© 2015 Rubiinin olutklubi   Tämä sivu on päivitetty 28.12.2015
Pyöräilyn reittiopas
sääSÄÄ 5vrk
Auringon nousu- ja laskuajat
Foreca sade 3vrk
ROK Bikers Jalan ja Pyörällä(Liikenneturva)

Fillaristin liikennesäännöt
ROK'n RoadVuonna 2015 ROK sai kasaan
20 126 km
TarkistaROKin Kilometrikisa sijoitus Kilometrikisassa
ja KM-kisan kilometrit
Normaali aikataulu tuleville pyöräviikoille:
Keskiviikkoisin klo 17:00,
Pyhinä, Lauantaina  ja Sunnuntaina klo 12:00.

Suunnitelma ei ole kiveen hakattu. Sitä voidaan
muuttaa yleisön pyynnöstä.
Pyhinä ja muulloinkin saatetaan ajella miten sattuu. Seuraa näitä sivuja.
Kaikki ovat tervetulleita mukaan lenkeille !
Ajellaan usein sopimuksen mukaan, joten lenkit voivat olla milloin tahansa. Kysele ja/tai ehdota omia aikataulujasi.
Jos ihmettelet, miksi ROK Bikersin sivuilla eivät näy kaikki ROK Bikersin Kilometrikisan kilometrit, niin siihen on hyvä syy. Säännöt ovat erilaiset.
Kilometrikisassa kaikki ajetut kilometrit lasketaan. ROK Bikers laskee kilometreiksi vain kimpassa ajetut järjestetyt lenkit.
   


 


jopotytto_1

Tarmo
Polkupyörien erikoiskorjaamo
http://www.pyoratohtori.fi/
Ilmeisesti keskittynyt erityisesti "vanhoihin Wauhtiajopyöriin".
Fillari-Mikko

Oheisen kuvan lähetti Fillari-Mikko, kuvatekstillä: "Kevätkausi on alkanut".
  Kuvasta päätellen Mikolla on hiukan kevätväsymystä.


2015
27.12. Sunnuntai klo 12:00 Kaitsu ja Allu kävivät Tikkurilassa ostamassa uudenvuoden pommeja . 9 km

Tapaninajelu 26.12. Lauantai klo 13:00 Kinkkuja sulattelemaan oli onnistunut vääntäytymään peräti kolme urheaa ROKilaista: Eija, Kaitsu ja Jusa. Ajettiin Ankkalammen kautta Helsingin Pitäjän Kirkolle ja sieltä tunnelin ali Tuusulantien länsipuolelle. Jatkoimme hetken pohjoiseen ja ylitimme Nimismiehen Ylikulkusillan itään. Jatkoimme taas pohjoiseen Tuusulantien vartta ja käännyimme Tikkurilantielle ja ajoimme sitä pitkin Tikkurilaan. Tikkurilassa pysähdyimme varikkopysähdykselle kahvilaan nimeltä Old Story. Virvokkeita nauttien katselimme suurella mielenkiinnolla Venäjä - Tsekki välistä jääkiekko-ottelua. Erätauolla jatkoimme matkaa kohti Puistolaa. Puistolassa pysähdyimme uudestaan ja katselimme toisen erän kahvilassa nimeltä Nuori Messipoika. Jatkoimme matkaa metsäpolkuja pitkin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi kokonaista 12 km.
 Kilometreillä me ei tällä reissulla voida pullistella. Se ei oikeastaan ollut edes tarkoituskaan, tällä kertaa. Tarkoitus oli vain näin joulun jälkeen päästä ylös sohvanpohjalta ja päästä ulos liikkumaan ja sulattelemaan kinkkua.
Lämpötila lenkillä oli n +2°C  Kylmä oli ja välillä tuuli oikein ikävästi, mutta tiet olivat kuivat ja sulat. Harvat lätäköt olivat ohuen jään peitossa, joka meni oitis rikki, jos joutui lätäköitten yli ajamaan. Lisäksi lähestyttäessä Puistolaa alkoi pyryttää lunta. Lumipyry oli pahimmillaan Puistolan varikkopysähdyksen aikana. Lumi toki oli pelkkää puuteria, eikä sitä tullut paljon. Tuuli vain pyöritteli lunta niin, että sitä näytti olevan enempi kuin olikaan. Kotimatkalle lähdettäessä puhuri oli tyyntynyt, eikä sitä valkoista maassakaan paljoa ollut. Kiva ja leppoisa reissu.
20151226_12km

Tapaninajelu! joulurekijärjestetään lumenpuutteen vuoksi tänä vuonna fillareilla, eikä poroilla, kuten tapana on ollut. Riippuu toki säästä yms. ajetaanko vai ei. Pääkallokelillä on turha lähteä luistelemaan. Eikä me ajeta edes pitkälle. Kunhan nyt ulkoilutetaan uljaita ratsuja ja etsitään joku sopiva kahvila ja popsitan vaikkapa donitseja. Eli mukaan voi tulla kuka vaan. Lähtö Rubiinin edestä. Tapaninpäivänä 26.12 klo 13:00

taukopaikalla

22.11. Sunnuntai klo 12:00. Kaitsu ajoi 17 km lenkin. Seikkaili jossain Tikkurilassa jne.
Katsu lähetti mulle lyhyen raportin, mutta mulla hajos kännykkä, enkä mä muista mitään.
Reitistä ei ole sen kummosempaa tolkkua, mutta matka oli 17 km.

21.11. Lauantai klo 12:00. Kaitsu ajoi Haltialankautta Vantaajoenvartta ylöspäin. Elikkä kävi tiirailemassa kuningaskalastajaa. Matkaa kertyi lenkille n. 25 km. Katsu lähetti mulle lyhyen raportin, mutta mulla hajos kännykkä, enkä mä muista mitään. Myöhempien keskustelujen perusteella reitti on näin saatu rekunstruoitua.

20 000
7.11. Lauantai klo 12:00    Tänään oli sitten vihdoin ja viimein päätetty ajaa se kauan mainostettu 20 000 km rikki. Ja niin me se sitten tehtiin. Juhlalenkillä ajelivat Allu, Mikko, Kaitsu, Jusa ja jopa kolmisen viikkoa huilannut Sirpa.
    Juhlalenkille kurvattiin tietenkin Ankkalammen kautta ja Tammistom Mackärin vieritse pääsimme Keravajoen varresta Vantaajoelle. Kurvasimme kohden yläjuoksua. Haltialan jälkeen pistäydyimme ihan joen rannassa, mutta 20151108_25km_20000km
palasimme pian takaisi. Oli pikkaisen liian pehmeät ja kuraiset polut. Ennen Silvolaa koukkailimme parin lähes vierekkäisen sillan yli. Toisella sillalla törmäsimme joukkoon bongareita. Saimme tietää, että puoli tuntia sitten, sillan ali oli lentänyt Suomessa erittäin harvinainen kuningaskalastaja. Jusa oli ihan täpinöissään, aivan kuten koko viikon paikalla päivystäneet bongaritkin. Lintu oli kuulemma jossain pusikossa sadan metrin päässä joen yläjuoksulla vasemmalla rannalla. Sitä sitten siinä tiirailtiin. Varsinkin Kaitsu ja Mikko olivat aivan haltioissaan.
    "TUOLLA SE ON !", kuuului äkkiä puolitoistaKuningaskalastaja metrisen kaukoputken toisesta päästä. Tunnelma sähköistyi ja kamerat alkoiva räpsyä. Kaitsukin jonotti yhdelle putkelle, mutta juuri kun oli Kaitsun vuoro kurkata putkeen, kuningaskalastaja vaihtoi paikkaa ja katosi jälleen pusikkoon. Kaitsu oli kaukoputken asennosta kuitenkin nähnyt minne päin piti katsoa ja näki paljaalla silmällä jonkun linnun sadan metrin päässä livahtavan pusikkoon.
    "Tunnistitko sä muka sen, noin kaukaa ?", kysyi Jusa kateellisena.
    "Kuningaskalastaja.", vastasi Kaitsu hymyssä suin ja itseensä kovin tyytyväisenä, mikä tietysti harmitti Jusaa entistä enempi.
    "Missä se on ?", kysyi Mikko alahuuli väpättäen, kun ei ollut hänkään nähnyt yhtikäs mitään.
    "Jatkettaisko matkaa ?", ehdotti Sirpa varovaisesti.
    Joen vartta seuraten jatkoimme Silvolan ohi Ylästöntielle ja löysimme aikaisemmin ajamattoman "oikotien" Vantaajoen ylitse Kehä III:lle. Yritimme vielä oikaista Tikkurilantielle, mutta se oikopolku päättyi talon pihaan. Kehä III:sta pitkin jatkoimme nyt kotia kohti, mutta Caravellintietä lähestyttäessä paukkui 20 000 km puhki. Raja rikkoutui sen mäen pällä, jossa se koira aina haukkuu meidät kun ajelemme siitä ohi. Tällä kertaa ei koira ollut kotona, joten saimme juhlia rauhassa ja ilman haukkuja. Pysähdyimme hetkeksi juhlistamaan tapausta ja ikuistamaa juhlallista rajan ylitystä.
    Nimismiehen Maantiesillalla pysähdyimme vielä kunnioittamaan Jusan kummisedän muistoa, joka oli aikoinaan Tuusulanväylän massiivista siltaa rakennettaessa, Vantaan nimismiehenä vaatinut, että myös pyöräliikenne on järjestettävä risteyksen yli.
    Helsingin Pitäjän Kirkon ja tietysti Ankkalammen kautta ajoimme kotiin Rubiinin, jossa meitä odotti pullo hyvin ansaittua kuohuvaa.
20 000 km tuli näin rikottua ja reilusti !
20151108_25km_20000km

4.11. Keskiviikko klo 17:00    "Muiden selityksistä huolimatta Kaitsu ja Mikko lähtivät vähentämään 20 000km tavoitetta lauantaita varten. 26 km per nenä  reitillä smäki-pukinmäki-vanhakaupunki-kalasatama-pasila-oulunkylä-pukinmäki-rubiini.
Kiva on ajella hyvillä valoilla!!!!"
 
- Mikko
    Hienoa Kaitsu ja Mikko. Tavoitteesta puuttuu enään 95 km. Se tarkoittaa, jotta kun mukaan saadaan toivottavasti vielä ainakin Jusa, niin kolmeen pekkaan se haamuraja rikotaan oikein komeasti ja ilman suurempaa vaivaa.
    Komeampaa olisi, jos mukaan saataisiin oikein isompikin porukka.
Lauantaina klo 12:00 olis siis tarkoitus, jotta ROK puhkaisee 20 000 km polkupyöräillen v. 2015 ajettuna. Osallistu sinäkin juhlalenkille.
    Lenkin jälkeen muistellaan Rubiinissa menneita ja suunnitellaan tulevia fillarilenkkejä yms...


ROK Bikers on saanut sähköpostia:
Terve Jusa!
Onneksi olkoon ROK Bikersin joukkueelle Kilometrikisan piensarjan pronssisijasta!
Joukkuepalkinto on tänä vuonna laadukas polkupyörän puhdistussarja TF2 (74,90€).
Kerrohan sopiva postiosoite, niin laitamme palkinnon postiin.

