© 2014 Rubiinin olutklubi   Tämä sivu on päivitetty 27.12.2014
Pyöräilyn reittiopas
sääSÄÄ 5vrk
Auringon nousu- ja laskuajat
Foreca sade 3vrk
ROK Bikers
Kilometrikisa
Normaali viikkoaikataulu tuleville pyöräviikoille:
Keskiviikko 17:00, Lauantai 12:00 ja Sunnuntai 12:00.

Suunnitelma ei ole kiveen hakattu. Sitä voidaan
muuttaa yleisön pyynnöstä. 

Kaikki ovat tervetulleita mukaan lenkeille !
Ajellaan sopimuksen mukaan joten lenkit voivat olla milloin tahansa. Kysele ja/tai ehdota omia aikataulujasi.

jopotytto_1
Tarmo
Polkupyörien erikoiskorjaamo
http://www.pyoratohtori.fi/
Ilmeisesti keskittynyt erityisesti "vanhoihin Wauhtiajopyöriin".
2014
talvifillari
ccccccc
20.12. Lauantai  Käytiin Sirpan kanssa ajelulla lumisateessa Siltamäki Malmi Kurkimäki ja takas. Hyötyajoa vein kummitytölle joulupaketin 18 km ajettiin
     - Kaitsu

13.12. Lauantai  Ajettiin Sirpan kanssa 30 km. Siltamäki Malmi Arabianranta Hakaniemen tori. Ja takas tultiin junaradan viertä
     - Kaitsu

3.12. Keskiviikko klo 16.    Lämpötila oli n. 2 astetta. Ilma kostea ja siis kylmä ja tietenkin pimeä. Kaitsu ja Jusa ajoivat ensin Tikkurilan läpi Koivukylän kaarelle ja sitä pitkin Vanhalle Tuusulantielle. Sieltä tultiin sitten Sateenkaarisillan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 19 km.

1.12. Maanantai    "1.12. ajettu kokoonpanolla Sirpa, Kaitsu ja Mikko uusilla valoilla pitkin jokivarren ulkoiluteitä.
Sirpa joutui välillä huutelemaan että Missä H-----ssa me ollaan.
Reitti: Smäki-Tikkurila-Viertola-Simonkallio-Ruskeasanta-Köyhämäki-Ala-Tikkurila-Hki pitäjän kirkonkylä-Smäki."
    Matka oli 15 km-

29.11. Lauantai klo 12. Sää oli pilvinen kostea ja hätäsesti yli 0°C. Ajelimme Kehä III:lle ja sitä pitkin itään aina Hong Kong:iin asti. Tämä Hong Kong oli Hakunilassa tai mikä lie ollutkaan tämä Vantaan kaupunginosa. Hong Kongista jatkoimme Lahdentielle ja ajoimme sitä pitkin aina Jakomäkeen asti. Jakomäestä poljimme kotiin Rubiiniin. Matkaa tälle pikku reissulle kertyi silti pienten mutkien ja ketunlenkkien ansiosta 21 m. Ajelulla olivat Sirpa, Kaitsu ja Jusa.

26.11. Keskiviikko klo 16.    20141126_20kmEdellisenä viikonloppuna oli lunta ja vähän pakkastakin. Eli se kai oli ja meni se tämän vuoden 2014 talvi. Nyt klo 16 ei ollut enään lunta, muualla kuin satunnaisissa jämäkasoissa tien varressa ja lämpöäkin oli jo n.4 astetta. Pimeää toki oli eli taas oli kyseessä yöajo. Hämmästyttävää oli se, että fillaroimaan oli keskiviikkoyönä klo 16 lähdössä peräti 4 fillaristia. Sirpa, Kaitsu, Mikko ja Jusa.
    Ekaks ajettiin Rubiinista Tattarisuon kautta Jakikseen. Jakiksesta ajelimme uusia "kinttupolkuja" pitkin Lahdentietä seuraten Viikkiin. Mikko kun päästettiin hienoine ajovaloineen kärkeen ajelemaan, niin reitti oli ihmeellinen, varsinkin kun ajettiin ihan pimeässä. Hienoin osuus oli juuri tämä usean kilometrin mittainen metsäpolku Jakiksesta Viikkiin. Metsässä oli pimeää. Auringosta ei voinut päätellä ilmansuuntia. Vaikka Metsätaivalpäivänsäteestä ei näkynyt jälkeäkään, niin oli pimeässä hauska taivaltaa. Reitti kulki siis pimeässä metsässä, mutta lähellä meni valaistu ja meluisa moottoritie. Kun puissa ei näin talvella ollut lehtiä, niin moottoritien valot välkkyivät aavemaisesti metsän läpi. Koska Rubiinista Jakikseen ajettuamme käännyimme oikealle, niin vieressämme kulkeva tie oli tietenkin Lahdentie.
    Viikistä ajelimme joen yli joitain ihme reittejä pitkin Oulunkylään. Oulunkylän siirtolapuutarhan kohdalla ylitimme jälleen Vantaajoen ja pääsimme Pukinmäen Mackärin kautta kotiin Rubiiniin, jossa pidimme lenkin päätteksi hyvin ansaitun varikkopysähdyksen. Matkaa mukavalle öiselle reissulle kertyi 20 km.
20141126_20km

19.11. Keskiviikko klo 17.    Sirpa löytyi kyllä Rubiinista, mutta ei sekään ollut innokas lähtemään lenkille. Jusa lähti sitten yksin. Reitti kulki ensin Kiertotähden tien kautta Sateenkaarisillan yli Tuusulantien ja Kehä III:n risteykseen ja sieltä Kehä III:n toista puolta Siltamäen pohjoispuolitse kohti itää. Kehällä rautatiesillan kohdalla tienvarren lämpömittari näytti 0°C. Reitti kääntyi nyt rataa seuraten etelään. Malmilta Tapanilan Erän kautta ja pienen 3 km ketunlenkin jälkeen matka päättyi tutusti kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 18 km.
    Eipä ollut hääppöinen lenkki. Yksin pimeässä ajaen ja kun vielä puolen matkan paikkeilla varpaat jääty ja heti perään jääty sormet ja kun jarrutkin katos fillarista, niin kaikki oli päin persettä. Vielä kun piti tyhmyyksissään polkea jääkalikkana muutaman kilsan ketunlenkki, jotta kehtais edes jotenkin merkata kilometrit muistiin, niin olipahan ilta taas pelastettu.
Yhteistyökumppanit

Rubbana

Vaasan

Kavaljeeri

Siltamaen Apteekki
  jopotytto_2

ROKin pyöräily16.11. Sunnuntai klo 12.    "Reitti: Rubiini - Ylästöntie - Vantaanlaakso - Viherkumpu - Hakuninmaa - Silvola - Perhekunnantie - Maununneva - Kaarela - Kehä I - Pakila - Paloheinä - Tuomarinkylä - Siltamäki - Rubiinin olohuone. Tästä ei säät parane tämä vuoden puolella ainakaan tässä maassa. Mukana Sirpa, Kaitsu ja Mikko yhteensä 25 km osin ennen polkemattomille poluilla vrt camel-boots..  Jusan ollessa edelleen hoitovapaalla.
         Ps- tätä menoa saamme vielä Jusan kiinni km-kisassa!!!!"


12.11. Keskiviikko klo 16.    "Reitti: Rubiiin - Tikkurila - Koivukylä - Korso - Leppäkorpi - Pohjois-Nikinmäki - Itä-Hakkila - Honkanummi - Heikinlaakso - Puistola - Suutarila - Rubiini.
    Liikkeelle lähdettiin jo klo 16.00 ja Koivukylän kohdalla oli jo täysi pimeys. Muuten melkein tyyni syyskeli, ei paha. Matkaa 33 km ilman varikkopysähdyksiä ja mukana Sirpa, Kaitsu ja Mikko.  Jusan ollessa hoitovapaalla!?"

9.11. Sunnuntai klo 12.    Sää oli harmaa, mutta kuiva ja lämmin(noin +8°C). Lähtöruutuihin Rubiinin eteen ilmestyi sama paletti kuin eilenki.Sirpa, Masa ja Jusa. Tänään ajettiin ensin Kehä III:lle ja sitä pitkin aina Itäväylälle asti. Itäkeskuksen Herttoniemen ja Kulosaaren kautta ajoimme Vanhaankaupunkiin ja edelleen Viikin ja Malmin kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi tällekin lenkille 39 km.
Jusa sai tällä lenkillä kasaan 5000 km vuodelle 2014 ja Sirpa sai kasaan 3000 km vuodelle 2014.


20141109_39km

8.11. Lauantai klo 12.    Sää oli kylmä(ehkä +2°C) ja maa oli kostea, mutta ei satanut, eikä ollut jäätä. Rubbanan eteen ilmstyi jälleen kerran  ja vieläkin kolme urhean sitkeää pyöräilijää. Sirpa, Masa ja Jusa. Jusa ehdotti, että ajetaan vaan ihan pikkulenkki. Masa ehdotti, että ajetaan vähän pitempi:
    "Nythän on hyvä ajokeli. Ajetaan vaikka lentokentän ympäri. Sehän on lyhyt lenkki." 
    "No perhana. Kai me sit ajetaan."
    "Ajetaan vaikka ekaks Pukinmäen Mackärin kautta Kehä I:lle ja sieltä Hämeenlinnantietä Katriinantielle. Kai sä tiedät missä Pukinmäen Mackäri on ?"
    "Tiedän. Joo."
Niinpä sitä sitten ajettiin Pukinmäen Mackäri kiertäen Katriinantielle. Normaalilla levähdyspaikallamme bussipysäkki "Akvaariossa" mittari näytti jo 20 km, kun pidimme pienen varikkopysähdyksen. Pitempiä seremonioita siinä ei voinut pitää, koskä pysähdyttäessä tulee äkkiä kylmä, mutta Jusa juhlisti pysähdystä ilmoittamalle, että hänellä tuli täyteen tällä lenkillä 10 000 km ROK:n piikkiin. No kilometrejä tulee ja menee itsekullekin ja tässä oli laskettuna vain ROKin viralliset lenkit."
Lenkki jatkui Myllykylän- ja Maisalantietä vanhalle Tuusulantielle ja Kulomäentietä Kulomäen kautta Hiekkaharjuun ja Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi Jusan ehdottamalle ja Masan lypsämälle pikkulenkille 49 km.
Tässähän meni samalla 17 000km kimpass ROKin piikkiin tänävuonna ajettuna rikki. Se on hienoa, kun joka päivä tehdään uusia ennätyksiä.

5.11. Keskiviikko klo 17.   Mukana Sirpa ja Mikko, reitti Rubiini-Tikkurila-Koivukylä-Ilola-Ruskeasanta-Koivuhaka-Rubiini.
    Yhteensä 18 km . Täysin kuiva ja tyyni keli, eikä edes kylmä.
    Mikko sai kasaan 3000 km vuodelle 2014. Onneksi olkoon

1.11. Lauantai klo 12.    " Sirpa, Kaitsu ja Masa polkivat 29 km."

31.10. Perjantai klo 12.    Koska tänään ei satanut lunta eikä ollut pakkastakaan, niin tänään klo 12 oli siis loistava pyöräilysää. Tällaistä tilaisuutta ei voinut kertakaikkiaan jättää käyttämättä. Lenkissä oli silti pari pientä ongelmaa.
    Kaitsun piti mennä töihin. No Mikko ja Jusa lähtivät saattamaan Kaitsua. Työmatka ajettiin pienellä ketunlenkillä Jakomäen, Kontulan, Myllypuron ja Viikin kautta Arabiaan. Kaitsulle tuli matkaa 19 km.
    Jusan piti käydä Valimossa. Valimoon päästiin Intiankadun, Koskelantien ja "rantaradan"-vartta pitkin. Jusa luuhasi Valimossa noin kolme varttia ja sillä aikaa Mikko vietti varikkopysähdystä pyöräillen samalla n. kilometrin.
    Matka jatkui jälleen, nyt radanvartta takaisin itäänpäin Haagaan ja Metsäläntien kautta Oulunkylään. Pukinmäen Mackkäri kiertäen palasimme takaisin kotiin Rubiiniin. Jusalle kertyi lopulta peräti 40 km. Mikolle kertyi varikkorientojen ansiosta vielä enempi eli 41 km.

29.10. Keskiviikko klo 17.    Talviaikaan siirtymisen vuoksi klo 17 oli jo melkein pimeää. Jusa tuli pistäytymään lähtöpaikalle pelkästään toteamaan, ettei lähtöpaikalla olisi ketään. Paikalla oli kuitenkin Mikko ja niinpä sitä sitten lähdettiin ajelulle. Tiet olivat kosteat, mutta vettä ei lenkin aikana satanut. Silti märkä tienpinta kasteli roiskeillaan pyöräilijät. Lämpötila oli kuitenkin lähes 10 astetta, joten kylmä ei päässyt yllättämään. Ajelimme Kehä III:n ja Tikkurilantin kautta Motonetin ohi Tuupakantielle ja takaisin päin Tammistoon. Sitten ajettiin vielä ketunlenkki ensin Tammiston Mackkäri ja sitten Helsingin pitäjän kirkko kiertäen kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi ketunlenkkien ansiosta 21 km.
20141029_21km

26.10. Sunnuntai klo 12.    "Lämmin" yli 5 asteinen sää oli houkutellut sunnuntaiajelulle vuodenaikaan nähden runsaslukuisen porukan. Lähtöviivalle asettuivat Sirpa, Kaitsu, Mikko ja Jusa. Oli kuitenkin pilvistä ja lähtiessä ihan pikkuisen tihkutti vettä. Ajoimme Kehä I:lle ja Kehä I:stä Vihdintielle. Vihdintieltä koukkasimme Kaupintien kautta rantaradanvarteen. Ajoimme radanvartta pitkin Pasilaan, jossa pidimme aseman alikulkutunnelissa pienen varikkopysähdyksen. Käpylän, Oulunkylän ja Pukinmäen Mackärin kautta saavuimme Siltamäkeen. Siltamäessä ajoimme vielä pienen, kilometrin mittaisen ketunlenkin, jotta saimme 30 km kasaan, ennen saapumistamme kotiin Rubiiniin.
    Koko lenkin ajan jatkunut pieni tihkusade oli kastellut meidät lopulta litimäräksi. Ajoa ei tihku ollut häirinnyt, mutta nyt lenkin jälkeen ei ollut yhtään mukava olo.
20141026_30km

25.10. Lauantai klo 12. Sää oli ihan passeli 4...5°C. Kaitsu ja Jusa ajelivat ensin Malmin ja Kehä I:n kautta Myllypuroon ja edelleen Itäkeskus kiertäen Itäväylää pitkin Kehä III:lle. Kehä III:lta ajoimme Tikkurilan kautta koukaten kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 34 km.
  Lämpötila oli ihan passeli. Noh... tietenkin se saisi olla lämpimämpikin, mutta kyllä tähänkin alkaa tottua. Tuulta oli, mutta se puhalteli jostain etelänpuolelta, eikä se päässyt haittaamaan muuta kuin loppumatkalla Tikkurilasta Rubiiniin. Sunnuntaiksi on luvassa vielä lämpimämpää.
20141025_34km

22.10. Keskiviikko klo 17.    Sää oli kylmä. Lähtiessä pakkasta oli -1°C. Heikko pohjoistuuli puhalteli. Se ei hidastanut matkantekoa, mutta kun ajelimme pohjoiseen kohti Korsoa tuuli kylmetti nopeasti pyöräilemään lähteneitä Kaitsua ja Jusaa. Korson rautatieaseman paikkeilla "asemankello" näytti nyt jo -3°C. Ilma oli siis edelleen kylmenemässä. Ohitimme Korson, mutta käännyimme Sokevan kohdalla, heti urheilukentän jälkeen itään ja alitimme rautatien Vallinojantietä pitkin ja saavuimme Vantaan Leppäkorpeen. Käännyimme Korpivaarantielle etelään. Jatkoimme samaa tietä etelään. Tien nimi vain vaihteli Korpivaarantiestä, Otavantieksi ja sitten Rekolantieksi. Rekolassa käännyimme jälleen hetkeksi itään ja ajoimme Laurintietä pitkin Hanböölentielle. Hanaböölentien ja Ohratien läpi pääsimme Tikkurilan Heurekan kutta kotiin Rubiiniin. Matkaakin kertyi lopulta ihan mukavasti 29 km.
    Rubiiniin tultaessa oli pimeää ja molemmat kylmettyneet pyöräilijät valittelivat, että sormet ja varpaat olivat olivat aivan jäässä. Molemmat punaposkiset ja punanenäiset fillaristit lupasivat silti lähteä myös ensi lauantaina lenkille, jos sää sen vain sallii ja jos he ovat kerinneet siihen mennessä toipua tämänpäiväisistä koettelemuksistaan.
    Viikonlopuksi on luvattu lämpimämpää säätä. Sateen mahdollisuus tosin kasvaa viikonlopuksi. No, mutta katsotaan sitä sitten.

18.10. Lauantai klo 12.    Sää oli kirpeä. Lämpotila oli kai plussan lähtiessä jo puolella, mutta koska yöllä oli ollut reippaasti pakkasta tielle varisseitten lehtien alla oli varjopaikoissa jäätynyttä kastettä. Kylmää oli, mutta aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Koska tiet olivat täysin kuivat eikä tuullut, sää oli käytännössä muuten ihanteellinen, paitsi ettei shortseja voinut enään käyttää.
    Masa ja Jusa ajelivat ensin Vantaan Motonettiin. Motonetissa myydään kaiken näköistä fillarikamaa. kannattaa käydä vilkaisemassa. Jatkoimme Motonetistä tunnelista Kehä III:n ali Tikkurilantielle. Katriinantietä jatkoimme lentokentän ympäryslenkkiä aina Myllykyläntien läpi Lahelantielle asti. Lahelantietä pitkin pääsimme Tuusulaan ja Kulloontietä Keravan eteläpuolelle. Sitten jo liiankin tuttua reitiä Savion, Hiekkaharjun ja Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa tälle hiukan modifioidulle lentokenttä reitille kertyi 46 km.
    Pyöräillessä pysyi tässäkin säässä hyvin lämpimänä. Lasketteluhanskat pitivät sormet lämpiminä, mutta lenkkareissa varpaat meinasivat jäätyä.

15.10. Keskiviikko klo 17.    Sää oli kylmä. Lämpöä oli alle 5 astetta. Sehän ei Kaitsua, Mikkoa ja Jusaa haitannut. Matkaan lähdettiin Kehä III:sta länteen ja koukattiin Jumbon paikkeilla tietyömaan takia Tikkurilantielle. Tikkurilantietä pitkin ajelimme Katriinantien ali aina Hämeenlinnantielle asti. Hämeenlinnantietä seuraten ajelimme Kehä I:lle ja sitä pitkin Pukinmäen Mackäri kiertäen kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 32 km.

