196
2061

2013 19.5.
25.5
26.5 29.5
1.6
2.6.
3000km
4.6.
5.6.
8.6.
Porvoo
9.6.
11.6.
12.6.
15.6.
16.6.
19.6.
23.6.
29.6
30.6.
yhteensä
30.6.2013
Jusa 30
48
24
56
47
56
57
29
95
14
33
38
28
24
591175
Sirpa
30
48 24
56
47
56
57
29
95
14
33
38 28
24
59


50
1159
Mikko

48
56
47
20
57
29
95

33
38 28
24
59
57
34
50
1128
Eija56
47

33
38

419
Masa

4856


34

336
Taisto47
56


95

283
Masi

36
Aira-Kyllikki


36
Ville

14
14
yhteensä
60
192
48
224
235
244
171
87
380
42
132
152
84
72
177
57
68
100
4586


3.7
6.7.
7.7.
10.7.
13.7.
Grand Tour
17.7.
20.7.
Kirkkonummi
21.7.
24.7.
26.7.
FlatFoot
28.7.
Triathlon
31.7.
3.8.
4.8.
10.8.
Rusutjärvi
11.8
17.8.
21.8.
yhteensä
Sirpa
56
36
29
36
78
10
96
21
15

5
41


70
44
35
29
1760
Jusa104
78
10
96
21


5
41
69
56
70
44
35
29
1833
Mikko
5678
10
96

15


41

56
70
44
73
29
1696
Eija
56
36


78

589
Masa


29

78

443
Taisto
78

5366
Jani
78
50
128
Jarmo
56

56
Samppa
5050
Masi

10
46
Aira-Kyllikki


541
Ville


14
Andy

10
10
Honkku


55
Ola


55
Mari

1
1
yhteensä
224
72
58
140
546
51
288
42
30
100
30
123
69
112
210
132
143
87
7043


24.8.
25.8.
Helsinki
by Sea
27.8.
Haltiala
28.8.
Rubiini-Lahti
Lahti-Rubiini

31.8.
4.9. 8.9.
11.9.
14.9.
15.9.
17.9.
19.9.
20.9.
21.9.
25.9.
28.9.
29.9.
1.10.
yhteensä
Jusa
42
72
8
193
27
25
26
26
41
40
40

15
53
20
33
45

2539
Sirpa 42 72
8
193
27
25

26
41
40
40
35
15
53
20
33
46
27
2503
Mikko

72
8
126

25

26
41

40
35
46
27
2142
Eija
42

631
Masa


26

30

499
Taisto


8374
Jani


128
Jarmo


56
Masi


854
Samppa


50
Aira-Kyllikki


41
Ville


14
Andy


10
Pena


88
Beni


88
Kalle


88
Honkku


5
Ola


5
Mari


1
yhteensä
126
216
64
512
54
75
52
78
153
80
120
70
30
106
40
66
137
54
9076


2.10.
3.10.
5.10
9.10.
10.10.
12.10. 13.10.
19.10.
20.10.
27.10
30.10.
9.11.
13.11
14.11.
16.11.
17.11.
1.12.

yhteensä
Jusa
36
36
31
23
32
53
66
25
19
59
21
34
16
39

27
19

3075
Sirpa 36
28
31
23
32
53
66
25

59
21
34
16
13
15
27
19

3001
Mikko

36
31
23
32
53
66
25


21

16
40


19

2504
Eija


31


53
715
Masa


499
Taisto

53
427
Jani


128
Jarmo


56
Masi


54
Samppa


50
Aira-Kyllikki


41
Ville


14
Andy


10
Pena


8
Beni


8
Kalle


8
Honkku


5
Ola


5
Mari


1
yhteensä
72
100
124
69
96
265
198
75
19
118
63
68
48
92
15
54
57

10 609

ROKin pyöräilykilometrit vuosittain.
Mittakaava on oikessa suhteessa välillä 1.4.  -  1.12.
kappyra2011-201

ROKin polkupyörälenkeillä olleitten kilometrit käppyränä.
kappyrakuskit2013