Pyöräilyn iloa ROK Bikersin joukkuelaisille!

Terveisin,
Virpi Ansio
Pyöräilykuntien verkosto ry

Pyöräilykuntien verkosto haluaa:
-        Laadukkaat ja turvalliset pyöräilyolosuhteet kaikille
-        Kaksinkertaistaa pyöräilyn määrän Suomessa
-        Vahvistaa pyöräilyn edistäjien ja pyöräilijöiden yhteisöä


1.11. Sunnuntai klo 12:00    Mikko, Kaitsu ja Jusa päättivät ajaa Vantaan pyöräreittikirjasta Lenkki 6. eli Koivukylän suuralueen kierroksen. Ensin ajettiin kuitenkin Tikkurilan uuden aseman ja Ohratien kautta, jotta päästiin lenkin reitille. Lenkiltä palattiin Hiekkaharjun kautta ja Tikkurilan länsipuolitse Keravajoen pohjoisrantaan. Keravajoen vartta ajelimme, välillä Sateenkaarisillan yli puolta vaihtaen, Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin.
    Tämä oli mukavanleppoisa lenkki. Tutustuttiin moniin uusiin paikkoihin, jotka ovat olleet vuosia "piilossa" ihan "vakiintuneitten" reittiemme vieressä muutaman mutkan takana. Kiva reissu, vaikkei vauhti päätä huimannutkaa tai ehkäpä juuri siksi. Tästä reitistä saamme kiittää Mikkoa, joka oli jälleen kerra opiskellut ja soveltanut tarkoituksiimme näilläkin sivuilla usen mainittua Vantaa pyöräillen - kotiseutupyöräilyreitit-opasta. Opas löytyy  Vantaan Pyöräilyreitit-sivustolta.
    Mikko:"Uusia hienoja polkuja löytyy. Se vaatii vaan aktiivisuutta."
    Matkaa kertyi 29 km.
    Nyt puuttuu vielä 147 km tavoitteesta. Tämä tarkoittaa sitä, että
ensi lauantaina
rikotaan 20 000 km:n
haamuraja. Toivottavasti saamme juhla-ajelulle oikein suuren joukon ROK Bikersin pyöräilijöitä. Helpottaaksemme lauantain urakka ajamme pikkulenkin vielä keskiviikkona 4.11.
20151101_29km

31.10. Lauantai klo 12:00   Masa, Mikko, Kaitsu ja Jusa ilmottautuivat lauantailenkille. Lähtiessä Masan korkeusmittari näytti 11°C ja sekin oli plussanpuolella. Lämpötila oli siis ihan passeli pyöräilyyn, nyt kun näihin talvilämpöihin on jo tottuttu. Matka vei Pukinmäen Mackärin kautta Kehä I:lle, Kehä I:stä pitkin Kivikkoon ja Kivikonlaidassa Kivikonlaita merkkistä tietä pitkin Lahden moottoritien suuntaisesti pohjoiseen. Kivikonlaidassa ei ollut kuin muutama halli ja valtavia tyhjiä tontteja. Tiekin päättyi umpimetsään. Paskat siitä. Me pyörilimme näppärästi metsän läpi ja osuimme tutulle Jakomäkeen menevälle polulle. Jakiksessa pidimme Bumerangissa lähes tunnin mittaisen ripeän varikkopysähdyksen, Vuokatin sprinttikisoja telkkarista katsellen. Hikihän siinä, toisten hiihtelyä katsellessa tuli, joten jatkoimme matkaa Puistolaan. Puistolassa onnistuimme kadottamaan Masan. Ajoimme sitten Puistolasta kotiin Rubiiniin ja sieltähän se "kadonnut karitsa" eli Masakin löytyi. Matkaa kertyi 22 km.
    Tässä alkaa olemaan nyt se vaihe pyöräilykaudesta, että minä päivänä tahansa saattaa paukahtaa puhki haamuraja 20 000 km. Jos laskelmamme pitävät paikkansa, niin tällä hetkellä tavoitteesta puuttuu vain 234 km. Ennustaminen on vaikeaa, mutta ennustan silti. Jos vaikka huomenna sunnuntaina ja ens viikolla keskiviikkona saataisiin kasaan yhteensä vähän yli 100 kilsaa, niin sitten ensi lauantaina 7.11. rikottaisiin vihdoin se 20 000 km:n haamuraja. Matkassa on monta asiaaan vaikuttavaa muuttujaa. Tärkeimmät ovat sää ja fillaristien omat muut menot. Sääennuste on suotuisa ja eiköhän noita pyöräilijöitäkin löydy, joten viimeistään ensi lauantaina toivottavasti haamurajat rikkoutuvat. Tapausta juhlistetaan tietysti bileillä Rubbanassa. Samalla kertaa toivottavasti saadaan kasaan myös ROK:n ansioitunut Kilometrikisaloukkue, jolle ROK on luvannut palkkioksi pullon kuplivaa herkkujuomaa.
20151031_22km

25.10. Sunnuntai klo 14:00    Lenkin alkamisajankohdan siirto kahdella tunnilla ei auttanut. Lenkille lähti silti vain kaksi pyöräilijää. No eihän se ollut ihme. Sää oli kostea ja pilvet riippuivat parissa sadassa metrissä. Lisäksi takana on jo rankka kesä ja yli 19 000 km.
    Kaitsu ja Jusa kuitenkin läksivät lenkille. Päätettiin ajaa sama lenkki, jonka Kaitsu ja Mikko ajoivat viime keskiviikkona ja olivat hyväksi kokeneet. Eli "
Vantaa pyöräillen-kirjasen reittiä numero 9 mukaillen
Tammisto - Haltiala - Pitkäkoski - Silvola - Vantaanlaakso - Voutila - Tuupakka - Pakkala - Vantaanportti - Siltamäki yhteensä 20 km per nenä."
    Se olikin ihan mahtava reitti, koska se kulki muutamassa kohdassa uutta aikaisemmin Jusalle tuntematonta "oikopolkua" pitkin. Toinen Vantaajoen ylittävä silta oli ihan uusi tuttavuus. Muutenkin Vantaajoen rantareittiltä löytyi uusia "polkuja", kuten "Camelboots-miehet" asian ilmaisivat. Lisäksi se Voutilan-läpiajoreitti oli ihan mahtava, vaikka se ei ollutkaan, kuin vain runsaan kilsan mittainen. Ihme ja kumma, että ihan näin kotinurkilta löytyy vielä näin mukavia uusia reittejä.

24.10. Lauantai klo 12:00    Päivä oli todella kaunis ja aurinkoinen. Pohjoistuuli hieman viilensi säätä, mutta ei liikaa. Kaitsu ja Jusa ajelivat Kehä III:sta länteen ja Hämeenlinnantien kautta ja Kehä I:n kautta takaisin kotiin Rubiiniin. Tällä kertaa saatiin kasaan 26 km.

21.10. Keskiviikko klo 17:00    Koska muita ei näkynyt, niin Jusa ajoi yksin.
    Uljaan Colnagon ollessa sairaslomalla, Jusa kävi iki-ihanalla Inserallaan Korson olohuoneen edessä kääntymässä ja palasi sitten kotiin Rubiiniin. Inserassa kun ei ole matkamittaria, niin kilometrit piti ottaa ulkomuistista. Niitä kertyi siis 22 km.
20 000 kilometrin haamuraja lähestyy, mutta säälittävän hitaasti.
Ensi Lauantaina kaikki ajamaan klo 12:00,

(jos sää
vain mitenkään sen sallii.)
 Juuri saamamme tiedon mukaan Jusa ei ollutkaan ainoa Keskiviikkona pyöräillyt.
21.10. Keskiviikko klo ??:??
    "ROK-Bikersien Camel-Boots osasto  lähti määrä aikaan Vantaa pyöräillen-kirjasen reittiä numero 9 mukaillen
Tammisto - Haltiala - Pitkäkoski - Silvola - Vantaanlaakso - Voutila - Tuupakka - Pakkala - Vantaanportti - Siltamäki yhteensä 20 km per nenä."
    - Miehet jotka polkevat omia polkujaan  Kaitsu ja Mikko
23.11. "Mihin aikaan te ootte lähteneet ??
Ei teitä määräaikaan näkynyt ?"
  - jusa -
----------------------------------------------
23.11. "Hpöö..
Koska ollut ajoissa paikalla.
Jusan kilomerit tulee  hylätä seutaavista syistä
-Jusa ei ollut paikallaa klo 17.00 TÄSÄN
-Jusa ei vastannut kylelyyn onko lähtiöitä
-kaitsu vastasi Kyllä, Sirpa ehkä
Joten Kaitsu ja Mikko lähtivät säädettyyn aikaan, jopa Sirpa jäi
päivystämään aikaan, Vaan
Kellään ei ole edes näkö avaintoa kenestä Gollago miestä sinä hetkenä.
Joten turhia puheita Jusalta
Tämä on Totuus..."
 
Mikko
    Näköjään on polut kulkeneet ristiin. Pääasia kuitenkin, että kiöometrejä kertyy.

Helsinkiläinen digialan moniottelija Asmo Halinen, 42, sai tasan vuosi sitten hullun idean. Hän päätti pyöräillä Helsingin jokaisella osa-alueella.>>>

Suomen pisimmän sillan toteutuminen nytkähti Helsingissä>>>
Kruunusillat-hankkeen tavoitteena on rakentaa Laajasaloon siltayhteys, joka yhdistää Itä-Helsingin merelliset kaupunginosat kantakaupunkiin. Sillan yli kulkisivat raitiovaunut, kävelijät ja pyöräilijät. Ja tietenkin ROK Bikers !

Polkupyörän uusi nopeusennätys on 139,45 kilometriä tunnissa

Mikko on luvannut kaapata ennätyksen ensi kesänä ROK Bikersille, kunhan hän saa ensin vaihdettua Bianchinsa Colnagoon.