13.10. 20141013_19kmMaanantai klo 11.     "Mukana Allu, Kaitsu ja Mikko.  Rubiini - Vanhakaupunki - Rubiini  19 km. Kaitsulla kävi parempi ”tuuri” "20141013_19km
20141013_19km

12.10. Sunnuntai klo 12.  Sirpa ja Jusa ajelivat ensin länteen Kehä III:lle. Koska Vantaan puolella oleva Kehä III:n tietyömaa katkaisi pyörätien, jouduimme jälleen siirtymään Tikkurilantielle.
    Tämä sama Vantaalla oleva tietyömaa on katkaissut pyöräliikenteen Kehä III:lla(siis Vantaan puolella) koko kalenterivuoden. Jostain kumman syystä, on kuitenkin huolehdittu, että autoliikenne pääsee kulkemaan Kehä III:lla esteettömästi. Kehä III:lla on toinenkin tietyömaa. Se on Siltamäestä itään. Tietyömaa on huomattavasti isompi, eli noin kilometrin pituinen, mutta sen varrella polkupyöräliikenne on järjestetty esimerkillisesti. Pyörätie puikkelehtii rakennuskohteitten välistä ja välillä se vaihtaa reittiä rakennustöiden edistymisen mukaan.
    Niin joo... Sirpa ja Jusa joutuivat siis siirtymään Kehä III:lta Tikkurilantielle. Tikkurilantietä ajettiin aina Katriinantien poikki Hämeenlinnantielle asti. Vantaanlaaksosta ajelimme Martinlaaksontietä ja Raappavuorentietä pitkin Myyrmäkeen varikkopysähdykselle. Malminkartanon kautta ajoimme Vihdintielle ja Kehä I:lle. Kehä I:n reunoja myötäillen ajoimme Pukinmäen Mackärin kiertäen kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi tälle leppoisalle sunnuntaiajelulle ihan mukavasti 38 km.
20141012_38km

11.10. Lauantai klo 12. Allu, Kaitsu, Sirpa, Masa ja Jusa ajoivat Heurekan kautta Ohratielle ja Hanaböölentien ja Peijaksentien läpi Koivukylään. Itseasiassa me ei ajettukaan sitä Peijaksentietä ihan Koivukylään asti vaan johonkin Rautkallioon. Ihan sama. Jossain Vantaalla oltiin. Rautkallion urheilukenttien läpi ajelimme nyt kohti etelää. Hiekkaharjun, Tikkurilan ja Koivuhaan K-Supermarketin kautta ajelimme kotiin Rubiinin. Matkaa kertyi 21 km.
20141011_21km

6.10. Maanantai klo 19.    Tämä oli jäänyt lähettämättä. Lisätään vielä Ma ilta mikäli ei hylätä!
Kaitsu ja Mikko valoja testaamassa. Lähtö 19.00 ja paluu 20.30 yhteensä 20 km välillä Siltamäki-Haltiala-Pitkäkoski-Paloheinä-Siltamäki

5.10. Sunnuntai klo 12. "Tänään 5.10 su aamuna ainoastaan Kaitsu ja Mikko ”selvisivät” lähtöviivalle.
Nyt kun ei ollut häiriö tekijöitä päästiin vetämään täpöllä reitti.
Smöki-haltiala-kehä-I-leppävaara- radan vartta pasila-pohj-rata oulunkylä-pukinmäki-smäki.
Yht 35 km kumpaisellekin
   Emeritus"

4.10. Lauantai klo12. Lauantailenkille olivat lähdössä Sirpa, Masa ja Jusa. Kun Masa alkoi ehdotella Porvoonreissua, alkoi Sirpa epäröidä. Kun ei ole käsikään sairasloman jälkeen kunnolla parantunut. Alettiin sitten ehdotella lyhempiä lenkkejä, mutta Sirpa olikin yhtäkkiä hiffannut, ettei hän tänään halunnutkaan pyöräillä.
Sää oli ruma, umpiharmaa ja sateen jälkeen kostea. Pyöräilysääksi vain kosteus oli haitaksi. Muuten kaikki oli sään osalta kunnossa. Sateen jälkeen ilma oli puhdasta ja happirikasta. Lämpötilakin oli vuodenaikaan nähden ihanteellinen 13 astetta ja oli täysin tuuletonta.
  Masa ja Jusa ajelivat Länsisalmen kautta Uudelle Porvoontielle ja käännyimme ennen Söderkullan keskustaa Nikkilään johtavalle Söderkullantielle. Ennen Nikkilän keskustaa käännyimme Keravantielle ja sitten Kuninkaantielle. Ajelimme hetken Jokivarrentietä, kunnes saavuimme Vanhalle Lahdentielle. Palasimme vihdoin kotiin Rubiiniin Kehä III:sta pitkin.Matkaa kertyi 56 km.
  Kun vielä ajettiin fillareilla ROKin GranPrix Formula 1 kisoihin, ROKin fillariajoa kertyi yhteensä 56km+1km. Lisäksi saimme uuden pyöräilijän ROK Bikersiin, koska Toni tuli fillarilla mukaan neppiskisoihin.
Uusi ROK Bikers

3.10. Perjantai klo 10. Kaitsu, Mikko ja Jusa ajelivat lentokentän ympäri myötäpäivään Kulomäen kautta koukaten. Matkaa kertyi 37 km.

1.10. Keskiviikko klo 17. Iltalenkille osallistuivat Sirpa, Mikko ja Jusa. Ensin ajoimme Tikkurilantietä pitkin Katriinantielle ja sitten Pohjois-Viinikkalantien kautta Kehä III:n alittavan tunnelin läpi ja Kuninkaantien kautta Ylästöntielle. Ylästöntietä pitkin pääsimme kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 20 km.
20141002_20km
1.10. Keskiviikko klo 10. Poikkeuksellisesti tänään ajettiin aamulenkki jo klo 10 alkaen. Ajelimme Keravalle, "tekosyynä" tarkoituksena vierailla Keravalle avatussa Cycle Centerissä. Keravalla pistäydyimme ensin Kulmakonditoriassa varikkopysähdyksellä. Konditoriassa vierähti rattoisasti liikaa aikaa ja jouduimme palaamaan kaupassa käymättä takaisin Siltamäkeen. Paluumatkan teimme pikkuisen normaalista poiketen. Ajoimme Keravalla rautatien ali radan itäpuolelle ja ajoimme siellä aina Savion eteläpuolelle asti. Loppumatkan poljimme tavalliseen tapaan radan länsipuolta Hiekkaharjun ja Tikkurilan läpi kotiin Rubiiniin asti. Aamulenkillä kertyi Kaitsulle, Mikolle ja Jusalle matkaa 36 km.
20141002_36km

28.9. Sunnuntai klo 12. Sama joukkue kuin eilen eli Sirpa, Masa ja Jusa ajelivat ensin Kehä III:sta itään Itäväylälle asti. Itäväylä muuttuu risteyksessä Uudeksi Porvoontieksi. Vaihdoimme risteyksessä alkuperäistä suunnitelmaa ja käännyimme kohti Porvoota. Keidaskahvilassa oli markkinat. Oiskohan olleet samat markkinat, jotka olivat eilen Tikkurilan torilla. Jatkoimme matkaa kohti Porvoota, mutta pidimme 'entisen Pub Dylanin' takana mäen päällä varikkopysähdyksen. Varikkostopin jälkeen ajelimme Sipoojokea seuraavaa Söderkullantietä pitkin melkein Nikkilään asti. Käännyimme kuitenkin ennen Nikkilää Keravantielle ja oikaisimme Kuninkaantien pätkän läpi Jokivarrentielle. Jokivarrentietä pitkin ajoimme vanhalle Lahdentielle. Lahdentiellä ennen Kuusijärveä tarkastimme matkamittarit mittaradalla. Kuusijärveltä ajoimme Honkanummen kautta kotiin Rubiniin. Matkaa kertyi 56 km.
20140928_56km

27.9. Lauantai klo 12. Sirpa, Masa ja Jusa ajoivat Pukinmäen Mackärin kiertäen Kehä I:lle. Kehä I:ltä käännyimme Vihdintielle. Vihdintietä pitkin ajoimme Kehä III:n kautta Katriinantielle. Myllykyläntien, Maisalantien ja Kulomäen tien kautta ajoimme Hiekkaharjun läpi Tikkurilaan. Tikkurilassa vietimme hetken maalaismarkkinoilla ja palasimme sitten kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 54 km.

24.9. Keskiviikko klo 17. Kaitsu ja Jusa ajelivat leppoisan pikkulenkin. Vanhaa Tuusulantietä Koivukylänväylälle ja Hiekkaharjun ja Tikkurilan kautta takaisin kotiin Rubiiniin. Lenkin pituus oli 17 km. Ilma oli kylmä, ehkä vain n. 6...8 astetta. Taitaa olla syksy tulossa. Viikonlopuksi on onneksi luvassa parempaa säätä, mutta taitavat silti olla T-paita- ja shortsikelit pysyvästi tältä vuodelta menneisyyttä.
20140925_17km

Tikkurilan jäähallin taakse oli satanut jo ensilumi. Kuvassa fillaristi lumiulkkona.


Kilometrikisa144 kisapäivää ajanjaksolla 1.5.2014-22.9.2014!
Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa.
Kilometrikisa päättyi ma 22.9.
Kilometrikisassa päästiin jälleen ennätyslukemiin! Mukana oli enemmän joukkueita ja osallistujia kuin koskaan aikaisemmin.
    Rubiinin OlutKlubin viisihenkinen edustusjoukkue 'ROK Bikers' pärjäsi kisassa mainiosti sijoittuen piensarjassa sijalle 16. Piensarjassa oli mukana 2128 joukkuetta.
ROKin joukkueessa ajoivat Päivi, Sirpa, Mikko, Masa ja Jusa. Joukkueellemme kertyi yhteensä 15263,9 km. Se tekee 3052,8 km/hlö. Tulos oli mainio, kun ottaa huomioon, että kaksi kuskia oli sairaslomalla kumpikin n. 3kk.
Kilometrikisan alkupuolella ROK Bikers oli parhaimmillaan kuudentena, mutta putosi loukkaantumisien vuoksi hitaasti sijalle 22. Kahden viikon ankaran loppukirin ansiosta. ROK Bikers nousi lopulta sijalle 16.

22.9. Maanantai klo 17. Vettä satoi ! Kello lähestyi viittä. Laitoin kengat jalkaan ja valmistauduin henkisesti uloslähtöön. Vilkaisin koiraa laittaessani kengännauhoja kiinni. Se luimisti korviaan ja murisi. Se ei selvästikkään ollut lähdössä kanssani ulos sateeseen. Olin varma, ettei kukaan muukaan lähtisi ROKin fillailenkille, mutta olihan minun käytävä paikalla näyttämässä naamani, että tietävät minun käyneen todistettavasti paikalla toteamassa, että kaikki muut ovat nössöjä. Vettä siis satoi, mutta oli Kilometrikisan viimeinen päivä. Ilmestyin rinta rottingilla Rubiinin eteen lähtöpaikalle. Paikalla oli yllätyksekseni Mikko, joka ei ehtinyt livahtaa piiloon sisälle Rubiiniin. Paikalle kurvasi heti perään hämmästynyt Kaitsu, joka oitis julisti, Jusan säestämänä, ettei ole lähdössä mihinkään, koska satoi vettä. Mikko ehdotti, että pakkohan meidän on nyt ajaa symbolinen viisikilometrinen. Niinpä sitä sitten lähdettiin matkaan kohti Puistolaa. Pistäydyimme Puistolassa ja palasimme useiden miellyttävien, ikimuistoisten, sateessa vietettyjen pikkupysähdysten jälkeen kotiin Rubiiniin.
 Lopulta, ainakin itseensä tyytyväisille, pyöräilyurhoille kertyi lenkiltä 7 km matkaa. Tämän enempää ei tässä vaiheessa ollut Kilometrikisaan pyöräiltävissä, mutta iltaahan oli vielä jäljellä aina klo 24 asti.
20140922_7km

Litimärät fillaristit Puistolassa ohikulkijan ikuistamina.
>
21.9. Sunnuntai klo 12. 20140921_55km
Lähtöviivalle ilmestyivät Sirpa, Kaitsu ja Jusa. Ajettiin ensin Kontulan kautta Vartiokylänlahden perukkaan. Ajeltiin rantoja pitkin Itäkeskukseen ja sieltä Hertsikan ja Kulosaaren läpi Kauppatorin kautta Kaisaniemeen. Jatkoimme Lauttasaaren Kaskisaaren, Lehtisaaren ja Kuusisaaren läpi Munkkiniemeen. Pikkuhuopalahden ja Okelin kautta palasimme Pukinmäen Mackärin kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa, muutamassa paikassa oikaistulle Stadin rannikkokierrokselle, tuli 55 km.
Eikä sitten olla juotu kaljaa, eikä töhritty seiniä !
Reissu oli muuten mukava, mutta väsy aloi jo painaa koivissa Kilometrikisan loppukirin ansiosta.
20140921_55km

20.9. Lauantai klo 12. Lähtöviivalle satiin iso porukka. Eija, Sirpa, Masa, Mikko ja Jusa. Ajettiin ensin Tikkurilan  ja Hiekkaharjun läpi Kulomäentielle. Kulomäentietä pitkin pääsimme Vanhalle Tuusulantielle. Kuokkasimme Maisalantien kautta yhden Vanhan Tuusulantien mäista ja metsäpolkua pitkin kiersimme toisenkin Vanhan Tuusulantien kukkuloista. Aurankioskilla vietetyn pkaisen varikkopysähdyksen jälkeen kiersimme Tuusulanjärven länsipuolelta ja saavuimme toiselle varikkopysähdykselle Järvenpäähän. Palasimme kotiin Rubiiniin Keravan, Savion ja Tikkurilan kautta. Matkaa kertyi 61 km.
20140920_61km

19.9. Perjantai klo 13. Tänään ROK Bikersilla oli välipäivä - Ajettiin vain päivävuoro. Mikko ja Jusa ajoivat Oulunkylän ja Pikku Huopalahden kautta Kuusisaareen ja jatkoivat edelleen Lehtisaren, Kaskisaaren ja Lauttasaaren kautta Baanan läpi Keskustaan. Pasilan, Käpylan ja Pukinmäen Mäckärin kautta palattiin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 37 km.
20140919_37km

18.9. Torstai klo 17. Iltavuoro tuli pyöräilemään klo 17.
   "Sirpan kanssa smäki-malmi-kontula-Hniemi-kulosaari-Arabia-toukola-oulunkylä-pukinmäki-smäki yht 30 km. Viimeiset suorat 29 km/h ja sirpa pysy perässä!!! Kyllä se siitä
  - mime"
18.9. Torstai klo 14. Aamuvuoron jälkeen oli päivävuoron vuoro. Mikko ja Jusa Ajoivat Keravalle Kulmakonditoriaan kahville. Takaisin ajettiin Krapin Hovin ohi Tuusulanväylää seuraten Korsontielle asti. Korsontietä, Kelatietä ja Kulomäentietä pitkin pääsimme Kulomäen. Koivukylän, Hiekkaharjun ja Tikkurilan läpi Kiertotähdentie kiertäen saavuimme kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 44 km eli sama kuin aamuvuorollekin.
18.9. Torstai klo 10. Tämän aamun varhaisina aamutunteina Kaitsun ja Jusan aamulenkki suuntautui Tikkurilantien, Katriinantien, Myllykyläntien ja Lahelantien kautta Tuusulaan. Tuusulaan tupsahdimme Tuusulan Mikkolassa. Tuusulanväylää seuraten ja Vanhan Tuusulantien mäkiä kierrellen ajoimme Kulomäentielle asti,  jota pitkin pääsimme Korson eteläpuolelle ja ieltä ajelimme vanhoja tuttuja reittejä Hiekkaharjun ja Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi tälle lenkille 44 km.

17.9. Keskiviikko klo 10. Kaitsu ja Jusa ajelivat jälleen aamulenkin. Tällä kertaa ajettiin Korson kautta Keravalle ja Keravalta Krapi Hovin ohitse Tuusulaan. Tuusulasta palasimme Fallpasckantietä pitkin Korsoon ja lopulta Siltamäkeen kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 42 km.
20140917_42km

16.9. Tiistai klo 17. Iltalenkille osallistuivat Sirpa, Mikko ja Jusa. Ajettiin ekaks Korsoon ja sitten pikkaisen pitempää reittiä takaisin Metsolan, Hanaböölentien ja Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 26 km.
16.9. Tiistai klo 10. Kaitsu ja Jusa ajoivat Tikkurilantietä Katriinantien ali ja Kivistön eteläpuolitse ja Hämeenlinnantien ali. Tikkurilantie, tai mikä sen nimi nyt siellä asti sitten olikin, loppui, mutta siitä jatkui jonkinmoinen betoniporsailla estetty "uoma". Fillaristejahan se ei pidätellyt, vaan jatkoimme matkaa, mutta se kääntyikin pohjoiseen pölyiselle tietyömaalle. Kaitsu oli näkevinään taivaanrannassa moottoritien takana Keimolan kuppiloita. Suu kuivana palasimme takaisin ja ajoimme Vanhaa Hämeenlinnantietä Kehä III:lle ja sitä pitkin Vihdintielle. Vihdintietä pitkin pääsimme Kehä I:lle ja vihdoin Pukinmäen Mackäri kiertäen kotiin Rubiiniin, jossa edelleenkin oli putkiremontti. Matkaa seikkailijoille kertyi aamulenkiksi mukavasti 39 km.
  Kaitsu lähti sitten fillarilla töihin ja Jusa meni jatkamaan aivan liian varhain keskeytyneitä yöuniaan.
20140916_39km

15.9. Maanantai klo 17. Sirpa, Mikko ja Jusa ajoivat Myllypuroon, Kontulaan ja Jakomäkeen ja tietysti takaisin Rubbanaan. Rubbana vaan ei ollu auki, kun siellä oli putkiremontti. Lenkin pituus oli 20 km.
15.9. Maanantai klo 10.  Kaitsu ja Jusa ajoivat aamulenkkinä lentokentän ympäri. Tikkurilantie, Katriinantie, Matinkyläntie, Tuusulantie ja Kiertotähdentien kautta kiertäen kotiin Rubiiniin. 31 km.

14.9. Sunnuntai. 20140914_67kmAjamaan kohti Keravaa lähtivät Sirpa, Kaitsu, Mikko ja Jusa. Keravalla vietettiin varikkopysähdys kulmakonditoriassa. Jusa yritti syödä jättikorvapuustin. Puolet piti ottaa evääksi. Keravalta ajettiin Kaskelantietä pitkin Järvenpääntasolle asti ja käännyttiin sitten itään Rajakulmantielle. Paippistentietä pitkin ajoimme Nikkilään Baccaraan varikkopysähdykselle. Nikkilästä ajoimme Jokivarrentietä ja Rekolantietä pitkin Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin.
    Matkaa kertyi 67 km.
20140914_67km

13.9. Lauantai klo 12. 20140913_34kmLenkille oli suorastaan yleisöryntäys. Matkalle lähtivät Eija, Sirpa, Masa, Mikko ja Jusa. Ajettiin ensin Tikkurilantietä Katriinantien poikki, juuri avatulle uudelle tieosuudelle, Katriinantien ja Riipiläntien välille. Riipiläntietä jatkoimme Seutulan Keitaaseen. Se olisi auennut vasta klo 17, joten jatkoimme matkaamme Königstedtin kartonon ohi ja ylitimme Vantaajoen Tapolassa. Vanhaa Nurmijärventietä pitkin ilmestyimme jälleen "sivistyksen" pariin Kehä III:n yli Vantaankoskella. Ylästöntietä pitkin palasimme kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 34 km. Mukava, leppoisa, mutta pitkä reissu. Harvinaista herkkua, kun matkassa oli peräti viisi pyöräilijää.
20140913_34km

Tässä kuvassa on toinen ylpeä Bianchikuski. Päättäväinen tiukka ote ja tuima ilme paljastavat, ettei tämä vikuri ratsu pääse karkailemaan omille teilleen.