Helsingin baanaverkon simulointi lähitulevaisuuden hankkeiden osalta


16.10. Lauantai    "Tänään lauantaina lähtöviivalle "selvisi" ainoastaan Mikko.
53 km aurinkoisessa syys ilmassa välillä Pukinmäki - Pasila - Baanaa pitkin Ruoholahteen - Lauttasaari - Kuusisaari - Lehtisaari - Munkkiniemi - Munkkivuori - Tali - Pajamäki - Leppävaara - Vallikallio - Konala - Pakila - Silvola - Haltiala - Rubiini. 2 viimeistä kilometriä taluttaen tyhjällä eturenkaalla. Oma vika kun huomasin jo lähtiessä vähän vajaan eturenkaan, vaan en viitsinyt pumpata....."
20151017_53km

14.10. Keskiviikko klo 12:00   Jostain kumman syystä tänään oli sellainen päivä, että keskellä arkipäivää sattui löytymään monta innokasta ROK Bikersia, joilla oli mahdollisuus lähteä pyöräilemään. Lisäksi kouluissa oli syysloma, joten muutama juniorikin löytyi mukaan. Eikun sitten vaan menoksi. Rubbanan edestä lähti matkaan peräti kuusi pyöräilijää. Aatu, Allu, Sirpa, Mikko, Kaitsu ja Jusa.
    Reitti kulki ensin Tikkurilan uudelle rautatieasemalle, josta kävimme Vantaa-infosta noukkimassa vasta julkaistun "Vantaan pyöräilykartan". Koivukylän kautta ajelimme Korsoon ja edelleen Savion läpi Keravalle. Keravalla pidettiin Kulmakonditoriassa varikkopysähdys. Matka jatkui Keravalta kohti Tuusulajärveä. Ennen Krapihovia käännyimme etelään kohti Hyrylää. Seurasimme hetken Tuusulanväylää ja vanhaa Tuusulantietä, kunnes käännyimme Korsontielle ja siitä Kelatien ja Kulomäentien kautta Kulomäkeen. Kulomäen läpi ajettuamme putkahdimme Kulomäen eteläpuolelta Asolanväylälle. Koivukylän ja Tikkurilan jälkeen ajelimme vielä Keravajoen vartta pitkin Siltamäkeen ja edelleen Ankkalammen kautta kiertäen kotiin Rubiiniin.
    Matkaa Keravan reissulle kertyi Hyrylän kierroksen ansiosta peräti 46 km.
20151014_46km
Kaitsu heittäytyi avokämmeniseksi ja läväytti ROK Bikersin juniorikolmikolle kunnon korvapuustit.
Nämä korvapuustit eivät olletkaan mitään ruotsalaisia neiti-giflareita vaan nämä kurvapuustit joutui nauttimaan oikein keravalaisittain.

19 000
Enään puuttuu 805 km ROKin tämänvuotisesta tavoitteesta 20 000 km.
11.10. Sunnuntai klo 12:00    "Ennätykset on tehty rikottavaksi, niin tuo 19 000 km ROK:n nimissä.
Tänään mukana Sirpa, Allu, Jussi, Kaitsu ja Mikko ja matkaa 43 km per nenä.
Siltamäki - Ogeli - Pasila - Keskusta - Baanaa pitkin Ruoholahteen - Kaivopuisto - Kauppatori - Arabia - Toukola - Ogeli - Rubiini.
Täysin tyyni ja aurinkoinen keli, pulla kahvit Kauppatorilla,  paremmin ei asiat voisi olla lokakuussa..
  - Mikko"
20151011_43km

Huoltoajo
Kaitsun huoltokärryt Kaisaniemessä.

4.10. Sunnuntai klo 12:00    Tänään matkaan lähtivät Jussi, Masa, Mikko ja Jusa. Ekaks ajettiin Pukinmäen Mackärin kautta Kehä I:lle. Kehää seuraillen ajoimme Malmin hautausmaalle. Hautausmaan läpi ajoimme Latokartanonkaarelle ja sitä pitkin Myllypuroon. Myllypuron läpi pääsimme Itäkeskukseen. Itäväylää seuraillen reitti vei Kehä III:lle. Kehä III:sta ajelimme, Kalkkikallion nousu Kuusikon kautta kiertäen, Siltamäkeen ja kotiin Rubiiniin asti. Matkaa kertyi 33 km.
20151004

3.10. Lauantai klo 12:00    Lauantaina lähtöviivalle ei ilmestynyt muita kuin Päivi. Jusa kävi tosin puolen päivän jälkeen Rubiinissa ja törmäsi ostarilla Kaitsuun. Kaitsu oli omilla asioillaan liikkuessaan, nähnyt lenkille lähteneen Päiviin. Pojista ei kuitenkaan tänään ollut lenkkeilijöiksi, joten ROKin maineen ylläpito jäi yksin Päivin leveämmille harteille. Myöhemmin tekstiviesteilemällä saatiin Päivin kilometrit tilastoitua.
    Jusa: "Kaitsu väitti nähneensä Sut fillaroimassa lauantaina. Paljonko ajelit ? Pitäis merkata ROKin tilastoihin."
    Päivi:  "Totta turisi. Kilometreja tuli 44."
   
Jusa:  "44 km on hyvä. Missä kävit ?"
    Päivi:  "Ala-Tikkurila, Kuusikko, Honkanummen ohi Vanhan Lahdentien risteykseen ja siitä vanhaa tietä Hakunilan huitteille. Kehä III:sta pitkin Vanhan Porvoontien risteykseen, siitä Itikseen --> Herttonääs --> Viikin kautta Vanhaankaupunkiin ja sieltä joenvartta Pukinmäen ohi kotio."

30.9. Keskiviikko klo 15:00    Almanakan mukaan nyt on syksy ja huomenna on jo lokakuu, mutta ROK Bikers senkun vaan porskuttaa. Tänään aloitettiin lenkki poikkeuksellisesti Viikin Prisman edestä. Reitti kulki Viikinsuoran ja Roihupellon läpi Itäkeskukseen. Itäväylää hetken seurailtuamme käännyimme Länsimäentielle ja ajelimme sitä pitkin Mellunmäen läpi Länsimäkeen ja edelleen Maratontietä pitkin Jakomäkeen. Suurmetsäntietä pitkin pääsimme edelleen radanvarteen ja sitä pitkin Tikkurilaan. Tikkurilasta ajelimme sitten jo kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 26 km. Ajelulla olivat Sirpa, Mikko, Kaitsu ja Jusa.

27.9. Sunnuntai klo 12:00    Oli samanlainen nätti syyspäivä kuten eilenkin. Tänään lenkille olivat lähdössä Jussi, Masa, Kaitsu ja Jusa. Matka kulki aluksi vastatuuleen Kehä III:sta pitkin aina Hämeenlinnantielle asti. Hämeenlinnantietä seuraillen ajelimme Kaarelantien kautta Kehä I:lle. Koukkasimme Keskuspuistoon ja lipsahdimme sieltä Välitalontielle. Ajoimme koko Välitalontien päästä päähän ja alitimme Tuusulanväylän ja jatkoimme Ohraluhdantietä Tuomarinkylän ABC:n ja Vinttikoirakeskuksen ohi kotiin Rubiiniin. Matkaa nelikolle kertyi 29 km.
20150927_29km

26.9. Lauantai klo 12:00    Lämpöä oli yli 15 astetta ja aurinko paistoi. Syksy on tulossa ja pyöräily säät ovat parhaimmillaan. Ajeltiin tuttuja reittejä Tikkurilan ja Koivukylän kautta Korsoon. Pienen varikkopysähdyksen jälkeen ajoimme takaisin kotiin Rubiiniin. Matkaa Sirpalle, Mikolle ja Jusalle kertyi 23 km.

ROK Bikers PRONSSILLE Kilometrikisassa !
25.9. Perjantai klo 00:11   Kilometrikisan lopulliset tulokset ovat vihdoin varmistuneet. Joukkueitten kilometritulosten merkitsemisaika loppui Torstaina klo 24:00. Tulokset päivittyivät palvelimella 10 min välein.

Utajärven Pantterit oli tänäkin vuonna ylivoimainen. Kärkiporukoissa koko kisan ajan pyörinyt ja lopussa kovasti kirinyt Cycling Brothers(Kajaani, Oulu, Sotkamo) tuli toiseksi. Kolmanneksi tuli siis ROK Bikers, joka loppukirinsä ansiosta ohitti Ykkösketjun(Ylöjärvi).
    Koska kisa perustui jokaisen joukkueen omaan ilmoitukseen ja ilmoitusaikaa oli torstaihin klo 24 asti, saimme vielä jännittää tähän hetkeen asti, säilyykö pronssitila ROKin Dream Team 2015ROK Bikersilla.
Ykkösketju ei kuitenkaan merkannut ainakaan viimeiseen kahteen viikkoon kilometrejaan, joten merkintöjä oli perusteltua odotella aivan viimehetkiin asti. Ykkösketju kun oli tehnyt näitä outoja ja äkillisiä nousuja tuloslistalla aikaisemminkin. Säännöt toki sen sallivat.

ROKin edustusjoukkueessa ajoivat kuvassa olevat Sirpa, Päivi, Masa, Kaitsu ja Jusa.

Kilometrikisa 2015 (01.05.2015 ‐ 22.09.2015)
Sija
Joukkue
Km/hlö
Km yht.
Pyöräilypäivät/hlö

1.
Utajäven Pantterit (5) 9 040,2 45 201,0 142,6
2.
Cycling Brothers (5) 6 749,4 33 746,9 73,8
3.
ROK Bikers (5) 6 487,4 32 437,0 116,8
4.
Ykkösketju (5) 6 019,8 30 099,0 62,8
5.
Vihinpuu Easy Riders (5) 5 409,4 27 047,0 88,0
6.
Liianpitkänmatkanpyöräilijät (5) 5 174,4 25 871,9 86,8
7.
Pappiskapartio (5) 5 173,4 25 867,1 115,0
Kilometrikisa

Pienjoukkuesarjassa(5 pyöräilijää) Kilometrikisaan osallistui valtakunnallisesti 1921 joukkuetta. Rubiinin Olutklubin pyöräilyjoukkue oli tässä sarjassa siis kolmas ja kirkkaasti paras Helsinkiläisjoukkue.
  Kisassa oli 145 pyöräilypäivää. Utajärveläisten ajopäiviä tarkastellessa huomaa, että heillä oli vain keskimäärin 2,4 huilipäivää. 20km/h pyöräilynopeudella laskettuna jokainen Utajärven Pantteri vietti 145 päivän aikana joka päivä keskimäärin n.3h fillarin satulassa.
  20km/h pyöräilynopeudelle laskettuna jokainen ROK Biker vietti joka päivä 145 päivän ajan päivittäin satulassa keskimäärin 2h 14min.

24.9. Torstai klo 17:00   Tänään 34 km. Sirpa, Kaitsu ja Mikko reitillä Pukinmäki - Pasila - Piäjänmäki - Siltamäki.
24.9. Torstai klo 12:00    Kilometrikisa
Kilometrikisa on ROK Bikersin osalta pulkassa. Kilometrit on ajettu ja ne on kaikki merkattu. Niitä kertyi viisihenkiselle reippaalle ROKin edustusjoukkueelle yhteensä 33 437 km.
Utajärven Pantterit oli tänäkin vuonna ylivoimainen. Toiseksi tuli Cycling Brothers(Kajaani, Oulu, Sotkamo).
Kolmantena on vieläkin ROK Bikers, joka loppukirinsä ansiosta ohitti Ykkösketjun(Ylöjärvi).
Kilometrit pitäisi kaikilla olla jo ajettu, mutta koska kisa perustuu jokaisen joukkueen omaan ilmoitukseen ja ilmoitusaikaa on torstaihin klo 24 asti, saamme vielä hetken jännittää säilyykö pronssitila ROK Bikersilla.
Ykkösketju ei ole ainakaan viimeiseen kahteen viikkoon merkannut kilometrejaan, joten saapas nähdä vieläkö kilometreja jostain loihditaan. Ykkösketju on tehnyt näitä äkillisiä nousuja aikaisemminkin. Säännöt toki sen sallivat.

Tänään on korjailtu ROKin omassa sisäisessä kilometritaulukossa olleita pikku virheitä. Tarkistakaa omat kilometrinne.

20.9. Sunnuntai klo 12:00    Tänään sunnuntaina  58 km Tuusulanjärven ympäri myötäpäivään Keravan kautta.
Mukana Sirpa, Jussi(Kaitsun kaveri) ja Mikko…
Kilometrikisa on sitten Mikko osalta taputeltu..

19.9. Lauantai klo 16:00    Eilen lauantaina klo 12.00 odoteltiin Jusaa Sirpan, Kaitsun ja Mikon voimin.
Koska Jusa ei vielä 16.00 mennessä ollut tullut paikalla, niin Sirpa ja Mikko päättivät vetäistä ”murheeseen” 47 km Lentokentän ympäri ketunlenkki mukaan lukien.

16.9. Keskiviikko klo 17:00    Tänään 16.9.15 Sirpa ja Mikko.
Smäki-Kerava-Smäki yht 37 km.
Ajettiin eikä lepsuiltu. Sirpa toivoi että ei sitten 27:kaa ja lähti itse vetämään 31 km/h…..
Sopihan se kun oli tyhjä tie edessä!
  - mikko 
Sirpa ja Mikko saivat kunnian rikkoa 18 000 km
ROK Bikers onnittelee itseään ja erityisesti urheita rajanylittäjiään. "Oi jospa oisin saanut olla muukaana..."
Edessä häämöttää jo maaginen 20 000 km:n raja. Eiköhän me sinne vielä tänä vuonna päästä ja todennäköisesti vieläpä suhteellisen kepeästi.
Ollan me kovia... Hei me ollaan kovia !
Utajärven Pantterit on vaan Kilometrikisassa vielä kovempi jengi, mutta Cycling Brothers ja Ykkösketju panttailee salaa kilometrejaan, eikä pelaa "reilusti" avoimin kortein. Sääntöjen mukaan nekin pelaavat, mutta on ne "ketkut viitumaisia", kun vievät "lapselta tikkarin  suusta".
Me ajetaan, me merkatan ja me ajetaan, eikä me pelata merkkaamattomilla kilometreillä taktista taskubiljardia.

Me voidaan katsoa itseämme peilistä silmiin, kun kisa on loppu, oli se sijoitus sitten mikä tahansa.

14.9. Maanantai klo 17:00    Sirpa ja Jusa kerkesivät Rubiinin eteen sopivasti Kilometrikisa-ajojensa jälkeen. Molemmilla oli sis reilusti pohjia, joten kunnollista innostusta ei ollut. Pikkulenkki kuitenkin tehtiin Paloheinässä ja Tammistossa. Kilsoja tuli säälittävästi vain 17.

13.9. Sunnuntai klo 12:00    Päivä oli lenkille lähdettäessä lämmin ja pilvipoutainen. Tuuli kävi itä-kaakosta, joten eikun myötätuuleen Kehä III:sta länteen. Kehäradan alitettuamme, käännyimme Sanomatielle etelään ja ajoimme Martinlaakson kautta Louhelaan. Vanhalta Kaarelantieltä oikaisimme Sorolantien kautta Hämeenlinnanväylälle. Näin pääsimme tutulle reitille. Kaarelantiellä, joka on sitten kai se "uusi" Kaarelantie, pistäydyimme kaupassa ostamassa eväitä ja pidimme pienen, hyvin ansaitun, varikkopysähdyksen. Kehä I:ltä ajelimme Pakilan ja Paloheinän kautta Kirkkotielle. Kirkkotietä ajelimme aina Kehä III:lle asti ja Sateenkaarisillan ylitettyämme ajelimme 33km rikkaampina kotiin Rubiiniin. Ajelulla olivat Sirpa, Kaitsu ja Jusa.
    Syksy alkaa jo tehdä tuloaan. Kun aurinko meni lenkin loppuvaiheessa pitemmäksi aikaa pilveen tuli shortseissa ajellessa kylmä. Eihän sitä ajellessa huomannut, mutta kylläkin varikkopysähdyksen aikana eväitä nautittaessa.

12.9. Lauantai klo 12:00    Oli kaunis syyspäivä, aurinko paistoi harvojen pilvien välistä ja lämpöäkin oli reilusti yli 15 astetta. Sirpa, Mikko, Kaitsu ja Jusa ilmestyivät lähtöpaikalle. Tuuli oli kohtalainen ja kävi idästä. Siispä matkalle lähdettiin Kehä III:sta länteen. Mikolla oli kiire neppisskabaan ja se sai muutkin lepsuilemaan, joiten Mikko, Sirpa ja Kaitsu heivasivat Kehä III:n  Hämeenlinnantien kohdalla ja suuntasivat sen kautta ilmeisesti Kehä I:lle ja kotiin Rubiiniin. Matkaa kolmikolle kertyi 34 km.
    Jusa jatkoi myötätuuleen matkaansa aina Espoon keskustaan asti. Olisihan se ollut synti jättää 6 metrin myötätuuli käyttämättä. Espoon keskusta ohitettiin Espoontietä pitkin ja käännyttiin Espoonväylälle, joka muuttui pian Suomenojantieksi. Suomenojalla matka kääntyi vihdoin takaisin itään. Merituulentietä pitkin saavuttiin Tapiolaan ja sitten Kehä I:stä pitkin Leppävaaraan. Leppävaarasta ajettiin radanvartta Pasilaan ja Koskelantien kautta Vanhaankaupunkiin. Joenvartta pitkin saavuttiin sitten vihdoin kotiin Rubiiniin. Matkaa Jusalle kertyi peräti 73 km, kun koukattiin vielä pikku ketunlenkki Ankkalammen kautta.
20150912_73km

8.9. Tiistai klo 17:00   Lähdettiin Kehä III:sta länteen. Jusalta puhkes kumi Nimismiehen Maantiesillan jälkeen ja Jusa talutti fillarinsa vihaisena himaan. Jusalle 8 km. Sirpa ja Kaitsu jatkoivat vielä matkaansa hetken aikaa, mutta kyllästyivät hekin ja palasivat myös kotiin Rubiiniin. Sirpalle ja Kaitsulle 12 km.
    Taitaa olla syysväsymystä ilmassa.
Huomaamattaan pyöräilijämme tekivät jälleen ROKin historiaa. Tänään rikkoutui ROKin vuosittainen kilometriennätys joka aiemmin oli 17 671 km
Uusi ennätys on nyt 17 689 km.
Sattuipa tämäkin ennätys osumaan huonon lenkin kohdalle. Eipä siinä mitään. Kaikki lasketaan.

6.9. Sunnuntai klo 12:00    Päivi, Sirpa, Mikko ja Jusa 41 km.
Ajettiin Lentokentän ympäri hieman pidennettynä Lahelanniityn "metsäoikopolun" kautta kautta ja tultiin takasin kotiin Rubiiniin suoraan mäkitaivalta eli Vanhaa Tuusulantietä pitkin.
20150906_41km

5.9. Lauantai klo 11:00  le Tour Siltamäki.    le Tour SiltamäkiTänään ajettiin ROK Bikersin historian ensimmäinen Si-Su-päivän Siltamäen ympäriajo. Sade oli pilata koko homman. Aamulla klo 9 satoi vielä kaatamalla. Onneksi sade kuitenkin lakkasi ja pääsimme viettämään Si-Su-päivää. Huono sää kuitenkin karsi porukkaa. Saimme värvättyä ROK Bikersiin vain kaksi uutta kuskia. Irmeli ja Timo. Loput, seitseman osallistujaa, olivat kaikki vanhoja konkareita, elikkä Allu, Eija, Sirpa, Jarmo, Kaitsu, Mikko ja Jusa. Porukkaa oli siis ennakoitua vähemmän. Tässä oli ja meni ROKin tilaisuus kohottaa Siltamäki-Suutarilan silmissä omaa statustaan. ROKhan ei ole pelkkä Olutseura, vaan Siltamäen aktiivisin ja monipuolisin urheilu-, kulttuuri- ja harrastusseura. Toki moni potentiaalinen ROKilainen pyöräilijä oli sidottu moniin muihin samanaikaisiin Si-Su-päivän tapahtumiin ja onhan ihmisillä muutakin elämää, kuin hyöriä ROKin tilaisuuksissa.
    Klo 11:00 päästiin kuitenkin aikataulun mukaan liikkeelle Jalopeurantien kääntöpaikalta le
              Tour Siltamäki 2015kohti Ankkalampea ja kohti kuvan kauniita Keravajoen rantoja. Reitti jatkui edelleen Tapaninkyläntien ja Suutarilantien pyöräteitä pitkin Suutarilan Yläasteen taakse. Vanha "jätekukkula" kierrettiin Siltamäen "aarniometsän" kautta. Metsästä putkahdimme jälleen ihmisten ilmoille Lyhtytielle. Lasinpuhaltajantiellä pidimme pillimehutauon. Pillimehut meille oli lahjoittanut Si-Su-seura. Tauon loppuvaiheessa alkoi ripsiä vettä. Meille tuli kiire ! Tauko jäi suunniteltua lyhyemmäksi ja polkaisimme kiireesti Kehätien varteen ja pysähdyimme reitillämme olevaan Kehä III:n alittavaan tunneliin pitämään sadetta. Sadekuuro loppui melko lyhyeen ja pääsimme jälleen jatkamaan matkaa, mutta nyt hetken "susirajan" takana eli Kehä III:n pohjoispuolella. Ylitimme Keravajoen ja alitimme jälleen Kehä III:n, mutta nyt turvaan omalle puolellemme. Keravajoen länsirantaa seuratessa alkoi jlleen sataa. Tällä kertaa sade oli jo aika rankkaa. Onneksi katettu Sateenkaarisilta oli jo lähellä ja pääsimme sen suojaan sadetta pitämään. Nyt odottelusta tuli pitempi, mutta eihän meillä ollut mikään kiire. Ilmakin oli suhteellisen lämmin, eikä me oltu edes kunnolla kastuttu. Katoksessa sillalla oli mukava katsella sadetta ja rupatella mukavassa seurassa. Sää oli surkea, mutta kun me ei oltu sokerista ja kun meillä oli positiivinen asenne ja katosten suhteen hyvä onni, niin tästä, näinkin lyhyestä lenkistä, tuli oikein mielenkiintoinen, tapahtumarikas ja miellyttävä tapahtuma. Sade loppui aikanaan. Ajoimme Sateenkaarisillan yli ja Keravajoen rantoja pitkin Vanhan myllyn ohitse, kunnes käännymme Ankkalammen kautta takaisin Siltamäen ostarille ja kotiin Rubiiniin.
    Rubiinissa ROK tarjosi urheille, le Tour Siltamäki 2015luonnonvoimia uhmanneille pyöräilijöille, munkkikahvit. Jaska kertoi uusille pyöräilijöille ROKista ja sen aktiviteeteista. Kahvi oli hyvää ja varsinkin hillomunkit erittäin herkullisia. Munkkeja oli sattumalta muutama ylimääräinen, koska osallistujia oli ennakoitua vähemmän. Sydämen muotoisia herkullisia hillomunkkeja santsatessa unohtui sekin murhe, että missä Sinä olit silloin, kun me edustimme ROKia 'le Tour Siltamäki'-ajoissa. Retki olikin siten lopulta oikein onnistunut ja huipentui oikein mukavasti.
    Niin ja matkaahan meille kertyi 11 km osallistujaa kohden.
    Ensivuonna Si-Su-päivänä ajetaan uudestaan. Ensivuonna on alustavien sääennusteiden mukaan aurinkoista tai ainakin puolipilvistä, joten osanotto tulee silloin olemaan runsaampaa.
20150905_11km_5

le
              Tour SiltamäkiSI-SU-päivänä ajetaan 11 km:n
le Tour Siltamäki
5.9. klo 11:00 Rubiinin OlutKlubi järjestää  'le Tour Siltamäki'-pyöräilytapahtuman.
Ajetaan Siltamäen ympäri polkupyörällä 11km, niin hitaasti, että kaikki pysyvät mukana. Tapahtuma on siis ROKin järjestämä SI-SU-päivätapahtuma ja se on avoin ja ilmainen ihan KAIKILLE pyöräilykuntoisille.
Tervetuloa ! Lue Lisää>>>

Myös ROKilaisille tapahtuma on luonnollisesti
ilmainen,
mutta pakollinen !fingeri
Näytetään Siltamäki - Suutarilalle, jottabe cool Rubiinin OlutKlubi on
urheiluseura.