12.9. Perjantai klo 17. Tänään lenkille ajoivat Sirpa, Mikko ja Jusa. Ajoimme Ylästöntietä ja hetken Kehä III:stakin Vantaanlaaksoon Hämeenlinnantielle. Hämeenlinnantien ja Kehä I:n kautta Malmi itäpuolitse kiertäen palasimme kotiin Rubiiniin 30 km rikkaampina.
20140912_30km

Mikko ja hänen pieni söpö Bianchinsa huilitauolla jossain Hämeenlinnantien varrella. Kuten kaikki pyöräilijät sen tietävät, kenenkään kuskin ja hänen ratsunsa yhteistyö ei ihan aina ole aivan saumatonta. Kuvassa Mikon Bianchi on jo lähdössä jatkamaan matkaan, kun Mikko on vasta liftaamassa kyytiin.   
Ja tämä tarina on tosi !

11.9. Torstai klo 17. Mikko ja Sirpa olivat ajelleet ennen virallista lenkkiä 28 km:n lenkin. Sekin oli virallinen ROKin lenkki, koska ROKin fillaristeja oli kaksi ja sille oli muittenkin ROKilaisten mahdollisuus osallistua. Lenkistä tiedotus oli ehkä hieman puutteellista, mutta lenkeille osallistuminen vaatii itse kultakin joskus hieman muutakin aktiivisuutta, kuin sohvalta ylös nousemisen. 28 km:n lenkin reitistä ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta se kuulemma kulki about Pukinmäki, Kehä I, Kannelmäki, Keskuspuisto, Haltiala ja joku ketunlenkki päälle.
  Sirpa lähti vielä ajelemaan klo 17 Kaitsun ja Jusan kanssa. Ajettiin Kehä III:sta pitkin Vihdintielle. Vihdintietä ajelimme aina Kehä I:lle asti, mutta käännyimme heti Kehältä koilliseen. Ajoimme pikkuteitä Kanneltielle ja sitä pitkin Hämeenlinnantien poikki Perhekunnantielle ja edelleen Keskuspuistoon. Keskuspuiston läpi ajoimme Haltialaan ja kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 34 km.
20140911_34km

10.9. Keskiviikko klo 17.  20140910_48km_4Keskiviikon jymyuutinen oli se, että Sirpa ilmestyi pitkän sairaslomansa jälkeen Rubiinin eteen lähtöpaikalle fillareineen. Myös Kaitsu ja Jusa ilmestyivät paikalle. Sovittiin, että ajellaan ensi alkuun, sen kummenmin hötkyilemättä Keravalle ja katsellaan sitten uudestaan, miten Sirpan käsi kestää. Pysähdyimme jo Saviolle puistonpenkille ihmettelemään. "Aloittelijaksi" Sirpa pärjäsi hyvin. Päätimme kääntyä ennen Keravaa Kulloontielle ja ajaa Tuusulaan asti. Tuusulassa "oikaisimme" Tuusulajärven eteläkärjen ohitse Aurankioskille ja edelleen Lahelantielle, jota pitkin pääsimme näppärästi Ruotsinkylään. Olimmekin taas tutulla lentokentänympärilenkillä.20140910_48km Ajoimme Myllykyläntien läpi Katriinantielle ja edelleen Tikkurilantietä pitkin kohti Siltamäkeä. Jumbon kohdalla siirryimme Kehä III:lle ja ajoimme vielä pikku ketunlenkin Bilteman sillankautta Siltamäkeen. Kiertotähdentien kautta kiertäen saavuimme vihdoin kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi lopulta peräti 48 km.
  Sää oli lopulta oikein mukava. Lähtiessä synkät roikkuvat pilvet pelottelivat matkalaisia. Matkan varrellakin pilvet uhittelivat ajoittain ja tulipa taivaalta muutama pisarakin. Kukaan ei kuitenkaan kastunut, vaikka Tikkurilantie olikin tulomatkalla aikaisemman sateen vuoksi märkänä.
20140910_48km

9.9. Tiistaina klo 17 satoi vettä ja lenkki peruttiin, koska paikalle saapui vain nolla osanottajaa.

8.9. Maanantai klo 17.  Lähtöpaikalle Rubiinin eteen ilmestyivät Kaitsu, Mikko ja Jusa. Mikko oli jo päivällä ajellut pitkän lenkin omin nimiinsä, mutta tuli lenkiltään vielä urheasti mukaan saattamaan muita iltalenkille. Ajettiin ensin Tikkurilan ja Hiekkaharjun läpi Koivukylään. Tässä vaiheessa Mikko kääntyi kotiin. Mikolle tuli ROKin ajoja 15 km. Matka jatkui kohti Keravaa, mutta juuri ennen käännyttiin Kulloontielle, joka sillä kohtaa on Google Mapsin mukaan nimeltään Keravantie. Kulloontietä pääsimme Tuusulaan. Tuusulasta ajelimme sitten Vanhaa Tuusulantietä pitkin Kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 36 km.

7.9. Sunnuntai klo 10. Tänään piti Allunkin lähteä lenkille, mutta sille tuli tärkeämpiä hommia. Ajettiin sitten Kaitsu ja Jusa kaksistaan. Ajettiin ensin Tikkurilantien kautta Vantaanlaaksoon ja sitten Hämeenlinnantietä pitkin Perhekunnantielle. Perhekunnantie loppui Keskuspuistoon, mutta  puiston metsäteitten läpi pääsimme auringon mukaan suunnistaen Haltialan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 31 km.

6.9. Lauantai klo 12. 20140906_124212Mikko ja Jusa ajoivat Katriinantielle ja Seutulan Keitaan ohi Riipiläntietä ja Metsäkyläntietä pitkin Palojoelle. Palojoelta pääsi Nahkelantietä pitkin Tuusulaan. Tuusulasta ajoimme Fallpascantien ja Korson kautta kotiin Rubiiniin. Tikkurilan jälkeen törmäsimme Eijaan. Eija oli käynyt Tikkurilassa omalla lenkillaan ja ajoi nyt meidän kanssa loppumatkan. Eijan lenkistä tuli näin ROKin lenkki. Eijalle kertyi matkaa 8 km. Mikolle ja Jusalle kertyi kilometrejä 57.
Päiväunet Katriinantiellä.
20140906_57km

5.9. Perjantai klo 17. Perjantaiksi oli sovittu fillarilenkki, mutta vain Mikko ilmestyi paikalle. "Tänään yksin 22km välillä smäki-tikkurila-korso-maantiekylä-tuusulantietä siltamäkeen..
         Lonely-Rider"

4.9. Torstai klo 16. Onkohan nää säät parantuneet, kun päästiin taas pyöräilemään kauniissa säässä. Aurinko paistoi ja Kaitsun lomapäivien kunniaksi pyöräiltiin taas tavallista aikaisempana ajankohtana. Ajettiin Jakomäen , Maratontien ja Länsimäentien kautta Itäväylälle. Itäväylää ajoimme Kulosaareen ja sitten Hermannin rantatietä ja hämeentietä Vanhaan Kaupunkiin. Ajoimme Malmin hautausmaa kiertäen Tapanilan Erän kautta kotiin Rubiiniin. Kaitsulle, Mikolla ja Jusalle kertyi 38km. 
20140904_38km

3.9. Keskiviikko klo 12. Lenkille lähtivät kahdeltatoista Kaitsu ja Jusa. Tänään ajettiin Porvooseen Jakomäen, Fazerilan, Länsimäen ja kahvila Keitaan kautta. Keitaassa käytiin tottakai kahvilla ja syötiin isot leivokset. Porvoossa levähdettiin hetki torilla, joka tosin oli mennyt jo kiinni. Eipä se haitannut tahtia. Ajelimme sitten poikkeuksellisesti Hintharan kautta Nikkilään Baccaraan, jonne Mikko oli tullut meitä vastaan. Hinthaaran jälkeen parin kilometrin matkalla tie oli litimärkä. Tielle oli siis satanut. Sehän ei meitä haitannut, kun emme itse kastuneet. Nikkilän varikkopysähdyksen jälkeen ajoimme Jokivarrentietä pitkin vanhalle Lahdentielle ja sitten Kuusijärven ja Honkanummen kautta kotiin Rubiiniin. Kaitsulle ja Jusalle kertyi matkaa 94 km ja Mikolle 46 km.
20140903_94km

30.8. Lauantai klo 10. Ajettiin ensin Korsson ja siitä Vanhaa Lahdentietä Mäntsälään. Käytiin Mäntsälässä moikkaamassa Ullaa ja Jukkaa. Menomatkalla meillä oli vastatuuli. Ei kova, mutta ennusteita kovempi vastatuuli kummiskin(ehkä 4...6m/s). Takaisin lähdettiin klo 15 jälkeen. Paluu matkalla meillä oli sitten vastaavasti myötätuuli. Matka taittui nopeasti ja huimaavalla vauhdilla. Paluumatkalla 26 ekaa kilometriä mentiin keskinopeudella 28,5km/h. Minä en ymmärrä miten me sellaiseen vauhtiin yllettiin. Oliko meillä ihan hirvittävä myötätuuli ja oliko Mäntsälästä Rubiiniin pelkkää alamäkeä. Oli miten oli. Tie oli ainakin suora, eikä tuulenkatvetta matkalla ollut.
 Hyvä reissu, vaikka osanottajia olikin vähän. Mäntsälään asti polkivat vain Mikko ja Jusa. Jarmo ja Eija sentään kävivät Keravalla edestakaisin. Kilometrejä siis Jarmo ja Eija 37 km. Mikko ja Jusa 101 km.
20140830_101km

27.8. Keskiviikko klo 17.  Eilisen sadelenkin innoittamana tänään lähtöpaikalle ilmestyi peräti kolme toinen toistaan innokkaampaa fillaristia. Kaitsu, Mikko ja Jusa ampaisivat Ankkalammen ohi Ylästöntielle. Vaikka sää näytti lähtiessä eilistä lupaavammalta, jouduimme jo Ylästöntiellä suojautumaan sateelta bussipysäkin katoksen alle. Sade hiljeni lopulta ja päätimme rohkeasti jatkaa matkaa. Ylästöntie loppui ja jatkoimme Vantaanlaksontien ja Martinlaaksontietä  Louhelaan, jolloin hirvittävä sadekuuro yllätti meidät. Liekkö ollut Louhelan ostari, jonka katoksen alle pelastauduimme sateelta. Taivas jyrisi ja vettä tuli aika reippaasti. Eihän se sade odottamalla lopu, joten läksimme samaa reittiä takaisin kotiin Rubiiniin. Sade kasteli meidät hyvin ja lammikoista roiskui vesi persuuksille. Taas siis kastuttin hyvin ja perusteelisesti. Matkaa kertyi vain 22 km. Huomenna taas uudestaan.
20140827_22km

26.8. Tiistai klo 17.  sadeSää oli klo 17 sateeton, mutta harmaa. Paikalle olivat uskaltautuneet Kaitsu ja Jusa. Aikansa Rubiinin edessä pilviä ja tuulensuuntaa mittailtuaan päättivät he kuitenkin lähteä matkaan. Reitti kulki Kehä III:n tietöiden takia Tikkurilantietä pitkin aina Katriinantielle asti. Käännyimme kuitenkin etelään Vantaanlaakson kohdalla ja seurasimme Hämeenlinnantietä etelään. Jossain Kaivokselan kohdalla, kun matkamittari näytti n. 16 km, taivas repesi. Vettä tuli kaatamalla ja taivas jyrisi. Hetken jouduimme ajamaan sateessa, mutta pääsimme pian Hämeenlinnantien alittavaan tunneliin sateensuojaan. Pidimme hetken sadetta, mutta kun se ei lakannut, niin läksimme jatkamaan matkaa Hämeenlinnantietä pitkin. Ajoimme Kaarelantien kautta Kehä I:lle ja Kehältä Tuomarinkylän ABC:n kautta kotiin Rubiiniin. ABC:n paikkeilla sade oli jo lakannut, mutta tiethän olivat märät ja takapyörä roiski kurat selkään. Matkaa kerttyi 29 km, joista n. 12 sateessa.
  Sade ei ollut mukavaa, mutta ei se niin hirveältäkään tuntunut. Lämpöäkin oli yli 15 astetta, joten pyöräillessä pysyi shortseissa ja T-paidassa ihan lämpimänä. Jos kastuttuamme olisimme pysähtyneet, niin silloin olisi kyllä tullut kylmä. Ei voi sanoa, että olipas kiva lenkki, mutta kyllä tämä jää vähäksi aikaa mieleen ja oli siksi ihan avartava kokemus. Kyllä sitä kesällä sateessa pärjää. Inhoittavinta oli lenkin jälkeen pestä ja huoltaa umpipaskaista ja märkää fillaria, kun olis itselläkin ollut kiire kuumaan suihkuun.
20140826_29km

24.8. Sunnuntai klo 12.  Moro, poljin yksin ROKin piikkiin 46 km. Muita ei klo 12 näkynyt. Reitti Rubiini - Paloheinä - Hämeenlinnantie - Kehä III - Katariinantie - Tuusulantie Rubbana. Ilma oli loistava. Masa.

21.8. Torstai klo 17.  Mikko oli jo kerinnyt lähteä lenkille, kun Jusa tuli Rubbanan eteen. Matkapuhelimet kun on keksitty, niin sovittiin, että nähdään about Tapaninvainiontien ja Pukinmäenkaaren risteyksessä. Siitä sitten jatkettiin Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:stä pitkin Kaarelantien kautta Hämeenlinnantielle. Hämeenlinnantieltä pääsimme Kehä III:lle ja Kehä III:sta pitkin palasimme kotiin Rubiiniin. Jusalle kertyi matkaa 30 km ja aikaisemmin matkaan lähteneelle Mikolle 34 km.
   Merkittävää tässä lenkissä oli se, että tänään rikottiin 12 000 km:n raja. Raja rikkoontui paluumatkalla Kehä III:n työmaan kohdalla. Tämä hemmetin työmaahan on katkaissut pyörätien koko kalenterivuoden.
20140821_34km

17.8. Sunnuntai klo 12.  Ajettiin ensin Kehä I:lle ja sitten sitä pitkin aina Leppävaaraan asti. Leppävaarasta ajelimme Turuntietä Bembööleen. Bembölen kahvituvassa pidimme pikku varikkotauon ja jatkoimme Kunnarlantietä pitkin Bodomjärvelle. Bodomjärvi myötäpäivään kiertäen palasimme Kehä III:n ja Ylästöntien kautta kotiin Rubiiniin. Kaitsulle, Mikolle ja Jusalle kertyi 56 km.
20140817_56km

16.8. Porvoonreissu kuivui sateen takia kokoon. Klo 11, kun piti lähteä, satoi vettä. Tuntia paria myöhemmin sade oli lakannut. Jusa lähti silloin omalle pikku lenkille, mutta joutui jossain Tuupakantiellä hakeutumaan suojaan, kun taas satoi vettä.
  Kesäsade ei tavallisesti haittaa, mutta 100 kiilometrin Porvoolenkkiä ei ole kiva ajaa, jos kastuu heti alkumatkasta. Fillarilla ajettaessa on vielä se kiusallinen puoli, että takapyörä heittää kuravettä takapuolelle ja selkään. Vaikka sade loppuu, niin tiet ovat vielä pitkään märkinä. Vaatteet kuivuvat kesällä nopeasti, muttä kura ei lähde vaatteista kuin pesussa.
Lyhyemmillä lenkeillä pikku vastoinkäymiset ei paljon haittaa, mutta edestakainen Porvoonreissu (100 kilsaa) on meille jo pitkä lenkki.
  Oishan sen lenkin tietysti pystynyt ajamaan, mutta kun tätä hommaa tehdään pelkästään omaksi iloksi.

15.8. Perjantai.  "Mikko ja Ksilloin aitsu hakemassa Mikon kilpailunumeroa reitillä Siltamäki-Oulunkykä-Haaga-Pikkuhuopalahti-Hietaniemi-Lapinlahden sairaala.
Takas baanapittin keskustaan ja Linnunlaulun kautta Pasila-Oulunkylä-Pukinmäki ja Rubbana.
Yhteensä 38 km 3 viimestä vesisateessa…"

13.8. Keskiviikko klo 16. Lenkille lähtivät nykyiset vakioajajat Kaitsu, Masa, Mikko ja Jusa. Ekaks ajettiin Tattarisuon, Jakomäen ja Mellunmäen kautta Itäväylälle. Vartsikasta ajoimme Itäväylää pitkin Itäkeskuksen ohi Kulosaareen. Kulosaarensillalta pääsimme juuri valmistunutta liikennejärjestelyä pitkin Kyläsaarentielle. Hämeentietä ajoimme Vanhaankaupunkiin ja sieltä Viikkiin. Malmin hautausmaan ja Tapanilan Erän kautta palasimme kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 38 km.
20140813_38km

12.8. Tiistai klo 16. Tänään kokeiltiin yhteisellä sopimuksella aikaistettua aikataulua. Läksimme fillarilla matkaan jo klo 16. Ajoimme Pukinmäen Mackärin kiertäen Kehä I:stä pitkin Kauppakeskus Kaaren tienoille asti. Huikkatauolla reittisuunnitelmissa tuli väärinkäsityksiä. Masa ja Jusa palasivat Hämeenlinnan väylälle ja ajoivat sitä pitkin Kehä III:n kautta kotiin Rubiiniin. Masalle ja Jusalle kertyi matkaa 30 km.
    Kaitsu ja Mikko ajoivat: "Kannelmäki-Konala-Hämeenvaara- Martinlaakso ja Kehä III :stä kotiin päin. Tikkurilan kohdalla vauhtia ja myötätuulta liika joten ajauduimme vielä Puistola-tapanila-malmi-pukinmäki, jossa saimme pyörät kääntymään Siltamäen suuntaan… Yht 45 km"

11.8. Maanantai klo 17.  Ajettiin lentokentän ympäri myötäpäivään. Ajelulla Kaitsu, Masa ja Jusa. Matkaa kertyi 32km.

10.8. Sunnuntai klo 12.  Masa ja Jusa ajoivat Korson läpi melkein Keravalle asti. Kilometri ennen Keravaa käännyttiin kuitenkin Kulloontielle ja ajettiin Tuusulaan. Tuusulasta ajettiin Tuusulantietä kotiin Rubiiniin.
Hellepäivä se oli tänäänkin, vaikka säätiedoitukset jo olivat lupailleet normaaleja kesäilmoja.
Kilometerejä lenkille kertyi 38 km. Aikaa lenkillä tuhrautui reilusti yli kolmatta tuntia, koska Masalta puhkesi kumi kaksikertaa. Ekan kerran jo Korson jälkeen ja toisen kerran jossain Mätäkiven jälkeisissä alamäissä.
Valokuvia Masasta paikkauspuuhissa ei saanut ottaa. Tämä siksi, ettei kukaan pääsisi vittuilemaan. Kaikillle siis tiedoksi, ettei Masalle saa vittuilla kumiongelmista. Toisaalta, kuten kaikki sen tietävät, pieni asiaton vittuilu kannustaa entistä parempiin suorituksiin.