Jos Tourille osallistuu enempi ROKilaisia, kuin Siltamäki - Suutarilaisia, niin ROK voittaa ! Jos Tourille osallistuu enempi Siltamäki - Suutarilaisia, niin järjestäjänä ROK voittaa !
Jos saamme ROK Bikersille kilometrejä ja uusia pyöräilijöitä, ROK voittaa !
Jos saamme ROKille uusia jäseniä, ROK voittaa !
Jos ROK saa mainetta ja kunnia, ja jos joku saa liikuntaa ja raitista ilmaa, ja jos meillä kaikilla on niin muukaavaa...    ROK voittaa.
Jos joku saa kipinän ja innostuu leppoisasta liikunnasta ja saa paremman ja terveemmän elämän, ROK ja koko maailma voittaa !
ROK voittaa aina !
Tämä on niin sanottu win - win - sitjujeissön !
(ei mokata tätä)

2.9. Keskiviikko klo 17:00    Mikko, Kaitsu ja Jusa harjoittelivat ahkerasti "le Tour Siltamäki"-reitillä. Reittiin tehtiin kaksi pientä turvallisuutta parantavaa muutosta. Reitti, kun on mukamas Kaitsulle, Mikolle ja Jusalle niin lyhyt, niin kaverukset ajelivat lenkin ympäri peräti kolme kertaa. Näin saatiin kasaan ROKin pohjattomaan kilometrikassaan 3*3*11km. Yhteensä siis kaikkiaan 99 km.
20150901_33km

31.8. Maanantai klo 17:00    Kaitsu ja Jusa ajoivat lentokentän ympäri pidennettyä reittiä. Elikkä ensin normaalisti Kehä III:sta Ktriinantien kautta Myllykyläntielle. Sitten käännyttiinkin ennen Ruotsinkylän jyrkkää notkoa Lahelantielle ja ajettiin Hyrylään asti Tuusulajärven etelärantaa viistäen pääsimme Kulloontielle ja edelleen Keravan eteläpuolitse Saviolle ja sieltä tuttuja reittejä Korson ja Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi 49 km.
20150831_49km

30.8. Sunnuntai klo 12:00    Sirpa,Teukka ja Mikko 32 km Tour de Helsinki seuranta.
Muut kilometrit jo monesti koluttuja samoja…

29.8. Lauantai klo 12:00    Sirpa ja Mikko 32 km

28.8. Perjantai klo 17:00    Mikko klo 17.00 27 km

26.8. Keskiviikko    Kaitsu ja Jusa ampaisivat matkaan Kehä III:lle länteen. Vastatuuli oli kohtalainen. Alunperin suunnitelmana oli kiertää lentokenttä ja tienata n. 30 km per lärvi ROKin pohjattomaan kilometrikassaan. Matkalla vastatuuleen tuli mieleen, että kun Katriinantie on jo melkein kymmenen kilsan päässä, niin jospa ajettaisiinkin 15 kilsaa Kehää vastatuuleen länteen ja käännyttäisiin sitten ympäri ja ajetteisiin sitten myötätuulessa kotiin Rubiiiin. Niinpä sitä sitten tehtiinkin.
Käytiin kääntymässä Vihdintiellä ja saatiin kasaan 33 km.

25.8. Tiistai    Edelleen oli hellettä ja itätuuli. Eilisen lenkin innoittamana Jusa päätti ajaa jälleen Kehä III:sta länteen. Tällä kertaa into ei riittänyt ihan Vihdintiellekään asti. Raappavuorentien kautta matka jatkui Martinkylän läpi Myyrmäkeen. Myyrmannin editse ja kehärataa seuraten Malminkartanolta tie vei Kehä I:n poikki Konalantielle. Konalantietä pitkin päästiin Pitäjänmäelle ja rantaradan varteen. Rantarataa seuraten reitti vei Pasilaan ja sieltä matka jatkui Käpylään ja Koskelantietä pitkin Vanhaankaupunkiin. Vantaa- ja Keravajokea seuraten matka päättyi onnellisesti kotiin Rubiiniin.
    Matkaa kertyi 42 km.

24.8. Maanantai    Hengenvaaralliset leikkaukset on vihdoin korjattu Kehä III:n pyörätiellä Jumboa vastapäätä olevalla ongelmatyömaalla. Korjaukset on tehty tänään maanantaina myöhään iltapäivällä.
    Tietenkin on erittäin todennäköistä, että näistä ongelmista on joku valittanut. Työmaalla pyöräilijöille aiheutuneista muista ongelmista päätellen tietyömaan johdolla ei ole itsellään ollut riittävää tietoa, kokemusta, ammattitaitoa tai älyä, itse korjata tätä pyöräilijöille hengenvaarallista ongelmaa.
    Kehä III:n pyörätien käyttäjät kiittävät hyvin työnsä tehneitä asfalttimiehiä ja mahdollista valituksen tekijää. Tietyömaan johto ei silittelyjä ansaitse. Hengenvaaralliset leikkaukset olivat auki koko viikonlopun ja vähän päälle. Perjantaista maanantai iltaan. Sinä aikana arviolta tuhannet pyörätien käyttäjät altistuivat pyöräilykaluston rikkoutumiselle, vakavalle loukkaantumiselle ja jopa hengenvaaraan.
korjattu - ei enään
           hengenvaaraa

24.8. Maanantai klo 17:00    Hellettä pukkaa ja sitä piisaa. Liekkö helle, syysväsymys vai, liika kilometrikisapyöräily väsyttäneet porukan. Vain Jusa saapui tällä kertaa ROKlenkin lähtöpaikalle. Tuuli kävi kohtalaisesti idästä, joten Jusa päätti ajella länteen. Matka edistyi mukavasti Kehä III:sta pitkin Hämeenlinnantielle. Mikäs oli sen mukavampaa, kuin painaa auringonpaisteessa hyvää tietä hyvänlaiseen myötätuuleen. Jusa, kun on nykyisin laiha ruipelo, niin sitä ei helle edes kovin paljoa haittaa ja kun oli hyvä vauhti päällä ia matkanteko maittoi, niin turha sitä oli jarrutella. Niinpä matka jatkui vauhdikkaasti Vihdintielle ja siitäkin ohi ja edelleen aina Bembööleen asti. Bemböölestä reitti kääntyi Turuntietä pitkin Leppävaaraan. Leppävaarasta pääsi Kehä I:stä pitkin Kauppakeskus Kaaren jälkeen Keskuspuistoon. Keskuspuisto on yksi hemmetin sokkelo ja labyrintti. Onneksi paistoi aurinko, joten tsägällä ja auringosta puhkisuuntaa ottamalla, matka jatkui ensin Paloheinään ja sitten Paloheinän kautta Haltialaan. Haltialassa puhkesi kumi. Uusi sisäkumi vaihtui, mutta sitten tuli ongelmia pumpun kanssa.Se ei toiminut. Eihän Haltialasta olisi ollut kotiin Rubiiniin, kuin n.viisi kilometriä, mutta kun jaloissa olivat klossit, pyöräilykengät, joilla ei oikein voi, eikä saisi kävellä. Sattumalta Haltialasta järjestyi kyyti autolla. Kiusaus oli liian suuri, joten Jusa keskeytti matkansa ja hyppäsi autokyytiin. Matka jäi siis nolosti kesken.
    Matkaa kertyi silti 50 km.

23.8. Sunnuntai klo 12:00    Tänäänkin oli hellettä ja lähes tuuleton päivä. Lähtöviivalle Rubiinin eteen singahti sunnuntaiajelulle kaikkiaan neljä innokasta fillaristia: Sirpa, Teukka, Kaitsu ja Jusa. Uusin ROK Bikerimme Teukka oli ostanut uuden polkupyörän. Olihan siinä edellisessäkin vanhassa fillarissa jopa vaihteetkin, mutta kun ne olivat menneet rikki ennen ensimmäistä ROKin lenkkiä. Nyt oli kalusto kunnossa ja mieshän oltiin todettu jo ekalla lenkillä pyöräilijäksi. Sirpakin oli varustautunut tälle lenkille paremmin kuin edelliselle. Nyt oli mukana varasisäkumi ja paikkarasia. Jusalla oli tietysti Sidi ShaiklingShoes ja Kaitsulla oli tyylikkäät Sammakkomies pyöräilyFrogsit.
    Matkaan lähdettiin "Päivin Pöpelikön" kautta Kehä I:lle ja Kehää pitkin Leppävaaraan. Leppävaarasta jatkoimme Turuntietä pitkin Bembööleen ja pidimme kahvituvassa hetken varikkopysähdyksen. Kahvituvassa totesimme, että helteestä huolimatta jaksamme kiertää Bodominjärven. Sirpa kehui, jotta onpa mukava reitti, kun löytyy järven rannalta niin paljon mäkiä. Olihan niitä mäkiä järvenympärysreitillä, mutta muuten reitti oli oikein kaunis ja mukavan mutkainen. Tupsahdimme 11 km;n järvimatkalta Kehä III:lle. Jatkoimme matkaa, mutta pidimme toisen varikkopysähdyksen Juvanmalmilla. Matka jatkui ja pian olimmekin jo kotona Rubiinissa.
    Matkaa kertyi tällä kertaa 58 km. 
20150823_58km

22.8. Lauantai klo 12:00    Eija, Sirpa, Mikko, Kaitsu ja Jusa starttasivat helteisenä lauantaipäivänä matkaan ja Oulunkylän kautta Käpylään. Mikko jäi kyydistä Pasilassa ja jatkoi omille asioilleen. Matkaa oli siinä vaiheessa kertynyt 10 km. Mikkole merkataan siis 20 km, kun sen tarttee ajaa vieläta kaisin Rubiiniinkin.
    Loppuryhmä jatkoi matkaa kohti Leppävaaraa. Pitäjänmäellä Sirpalta puhkesi kumi. Sattuneesta syystä piipahdimmekin sitten Wossikkaan varikkopysähdykselle. Kumi tuli siinä samalla paikattua, joten jatkoimme matkaa Konalantien läpi Vihdintielle. Vihdintiellä mietimme hetken kääntyäkö kaakkoon kohti Kehä I:stä vai luoteeseen kohti Kehä III:sta. Kehä III:lla oli suurempi imu, joten ajoimme Vihdintietä pitkin sitten Kehä III:lle. Kehää pitkin pääsimme sitten näppärästi kotiin Rubiiniin.
    Matkaa kertyi 39 km.
20150822_39km