9.8. Lauantai klo 12.  Tänään oli vaihteeksi ihan mukava sää. Lämpöä ehkä jopa alle hellerajan ja oli pilvistä. Tai no oli poutapilviä. Matkalle Otaniemeen läksivät Masa ja Jusa. Matka kulki Pukinmäen läpi Pikku Huopalahteen ja Munkkiniemeen. Kuusisaaren ja Tekniikkatien läpi pääsimme Kehä I:lle. Kehä I:n pyörätie oli leppävaaraan asti juuri päällystettyä ja sitä pitkin oli suoranainen ilo polkea. Leppävaaran keskustassa oli rakennettu pajon. Onpahan jo nyt iso ja komea kauppapaikka ja rakennustyöt ovat vielä kesken. Polkupyöräilijät on huomioitu hyvin. Pyöräilykaistoja löytyy ja pyöräilijöille on rakennettu siltoja ja tunneleita. Väentungos on suuri ja jalankulkijat, jotka eivät tietenkään ymmärrä tai välitä pyöräkaistoista hidastavat lenkkipyöräilyä. Oli se komea ja iso paikka, mutta sinne eksyy ensimmäisellä kerralla helposti. Masalla ja Jusalla ei tietenkään pätevinä fillarisuunnistajina ollut minkäänlaisia vaikeuksia. Leppävaarasta jatkoimme vielä jonkin matkaa Kehä I:stä, mutta koukkasimme sitten Keskuspuiston metsäteille ja tulimme Haltialankautta kotiin Rubiiniin. Matkaa uusia lenkkimaastoja etsiskeille tutkimusmatkailijoille kertyi komeasti 44 km.

8.8. Perjantai klo 10. Jälleen oli aamulenkille innostunut osallistumaan peräti neljä innokasta ROK Bikersia, Kaitsu, Masa, Mikko ja Jusa. Ajoimme Tuomarinkylän ja Paloheinän kautta Kehä I:lle. Kehä I:ltä ajoimme Vihdintietä Kehä III:le. Kehä III:lta siirryimme Vantaanlaaksossa Ylästöntielle ja palasimme 33 kilometriä rikkaampina kotiin Rubiiniin.
20140808_33km

7.8. Torstai klo 17.  sadeKlo 17 oli tarkoitus lähteä jälleen ROKin polkupyörälenkille, mutta yksikään ROKin fillaristi ei ollut vaivautunut raahautumaan sovitulle lähtöpaikalle Rubiinin etuoven eteen.
Pieneen osanottajamäärään saattoi osasyynä olla sää. Edellispäivien paahtavat helteet olivat saattaneet viedä osallistumisinnosta parhaan terän. Klo 17 iskeneellä vaatimattomalla ukonilmalla tuskin oli mitään merkitystä, koska eiväthän nämä ROKin uljaat fillaristit olleet mitään sokerista tehtyjä lällyjä vaan teräksisiä urheilijoita.

6.8. Keskiviikko klo 10.  Kokeiltiin vaihteksi aamulenkkiä. Lenki oli suoranainen yleisömenestys. Paikalle olivat vaivautuneet Kaitsu, Masa, Mikko ja Jusa. Päätettiin käydä kiertämässä Rusutjärvi. Ajettiin Vanhaa Tuusulanietä Tuusulaan ja Hämeentietä Rusutjärvelle. Kiersimme Rusutjärven myötäpäivään ja palasimme samoja reittejä Vanhalle Tuusulantielle. Korsontien ja Kelatien kautta "oikaisimme" Kulomäentien kautta Asolanväylälle. Kovukylän ja Tikkurilan läpi palasimme Pohjantähdentien kautta koukaten kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 50 km.
20140806_50km
 Huh hellettä. Rusutjärvi on jo kierretty ja ollaan palaamassa jo kotiin päin. Tuusulassa jyrkän ylämäen jelkeen oli vuorossa pikainen huikkatauko. Ei siis mikään lepotauko. Kuva otettu varjossa, koska kameramiehen vienot mutta asialliset pyynnöt siirtymisestä aurinkoisempiin valotusolosuhteisiin, kaikuivat kuuroille korville.

5.8. Tiistai klo 17.  Paikalle tulivat helteessä vain Masa ja Jusa. Ajettiin ensin Ylästöntietä päästä päähän. Vanhan Nurmijärventien ja Riipiläntien kautta päästiin Katriinan sairaalan kohdalla Katriinantielle. Katriinantieltä ajoimme Myllykyläntien kautta Vanhalle Tuusulantielle ja sitä kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi hirvittävässä lähes 30 asteen helteessä 38 km.

4.8.  Maanantai klo 17.  Huh hellettä piisaa. Masa ja Jusa ajoivat Tuomarinkylän ABC:n kautta Kehä I:lle. Kehä I:stä ja Kaarelantietä pitkin Hämeenlinnanväylälle ja Sitten Kehä III:sta pitkin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 27 km.

20140802_13km2.8. Lauantai klo 12.  Taas oli hellettä. Tänään oli Kaljakelluntapäivä ja se oli houkutellut pyörälenkille Kaitsun ja Jusan lisäksi myös Allun. Päätimme katsastaa millaista oli Kaljakellunnassa. Ajoimme ensin yläjuoksulle Tikkurilaan. Tikkurilan lähellä kävi tsäkä. Lauttaa pumppaava polttariporukka tarjosi mahdollisuuden hakata kepillä sikaa. Sika oli tosin onneksi valepukuinen ihminen, mutta keppi oli valitettavasti pehmustettu. Muuten ihan mukava tilaisuus. Sian hakattuamme, jatkoimme matkaa joenvartta alaspäin ja ohittelimme silloin tällöin muutaman yksittäisen kellujaporukan. Jokihan virtaa tosi hitaasti ja matkalla oli vielä vanha 20140802_13kmmylly esteenä. "Sikakellujilla" oli matkaa viralliselle kellunnan lähtöpaikalle, Kerava- ja Vantaajokien risteykseen, useita kilometrejä. Se ei ikinä selvinnyt pääsivätkö "sikakellujat" koskaan edes lähtöpaikalle asti. Fillareilla matka sujui ROKin reippailta fillaristeilta vauhdikkaasti. Seuraavaksi pysähdyimme Siltamäen vanhalle historialliselle ja arvokkaalle sillalle. Tässä oli mainio paikka laskea lautta vesille ja olihan siinä sitä porukkaa touhuamassa. Niitten puuhia oli mukava seurata. Siirryimme seuraavaksi viralliselle lähtöpaikalle ja siellähän sitä porukkaa vasta olikin. Huh hellettä. Lautat olivat hienoja ja porukoilla näytti olevan tosi hauskaa. Jatkoimme vielä pyöräilymatkaa Tuomarilankartanon vieressä olevalle "Malmin Uimarannalle" asti ja katsastimme hetken aikaa tänne asti ehtineitä kaljakellujia. Nämä kellujat olivat ehtineet lillua joessa jo huomattavasti pitempään ja alkoivat olemaan jo kunnolla kaljassa marinoituja ja helteessä kypsennettyjä. Näimme mm. kolmen ihanan merenneidon vetämän valjakon sekä David- ja Herkulespatsaat. Merenneidot eivät olleet alastomia. Niillä oli sentään suomut pyrstöissä. Patsaat olivat alastomiä ja eläviä. Myös Elvis oli kellumassa tuhansien ihanien pikinityttöjen joukossa. Matkaa ROKin tarkkasilmäisille fillaristeille kertyi 13 km.
20140802_13km

1.8. Perjantai klo 17.   Masa ja Jusa ajelivat lentokentän ympäri myötäpäivään. Matkaa kertyi 32 km.

31.7. Torstai klo 17.  Iltapäivällä satoi, mutta lenkille lähdettäessä sade oli jo lakannut ja asfaltti alkoi kuivua. Sää oli pilvinen ja sateen jälkeen normaalia viileämpi. Ehkä jopa alle 25°C. Sää oli ihan kelvollinen pyöräilyyn. Kaitsu ja Jusa ajoivat Vanhaa Tuusulantietä Koivukylänväylälle ja Sitten Hiekkaharjun ja Tikkurilan kautta takaisin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi vain 18 km.

27.7. Sunnuntai klo 20. Tänään funtsittiin niin, että ajellaan illalla, kun päiuvällä on niin helvetin kuuma. Lähdettiin kahdeksalta illalla Korson kautta kohti Keravaa. Ihan yhtä kuumaa oli. Vähän ennen Keravaa käännyimme Kulloontielle ja ajoimme muutaman kilometrin Vanhalle Lahdentielle. Ajelimme helteestä huolimatta ihan reippaasti Lahdentietä etelään. Kuusijärven kohdalla mittaradalle tarkastimme matkamittarit. Suhteellisen tarkkoja olivat. Kehä III:lla, auringon juuri laskiessa, näimme lämpömittarista, että lämpöä oli enään siedettävät 25°C ja klo oli 21:44. Matkaa Kaitsulle, Mikolle ja Jusalle kertyi 39 km. Olihan se vähän viileämpi näin illalla ajella, mutta ei toi sunnuntai-ilta-ajelu muuten oikein inspiroi. Koko päivän saa odotella, jotta koska pääsis ajelulle, mutta iltamyöhällä ei enään oikein viitsis. Sää kun on näin helteinen, niin hyvä, että saadaan edes jotain aikaiseksi.
Ollaan vissiin tulta krantuiksi. Sateella ei ajella, eikä oikein helteilläkään. Nyt eivät kelpaa enään edes lämpimät kesäillatkaan lenkkeilyyn.
20140727_39km

26.7. Lauantai. Eija, Jarmo ja Kaitsu läksivät fillareillla Kuusijärvelle uimaan ja hellettä pakoon.
    Koska tänään oli vuorossa Restaringin Futis-turnaus Pihliksessä. Jusa ja Mikko lähtivät Pihlikseen kuvaamaan ja kannustamaan ROKin joukkuetta. Myös pelaajista ajelivat turnaukseen fillareilla Masa, Timppa, Dimitri, Rosa ja Nando. Pelin jälkeen pelaajat kävivät vielä fillarilla Pihliksen Restaring ravintolassa. Siitä tuli vielä 2 km lisää joten pelaajat tienasivat ROKille 12 km per fillaristi. Mikko ja Jusa joutuivat tyytymään 10 km:iin.
20140726_10km

25.7.  Perjantai. Helle se vaan jatkuu. Ajettiin taas lentokentän ympäri. Nyt vastapäivään. Myllykyläntieltä käännyimme kuitenkin Katriinantietä pohjoiseen ja ajoimme Seutulan Keitaaseen varikkopysähdykselle. Palasimme kotiin Rubiiniin Riipiläntien ja Ylästöntien kautta. Kaitsulle, Masalle ja Jusalle kertyi 40 km.

24.7.  Torstai. Sama lenkki kuin Tiistaina. Ilma oli kuin se kuuluisa morsian. Kaitsi ja Masa 31 km.
Lämpöä siis piisasi. Asteita oli taas piirun alle 30,  mutta sitten tuli sen verran pilviä, että lenkistä tuli ihan miellyttävä..

23.7. Keskiviikko.  Paikalle ilmestyivät vain Eija ja Jarmo. Kiertelivät kuulemma vain ihan lähiseutuja. Matkaa kertyi molemmille arviolta 15 km.

ROK Bikers rikkoi 10 000 km vuonna 2014
Tällä hetkellä tiistai-iltana on kasassa 10083 km.
22.7. Tiistai. Kymppitonnia rikkomassa olivat Kaitsu, Masa, Mikko ja Jusa. Kymppitonni meni rikki 5,75 km:n päässä Rubiinista Tikkurilantiellä, muutama sata metriä Lentoasemantienristeyksen jälkeen. Pidimme pienen vaatimattoman muistotilaisuuden edesmenneitten 10 000 kilometrin muistoksi.
Jatkoimme Tikkurilantietä pitkin matkaamme ja käännyimme Katriinantielle. Katriinantieltä käännyimme itään ja ajoimme Myllykyläntien ja Maisalantien läpi Vanhalle Tuusulantielle ja ajelimme sitä pitkin kotiin Rubiinin. Matkaa kertyi 31 km. Sää oli helteinen. Lämpöä oli kunnioitettavasti lähes 30 astetta.
20140722_31km

21.7. Maanantai.  Ajettiin ensin Kehä III:n kautta, Itäkeskus eteläpuolitse kiertäen Kulosaareen. Kulosaaresta jatkoimme Hermannin rantatietä ja Hämeentietä Vanhaankaupunkiin. Ajoimme Viikin ja Malmin hautausmaan kautta kotiin Rubiiniin. Ajelulla olivat Kaitsu, Masa, Mikko ja Jusa. Matkaa kertyi 40 km.
20140721_40km

20.7. Sunnuntai.  Tänään satoi klo 12: 00 vettä ja samalla alkoi hirvittävä ukonilma. Lenkki siirrettiin klo 17. Iltapäivällä paikalle ilmestyivät vain Mikko ja Jusa. Ajoimme ensin Kehä III:sta länteen. Vantaankoskelta käännyimme Martinkyläntielle ja koukkailimme ja oikaisimme ja teimme muutaman ketunlenkinkin, mutta päädyimme lopulta Myyrmäen ja Malminkartanon kautta Konalantielle. Konalantietä ajoimme Pitäjänmäelle ja sitten reipasta vauhtia radanvartta vastatuuleen Pasilaan asti. Pasilasta ajoimme edelleen radanvartta Pukinmäkeen ja sieltä kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 42 km.


Superman219.7. Lauantai.  Lauantaina järjestettiin ROKin perinteinen Teräsmieskilpailu. Kilpailuun osallistui kolme teräsmiestä ja yksi teräsnainen.
ROKin Teräsmieskilpailun viralliset tulokset !fisustajari
Teräsmies: Kaitsu 9min:18,56sek
Teräsnainen: Eija 16:12,14
Teräsmiehen poika: Allu 11:59,03
Jumbosija Teräsmiesluokassa: Jusa 9:34,25
SUPERtrioROK Bikersin onnittelee kaikkia kisailijoita ja merkitsee paikalle pyöräilleen tuomariston(Masa ja Jarmo) ja kilpailijoitten edestakaiset pyöräilykilometrit 5km/hlö tyytyväisenä tilastoihinsa.
ROKin kalastuskilpailu pidettiin puolen kilometrin päässä Keravajoen varressa. Osa porukasta kävi paikalla pyörällä, joten siitäkin saatiin edestakaiseksi matkaksi kilometri per pyöräilijä ROK Bikersin pohjattomaan kilometrikassaan.
Päivän komeaakin komeampi saldo on 37 km, jos kaikki pyöräilijät saatiin huomioitua.
20140719_Triathlon

18.7. Perjantai.  Tänään ampaistiin poikkeuksellisesti liikenteeseen jo klo 12. Masa, Mikko ja Jusa ajoivat ensin Keravalle ja sieltä Porvoontie/Martinkyläntien kautta Lahdentietä myötäilevälle Kaskelantielle. Noin Järvenpään korkeudella käännyimme itään Rajakulmantielle ja muutamaa lilometriä myöhemmin käännyimme etelään Paippistentielle. Paippistentietä pitkin pääsimme Nikkilään, jossa pidimme varikkopysähdyksen. Turha luulla, että kävimme mukamas kaljalla. Kaikki Nikkilän kapakat olivat sitäpaitsi kiinni. Mehän olimme aamuvirkkuina lähteneet liikenteeseen jo klo 12. Jatkoimme nyt jo niin tutuksi tullutta Jokivarrentietä pitkin kohti Korsoa. Korson keskustaan asti emme koskaan päässeet, sillä käännyimme hetkeä aikaisemmin kohti Rekolaa. Jossain Koivukylässä pidimme toisen varikkopysähdyksen ja ajoimme Heurekan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi komeasti peräti 70 km.
20140718_70km

17.7. Torstai klo 17. Tänään ajeltiin Katriinantien kautta Seutulan Keitaaseen. Paikka oli harmiksemme yllättäen auki joten jouduimme pitämään varikkopysähdyksen. Riipiläntien ja Ylästöntien kautta palasimme kotiin Rubiiniin. Ajelulla olivat Kaitsu, Masa ja Jusa. Matkaa kului 35 km

16.7. Keskiviikko.  20140716_38kmAjettiin sama lenkki kuin eilen, mutta päinvastaiseen suuntaan. Lisäksi jätimme Vantaajoenvarren hiekkatien ja Koskelantien väliin. Ajoimme siis suoraan Rubiinista Oulunkylän ja Käpylän kautta Pasilaan ja sitten se eilisen lenkin reitti. Matkaa tuli näin n. 2 km vähemmän eli 38 km.
Sää oli sateen jälkeen raikas ja ilma puhdas. Hellettä toki pukkasi päälle, mutta ei se helle näin sateen jälkeen klo 17 ihan ylivoimaiseksi käynyt. Vauhti oli tänään huima, mutta mikäs oli ajella, kun 20140716_38kmpyörätiet olivat hyvät, eikä mäkiäkään ihan hirveästi ollut muuta kuin muutenkin huonokuntoisella Vihdintien pätkällä. Vihdintiellä pelastuimme täpärästi väistämällä pyörätiellä lämmittelevää ja ohikulkijoita vaanivaa kyytä. Kuinkahan monta pyöräilijää se olikaan ehtinyt jo syödä sinä päivänä. Meitä nuoria ja ketteriä ROKin pyöräilijöitä se ei kuitenkaan onnistunut nappaamaan.
20140716_38km

15.7. Tiistai.  Ajoimme ensin Kehä III:sta vastatuuleen Vihdintielle. Vihdintieltä käännyimme Konalantielle ja ajoimme sitä pitkin Pitäjänmäelle. Pitäjänmäeltä ajoimme radanvartta seuraten Pasilaan asti. Pääsimme Pitäjänmäellä sopivaan peesiin ja ajoimme Pasilaan asti n.28km/h nopeudella. Pasilasta jatkoimme Käpylän läpi Vanhaan Kaupunkiin ja sieltä palasimme joenvartta pitkin Pukikinmäen Mackärin kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 40 km

Hiirihaukka14.7. Maanantai. Kaitsu ja Jusa kiersivät Helsinki-Vantaa-lentokentän.
Ihan ekaks kuitenkin käytiin bongaamassa Kaitsulle Hiirihaukka.
Ajettiin Vanhaa Tuusulantietä pohjoiseen. Sitten Maisalantien ja Myllykyläntien kautta Katriinantielle. Katriinantietä ylitimme Kehä III:n ja Hommaksentien ja Kuninkaantien kautta olimme yhtäkkiä Ylästöntiellä. Ylästöntien läpi ajoimme kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 33 km.

12.7. Lauantai.  ROKin Grand Tour lähti käyntiin huonosti. Aamuksi lähikauppa Kavaljeeriin luvatut Vaasan sponsoroimat pasteijat oli toimitettu väärään osoitteeseen. Jouduimme odottelemaan, ennen kuin ne saatiin paikalle erikoispikatoimituksena. Pääsimme matkaan puoli tuntia myöhässä aikataulusta. Ajoimme Honkanummen ohi Lahdentien yli Vanhalle Porvoontielle. Silloin Jarmon fillarista katkesi satulaputki ihan alhaalta liitoksen yläpuolelta. Jarmon pyörämatka jäi siihen. Jarmo sai siirron huoltoautoon Päivin avuksi kartanlukijaksi. 20140712_79km Grand Tour
  Matka jatkui Jokiniementietä pitkin Sipoon Nikkilään, jossa pidimme ensimmäisen varikkopysähdyksen ravintola Baccarassa, joka oli tällä reissulla jo auki, koska olimme myöhässä tavallisesta aikataulustamme. Jatkoimme Martinkyläntien kautta Keravalle, jossa pidimme toisen varikkopysähdyksen. Varikkopysähdyksiähän meillä oli runsaasti ja ne olivat pitkiä, koska tällä retkellä tarkoituksemme oli viettää mukava lauantaipäivä pyöräilyn merkeissä, eikä painaa niskalimassa apinanraivolla pelkät kilometrit mielessä. Kaikenlaisia lenkkejä toki ajetaan, mutta näin tällä kertaa.
  Keravalta jatkoimme Krapi Hoville ja Tuusulajärven kulttuurihistoriallisen Rantatien kautta kohti Järvenpäätä. Järvenpää ohitettiin sen kummemmin ihmettelemättä ja jatkoimme Tuusulajärven itäpuolta Vanhakylän kartanolle, jossa pidimme ruokailutauon nauttien Vaasan makoisia pasteijoita ja muita maukkaita eväitä. Kaikkihan sen tietävät, että mikään ei ole niin herkullista, kuin matkalla nautitut eväät.
  Matka jatkui Tuusulajärven eteläpäähän Aurankulman kioskille ja sieltä Tuusulan keskustan läpi Fallpackantietä pitkin Korsoon ravintola Olohuoneeseen viimeiselle varikkopysähdykselle. Olohuoneesta olikin sitten enään 11 kilometriä kotiin Rubiiniin. Nautimme lasilliset kuohuviiniä ja Rubiini tarjosi urheille Rubiinin OlutKlubin pyöräilijöilleen maittavan aterian. Siitä erityiskiitokset Rubiinille. Erityisesti kiitämme sponsoroinnista tietysti myös ROKia  sekä lähikauppa Kavaljeeria ja Vaasan Oy:tä.20140712_79kmGT
Pyöräilijöinä kilometrejä ROKille ansaitsemassa olivat Eija, Jarmo, Kaitsu, Masa, Mikko ja Jusa.
Matkaa reissulle kertyi peräti 79 km. Sää oli helteinen, joten onneksi aurinko oli pilvessä. Vastatuulikaan ei päässyt missään kohtaa liikaa riepottelemaan. Kerrassaan mukava reissu. Tästä päivästä jää taas mukava mieli kun tuli tehtyä jotakin suurta ja merkittävää. Se suuri ja merkittävä on 405 ROKille tänään tienattua kilometriä. Mitä ROK sitten niillä kilometreillä tekee. Noh, ne pannaan tietysti säästöön. Tänä vuonna ROK on saanut kasaan jo yli 9000 kilometriä. Kun 10 000 kilometriä tulee taas tänäkin vuonna kasaan, niin sehän on jo yksi prosentti miljoonasta kilometristä. Tällä menolla miljoona kilometriä saadaan kasaan jo 97 vuoden kuluttua vuonna 2111. On siinä sitten meillä ROKilaisilla vanhoina keikkustuolissa ihmettelemistä, että mitä ihmettä me niillä kaikilla kilometreillä oikein tehdään.

10.7. Torstai. Tänään ”normi 28” eli smäki-paloheinä-kehä I-Hlinnantie-vantaankoski-kehä III- Smäki eli 28 kilometriä. Mukana Masa ja Mikko keskinopeudella 23 km/h

9.7. Keskiviikko.20140709_36km
20140709_36kmAjoimme Oulunkylän, Käpylän ja Pasilan läpi ja saavuimme keskustaan Baanalle. Baanan läpi pääsimme Kaivopuistoon. Kauppatorin ja Arabianrannan kautta pääsimme Vanhankaupunginlahden Koskenrantaan.20140709_36km Varikkopysähdyksen jälkeen jatkoimme matkaa joenvartta pitkin Pukinmäen Mackärin kautta kotiin Rubiiniin. Allulle, Kaitsulle, Masalle, Mikolle ja Jusalle kertyi matkaa 36 km.
20140709_36km

8.7. Tiistai.  Ajettiin Tikkurilantietä ja Katriinantietä pitkin Seutulan Keitaalle. Paikka sattui taas olemaan kiinni. Ajoimme Riipiläntietä ja Ylästöntietä pitkin kotiin Rubiiniin kertomaan, että Seutulan Keidas on tänään kiinni. Kaikki tapaamamme ROKilaiset olivat hyvin kiitollisia saamastaan tärkeästä informaatiosta.
Ilta oli helteinen ja urheat pyöräilijämme Kaitsu, Masa ja Jusa saapuivat janoisina kotiin Rubiiniin 35 km:n lenkin jälkeen.

7.7. Maanantai. Ajoimme20140707_56km kohti Porvoota Katajakalliontien kahvilalle. Pienen varikkopysähdyksen jälkeen jatkoimme matkaa kohti Porvoota. Ennen Sööderkullaa käännyimme pohjoiseen vievälle Söderkullantielle, joka vei kohti Sipoon Nikkilää. Tässä vaiheessa navakka myötätuuli siivitti mukavasti menoa ja vauhti oli sen mukainen. Nikkilän keskusta jätettiin tällä kertaa väliin ja jatkettiin Jokivarrentietä pitkin Honkanummen kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi tällä kesäisellä reissulla Kaitsulle, Masalle, Mikollo ja Jusalle 56 km.

6.7. Sunnuntai.  Paikalle ilmestyivät vain Masa ja Jusa. Samaan aikaan myös Taisto ja Aira-Kyllikki läksivät lenkile. He ajoivat Honkanummelle ja takaisin, josta kertyi matkaa 14 km.
Masa ja Jusa ajoivat kauniissa säässä Vanhaankaupunkiin ja sitten rantaa pitkin Hertsikan hyppyrimäen ohi Myllypuroon ja sitten Kivikkoon. Tässä vaiheessa reittimme kulki "uusia" kinttupolkuja pitkin. Reitti ei ollut mikään pyöräilijän unelma, mutta se oli uusi, mielenkiintoinen ja jännittävä ja siksi vaihteeksi oikein mukava. Aina me putkahdimme jostain ihmisten ilmoille. Lopulta pääsimme Kontulaan ja sieltä Jakomäkeen. Jakomäen Bumerangissa pidimme lyhyen energiajuomatauon ja antauduimme samalla huomaamattamme sivistävään keskusteluun Cap Hornin sotilaspolitiikasta. Huomattavasti sivistyneempinä matka jatkui Tattarisuon läpi kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 27 km.
20140706_27km

5.7 Lauantai. Ajettiin Tattarisuon, Jakomäen20140705_41km ja Mellunmäen läpi Vuosaareen. Käväisimme Kallahden kärjessä asti ja ihailimme hienon kaupunkimme kauniita rantamaisemia. Palasimme takaisin kotiin 20140705_42kmRubiiniin Itäkeskuksen, Myllypuron ja Malmin läpi. Sää oli kaunis ja kesä oli parhaimmillaan. Mukavalla kiertoajelullamme olivat mukana Eija, Jarmo, Masa, Mikko ja Jusa. Matkaa kertyi mukavasti 41 km.

Ai niin. Mikkokin sai jätskiä syödäkseen.
20140705_42km

2.7. Keskiviikko.  Ajeltiin Vanhaa Tuusulantietä pohjoiseen. Kiersimme Helsinki-Vantaa lentoaseman pohjoispolitse Masalantien ja Myllykyläntien kautta Katriinantielle, jolta käännyimme Tikkurilantielle. Tikkurilantietä pitkin palasimme Hrlsinginpitäjän kirkon kautta kotiin Rubiiniin.
Kaitsulle, Masalle ja Jusalle kertyi 30 km.

28.6. Lauantai. 20140628Tänään oli leppoisan lenkin vuoro. Lenkkiä oli mainostettu netissä ja Rubiinissa, mutta yleisömenestys ei ollut suuren suuri. Paikalle ilmestyi kuitenkin Jusan lisäksi kolme urheaa pyöräilijää. Leikkauksesta toipunut Masa ja uudet pyöräilijämme Kaitsu ja hänen 9 vuotias poikansa Allu.
Ajelimme lepoisaa vauhtia n.15 km/h joenvartta pitkin Vanhankaupunginlahdelle Koskenrantaan. Reitti oli kaunis ja kesä oli parhJaimmillaan. Aurinko paistui ja linnut lauloivat. Joelta puitten ja pensaitten välistä puhalteli ajoittain vieno viilentävä tuulenhenkäys. Edellisen viikon kylmien säiden takia vesi oli kylmää, joten uimarannoilla ei ollut uimareita. Muutama bikinityttö toki palvoi aurinkoa ja joessa uiskenteli muutamia kanootteja. Melominen näytti mukavalta tavalta nauttia aurinkoisesta kesäpäivästä. 20140628_18km
  Koskenrannassa vietimme mukavan ja pitkän varikkopysähyken. Mikäs oli vietellessä, kun aurinko paistoi ja koski pauhasi nauttiessamme samalla hyvin ansaittuja virvokkeita. Koskessa kalatiirat tekivät näyttäviä sukelluksia vteen ja näyttivät saavankin hyvin kalaa. Joen rannalla oli myös useita kalastajia uistimineen. Hekin näyttivät saavan hyvin kalaa. Kaloja kävi sääliksi, mutta näytti siinä joessa kalaa riittävän. Vantaajoki on nykyisin aivan selvästi hyvässä kunnossa ja puhdas. Jusa ei tällä kertaa saanut bongattua uusia lintuja.
  Koskenrannassa päätimme yhteisellä päätöksellä muttaa takaisintulo reittiä. Jatkoimme Vanhankaupunginlahden rantoja pitkin Vikkiin ja oikaisimme Malmin hautausmaan ohitse Malmile ja sieltä kotiin Rubiiniin.
  Matkaa Rubiinista Koskenrantaan oli 8 km ja kotimatka Viikin ja Malmin kautta kiertäen 10 km. Yhteensä matkaa kertyi 18 km.
20140628_18km

25.6.Keskiviikko. Tänään smäki-haltiala-pitkäkoski-Paloheinä-haltiala-smäki. Mukana Kaitsu, Kaitsun poika Allu 10v (Jusaa tuuraamassa). Matkaa 20 km pääosin soratietä Pitkäkosken aarniometsä alue kiertäen. Oli ihan lysti sotkee pieniä metsäpolkuja kun kaikilla oli maastokelpoiset pyörät.
Mikolle lisäksi 24 km klassikko pyörä shake-down testiä smäki-seutula ja takaisin kehä I:sen kautta.


22.6. Sunnuntai klo 12. Päivä oli pilvinen ja viileä(tai no viileä kesällä 15°C). Inspiraatio urheilusuorituksiin ei näin pyöräilyn osalta pieleen menneen juhannuksen lopulla ollut suuren suuri. Ajelimme kuitenkin ihan mukavan lenkin Kehä III:n, Hämeenlinnantien ja Kehä I:n kautta, Pukinmäen Mackäri kiertäen kotiin Rubiniin. Matkaa kertyi lopulta tasan 30 km, kun ajoimme lenkin aluksi ja lopuksi pikkuiset ketunlenkit.

21.6. Juhannuspäivä klo 13. Jottei eilisestä sateesta ja ikävistä tapahtumista jäisi ihan hirveän pahat fiilikset, ROK Bikers päätti Juhannuspäivän lohdutukseksi ajaa mahtavan Juhannuslenkin. Paikalle ilmestyikin runsas ja innokas porukka eli Kaitsu ja Jusa. Lähtiessä jo pikkuisen tihkutti ja Yloästöntielle päästessä olkoi tihku tihetä. Pari kertaa pysähdyimme pussipysäkeille miettimään tilannetta, mutta päätimme aina vaan jatkaa matkaa, kun tihku näytti laantuvan. Paskan marjat se mihinkään laantui. Vettä alkoi tulla yhä vain enempi ja niinpä urheat pyöräilijämme päättivät palata kotiin Rubiiniin. Kotimatkalla sitten kastuttiin lopullisesti, eikä se Rubiini ollut edes auki. Tälläistä tämä joskus on Rubiinin OlutKlubin Pyöräilijöitten elämä. Matkaa kertyi tynkäreissulle 9 km.
Kahden jälkeen kotona kuuman suihkun jälkeen ulos katsellessa sade oli tyystin lakannut ja oli täysin tyyntä. Ilma oli sateen jälkeen raikkaan puhdasta. Oli lempeän lämmin pilvipoutainen ilma eli oli täydellinen pyöräilykeli.

20.6. Juhannusaatto. 20140620_39kmKlo 14 ampaisimme reippaina matkaan. Päivi, Kaitsu, Mikko ja Jusa. Ajoimme Herttoniemeen Kivinokalle, Kehä III:n kautta ja Itäkeskus eteläpuolitse kiertäen. Hertsikan teolliuusalueella alkoi jo tihkuttaa ja kun pääsimme Kivinokalle alkoi sataa lähes kunnolla. Paikalta löytyi kuitenkin viihtyisä katoksellinen kahvilakioski, jossa joimme juhannuksen kunniaksi kahvit tuoreiden munkkien kera. Sade vain jatkui ja jatkui ja kun päätimme jatkaa matkaa alkoi sataa oikein kunnolla. Hyvää juhannusta vaan ROKin pyöräilijöille toivottelivat juhannusjuhlapaikalle sateenvarjojen alla tarpovat vastaantulijat. Me päätimme lähteä sateessa kotiin. Vettä tuli oikein kunnolla ja me suuntasimme nyt jo läpimärkinä Hertsikan läpi kohti Viikin suoraa. Hertsikassa Kettutiellä Eränkävijäntorin kohdalla sattui keskenäinen ketjukolari. Siinä tapahtui klassinen haitariliike. Ensimmäinen hidasti tien reunaan ja loput reakoivat järjestyksessä aina pitenevällä viiveellä kunnes kaksi vikaa törmäsivät toisiinsa. Päivi satutti rytäkässä kätensä ja siihen jouduttiin laittamaan kipsi. Kaitsu selvisi muutamalla mustelmalla. Päivi jatkoi matkaa ensiavun kautta taksilla. Mikko kävi myöhemmin hakemassa Päivin fillarin talteen. Matkaa ROK Bikersin juhannusjuhlille kertyi 39 km.
20140620_39km

18.6. Keskiviikko. Puolituntia ennen lenkille lähtöä satoi vettä. Klo 17 paikalle ilmestyivät vain Kaitsu ja Mikko. Jusalle soitettiin ja Jusakin innostui lähtemään, kun sadekin oli loppunut. Vähän se vielä tihkutti, mutta sekin tihku lakkasi pian. Ajoimme Tattarisuon kautta Jakikseen ja Mellunmäen kautta Itäväylälle. Itäkeskus eteläpuolitse kiertäen palasimme Myllypuron ja Malmin läpi kotiin Rubiiniin. Kolmelle reippaalle urheilijanuorukaiselle kertyi kilmetrejä 28 kappaletta.

17.6. Tiistai. Klo 17 lähdettiin liikkeelle Rubiinin edestä, niinkuin aina. Kaitsu, Mikko ja Jusa suuntasivat kovan tuulen vuoksi ensin Kehä I:n reunan suojaaviin metsiköihin. Kehä I:stä ajeltiin Kaarelaan ja sitten radan suuntaisesti Malminkartanon ja Myyrmäen kautta Kehä III:lle ja sitä pitkin puuskittaiseen myötätuuleen kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 30 km.
20140617_30km

15.6. Sunnuntai. Klo 12 paikalla oli vain Jusa. Jusa ajeli Koivukylälle päin ja kääntyi Koivukylänväylälle länteen. Tuusulantietä Tammiston kautta koukaten Jusalle kertyi matkaa vain 20 km.

14.6. Lauantai. Tänään järjestettiin hidasvauhtinen lyhytlenkki, niille, jotka valittelee, etteivät uskalla lähteä ROKin pyöräilijöitten normaaleille lenkeille, koska ne ovat niin pitkiä ja kovavauhtisia. Eipähän löytynyt likkaa vapaaehtoisia, mutta mahdollisuus järjestettiin. Pyöräily on toki vapaaehtoista, eikä tuulinen ja pilvinen ja edellisten päivien sateet varmaankaan auttaneet asiaa. Lenkille Kuusijärvelle lähtivät vain Eija, Mikko ja Jusa.
  Mennessä oli tosiaankin kova puuskittainen vastatuuli. Eipä tuo hurjasti haitannut, koska ajelimme leppoisaa tahtia. Kuusijärvellä pidimme varikkopysähdyksen. Eijan ehdotuksesta ajoimme toista reittiä takaisin. Lahdentietä pitkin ajoimme Kulomäentielle ja sitten Rekolantietä pitkin radanvartta Puistolan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi yhteisellä päätöksellä tehtyjen reittimuutosten vuoksi peräti 30 km.

11.6. Keskiviikko Ilta-ajelu smäki-maantiekylä-korsi-tikkurila-puistola-smäki yhteensä 25 km
Mukana vain Sirpa ja Mikko..

10.6. Tiistai. Ekaks meinattiin ajaa Kuusisaaren kautta Lauttasaareen jne. Okeliin ajettaessa alkoi tihkusade ja se yltyi lähes sateeksi. Päätettiin lyhentää lenkkiä ja koukata Okelista Pukinmäen kautta kotiin. Okelissa sade kuitenkin pikkaisen hellitti ja ajoimme uusien suunnitelmien kera Vanhaankaupunkiin. Sade muuttui tihkuksi, joten jatkoimmekin Viikinsuoran läpi Itäkeskukseen. Itäkeskuksen jälkeen sade taas yltyi ja pidimme Puotilan ostarilla hetken sadetauon. Jatkoimme Itäväylää, mutta käännyimme Linnanherrantietä pohjoiseen ja jatkoimme Humikkalantien ja Porttitien läpi Kontulan ostarille. Jakomäen varikkopysähdyksen jälkeen ajoimme vauhdilla kotiin Rubiiniin. Sirpa, Mikko ja Jusa 34 km vesisateessa.
20140610_34km

9.6. Maanantai. Ajoimme Helsinki-Vantaa-Lentoaseman ympäri. Jusa ja Sirpa saivat kasaan 37 km
20140609_37km

8.6. Sunnuntai. Ajoimme ensin ROKin 'Grand Tour'-reittiä pitkin Nikkilään, jossa pidimme varikkopysähdyksen. Matkaa oli tässä vaiheessa kertynyt jo 24 km, mutta koska sää oli niin ihanteellinen päätimme ajaa Keravan kautta takaisin. Koukkasimme siis Jokivarrentieltä Kulloontielle, joka vei meidät Keravan keskustan eteläpuolelle. Kulloontiellä on monta nimeä. Se alkaa Kulloosta Öljytienä ja muuttuu Nikkilästä Keravalle mentäessä Keravantieksi ja jatkuu Keravan jälkeen Kulloontienä ja päättyy Tuusulassa liikenneympyrään. Tavallaan se jatkuisi vielä liikenneympyrän läpi Nahkelantienä ja Palojoentienä aina Hämeenlinnan väylälle asti. Ajelimme siis Kulloontietä Keravan eteläpuolelle ja sieltä sitten tuttua reittiä Saviontaivalta pitkin Saviolle ja Korson ja Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin. Sirpalle, Kaitsulle ja Jusalle kertyi kullekin 52 km. Takaisintulo reitti Keravan eteläpuolitse oli siis vain kolme kilometriä pitempi.