21.8. Perjantai klo 17:00    Kauniina perjantai-iltana paikalle ilmestyi vain Jusa. Sää oli siis kuin enkeli. Vähän yli 20 astetta ja oli lähes tyyntä. Jusa lähti ajamaan Kehä III:sta länteen ja alkoi mennessään miettiä reittivaihtoehtoja. Keskiviikon lenkki oli sopivan mittainen, joten eikun samalle lenkille. Kehältä siis Katriinantien jälkee Lahelantietä pitkin Tuusulan Hyrylään ja edelleen Kulloontietä pitkin Saviolle. Saviolta matka jatkui Korson ja Koivukylän kautta kotiin Rubiiniin. Lopussa piti tosin hieman sahailla ja kiertää vielä Ankkalammen kautta, jotta matkaksi saatiin sama kuin viime keskiviikkona.
    Matkaa kertyi siis taas 50 km.
21.8. Perjantai    Vihdoinkin monen viikon odotuksen jälkeen Kehä III:n pyörätiellä ollut aukko on paikattu. Mitäköhän ne tekivät aukolle niiden viikkojen aikana. Työmiehiä ei paikalla sattunut ikinä näkymään, vaikka ajelinkin siitä läpi melkein joka päivä. Lisäksi aukko näytti joka päivä aivan samanlaiselta.
20150821
21.8. Perjantai    Nyt on samalle työmaalle ilmestynyt uusi todella vaaralinen ongelma. Nyt leikkaukset ovat pienempiä ja huomaamattomampia ja niitä on useita. Lisäksi ne ovat alamäissä ja piilossa mutkan takana. Nämä leikkaukset ovat hengenvaarallisia ja ne ovat olleet auki jo yli 24 tuntia.
auki1
Kuva ei kunnolla kerro, mutta tuonne sillan alle on vauhdikas alamäki ja sillan takana odottaa ylämäki, johon tietenkin olisi hyvä saada mukava alkuvauhti.
auki
Aurinko häikäisee etelään päin kaarrettaessa ja ansa on piilossa sillan varjossa. Kun silmä skarppaa varjoihin ollaan jo leikkauksen kohdalla. Sillan toisella puolella on toinen leikkaus ja sitten on heti perään vielä toinen saman tyyppinen tunneli, jossa myös on leillaukset.
Minkäänlaisia varoituskylttejä ei ole. Tämä on todella hengenvaarallinen paikka.
Kukahan tämmöisessä tapauksessa korvaa rikkoutunenn kaluston tai lääkärikulut.
auki
Kuopan reunat ovat terävät ja vaaralliset.
Etupyörä lähtee tippumaan kuoppaan ja osuu "sopivan mukavasti" terävään reunaan.
Mitähän tapahtuisi, jos ansaan ajaisi liukkaana sateisena yönä ja pimeällä. Pengerrys- ja istutustöiden vuoksi asfaltti on täynnä liukkaita savipaakkuja ja irtohiekkaa.
Törkeää piittaamattomuus polkupyöristä jatkuu tällä tietyömaall jo kolmatta vuotta. Pari vuottahan pyörätie oli kokonaan poikki.

20.8. Torstai klo 17:00    Tänään Kaitsu ja Jusa sitten lähtivät Kehä III:sta itään. Ennen Kuusikkoa vastapäätä olevaa, Kehä III:n inhottavinta Kalkkikallion pyörätie-ylämäkeä, äijät koukkasivat Kehän ali pohjoiseen. Kyytitien ja Kanervatien kautta päästiin Honkanummelle. Honkanummentien kautta kaksikko kurvaili Lahdenväylän ali Vanhalle Lahdentielle. Sitten käännyttiin Vanhalle Porvoontielle. - Höh ? - Vanhan Porvoontien jämät kulkee missä sattuu pätkittäin. Näyttäis olevan samanlainen turha jäänne kuten Kuninkaantiekin. Palmenin Kyläkaupalla pidimme pienen mukavan varikkopysähdyksen. Jatkoimme matkaa Jokivarrentielle ja käännyimme kohti Korsoa. Ajoimme kuitenkin tällä kertaa Rekolan kautta. Rekolassa puikkelehdimme "mutu"-tuntumalla ja osuimme lopulta ihan näppärästi Ohratielle, jonne oli tällä kertaa tarkoituskin. Näin olimme Tikkurilassa, josta ajelimme Tapulikaupungin kautta kotiin Rubiiniin.
    Matkaa kertyi 35 km.
20.8. Torstai    Päällyste on edelleen auki ties kuinka monetta viikkoa.
PäällysteAuki

19.8. Keskiviikko klo 17:00    Kaitsu ja Jusa päättivät ajaa Kehää itään, mutta nähtyään, että Etolan liput liehuivat länteen, he vaihtoivatkin suuntaa. Kehä III:sta ajettiinkin sitten länteen aina Katriinantielle asti. Katriinantieltä käännyttiin Myllykyläntielle ja sitten Lahelantielle. Lahelassa käytiin kaupassa ostamassa eväitä ja pienen varikkopysähdyksen jälkeen matkaa jatkettiin Tuusulaan. Tuusulajärven eteläpäätä hipoen kaksikko jatkoi matkaansa Kulloontietä pitkin Keravan eteläpuolelle. Keravalla ei käyty vaan käännyttiin etelään kotimatkalle. Matka jatkui Savion, Korson ja Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin.
    Matkaa kertyi alkumatkan seikkailujen ansiosta 50 km.

18.8. Tiistai klo 17:00    Vain Jusa ilmestyi tänään lähtöviivalle. Jusa lähti liikkeelle myötätuuleen eli Kehä III:sta länteen. Tarkoitus oli ensin ajaa vain 10 km ja palata sitten takaisin, mutta kun se tuuli vei mennessään. Vihdintiellä Jusa kääntyi etelään ja ajeli Kehä I:lle asti ja sitä pitkin sitten Hämeenlinnantielle. Hämeenlinnantien ja Pukinmäen Mackärin välillä Kehä I:n pyörätie on inhottavan mäkinen ja raskas polkea. Onneksi ROk Bikers oli tähän pulmaan löytänyt jo ajat sitten oivan ratkaisun. Jusa koukkasi lumenkaatopaikan jälkeen Keskuspuiston metsiin ja ajeli "Päivin pöpeliköksi" ristityn metsäpolun kautta Kehä I:n suuntaisesti, mutta hieman sitä pohjoisempana. Bussi 63:n kääntöpaikan ja päätepysäkin kohdalla Jusa alitti Tuusulanväylän ja saapui tunnelin ali Ohrahuhdantielle. Tästä alkoi noin viiden kilometrin pätkä Ohrahuhdantie, Vanha Tuusulantie ja Kirkkotie. Tämä pätkä on noussut ROK Bikersissa suureen muotiin, koska sillä usein puhaltaa mukava myötätuuli. Tälläkin kertaa tuuli oli sivumyötäinen, joten mukavahan reitinpätkää oli körötellä Siltamaäen ohitse Helsingin Pitäjän kirkolle ja aina Kehä III:lle asti.Kotiin Rubiiniin ajettiin sitten Sateenkaarisillan yli ja Kiertotähdentietä pitkin.
    Matkaa kertyi 37 km.

17.8. Maanantai klo 17:00    Normi maanantain pikku-lenkki mukana Sirpa, Kaitsu ja Mikko.
Reitti: Ylästöntie - Vantaakoski - Perkiö - Kaivoksela - Kaarela - Maununneva - Kehä I - Paloheinä - Pitäjän kirkko kiertäen myötätuulen saattelemana takaisin etelään kohti olohuonetta.
  Tasan 30 km

16.8. Sunnuntai klo 12:00    20150816_41kmLähtöviivalle ilmestyivät tänään Päivi, Sirpa, Miiko, Jusa ja uusi prospectkuski. Koska tuuli tällä kertaa idästä päätettiin ajaa myötätuulessa Kehä III:sta länteen. Kehältä käännyimme etelään Vihdintielle, jolta käännyimme Konalantielle. Näin pääsimme Pitäjänmäelle ja rantaradanvarteen. Rantarataa ajelimme Pasilaan asti. Pasilasta ajoimme Käpylään ja Koskelantietä pitkinVanhakaupunkiin. Vantaa- ja Keravajoenvartta pitkin ajelimme sitten kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 41 km.
20150816_41km

15.8. Lauantai klo 11:00    Tänään lähdettiin Porvooseen. Päivä oli kaunis ja helteinen. Matkalle lähtivät Sirpa, Mikko, Kaitsu ja Jusa. Kevyt vastatuuli piinasi matkalaisia Porvooseen mennessä. Matka kulki tuttuja reittejä. Jakomäen kautta ajelimme Fazerilan ohi ja Länsisalmen ja Itäsalmen kautta Uudelle Porvoontielle. Matkalla pysähdyimme N'Avetassa, mutta se oli niin tupaten täynnä tälläisenä kauniina päivänä, että jatkoimme matkaa 20150815_101kmmuutaman sata metriä N'Avetan leipomoon eli kahvila Keitaaseen. Lähempänä Porvoota Mustijoen jälkeen käännyimme vaihtelun vuoksi kaakkoon Treksiläntielle ja sitä kautta Tolkkistentielle, jota pitkin pääsimme näppärästi Porvooseen. Ylitimme Porvoojoen Mannerheiminkadun Uuden sillan kautta ja20150815_101km jäimme joenrantakuppilaan varikkopysähdykselle.
    Takaisin lähdimme samaa reittiä Tolkkistentien kautta. Ajelimme Mustijoen jälkeen kohti Helsinkiä Helsingintietä, joka on täälläpäin Uuden Porvoontien nimi. Alunperin suunnittelimme, että ajaisimme vaihtelun vuoksi Kulloontietä Nikkilän kautta kotiin, mutta kun meillä oli nyt jonkinmoinen n.4-5m/s myötätuuli, niin ei me viitsitty pilata sitä sivutuuleen puskemalla. Söderkullassa pidimme varikkopysähdyksen ravintolassa Veljekset. Tuttu paikka sekin, vaikka onkin jemmassa kukkulan takana.
20150815_101km
Suurinta pyöräilymuotia olevat Submarine Frogs sammakkomies pyöräilyräpylät ja asiaan kuuluva elegantti pilkkurusketus.
  Söderkullan jälkeen matka jatkui. Silloin joku "tanakka tekstiilipyöräilijä" ajoi meidän ohi. Siitähän Sirpa innostui ja ajoi koko muun porukan ohi ja alkoi seurata sen kannoilla ja lopulta meni sen ohi. Mikkokin innostui kisaamaan, kun Sirpa meni Mikonkin ohi. Kaitsu ja Jusakin innostuivat ja niin sitä sitten taas mentiin. Jusa ja Kaitsu kyllästyivät ensin ja päästivät suosiolla ohitseen viimeiseksi jääneen, huulet pyöreänä ihmettelevän ulkopuolisen kanssapyöräilijän. Jusa ja Kaitsu pitivät oman tauon ja nautiskelivat siinä samassa hetken eväitä. Pit Stopin kohdalla Sirpa ja Mikko odottelivat ja matka jatkui Länsisalmen kautta Kehä III:lle. Kehä III:sta seuraten ajelimmekin sitten kotiin Rubiiniin.
Matkaa kertyi 101 km.