7.6. Lauantai. Ajoimme Kulorastaantieensin Tikkurilan läpi Korson eteläpuolitse Kelatien kautta Korsontielle ja sitten Tuusulanväylää pitkin Tuusulaan. Hämeentietä pitkin pääsimme Rusutjärvelle. Rusutjärventien ja Siippoontien kautta pääsimme Nurmijärvelle. Nurmijärveltä palasimme Siippoontietä pätkän takaisin ja käännyimme 20140607_70kmetelään Kylmänojantietä pitkin Palojoelle. Palojoelta ajoimme Seutulan Keitaaseen, jossa oli sattumalta ja meidän kiusaksemme yksityistilaisuus. Jatkoimme siis urheasti matkaa lähes koko Katriinantien pituuden verran Tikkurilantielle. Jossain Jumbon paikkeilla koukkasimme Kehä III:lle ja ajoimme Helsingin Pitäjän kirkon kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi Sirpalle, Mikolle ja Jusalle mukavasti 70 km. Jopa Bianchimies väitti jaksanensa kevyesti koko lenkin, kuten videosta ilmenee.
20140607_70km

6.6. Perjantai. Ajettiin vain pikku lenkki. Ensin Kehä III:sta Hämeenlinnanväylälle asti ja sitten Ylästöntietä takaisin kotiin Rubiiniin. 23 km:n lenkillä olivat vain Sirpa ja Jusa.

4.6. Keskiviikko. Keskiviikkona klo 17. Oli todella kaunis iltäpäivä. Aurinko paistoi lämpöä oli vähän yli 20 astetta ja linnut lauloivat ja tuomet , pihlajat, sireenit, omenapuut ja ne kaikki muut, joitten nimiä en muista, ne kaikki kukkivat. Pikkuinen sivutuuli puhalsi idästä, eikä se tällä reissulla oikeastaan päässyt meitä häiritsemään.
 - On niin nätti päivä. Tehdäänkö tänään pikkaisen pitempi lenkki ?
 - Joo, tehdään vaan, kuului kuorossa.
Niinpä sitä sitten lähdettiin ja ajettii Korson, Savion ja Keravan kautta Krapihovin ohi Järvenpäähän. Järvenpäässä pidimme varikkopysähdyksen ja palasimme samaa reittiä takaisin kotiin Rubiiniin. Sirpalle, Kaitsulle ja Jusalle kertyi 58 km.

3.6. Tistai. Ajettiin Tuusulantietä pohjoiseen. Lähtiessä pikkaisen ripsi vettä, mutta sekin pikku ripsinä loppui huomaamatta. Koivukylänväylää pitkin ajoimme Tuusulantieltä Honkanummelle ja Vanhaa Porvoontietä pitkin Suurmetsäntielle ja sitä pitkin kotiin Rubiinin. Matkaa kertyi 26 km

2.6. Maanantai. Ajettiin Kehä III:sta länteen ja sitten Hämeenlinnantietä etelään Kehä I:lle ja lopulta Kehä I:stä pitkin Pukinmäen Mackäri kiertäen kotiin Rubiiniin. Sirpalle, Kaitsulle ja Jusalle kertyi 32 km.

1.6. Sunnuntai. 20140601_58kmTänään piti olla nätti ilma ja tänään piti ison porukan osallistua isolle lenkille. Kolme meitä kuitenkin lähti eli Kaitsu, Sirpa ja Jusa. Sää ei ollut ihan niin aurinkoinen, kuin sääennuste lupasi, mutta lämpöä oli silti yli 20 astetta. Ajelimme ensin Kontulan ohi Itämerelle Vartiokylän lahden pohjukkaan. Ajelimme ensin rantoja pitkin, mutta oikaisimme sitten Itäkeskukseen varikkopysähdykselle. Paikka oli muistaakseni Idän Tähti tai jotain semmoista kai se nimi oli. Jatkoimme Hertsikan ja Kulosaaren läpi Kaivopuistoon ja sieltä Lauttasaaren Kaskisaaren, Lehtisaaren ja Kuusisaaren kautta Hertsikan liikenneympyräHuopalahteen. Metsäläntien ja Okelin kautta pääsimme Vantaajoen varteen, josta oikaisimme Pukinmäen Mackärin kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa tälle mini/harjoitus 'Helsinki by Sea'-kierrokselle kertyi peräti 58 km. Kaitsu kehuskeli pitkin matkaa, kuinka hienoja paikkoja matkalle sattui, koska uudehkona pyöräilijänä ROK Bikersin matkassa ei vielä ollut rantoihin tutustunut. Vielä jäi runsaasti rantoja koluamatta, mutta onhan tässä vielä kesää jäljellä.
20140601_58km

31.5. Lauantai. Kello 12 päivä oli pilvinen, mutta muuten ihanteellinen. Lähdimme matkaan Oulunkylän kautta Käpylään, jossa pidimme varikkopysähdyksen Päättömässä Kanassa. Jatkoimme Pasilan ohi radanvartta pitkin Pitäjänmäelle, jossa kahden pysähdyksen taktiikkaa noudattaen pidimme seuraavan varikkopysähdyksen Wossikassa. Palasimme Konalantien, Malminkartanon ja Myyrmäen kautta tutulle Ylästöntielle ja ajoimme sen läpi kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 37 km Kaitsulle, Sirpalle, Masalle, Mikolle ja Jusalle.
20140531_37km

30.5. Perjantai. Sää oli ihanteellinen. 20140529_44kmPilvistä ja ehkä pikkuisen alle 20 astetta. Jusa oli tapansa mukaan myölhässä, mutta kerkesi matkapuhelintekniikan ansiosta mukaan. Ajelimme Kehä III:n tietöiden takia Kehän etelä puolitse Katriinantielle ja ajoimme koko Katriinantien etelästä pohjoiseen. Ajelimme ajoittain aikamoista haipakkaa. Pidimme pienen varikkopysähdyksen Seutulan Keitaassa. Riipiläntietä pitkin palasimme Kehä III:lle ja sitä pitkin kotiin Rubiiniin.
 Ajelulla olivat Sirpa, Masa, Mikko ja Jusa. Matkaa kertyi 35 km.

29.5. Helatorstai. Sataatihkutti vähän samaan tapaan kuin eilen. Sirpa, Masa ja Jusa olivat tulleet paikalle, mutta vain Masa vaikutti innostuneelta. Lopulta Masa sai toisetkin puhuttua ympäri ja niin lähdettiin matkaan. Pientä tihkusadetta oli, joka ajoittain kuitenkin loppui kokonaan. Eiliseen verrattuna tihku oli vähäistä ja se inhottavan raju puuskittainen tuuli puuttui lähes kokonaan. Lisäksi koska lämpöä oli lähes kymmenen astetta enempi kuin eilen, matkanteko oli lopulta ihan mukavaa. Ajoimme Helsingin pitäjän kirkon kiertäen Ylästöntien läpi Kehä III:lle ja sitä hivenen takaisin päin Katriinantielle ja sitten Myllykyläntien ja Lahelantien kautta Tuusulan Mikkolaan ja sitten vanhaa Tuusulanväylää ja sen mäkien läpi kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 44 km
20140529_44km

28.5. Keskiviikko.  Sataatihutti. Päätimme silti lähteä lenkille, Sirpa, Mikko ja Jusa. Sade vain yltyi ja puuskittainen pohjoistuuli teki matkanteosta lisähankalaa. Ympäri märkinä pääsimme Tikkurilaan asti varikkopysähdykselle. Palasimme märkinä takaisin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi vain 9 km 
20140528_9km

25.5. Sunnuntai. Taas oli hellettä, mutta ei se mitään. Ajettiin Kehä III:n tietyöt ensin kiertäen ja sitten Kehä III:sta pitkin Katriinantielle. Katriinantie ajettiin koko pituudelta etelästä pohjoiseen. Tarkoituksena oli viettää varikkopysähdys Seutulan Keitaassa, mutta se olikin kiinni. On se niin väärin. Ajelimme sitten Riipiläntien ja Piispankyläntien kautta Ylästöntielle ja kotiin Rubiiniin. Kaitsulle, Sirpalle, Masalle ja Jusalle kertyi kullekin 37 km matkaa. Hellettä riitti jälleen, mutta ei me valiteta.
20140525_37km

24.5. Lauantai. Tänä helteisenä päivänä ajettiin Luukkiin paistamaan makkaraa. Ai että se makkara maistui ansaitusti hyvälle pienen ulkoilun yhteydessä. Kaitsu kävi Luukissa uimassakin. Vesi oli kuulemma ihan lämmintä. Takaisin tullessa piipahdimme varikkopysähdyksellä Askistossa.
Yhteisellä päätöksellä päätöksellä päätimmekin ajaa takaisin Kehä I:n kautta. Matkalla Sirpa ehdotti, että pistäydymme Lassilassa. Siellä piipahdimme toisella varikkopysähdyksellä ja Sirpa pääsi heittämään muutaman karaoke biisinkin. Kehä I:stä pitkin palasimme Pukinmäen Mackäri kiertäen kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 54 km. Reissussa olivat Kaitsu, Eija, Sirpa, Masa ja Jusa. Huh hellettä !
20140524_54km

22.5. Torstai. Tänään klo 17 aurinko paistoi ja lämpöä oli reilusti li 20 astetta. Paikalle ilmestyivät tänään vain Sirpa ja Jusa. Kierrettiin ensin Helsingin Pitäjän kirkko ja ajeltiin sitten Ylästöntietä. Ylästöntieltä käännyimme Kuninkaantielle ja Vantaajoensillan jälkeen pidimme pienen varikkotauon heti näin lenkin alussa. Päätimme jatkaa Lentokentän ympäri, mutta koska olimme jo ohittaneet lentokentän ympärysreitillä tavallisesti käyttämämme risteyksen, niin ajoimme hieman pitemmän kaavan mukaan. Härkähaantien kautta palasimme Kehä III:lta Vanhalle Hämeenlinnantielle, josta käännyimme Riipiläntielle. Vähän ennen Seutulan Keidasta käännyimme Katriinantielle, jota pitkin pääsimme ihan lentokentän viereen tutulle reitille. Ajoimme hetken kiltisti vanhaa reittiä, mutta sitten poikkesimme jälleen ja ajoimme Lahelantietä pitkin Lahelanniitylle, jossa käännyimme Sointutielle, koska Sointutie näytti menevän oikeaan suuntaan. Sointutie loppui, mutta siitä jatkui mainio päällystetty pyörätie suoraan Tusulan Mikkolaan. Alitimme Tuusulantien ja edessämme avautui Fallbackantie.
   Muitten on turha väittää, että oltais osuttu Fallbackantielle tsäkällä. Me tiedettiin koko ajan missä me oltiin. Tuusulan vesitorni me oltiin nähty jo kaukaa ja auringosta me saatiin ilmansuunnat.
   Fallbackantien kautta me ajettiin vielä Korsoon ja Korsosta kotiin Rubiiniin. Matkaa seikkailulle kertyi mukavasti peräti 55 km.
20140522_55km

21.5. Keskiviikko. Klo 17:00 taivaalta ripsi pikkaisen vettä. Paikalle ilmestyivät silti Sirpa ja Jusa. Siinä kun ensin aikamme mietittiin ja odoteltiin turhaan sokerista tehtyjä kanssapyöräilijöitä, niin eikun menoks. Ajelimme kierrellen ja kaarrellen Tapanilan kautta Malmille, mutta kun sade vain sankkeni, niin palasimme takaisin kotiin Rubiiniin märkinä ja kuraisina. Matkaa kertyi vain 11 km, koska emme päässeet alkua pitemmälle.
Vaatteet olivat tietenkin renkaitten linkoamassa kurassa ja lähes läpi märät. Jusa oli silti tyytyväinen, kun tulipahan käytyä suihkussa. Ei tartte sitten Juhannuksena käydä.
20140521_11km

19.5. Maanantai. Sirpa ja Jusa ajoivat Malmin kauatta Myllypuron ostarille varikkopysähdykselle. Takaisin kotiin Rubiiniin tultiin Kontulan Jakomäen ja Tattarisuon kautta. Matkaa kertyi 25 km, kun tehtiin lopuksi vielä pikku ketunlenkki. Lähtiessä klo 17 Rubiinin edestä lämpömittari näytti 29°C
 Juu ei tarvinnut toppatakkia - ei.

18.5. Sunnuntai. Ajoimme 20140518_57kmensin Kehä III:sta pitkin Espoon keskukseen. Matkamittari näytti siinä vaiheessa 30,5 km. Pidimme Espoossa pienen varikko pysähdyksen ja jatkoimme vanhaa Turuntietä pitkin Leppävaaraan, josta käännyimme Kehä I:lle. punaset valotKehä I:stä pitkin palasimme Pukinmäen Mackäri kiertäen kotiin Rubiiniin. Kiertoajelulla olleet Päivi, Sirpa, Masa, Mikko ja Jusa sivat kukin aikaiseksi 57 km:n lenkin.
20140518_57km

17.5. Lauantai. Ajettiin kalaaOulunkylän ja Käpylän kautta Baanalle. Baanan läpi jatkoimme Lauttasaareen, jossa ensin ihailimme sillalla silakan kalastusta ja sitten pidimme pikaisen varikkopysähdyksen kuunnellen samalla kaunista katumusiikkia. Espoon Keilaniemen kautta palasimme Kuusisaaren läpi takaisin Helsinkiin. Huopalahdentien ja Hakamäentien kautta ajelimme Käpylään ja kahden pysähdyksen taktiikkaa noudattaen pysähdyimme KäpyGrillissä. Radanvartta pitkin palasimme kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi varikkopysähdyksien ansiosta peräti 47 km Sirpalle, Masalle ja Jusalle.
20140517_47km

16.5. Perjantai. Ensin ajoimme Kehä III:lle ja sitä pitkin Martinlaaksoon. Martinlaaksosta ajoimme Myyrmäkeen. Myyrmäestä ajoimme Kehä I:lle ja sitä pitkin ana Pukinmäen Mackäri kiertäen kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi Sirpalle, Mikolle ja Jusalle 35 km

15.5. Torstai. Ajoimme Keravan kautta Krapin Hoville ja sieltä Tuusulaan ja Kulloontietä pitkin takaisin Keravan eteläpuolelle ja sieltä Saviontaivalta Saviolle. Jatkoimme vanhaa tuttua reittiä pitkin Tikkurilaan, mutta sieltä ajoimmekin Keravajoen vartta pitkin Siltamäen Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin. Näin Sirpa ja Jusa tienasivat ROKille kumpikin 45 km. 
20140515_45km

14.5. Keskiviikko. Ajettiin Malmin lentokentälle ja alettiin ajaa kentänympäryslenkkiä. Tattarisuon kohdalla erkanimme reitiltä ja ajoimme Jakomäen kautta Vanhalle Lahdentielle. Honkanummen kohdalla poikkesimme Lahdentieltä ja ajoimme Kuusikon kautta Kehä III:lle ja sitten takaisin kotiin Rubiiniin.
Sirpa, Mikko ja Jusa saivat aikaiseksi 24 km
20140514_24km

11.5. Äitienpäivä.  Paikalla oli eilisestä pitkästä lenkistä huolimatta kolme enemmän tai vähemmän innokasta pyöräilijää. Sirpa, Masa ja Jusa. Tapaninvainiontien kautta ajoimme Pukinmäen Mackärille ja sitten Kehä I:stä pitkin Hämeenlinnantielle. Hämeenlinnantietä pitkin ajoimme Kehä III:lle ja sitten Kehää pitkin, kunnes tietyö jälleen kerran ohjasi meidät pois Kehä II:lta. Kartanonkosken ja Tammiston kautta koukkasimme Suutarilantietä pitkin kotiin Rubiiniin ja saimme aikaiseksi 30 km:n lenkin.

10.5. Lauantai.  Matkaan päästiin lähtemään n.10 min myöhässä, kun odoteltiin Päiviä. Ainoa, joka odotteli tyytyväisenä oli Jusa, joka on aina itse yleensä viisi minuuttia myöhässä.
  Matkaan "oikaistiin" Riimusauvantien kääntöpaikan kautta Ylästöntielle. Ylästöntieltä käännyimme Vantaajoen kohdalla Kuninkaantielle. Tämä Kuninkaantien pätkähän ei tietenkään oikaissut yhtään, mutta olipahan taas uusi pätkä tai ainakin harvemmin ajeltu. Pääsimme siis Kehä III:n ja Hämeenlinnantien risteykseen, josta jatkoimme Hämeenlinnantietä Pohjoiseen. Vanhalta Hämeenlinnantieltä Klaukkalantiellä"eksyimme" pohjoiseen menevälle Klaukkalantielle ja sieltä käännyimme Metsäkyläntielle. Metsäkyläntie kääntyi Hämeenlinnantien yli koilliseen. Lopulta saavuimme ymmärtääkseni Palojoelle ja tietenkin Palojoentielle. Edessämme oli jälleen kerran ROK Bikersin niin kovasti ihailema kanjoni lasku ja sitä seuraava seinä nousu. Hei me selvittiin siitä , mutta monta äRRää köyhempinä. Palojoentie muuttui Nahkelantieksi ja ajoimme Tuusulajärven eteläpäähän huilitauolle vanhalle tuttulle Aurankulman kioskille.
  Aurankulmalta meidän piti ajaa Kulloontietä Keravan eteläpuolitse Saviolle.
  Nyt vaan kävi niin, että Aurankulmalta lähtiessä Päiviltä jäi lasit kivelle ja niitä hakiessa Masa ja Päivi jäivät alamäkiosuudella jälkeen. Kun "jälkeenjääneet" huomattiin, niin Jusa lähti heitä vastaan  ja talojen välistä heidät havaitsikin kaukana Tuusulassa päin.. Jusa vinkkasi Mikolle ja Sirpalle ja he läksivät perään, mutta Masan ja Päivin reitti oli jo kulkeutunut ties minne. Jusa, Sirpa ja Mikko kuitenkin suuntasivat kohti Tuusulaa ja Jusa päätti "sankarillisesti" yrittää ajaa Masan ja Päivin kiinni.
  20140510_69kmMasa ja Päivi olivat kuitenkin päättäneet ajaa ennalta suunniteltua reittiä pienten harha retkiensä jälkeen ja jotenkin he lopulta kersivät Keravan ja Savion kautta Korsoon.
  Sitä ennen Jusa oli paahtanut hullun lailla, yrittäessään saavuttaa karkulaiset, Tuusulasta Falbackan tien kautta Korson Olohuoneeseen. 10 minuuttia myöhemmin Mikko ja Sirpa tulivat Olohuoneeseen ajettuaan Korsontien kautta. Myöhemmin myös Masa ja Päivi saapuivat Olohuoneeseen "harharetkiensä" jälkeen.
  Kiusalliseksi koko reissun tekee se, että ne, jotka edes joskus tiesivät, että missä mennään, eli Jusa, Mikko ja Sirpa, saivat reissusta 60 km, mutta nämä eksyneet lampaat eli Masaa ja Päivi saivat "eksymisensä" ansiosta 69 km. On se vaan niin väärin.
20140510_69km

9.5. Perjantai. Kilometrejä..
Osa 1: sirpa  ja mikko
Smäki-viikki-hniemi-kulosaari-kalasatama-pasila-käpylä-pukinmäki- rubiini ja tauko. 32 Km

Osa2:Päivi,Sirpa ja Mikko  koska Jusalla oli olut kesken
Smäki-Tammisto-Ilola-koivukylä-tikkurila-puistola-suutarila-smäki.  22 km vesisateessa