14.8. Perjantai.   Tänään ajelemaan ilmestivät vain Kaitsu ja Jusa. Reitti oli melkein sama, kuin eilen, mutta tällä kertaa etsittiin parempia reittejä Hämeenlinnantien länsipuolelta. Ei se reitti sieltä kautta sen kummemmin parane. Ehkä se tuo vähän vaihtelua, mutta tien ylityksiä tulee enempi. Pari kilometriä pitempi reitti, mutta ei sittenkään ihan kolmea kymppiä. Mitta oli 29 km

13.8. Torstai    Sirpa, Masa ja Kaitsu ajelivat Kehä I:lle ja sieltä Hämeenlinnantien kautta Kehä III:lle. Kehä III:sta tultiin sitten hyvään myötätuuleen vauhdilla akaisin.
    Matkaa kertyi 27 km.

13.8. Torstai    Ketä ne on ne sankarit ? Ketä ne on ne Utajärven Pantterit ?
Kaitsu on onnistuneesti googlannut kuvan netistä. http://www.tervareitti.fi/tervareitti/etusivu/4595.html
    Ei ne olekkaan niin pelottavan näköisiä kaksikymppisiä supermiehiä, kuin tuloksista vois päätellä. Samannäköistä ja ikäistä sakkia, kuin meidänkin joukkue.
Tänä vuonna voitto SAATTAA vielä lipsahtaa Kilometrikisassa Utajärvelle kuudetta kertaa, mutta entäs ensi vuonna !
    Toki meillä on vielä tänäkin vuonna mahdollisuutemme, koska kisa ei ole vielä ohi. ROK Bikers on toisena ja vain n. 10 000 km jäljessä. Utajärven Pantterit

12.8 Keskiviikko klo 15:13    Kehä III:n pyörätiellä on edelleen päällyste auki. Reunat ovat terävät ja vaaralliset. Rengasrikon mahdollisuus on terävien kulmien yli ajettaessa suuri. Normaalilla ja kovalla vauhdilla reunoihin ajettaessa rengasrikko on todennäköinen.
    Luulisi jo järjenkin sanovan, ette tuollaisten ansojan jättäminen auki viikkokausiksi on törkeää huolimattomuutta tai peräti suorastaan rikollista välinpitämättömyyttä.
    Syylliset pitäisi ottaa kiinni ja tuomita asianmukaisesti, niinkuin Suomen rikoslaki tällaisesta edellyttää.
    Asiallista olisi, että "ansan" reunalla olisi kyltti työn aikataulusta, vastuussa olevista rakennuttajasta ja rakentajasta(ja sitten kans niitten kuvat ;).
20150811_päällyste auki

12.8. Keskiviikko klo 17:00    Päivä oli pilvinen, eikä aurinkoa näkynyt koko päivänä. Siitä huolimatta klo 17 oli vieläkin helle, kun mittari näytti 26°C. Sirpa, Kaitsu ja Jusa olivat silti lähdössä jälleen liikenteeseen. Reitti kulki Tikkurilan kautta Korsoon. Korson kohdalla alkoi ripsiä vettä. Päätimme jatkaa silti Saviolle varikkopysähdykselle. Varikkopysähdyksen aikana alkoi laiskottaa ja päätimme palata kotiin Rubiiniin. Takaisin ajelu alkoi hyvin. Tihkusade oli loppunut. Hiekkaharjun paikkeilla alkoi jälleen ripsiä vettä ja Tikkurilan jälkeen alkoi jo sataa. Kun pääsimme Siltamäkeen satoi jo ihan kunnolla ja kastuimme lähes läpimäriksi ennen kuin pääsimme kotiin Rubiiniin.
    Tämmöinen hellesade oli oikeastaan ihan mukava. Se viilensi ihoa ja piristi muutenkin kummasti. Ainoa haitta oli, että vaatteet tulivat märiksi, mutta ketä se nyt näin lämpimässä muka haittaisi.
20150812_31km

20150811_50km11.8. Tiistai klo 17:00    Sirpa, Masa, Kaitsu, Mikko ja Jusa olivat tänään intoa puhkuen pyöräilyvuorossa. Ilta oli onneksi jo pikkuisen viilennyt. Enään oli Tammiston Pelicanin mittarin mukaan 25°C. Hellerajalla toki vieläkin pyörittiin. Ensin ajeltiin vaihtelun vuoksi Paloheinän ja Keskuspuiston kautta Kehä I:lle. Kehä I:lle putkahdettiin umpimetsän lenkkipoluilta jostain lumenkaatopakan vierestä eli hetkeä ennen Kaarelantietä. Kehätietä pitkin pääsimme Leppävaaraan ja edelleen tuttua reittiä eli Turuntietä pitkin Bembööleen. Bemböölen kahvituvassa pidimme varikkopysähdyksen,
20150811_50km
Kuten kuvasta näkyy, valokuvaajan homma ei tässä porukassa ole aina se kaikkein kiitollisin homma, mutta minkäs teet, kun on tällaiset valokuvamallit. Hauskaa näyttää kuitenkin olevan... näillä valokuvattavilla siis.
Kuvia voi suurentaa valitsemalla hiiren väärällä näppylällä näytä kuva/view image
niin kuin niin monet kerrat aikaisemminkin ja jatkoimme sitten mainiossa kunnossa olevan Kehä III:n pyörätietä pitkin kotiin Rubiiniin. Viimeisellä kymmenkilometrisella innostuimme vetelemään tiukkoja spurtteja. Aina takaa tuli joku, joka ajoi beesistä ohi. Se oli kivaa ja kaikilla oli hauskaa kuin pikkulapsilla. 
    Matkaa kertyi 50 km.
20150811_50km 20150811_50km
Nyt ne jäi kiinni: Varikkopysähdys ja Dooppingia !
Mikko ja Mikon rakas Bianchi
20150811_50km
Kauniin hellepäivän kotimatkaa kultasi lempän ihana kesäisen auringonlasku, kun väsynyt, mutta tyytyväinen, ROKin oma viisikko kurvasi matkaltaan onnellisesti kotiin Rubiiniin. 

10.8. Maanantai klo 17:00    Tänään, helteisenä maanantaina, fillarilenkki oli oikea yleisömenestys. Paikalle olivat raahautuneet Päivi, Sirpa, Mikko, Kaitsu ja Jusa. Jusa oli tällä kertaa ajoissa, kun ehti 65 km:n päivälenkiltään juuri ajoissa iltalenkin lähtöpaikalle. Suunnitellut päiväunet, siinä välissä, tosin jäivät pitämättä. Sirpallakin oli tälle päivälle kasassa jo reilusti yli 50 km. Koska oli hellepäivä, tuumittiin ensin 20 km:n lenkkiä, mutta lopulta päädyttiin lentokentän ympäryslenkille. Kehä III:n kautta siis polkaisimme Katriinantielle. Katriinantien "akvaario"-bussipysäkillä pidimme tauon. Jumbo JetKentän laidat olivat täynnä lentokonebongareita. Taukomme aikana kentältä lähti Jumbo Jet. Liekkö se ollut syynä bongareitten runsauteen ? Me kuitenkin jatkoimme Katriinantiellä matkaa, kunnes käännyimme Myllykyläntielle. Ennen Ruotsinkylän äkkijyrkkää notkoa päätimmekin kääntyä pitemmälle, mutta "helpommalle" lenkille. Käännyimme siis Lahelantielle ja ajoimme Lahelanniityn kautta metsäoikopolkua pitkin Tuusulan Mikkolaan. Hetken Tuusulanväylää seuraten pääsimme Fallbackantielle. Fallbackantien pyörätie on yksi pääkaupunkiseudun surkeimmista. Tästä syystä Jusa usein vahingossa kirjoittaakin Fallbackantien Fallpaskantieksi. Sorry öbaut thät ! Pyörätiessä on syviä halkeamia parin metrin välein ja jokainen niistä täräyttää ikävän nasevasti koko pyörää ja kuskia, ensin etupyörän kohdalla ja sitten takapyörän kohdalla. Ohjaustankoa ja satulaa vasten olevat ruumiinosat kärsivät pähiten, mutta myös selkä ja erityisesti hermot ovat kovalla koetuksella jatkuvasta "munille potkimisesta". Ajelimmekin noin neljän kilometrin pituisen Fallbackantien autotien pientareella, jättäen pyörätien käyttämättä. Autotiellä ei ollut halkeaman halkeamaa ja noin kaksi kilometria tiestä oli päällystetty uudelleen tänä vuonna. Eiköhän luontoa saastuttamattomilla ja kansanterveydellisesti hyödyllisillä polkupyörillä ole vähintään sama oikeus kunnon teihin kuin yksityisautoillakin. Pian olimmekin Korsossa ja vanhan rautatieaseman rappusilla oli jälleen kiva pitää pikku tauko. Koivukylän ja Tikkurilan jälkeen saavuimme vihdoin Siltamäkeen. Kiertotähdentien pyörätie ei myöskään ole hääppöisessä kunnossa, joten sitäkin on kärsimys käyttää. Niinpä ajelimme helteisen lenkkimme uuvuttamina viimeistä kilometriämme autotien puolella pyörätien sijasta.
    Silloin siihen viereen pölähtää jostain auto, joka hidasti viereemme. Autossa kuskin vieressä istui kiukkuinen nainen, joka oli juuri sen näköinen, ettei ole ikinä itse harrastanut minkäänlaista liikuntaa(Huomatkaa miten kauniisti tämä on ilmaistu. Jouduin lieventämään kuvausta viiteen kertaan). Auto ajoi siis vieressä ja sitten se nainen aloitti "neuvomisen". Sanoja oli useita ja ne tulivat tulvana vihaiseen sävyyn. Asiana oli pyöräily autotiellä, vaikka vieressä kulki yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie. Jusalla oli tässä vaiheessa takanaan yli sata helteessä ajettua kilometriä ja se ymmärsi naisen neuvot nalkutukseksi. "Nalkutuksesta" Jusalta paloivat hihat ihan viimeisen päälle. Jusa hävisi väittelyn, mutta autokuski ymmärsi kaasuttaa pois ihan vierestä. Jusa lähti vielä fillarilla perään, mutta hävisi tämänkin kamppailun ja auto pääsi "karkuun". Hieman rauhoituttuaan Jusa väitti, ettei hän olisi lyönyt ketää, ei ainakaan kovaa, vaikka olisikin saanut ne kiinni.
    Typerä hermostuminen ! Noin ei saa hermostua. Menee muiltakin mielenkiinto koko lenkkeilyyn. Merkattakoon tämä ikävä tapahtuma helteen ja väsymyksen piikkiin.
    Jusa saapui hivenen myöhemmin kotiin Rubiiniin. Matkaa pidennetylle lentokenttälenkille kertyi 44 km.
20150810_44km

9.8. Sunnuntai klo 12:00    Sirpa, Masa, Kaitsu ja Jusa ajoivat Kehä III:sta Vihdintielle. Vihdintieltä ajelimme Konalantien kautta ja Pitäjänmäelle. Radanvartta ajelimme Pasilaan ja sitten toisen radan reunaa pitkin Oulunkylään. Vantaajoen reunasta pääsimme Pukinmäen Mackärin kautta kotiin Rubiiniin.
    Matkaa kertyi 39 km.
20150809_39km

8.8. Lauantai klo 12:00    Sirpa ja Jusa ajoivat helteisenä lauantai-iltapäivänä ensin Kehä III:sta Katriinantielle ja edelleen Myllykyläntien kautta Lahelantietä Lahelaan tai tarkemmin sanottuna Lahelanniitylle. Lahelanniityltä ajelimme tuttua metsäpolkua pitkin Tuusulan Mikkolaan ja edelleen Tuusulantielle. Fallbackantietä pitkin pääsimme Korson pohjoispuolellle. Korsosta ajelimme Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin.
    Matkaa kertyi 44 km.