Total: sirpa&mikko 54 km ja päivi 22 km
20140509_22km

7.5. Keskiviikko.  Taas oli tuulinen päivä. Koska oli itätuuli, niin läksimme n. klo 17:30 Kehä III:sta länteen. Ajoimme myötätuuleen aina Vihdintielle asti, jolta myöhemmin käännyimme Konalantielle ja ajoimme tietenkin Wossikan ohi radan varteen. Seurasimme rataa Pasilan asemalle asti, josta ajoimme varikkopysähdykselle Käpygrilliin. Käpygrillistä ajoimme Vanhankaupungin kautta Vantaajoelle. Aurinko oli pian laskemassa, mutta joen itäranta vielä suorastaan kylpi lähes vaakasuorassa auringonvalossa. Sää oli kylmä, eikä kevätaurinko paljonkaan lämmittänyt, mutta kyllä tälläiset kauniit luonnonilmiöt piristävät kummasti väsynyttä matkaajaa. Virkistynein mielin ja itseemme tyytyväisinä saavuimme rankan reissun jälkeen kotiin Rubiiniin.
  On se vaan kumma. Vaikka ajoimme ihan älyttömän pitkän lenkin, niin matkaa kertyi vain 40 km. Ajelulla olivat tällä kertaa Päivi, Sirpa ja Jusa.
20140507_40km

6.5. Tiistai. Läksimme pohjoiseen, mutta Kehä III:lla tuumasimme, että ompahan liian kova luoteisvastatuuli. Käännyimme ajamaan Kehä III:sta länteen. Sitä oli mukava päästellä myötäiseen. Kiersimme Kehän jyrkän nousun Kuusikon kautta ja palasimme pikuhiljaa takaisin reitille. Itäväylää pitkin ajoimme Itäkeskuksen ohi ja Hertsikan ja Kulosaaren läpi Arabianrannan kautta Vantaajoen suistoon. Jokea seuraten ajoimme Pukinmäkeen, mutta Töyrynummessa heitimme vielä noin kolmen kilometrin ketunlenkin, jotta saisimme 40 km kasaan. Matkaa lipsahtikin sitten peräti 41 km. Kuskeina toimivat tällä reissulla Sirpa ja Jusa. 
20140506_41km

4.5. Sunnuntai. Sunnuntaina Sirpa, Mikko ja Jusa kerkesivät jo lähteä matkaan, kunnes saivat puhelinsoiton, että Päivi on pikkaisen myöhässä. Päiviä palattiin odottamaan Rubbanan eteen ja niinpä Sirpa, Mikko ja Jusa kerkesivät saada pohjille ylimääräiset kolme kilometriä. Vihdoin sankarimme pääsivät liikenteeseen. Matka suuntasi Pukinmäen Mackärille, josta läksimme seuraamaan pumppaaKehä I:stä aina Vihdintielle asti. Seurasimme hetken Vihdintietä ja hortoilimme Myyrmäen ja Martinlaakson läpi lopulta Ylästöntielle ja sitä pitkin kotiin Rubiiniin. Päivi tienasi reissusta ROKille 29 km ja Sirpa, Mikko ja Jusa 32 km.
Jusa näki matkalla töyhtöhyypän, mutta Jusalla ei ollut mahdollisuutta pysähtyä ottamaan siitä valokuvaa. Mikko ryntäsi heti lenkin jälkeen kotiinsa katsomaan telkkarista moottoriavusteista lälläripolkupyöräkilpailua. Myöhemmin urheiluruudussa kerrottiin, että Mika Kallio oli voittanut sen kilpailun polttomoottoriavusteisella polkupyörällä. Kyseessä olivat ilmeisesti vanhanaikaiset saastuttavat mummopyörät, jotka nykyisin kulkevat jo fiksumminkin sähköllä.
20140504_32km

2.5. Perjantai.   Mukana Päivi,Sirpa ja Mikko, Jusan nukkuessa sohvalla..
Reitti smäki-pukinmäki-Malmi-Myllypuro-Itäkeskus-Kontula-Jakomäki-puistola-Rubiini yhteensä 26 km..

1.5. Vappupäivä(to).  Tänään tuli sirpalle ja mikolle 29 km per nokka. Sateinen reitti smäki-oulunkylä-maunula-pasila-haaga-valimo-WOSSIKKA-lassila-kannelmäki-paloheinä-Haltiala-rubiinin pilkku…..

30.4. Vappuaatto(ke).  Vappuaaton pyöräretkelle lähdettiin klo. 16. Ajoimme Kehä III:lle ja sitten Itäväylää Itäkeskuksen ohi Kajaaninlinnantielle varikkopysähdykselle Revontuleen. "Lyhyen" mutta tehokkaan pysähdyksen jälkeen palasimme Myllypuron ja Malmin läpi takaisin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi jonkin verran, mutta kun en muista kuinka paljon ?
20140430_xxkm

27.4. Sunnuntai. Tänään oli suoranainen yleisöryntäys ROKin fillarilenkille. Ajoimme ekaksi Kehä III:lle ja sitä länteen, mutta kun siellä oli edelleen se pirun tietyö, niin jatkoimme Tikkurilantietä pitkin aina Katariinantielle asti, jota pitkin ajoimme pohjoiseen, kunnes käännyimme itään Myllykiventielle. Maisalantien kautta pääsimme Tuusulantielle ja Korsonkautta koukaten saavuimme kotiin Rubiiniin. Suomeksi sanottuna kävimme kiertämässa Helsinki-Vantaa-Lentokentän. Kuskeina olivat Eija, Päivi, Sirpa, Masa, Mikko ja Jusa. Matkaa kertyi 37 km.
20140427_37km

26.4. Lauantai. Sirpa ja Jusa. 61 km. Söderkulla, Nikkilä, Kerava, Savio.
2014.04.26_61km

25.4.Perjantai. Perjantain lenkki Sirpa j Mikko:
Rubiini-jakomäki-kontula-mllypuro-itä-herttoniemi-liikenneympyrä-länsi herttoniemi-vanhakaupunki-pukinmäki-Rubiini 24 km

24.4. Torstai. Ajettiin aamulenkki 9:30 Rubbanan edestä Keravalle. Keravalla ajoimme pikku koukkauksen ja palasimme Savion varikkopysähdyksen kautta kotiin Rubiiniin. Aamulenkillä olleille Päiville, Sirpalle ja Jusalle kertyi matkaa 38 km
20140424_38km

23.4. Keskiviikko. Pääsiäisen jälkeen palattiin jälleen arkeen ja nyt vuorossa oli normaali keskiviikkolenkki klo 17. Kauniista kevätsäästä huolimatta lenkilla olivat ainoastaan Sirpa ja Mikko. Jusalla oli tekosyynä se, että sen Colnagosta olivat ketjut poikki. Sirpa ja Mikko ajelivat Jakomäen ja Myllypuron kautta Hertsikaan. Pyöräilijät palasivat Viikin kautta ja Vantaajokea seuraten takaisin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 32 km.

Muutama kuva ROKinfillariHaltialan pyöräretkeltä.
ROK ja ROKin Pyöräilijät kiittävät pyöräretkelle lupautuneita ja erityisesti kaikkia urheita retkelle osallistujia.
fillarityttö  21.4. Maanantai. Maanantaina ajettiin ROKin perinteinen Haltialan makkaranpaistoretki. Ajelulla kevään tähän mennessä lämpimimpänä päivänä, kauniissa säässä oli peräti 11 reipasta ja urheaa pyöräilijää. Matkaa kertyi edestakaisin yhteensä 9 km. Kevätretkellä olivat Aira-Kyllikki, Tea, Ilkka, Ola, MayBe, Päivi, Sirpa, Taisto, Masa, Mikko ja Jusa.
Kuvia Haltialanmatkasta>>>
l5åööåP4217300.jpgMeillä oli näin hauskaa
20140421_9km
Ennen Haltialan reissua ROKin Bikersilla oli normaalioma kuntolenkkinsä klo 12 alkaen. Ajelemassa olivat Päivi, Sirpa, Masa ja Mikko. Reitti: Rubiini - Koivuhaka - Simonkallio - Koivukylä - Rekola - Korso - Nikinmäki - Kuusijärvi - Hakkila - Tikkurila - Rubiini yht 30 km 18 metriä.

20.4. Sukkasunnuntai eli Pääsiäissunnuntai.  Ajettiin ihan Pääsiäistiputensimmäiseksi Fallkullankartanolle katsomaan, tyttöjen suosikkia, suklaamunia munivaa Pääsiäispupua ja tietenkin niitä, poikien suosikkeja, iki-ihania pääsiäistipuja. Nähtiin myös pikkuisia karitsoja, valtavia joulukinkkuja ja paljon muita elikoita.
  Matka jatkui Tattarisuon läpi, Kivikon metsien kautta Kontulaan ja Porttitien, Humikkalantien ja Linnaherran- ja Linnanvoudintien kautta Itämeren rantaan, Vartiokylänlahden perimmäiseen pohjukkaan. Rantoja seuraten pääsimme Marjaniemeen asti, kun Jusalta katkesivat jälleen kerran ketjut. Sovittiin, että Jusa palaa omia reittejään Rubiiniin ja muut jatkavat lenkkiä. Jusa sai kuin saikin fillarinsa lopulta jonkinmoiseen kuntoon ja onnistui "nilkuttamaan" fillarillaan kotiin. Jusalle tuli kasaan 21 km.
  Muut jatkoivat Marjaniemestä Kulosaaren läpi Kumpulan kautta Käpylään, jossa pitivät kepeän varikkopysähdyksen. Vantaajoen vartta pitkin palattiin kotiin Rubiiniin, jossa Jusa jo kehuskeli huimilla suorituksillaan:   "... ja sitte ku mä jouduin lyhentää ketjuja kahdella lenkillä ja pääsin Malmille asti, mutta jyrkässä radan ylittävässä ylämäessä, kun polkaisin reisilihaksillani, niin kettinki napsahti taas poikki. Ennen oli ketjut rautaa. Nyt on ketjut puuta ja miehet ovat..."
  Jusalle siis 21 km. Päivi, Sirpa ja Masa ansaitsivat 42 km.
20140420_42km

19.4. Lankalauantai.  Tänään oli jälleen kerran kevään lämpimin päivä. Aurinko paistoi, mutta oli navakka lounaistuuli. Meinattiin lähteä Kehä III:sta länteen, mutta tultiin toisiin atoksiin, kun vastatuuleen puskeminen alkoi nyppiä hermoja. Olimme jo päässeet Kehä III:n ja Tuusulanväylän risteykseen asti, kun käännyimmekin takaisin ja ajoimme Tuusulan väylää seurten 20140419_31kmetelään ja koukkasimme Kehä I:n pohjoispuolta tuulensuojassa metsäpolkuja pitkin Kaarelantien kautta ja seurasimme Hämeenlinnanväylää Kehä III:lle ja palasimme Kehä III:sta pitkin myötätuuleen kotiin Rubiiniin. Lenkillä olivat Päivi, Sirpa ja Jusa. Matkaa kertyi 31 km.
Varikkopysähdyksen jätimme Rubiiniin. Oheisessa kuvassa koko matkaseurue. Tämä ei ole mitenkään lavastettu kuva, sillä tällälaillahan me aina olemme. Jusa loihe lausumaan, ettei tullut yhtään ikävä, vaikka Masa ja Mikko "lintsasivatkin" tältä reissulta.
20140419_31km

18.4. Pitkäperjantai.  Ajettiin Vantaajoen vartta pitkin Vanhaankaupunkiin. Arabiassa ja Hermannissa hieman seikkailimme, mutta löysimme tiemme Hakaniemeen Ympyrätalolle, jossa vietimme mukavan varikkopysähdyksen. Linnunlaulun ja Stadikan kautta pääsimme Keskuspuistoon josta tulimme Haltialan kautta kotiin Rubiiniin. Tällä reissulla meillä oli mukana pitkästä aikaa, parin vuoden tauon jälkeen, Päivi. Muut "Via Dolorosan" kulkijat näin pitkänäperjantaina olivat Sirpa, Masa, Mikko ja Jusa. Matkaa kertyi 35 km.
20140418_35km

17.4. Kiirastorstai. "Tänään 26 km. Sirpalle ja Mikolle, kun käytiin vaihtamassa uusi etuhaarukka Meridaan. Takuuseen "puolivalmiste."

16.4. Kellokeskiviikko. Kello oli 12 ja Rubiinin edessä lähtöpaikalla olivat vain Sirpa ja Jusa. Reitti kulki Kiertotähdentien kautta Kehä III:lle ja sitä pitkin aina Itäväylälle asti. Itäväylää pitkin matka jatkui Itäkeskuksen, Herttoniemen liikenneympyrän ja Kulosaaren läpi. Kyläsaaren kautta pääsimme Arabianrantaan, jossa bongasimme vihdoin Suomeen lentäneen Valkoposkihanhen. Vantaankoskella bongasimme vielä lisäksi Kyhmyjoutsenen. Vantaajoen ja loppuvaiheessa pikkupätkän myös Keravajoen vartta pitkin saavuimme vihdoin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi lopulta ihan mukavasti 39 km.
  Jusa lähti kusettamaan koiraa, mutta Sirpa jäi Rubiiniin. Mikko sinne sitten ilmestyi ja sai Sirpan ylipuhuttua uudelle fillarilenkille tai ehkä se olikin toisinpäin. Oli miten oli, mutta Sirpa ja Mikko lähtivät uudelle fillarilenkille.
  Mikon raportti lenkistä:  "Eilen iltaset kilometrit 39km. Keskupuisto, Baana, Ruoholahti, Kauppatori, Arabianranta, Vanhakaupunki, Rubiini. Ilman varikkopysähdyksiä, koska Jusa ei ollut matkassa. Mukana vain Sirpa ja Mikko. "
20140416_39km

12.4. Lauantai  Ekaks polkastiin Tuuusulantietä pitkinKurjentie kohti Tuusulaa. Tuusulan Riihikalliossa ajelimme Kurjentien ja Pellavatien läpi Ruotsinkyläntielle. Ruotsinkyläntietä pitkin pääsimme "yllättäen" Ruotsinkylään. Siellä edessämme oli jälleen kerran kauhuksemme Ruotsinkylän "kanjoni" jyrkkine alamäkineen ja nousuineen. Olimme tupsahtaneet lentokentän ympärilenkin reitille. Tuttu Maisalantie muuttui tutuksi Myllykyläntieksi. Myllykyläntieltä käännyimme Katriinantielle ja ajoimme ansaitulle varikkopysähdykselle Seutulan Keitaaseen. Riipiläntien ja Kehä III:n kautta saavuimme lopulta 44 km rikkaampina kotiin Rubiiniin. Reissussa olivat vain Sirpa, Mikko ja Jusa.
20140412_44km

Kuvassa on Sirpan tyylikäs Merida ja Mikon juuri pesty ja kiillotettu Bianchi.

9.4. Keskiviikko  Sää oli kaunis, tuulinen ja lämpötila oli n.4°C. Koska oli about itätuuli läksimme myötätuulessa Kehä III:n viertä pitkin kohti länttä. Myötätuuleen oli n.13 km verran mukava päästellä aina Hämeenlinnanväylälle asti. Hämeenlinnanväylää seuraten ajoimme Kehä I:lle. Ajoimme Pukinmäen Mäkkärille asti ja sieltä kotiin Rubiiniin. Siltamäessä koukkasimme vielä kahden kilsan ketunlenkin, jotta saimme 30 km kasaan. Lenkillä olivat vain Sirpa, Mikko ja Jusa.

5.4. Lauantai   ROKin20140405_22km polkupyöräretkellä lauantaina oli kaunis ilma. Ehkä oli vielä hieman koleaa eli vähän alle 10°C, mutta nythän elettiin vasta huhtikuun alkua. Päivä oli muuten todella kaunis ja ihanteellinen bongaukseen ja tietysti myös pyöräilyyn. Päätimme ajaa pikkulenkin Vanhankaupunginlahden kautta.
Pukinmäenkaaren ja Kehä III:n risteyksessä liikennevaloissa bongattiin ohimennen Naakkapariskunta. Kaikki pyöräretkellä olijat eli Eija, Sirpa, Masa, Mikko ja Jusa näkivät naakat. Kyseessä oli siis ROKin bongaussääntöjen sallima kimppabongaus. Vanhankaupunginlahdella huomasimme, että paikallinen terassi oli vielä kiinni, mutta sisätiloissa pyöri porukkaa ilmeiasesti jo kevätsiivouksen merkeissä. Välillä lintuja ja hevosia bongaillen ajoimme Kumpulan kautta Mäkelänkadulle ja pistäydyimme Päättömässä Kanassa varikkopysähdyksellä. Jatkoimme radanvartta takaisin Vantaajoelle ja sitten Pukinmäenkaaren kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 22 km.
Pyöräretkellä bongattuja lintukuvia voi käydä ihastelemassa ROKin bongaussivuilla.
20140405_22km

4.4. Perjantai   Tänään ajeltiin seuravasti; Sirpa 21 km(ketunlenkki että pääsi Jusan ohi). Ja Mikko 30km ja 152 metriä.


30.3. Sunnuntai. Sunnuntaina kävi pohjoistuuli. Siitä huolimatta ajoimme Keravan varikkopysähdyksen kautta pohjoiseen Järvenpäähän asti. Järvenpäästä ajoimme Fallbackantien, Puistolan ja Tapaninkyläntien kautta kotiin Rubiiniin. Takaisin tulimme mukavasti myötätuulessa aikamoista haipakkaa. Matkaa kertyi ylimääräisen Puistolan sightseeing-lenkin ansiosta 61 km. Ajelulla olivat vain Sirpa ja Jusa.

29.3. Lauantai.  Ilma oli lähes ihanteellinen +10°C ja aurinko paistoi. Pyörätietkin oli jo 70%:sti lakaistu. Kevyt myötä tuuli siivitti porukkaa Honkanummen ja kyläkaupan kautta Nikkilään asti. Nikkilässä vietettiin varikkopysähdys, joka tietysti kuuluu asiaan tällaisen vakavamman urheilusuorituksen yhteydessä. Takaisin palasimme Rekolan ja Tikkurilan kautta. Ajomme vielä pienen ketunlenkin Tikkurilan ympäristössä, jotta saimme kasaan 50 km. Masa:lla oli kiire johonkin perhetapahtumaan, joten Masa erosi jo menomatkalla Nikkilään ja palasi Korson kautta aikaisemmin takaisin. Masalle kertyi matkaa arviolta n. 35 km ja Eijalle, Sirpalle ja Jusalle se jo mainittu 50 km.
2014.03.29_50km

27.3. Torstai  Jusa ja Mikko ajelivat pikku lenkkiä. Jusan piti kuitenkin käydä kaupassa ja se lopetti lenkin 18 km:n kohdalla. Mikko mietti menevänsä Sirpaa vvastaan...
  "En tavoittanut Sirpaa ennen kuin Rubbanassa. Sirpan soittoa odotellessa ajoin Haltiala-Oulunkylä-Vanhakaupunki-Viikki-Myllypuro-Kontula-Jakomäki-Puistola-Siltamäki. Kaiken kaikkiaan 48 km…."
  - mikko

26.3. Keskiviikko. Sää oli kaunis, mutta tuulinen. Koska oli itätuuli läksimme n.klo 17:04 myötätuulessa Kehä III:n viertä pitkin kohti länttä. Myötätuuleen oli n.13 km verran hemmetin mukava päästellä aina Hämeenlinnanväylälle asti. Hämeenlinnanväylää seuraten ajoimme Kehä I:lle. Tuulikin oli nyt illaksi tyyntynyt, vaikka eipä se Kehä I:n metsäisellä pyörätiellä olisi muutenkaan paljoa haitannut. Ajoimme Pukinmäen Mäkkärille asti ja sieltä kotiin Rubiiniin. Siltamäessä koukkasimme vielä Suutarilan kirjaston kautta, jotta saimme 30 km kasaan. Lenkillä olivat vain Sirpa ja Jusa.
Mukava ja helppo reissu. Taivas oli lähes pilvetön ja tuuliolot onnistuneen reitinvalinnan vuoksi kerrankin ihanteelliset.

23.3. Sunnuntai. Sunnuntai 2014.03.23_27kmoli harmaa päivä ja ilma oli kostea. Lämpöä tosin riitti eikä tuulikaan haitannut. Sää oli siis ruma, mutta muuten täydellinen pikku fillarilenkille. Rubbanan edestä ampaisimme Tattarisuon läpi Jakomäkeen. Mellunmäessä pidimme lyhyen, virkistävän varikkopysähdyksen ja jatkoimme Kontulan, Myllypuron ja Pukinmäen kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi vain 27 km, vaikka omasta mielestämme kiersimme puoli Helsinkiä. Ajelulla olivat Sirpa ja Jusa.

22.3. Lauantai.  Takatalvi hellitti vihdoinkin eli kevät saapui ROK Bikersille uudelleen. Klo 12 aurinko paistoi kauniisti, kun läksimme Rubiinin edestä pohjoiseen, päämääränämme Savio. Matka sujui rattoisasti, mutta Saviolla "nälkä" kasvoi matkan edetessä ja päätimmekin käydä Keravalla asti kääntymässä. Päätimme pitää varikkopysähdyksen vasta takaisin tullessa Saviolla, mutta ajoimmekin Saviosta ohi ja pysähdyimme vasta Korsossa. Varikkopysähdyksen jälkeen jatkoimme Bilteman kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi Sirpalle, Taistolle, Mikolle ja Jusalle 37 km. 
2014.03.22_37km

talvifillari15.3. Lauantai. klo 11:35
Yllättavän lumisateen vuoksi ROK Bikers siirtää klo 12 suunnitellun pyörälenkin myöhempään iltapäivään. Valitamme tapahtunutta ja pyydämme anteeksi kaikilta turhaan lähtöpaikalle saapuneilta myöhäistä peruuttamisajankohtaa.
---mielikuvaharjoittelua
Lenkki suoritettiin mielikuvaharjoitteluna,  josta ei kertynyt tilastokelpoisia kilometrejä kenellekään.
---
klo. 12:30
Lauantailenkki on siirretty ensi kevääseen. Yritetään siis huomenna uudestaan klo 12.

12.3. Keskiviikko. Keskiviikkona klo 17 oli aurinkoista ja lämmintä. Pyöräilimme Kiertotähdentien kautta Tuusulantielle.(Keravajoesta bongasimme samalla telkkäparin.) Vanhaa Tuusulantietä seuraten pääsimme Korsontielle ja sitä pitkin Korson ohi Metsolaan. Rekolantietä Tikkurilan kautta palasimme kotiin Rubiiniin.
Ajetulla olivat Sirpa, Mikko ja Jusa. Matkaa kertyi 27 km.
2014.03.12_27km

9.3. Sunnuntai. Sää oli tänään sunnuntaina vielä kauniimpi kuin lauantaina. Tuulikin oli ehkä hieman vaimennut. Ajoimme ensin Malmille, sitten Oulunkylään ja Kalasataman kautta Kulosaaren läpi Herttoniemeen. Viikinsuoran ja Malmin läpi palasimme kotiin Rubiiniin. Lenkillä olivat Sirpa, Masa ja Jusa. Matkaa kertyi jälleen ihan mukavasti 33 km, samoin kuin eilen.

8.3. Lauantai. Päivä oli lähes pilvetön, mutta länsituuli oli hurja. Suunnitelmissa oli Helsinki-Vantaa-Lentoaseman ympäriajo. Aloitimme Tuusulanväylää pohjoiseen ja Ruotsinkylän kohdalla käännyimme vasempaan. Ruotsinkylän jälkeen jatkoimme Myllykylän- ja Katriinantietä pitkin Kehä III:lle. Myllykyläntien vastatuuliosuus oli sopivasti metsäistä maastoa, joten tuuli ei päässyt täydellä teholla haittaamaan. Kehä III:lla ajo oli helppoa navakkaan myötätuuleen ja matka taittui letkeästi aina kotiin Rubiiniin asti. Lenkillä olivat Sirpa, Masa ja Jusa. Matkaa kertyi mukavasti 33 km.

5.3. Keskiviikko.  Keskiviikkona piti olla pilvetön ja lämmin päivä. Pilvet toki katosivat iltapäivällä, mutta lämpötila jäi vain hieman plussalle. No sehän riitti hyvin. Lähtöpaikalle Rubiinin edustalle saapuivat vain Sirpa ja Jusa. Matka kulki Ankkalammen kautta koko Ylästöntientien pituuden Vantaanlaaksoon. Hämeenlinnanväylää seuraten Kehä I:lle ja sitten Kehä I:stä ja Tuusulanväylää seuraten kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 23 km.
Ajelulle lähdettiin klo 17 ja kun tultiin takaisin aurinko oli jo laskenut, mutta oli vielä ihan valoisaa. Reitillä oli erityisen ilahduttavaa se, että joitain pätkiä pyöräteistäkin oli jo keritty putsata irtohiekasta.

1.3. Lauantai. Lauantaina klo 12 oli kaunis ja kirkas päivä. Lämpötila oli melko tarkkaan nollassa. Reitti kulki Rubiini - Korso - Fallbackantie - Tuusulan itäväylä - Tuusulanväylä - Vanha Tuusulantie - Korsontie - Korso. Korsossa pysähdyimme, Jusan pyynnöstä valokuvaamaan sorsia. Korsosta palasimme suoraan kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi ajelulla olleille Eijalle, Sirpalle, Mikolle ja Jusalle 37 km.
Tiet olivat sulat ja täysin ajokelpoiset, vaikka hiekkaa ei oltu vielä pyöräteiltä putsattu.
Kun oikein etsittiin, niin löytyihän vielä sitä jäätäkin ja siitä jäästä piti ottaa kaikki ilo irti.
Takaisintulomatkalla ROK Bikers rikkoi huomaamattaan 20 000 km rajan. ROK on nyt pyöräillyt historiansa aikana huimaavat
 20 000 km
2014.03.01_37km

26.2. Keskiviikko.  ROKin pyöräilijät ovat alkaneet heräillä talvisesta "mallasunestaan". Sirpa ja Jusa kävivät keskiviikkona tunnustelulenkillä Rubiini - Kerava - Rubiini. Matkaa keravanreissulle kertyi 36 km. Keli oli sula vaikka satunnaisia lumikasoja metsissä näkyikin, niin tiellä niitä ei näkynyt. Kaikki tiet olivat tietysti vielä täynnä talvista hiekoitushiekkaa, joten mutkissa sai olla varovainen. Lämpötila oli lähtiessä ehkä 1...2 plussalla ja takaisin tullessa saattoi olla jopa hivenen pakkasta. Kylmä ei tullut, kun siihen on koko talven totutellut. Toista se on syksyisin. Tämä oli iltalenkki, joten takaisin tullessa pimeys yllätti. Vuoden pimein aika on kuitenkin jo ohitettu, joten ei syytä huolee. Aurinko voittaa.
Seuraava lenkki ajetaan lauantaina klo 12. Tervetuloa mukaan !
2014.02.26_36km

9.1. Torstai  Koska, sääennusteen mukaan, perjantaina piti tulla lunta ja sen jälkeen pakkasta, päätivät Sirpa ja Jusa ajaa pienen fillarilenkin ennen talven tuloa. Samalla saataisiin ROKin pyöräilykausi 2014 avattua.
  Kaikki ei kuitenkaan sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Jusa oli tapansa mukaan viisi minuuttia myöhässä etsittyään talvipyöräilyhanskojaan ja kaivettuaan Colnagoansa varaston kätköistä.
  Sirpa odotteli Rubiinin edessä fillareineen, josta oli odotellessa tyhjentynyt rengas. Jusalla oli onneksi pumppu mukana ja renkaaseen saatiin ilmaa. Pumppu jumiutui kuitenkin venttiiliin oikein kunnolla, eikä se meinannut irrota sitten millään. Lopulta venttiili irtosikin sisuskumista ja sisuskumi oli sitä myöten rikki ja tyhjä. Onneksi Sirpalla oli kotonaan toinen pyörä. Pyörä käytiin vaihtamassa ja sitten päästiin liikenteeseen. Matka jatkui Tikkurilaan asti, missä Sirpan toisenkin fillarin kumi äkkiä tyhjeni. Epäonnekkaat fillaristit taluttivat sitten fillarit takaisin kotiin Rubiiniin. Matkan varrella Jusa kävi fillarilla Tikkurilan keskustasta kaupasta ostamassa virvokkeita.
Eikä siinä vielä kaikki. Jusan piti tallentaa matkan pituus matkamittarillaan. Mittari oli kuitenkin sellaisessa paikassa, että Jusan taluttaessa Colnagoaan yhdellä kädellä, käsi osui jatkuvasti mittarin nappuloihin. Mittari näytti Rubbanan edessä 0,82 km. Onneksi Jusa oli Tikkurilassa katsonut kädessä pitämänsä pyöräilylampun avulla mittaria. Se oli silloin näyttänyt 6 km. Lenkin pituudeksi tuli siis 12 km.
Eipähän ollut kovin hääppöinen aloitus, mutta yritys oli kova. Tässähän tuli samalla kertaa toivottavasti kaikki vuoden 2014 vastoinkäymiset.

7.1.
Lähettäjä: Masa [mailto:burst@emailmeform.com]
Lähetetty: 7. tammikuuta 2014 12:35
Vastaanottaja: roklubi@mbnet.fi
Ei ole fillari narikassa, tällä viikolla menee 200 kilsaa rikki tälle vuodelle.
Viime vuonnahan saldo oli reilut 6000 km. 
                    - Masa

TAUKOROKin pyöräilijöitten fillarit ovat vielä "narikassa" odottamassa kevättä ja tulevan pyöräilykauden huimia seikkailuja !


ROK Bikers ripusti fillarit narikkaan 1.12.2013.
Matkaa kertyi vuonna 2013  10 609 km
Heti uudenvuoden jälkeen, kun säät sallivat, ampaisemme jälleen liikkeelle.ROKin pyöräilijöitten kilometrit lenkeittäin. Näissä taulukoissa ovat siis vain ROKin järjestämät lenkit.
Pyöräilijöitten muut omat lenkit ovat heidän oma asiansa, eikä niitä ole laskettu ROKin ajoiksi.
Eihän noilla kilometreillä oikeasti ole suurta merkitystä, mutta ihmismieli kun on sillälailla lapsellinen, että omia ennätyksiä on mukava rikkoa ja omia ja yhteisiä tavoitteita on mukava saavuttaa. Kun on mukava urheilullinen "tekosyy" juhlia, niin mikäs sen mukavampaa.

2014
9.1
26.2
1.3.
5.3.
8.3.
9.3.
12.3.
22.3.
23.3.
26.3.
27.3.
29.3.
30.3.
4.4. 5.4.
9.4.
12.4.
16.4.
yhteensä
Sirpa
12
36
37
23
33
33
27
37
27
30

50
61
21
22
30
44
39+39
601
Jusa
12
36
37
23
33
33
27
37 27
30
18
50
61

22
30
44
39
559
Mikko


37


27 37

48
50

30
22
30
44
39
364
Masa
33
33

35


22123
Eija


3750


22109
Taisto37

37
yhteensä 24
72
148
46
99
99
81
148
54
60
66
235
122
51
110
90
132
156
1793 km
värit

2014 17.4.
18.4.
19.4.
20.4.
21.4.
23.4.
24.4.
25.4.
26.4
27.4
30.4.
1.5.
2.5.
4.5.
6.5.
7.5.
9.5.
10.5.
yhteensä
Sirpa
26
35
31
42
30+9
32
38
24
61
37
29
29
26
32
41
40
32+22
60
1277
Jusa

35 31
21
9

38

61
37
29

32
41
40

60
993
Mikko
26
35

30+9 32

24

37

29
26
32


32+22 60
758
Päivi
35
31
42
30+9

38


37
29

26
29

40
22
69
437
Masa

35
42
30+93769
345
Eija

37
146
Taisto
9

46
Aira-Kyllikki
9

9
Ola
9

9
Tea
9

9
MayBe
9

9
Ismo
9

9
yhteensä
52
175
93
147
219
64
114
48
122
222
87
58
78
125
82
120
130
318 4047

2014
11.5.
14.5.
15.5.
16.5.
17.5.
18.5.
19.5.
21.5.
22.5.
24.5.
25.5.
28.5.
29.5.
30.5.
31.5.
1.6.
2.6.
3.6.
yhteensä
Sirpa
30
24
45
35
47
57
25
11
55
54
37
9
44
35
37
58
32
25
1937
Jusa
30
24
45
35
47
57
25
11
55
54
37
9
44
35
37
58
32
25
1653
Mikko

24

35

57

9

35
37955
Masa
30


47 57


54 37
44 35 37


686
Päivi

57
494
Kaitsu
54
3737
58
32
25
243
Eija

54
200
Taisto


46
Aira-Kyllikki

9
Ola


9
Tea


9
MayBe


9
Ismo


9
yhteensä
90
72
90
105
141
285
50
22
110
270
148
27
132
140
185
174
96
75
6259
värit

2014
4.6.
6.6.
7.6.
8.6.
9.6.
10.6.
11.6.
14.6.
15.6.
17.6. 18.6.
20.6.
21.6.
22.6.
25.6.
28.6.
2.7.
5.7.
yhteensä
Sirpa
58
23
70
52
37
34
252236
Jusa
58
23
70
52
37
34

30
20
30
28
39
9
30

18
30
41
2202
Mikko


70


34
25
30

30
28
39

30
44


41
1326
Masa


18
30
41
775
Kaitsu 58


52

30
28
39
9

20
18
30

527
Päivi28


522
Eija30

41
271
Taisto


46
Jarmo

41
41
Allu


20
18


38
Aira-Kyllikki

9
Ola


9
Tea


9
MayBe


9
Ismo


9
yhteensä 174
46
210
156
74
102
50
90
20
90
84
145
18
60
84
72
90
205
8029
värit

2014
6.7.
7.7.
8.7.
9.7.
10.7.
12.7.
Grand Tour
14.7.
15.7.
16.7.
17.7.
18.7.
19.7.
Triathlon
20.7.
21.7.
22.7.
23.7.
24.7.
25.7.
yhteensä
Jusa 27
56
35
36

79
33
40
38
35
70
5+1
42
40
31


40
2810
Sirpa


2236
Mikko

56

36
28
79
70

42
40
131690
Masa
27
56
35
36
28
79

40
38
35
70
5+1
40
31

31
40
1367
Kaitsu

56
35
36

79
33
40
38
35

5+1
40
31

31
40
1027
Päivi


522
Eija

79

5+1


15


371
Allu365+1

80
Taisto
14

60
Jarmo

10

5+1


15


72
Aira-Kyllikki
14

23
Ola


9
Tea


9
MayBe

9
Ismo


9
Markku1


1
yhteensä 82
224
105
180
56
405
66
120
114
105
210
37
84
160
106
30
62
120
10295
värit

2014
26.7.
Futis
27.7.
31.7.
1.8.
2.8.
4.8.
5.8.
6.8.
8.8.
9.8.
10.8.
11.8.
12.8.
13.8.
15.8.
17.8.
21.8.
24.8.
yhteensä
Jusa 10
39
18
32
13
27
38
50
33
44
38
32
30
38

56
30

3338
Sirpa


2236
Mikko
10
39

50
3345
38
38
56
34

2033
Masa
12


32

27
38
50
33
44
38
32
30
3846
1787
Kaitsu
16
39
18

13


50
33


32
45
38
38
56


1405
Päivi


522
Eija
16

387
Allu
13

93
Jarmo
16

88
Taisto


60
Aira-Kyllikki


23
Timppa
12

12
Dimitri
12

12
Rosa
12

12
Nando
12

12
Ola


9
Tea


9
MayBe

9
Ismo


9
Markku


1
yhteensä 128
117
36
64
39
54
76
200
132
88
76
96
150
152
76
168
64
46
12057
värit


2014
26.8.
27.8.
30.8.
Mäntsälä
3.9.
Porvoo
4.9.
5.9.
6.9.
7.9.
8.9.
10.9.
11.9.
12.9.
13.9.
14.9.
15.9.
16.9.
17.9.
18.9.
yhteensä
Jusa 29
22
101
94
38

57
31
36
48
34
30
34
67
31+20
39+26
42
44+44
4205
Mikko
22
101
46
38
22
57

15

28
30
34
67
20
26

44+30
2613
Sirpa

48
28+34
30
34
67
20
26

30
2553
Kaitsu
29
22

94
38


31
36
48
34


67
31
39
42
44
1960
Masa
34

1821
Päivi


522
Eija


378

34

466
Jarmo


37125
Allu


93
Taisto


60
Aira-Kyllikki


23
Timppa


12
Dimitri


12
Rosa


12
Nando


12
Ola


9
Tea


9
MayBe

9
Ismo


9
Markku


1
yhteensä 58
66
276
234
114
22
122
62
87
144
158
90
170
268
122
156
84
236
14526
värit


2014
19.9.
20.9.
21.9.
22.9.
km-kisan
päätös
24.9.
27.9.
28.9.
1.10.
3.10.
4.10.
5.10.
6.10. 
11.10.
12.10.
13.10.
15.10.
18.10.
22.10.
yhteensä
Jusa 37
61
55
7
17
53
56
36+20
37
56+1


21
38

32
46
29
4809
Mikko
37
61

736+20
37

35
20


19
32


2917
Sirpa

61
55


53
56
20
21
38
2857
Kaitsu


55
7
17


36
37

35
20
21

19
32

29
2300
Masa

6153
56


56+1


2146

2115
Eija

61
527
Päivi


522
Jarmo


125
Allu
21

19133
Taisto


60
Aira-Kyllikki


23
Timppa


12
Dimitri


12
Rosa


12
Nando


12
Ola


9
Tea


9
MayBe

9
Ismo


9
Markku


1
Toni

11
yhteensä 74
305
165
21
34
159
168
168
111
115
70
40
105
76
57
96
92
58
16440
värit


2014
25.10.
26.10.
29.10.
31.10.
1.11.
5.11.
8.11.
9.11.
12.11
16.11.
19.11.
26.11
29.11.
1.12.
3.12.
13.12.
20.12.
yhteensä
Jusa 34
30
21
40


49
39


18
20
21

19


5100
Sirpa

30


29
18
49
39
33
25

20
21
15

30
18
3184
Mikko

30
21
41

18


33
25

20

153120
Kaitsu
34
30

19
2933
25

20
21
15
19
30
18
2592
Masa
29

49
39

2232
Eija

527
Päivi

522
Allu

133
Jarmo

125
Taisto

60
Aira-Kyllikki

23
Timppa

12
Dimitri

12
Rosa

12
Nando

12
Ola

9
Tea

9
MayBe
9
Ismo

9
Markku

1
Toni

1
yhteensä 68
120
42
100
87
36
147
117
99
75
18
80
63
45
38
60
36
17671
värit

ROKin pyöräilykilometrit vuosittain.
Mittakaava on oikeassa suhteessa välillä 26.2.  -  31.12.
2011-2014