7.8. Perjantai klo 17:00    Sirpa ja Jusa ajoivat Tapanilankaaren kautta Malmin Lentokentälle. Lentokenttä kierrettiin ulkoilureittiä pitkin. Kentältä jatkettiin Malminkaarta pitkin aina Kehä I:lle asti. Kehä I:stä pitkin ajettiin Pukinmäen Mackäri kiertäen Vantaajoelle ja edelleen Keravajoelle ja näin pääsimme jälleen kotiin Rubiiniin.
    Matkaa kertyi 20 km
7.8. Perjantai klo 08:00    Tänään oli aurinkoinen päivä heti aamusta. Meillä oli aikaa kahdeksasta yhteentoista. Päätettiin ajaa Tapiolan ja Suomenojan kautta Espoon Keskustaan jne...
    Starttasimme matkaan Sirpa Kaitsu ja Jusa. Ajelimme Pukinmäen Mackärin kautta Vantaajoen varteen ja siitä heti radanvarteen. Radanvartta pitkin pääsimme Oulunkylän ja Käpylän kautta Pasilaan. Pasilasta jatkoimme länsirataa pitkin Leppävaaraan asti. Leppävaarasta ajelimme Kehä I:n mainiota pyörätietä pitkin Tapiolaan. Päätimme muuttaa aikapulan, tai liian nautiskelevan hitaan vauhdin takia ajosuunnitelmiamme. Ajaisimmekin Lauttasaaren läpi keskustaan jne. Jotenkin me kadotettiin vieressä kulkenut Keha I Tapiolassa, mutta mehän olimmekin silloin jo ehtineet Keilarantaan meren äärelle, eikä me Kehä I:stä enään mihinkään kaivattu. 20150807_59kmKeilarannassa oli ennen komeita taloja. Ennen oli Nesteen pääkonttori eli "Raaden Hammas" ja oli Nokian pääkonttori. Nyt Keilarannassa meni pilvettömällä taivaalla aurinko pilveen. Nyt siellä oli enään Mordorista kotoisin oleva Microsoftin Windows älypuhelinfirma ja joku Fortumin apokalyptinen kaksoistorni, josta toinen torni on kateissa tai sumun peitossa. Paikalla oli aution näköistä. Kaarsimme äkkiä kohti valoa - kohti Lauttasaarta. Lauttasaaressa hieman seikkailimme, kun tietyömaat harhauttivat meidät normaalilta reitiltä. Lauttasaaren ja Ruoholahden jälkeen kiersimme luonnollisesti Kaivopuiston rantoja pitkin Kauppatorille. Katajanokka kiertäen jatkoimme Kruununhakan rantoja pitkin Pitkällesillalle ja sen yli ajelimme Hakaniemenrannan kautta Merihakaan. Kalasatamassa seikkailimme jälleen. Reitit ovat toki tuttuja, mutta sopivassa määrin pieni tutkimusmatkailu piristää matkantekoa. Verkkosaaren jälkeen oli Kyläsaari. Kyläsaaressa valmistauduttiin johonkin konserttiin. Ilmeisesti kyseessä oli jotain mega-merkittävää, kun jo nyt paikalla oli runsaasti porukka ja järjestelyt näyttivät massiivisilta. Arabianrannan jälkeen saavuimme Vanhakaupunkiin ja siitä sitten jatkoimme Vantaajokea pitkin Pukinmäen Mackärille ja sieltä kotiin Rubiiniin.
    Matkaa kertyi 59 km
20150807

6.8. Torstai klo 17:00    Päivi ja Jusa läksivätKurki iltalenkille lämpötilan hipoessa hellelukemia. Ensin ajettiin Kehä III:lle ja Kuusikon kautta Honkanummelle. Matka jatkui Lahdenväylän alituksen ja Vanhan Lahdentien ylityksen jälkeen Vanhaa Porvoontietä pitkin, Palmenin kyläkaupan ohitse, Jokivarrentielle. Ennen Jokivarrentietä bongasimme pellolla ruokailevia Kurkia. Jokivarrentiellä käännyimmekin Nikkilän sijasta Korsoa kohti. Korsoon asti emme silti ajaneet, vaan käännyimme ennen sitä Rekolaan. Ajelimme radan itäpuolta aina Tikkurilaan asti ja siltä sitten kotiin Rubiiniin.
  Kasaan kertyi 35 km.
20150806_35km
6.8. Torstai klo 8:00    Aamuyöllä ukkosti ja satoi kaatamalla. Klo 8:lta, kun piti lähteä aamulenkille tiet olivat litimärät ja taivas sateisen uhkaava ja taisi pikkuisen tihkuttaakin ajoittain. Forectan sadetutka ennusti sateita aina klo 10 asti. Silloin olisi jo liioan myöhäistä Kaitsulle, jolla oli duunissa iltavuoro. Aikainen aamulenkki siirrettiin siksi perjantaiaamuksi. 0 km.

5.8. Keskiviikko klo 12:00    Sirpa ja Jusa ajelivat Kehä III:sta pitkin Espoon keskustaan ja takaisin.
    Matkaa kertyi 60 km
 20150805_60km   Kehä III:sta on aina ollut ilo ajaa. Pyörätie on leveä, eikä sillä kulje yleensä jalankulkijoita ja tasoristeyksiä autoliikenteen kanssa on vähän. Heinäkuussa alkaneet uudelleenpäällystystyöt ovat jatkuvasti parantaneet ajomukavuutta. Varsinkin pahimmin halkeilleet kohdat on jo saatu paikattua. Katsokaa nyt tuota kuvan asfalttia. On sillä ilo päästellä menemään, kun sattuu myötätuuli ja muutenkin. Tänään yllätimme Sirpan kanssa asfalttikoneen työssään. Ajoimme vahingossa juuri päällystettyä lämmintä asfalttia pitkin. Tiehen taisi jäädä meidän jäljet. Sorry, ei ollut tarkoitus. Ei me sitä huomattu, ennen kuin näimme nyppylän takaa ilmestyvän asfalttikoneen. Renkaisiin oli luonnollisesti tarttunut pikeä ja kun pääsimme koneen ohi vanhalle päällysteelle, renkaisiin tarttui runsaasti pölyä ja hiekkaa. Putsaamisesta ei niissä olosuhteissa ollut apua. Renkaat rohisivat muutaman kilometrin, mutta sitten ongelma oli ohi.
    Edellä olivat ne mukavat uutiset Kehä III:sta. Kaikki pyöräilijät ovat varmasti iloisia ja kiitollisia uudesta päällysteestä. Kehä III:n murheenkryyni on Lentokentäntien risteyksen työmaa Jumbon lähellä. Pyöräliikenne oli, epäpätevän suunnittelun tai surkean työnjohdon takia, tältä kohtaa pokki kaksi tai ehkä jopa kolme vuotta. Moottoriliikenne ei rakennustöiden aikana sanottavammin häiriintynyt. Kehä III:lla on neljä kaistaa moottoriliikenteelle. Jos mitään muuta ei olisi keksitty, niin yhden kaistan varaaminen pyöräilijöille olisi riittänyt. Nyt risteyksen läpi pääsee polkupyörällä jo kulkemaan, mutta ongelmia risteyksessä on edelleen. Pieni mutkittelu maantiesiltojen ali ja yli on ihan mukavaa, mutta ylimääräiset turhat nyppylät ovat ärsyttäviä, uudessa hienossa risteyksessä. Kallistuskin on nyppylän laella olevassa kurvissa väärään suuntaan. Pieniä virheitä, jotka olisi voitu välttää kysymällä joltain polkupyörän omistajalta tai ajattelemalla vähän itsekin. Yksi mahdollisuus on tietysti se, että turhan nyppylän alle on vain kasattu rakennustyömaalla syntynyttä jätettä tai ylimääräistä täyttömaata, välittämättä pätkääkään pyöräilymukavuudesta. Näin on säästetty muutama euro rakennuskustannuksissa. Nämä kustannukset maksavat sitten pyöräilijät hikipisaroina. 20150805_60km
    Samalla työmaa-alueella, muutama sata metriä itään on toinen ongelma. Tämä ongelma on tyypillinen pyöräteillä ympäri 20150805_60kmpääkaupunkiseutua ja ehkäpä myös ympäri Suomea. Pyörätieltä on ensin leikattu asfaltti. Ehkä tien pokki on lisättu joku putki tai johto. Kuoppa on täytetty, mutta uusi asfaltti on jäänyt levittämättä. Nämä leikkaukset tuhoavat tehokkaasti renkaita ja ovat siten vaarallisia. Asfaltin reunat ovat äärimmäisen terävät. Tämän kuvan leikkaus on ollut avoinna, pyörän kumeja tuhoten, nyt jo viikon ja odottaa ilmeisesti enään vain uutta asfalttia. Tietöitähän pitää tehdä, mutta olisihan se mukavaa, jos mahdollisuuksien mukaan, tälläiset pienet paikkaustyöt tehtäisiin, turvallisuuden ja mukavuuden takia, kerralla alusta loppuun.
    Kehä III oli siis kolmatta vuotta pyöräilyltä poikki. Joku siitäkin on vastuussa. Talvivaaran saastuttajatkin on saatu kiinni ja ne ovat parhaillaan oikeudessa. Ehkä vankilaan mahtuisi heidän seuraansa vielä muitakin. Loppukädessä syyllisiä ovat tietenkin poliitikot. Nyt kun pyöräilyn suosio on rajussa kasvussa, niin kehottaisinkin kaikkia ROKilaisia harkitsemaan tarkoin, ketä omissa puolueissanne äänestätte. Eiköhän kaikista puolueista löydy myös pyöräilyyn myönteisesti suhtautuvia.

4.8. Tiistai klo 17:00    Vain Jusa lähti tänään iltalenkille. Jusa ajoi Suutarilantien kautta Kehä III:lle ja sitten Kehää länteen Katriinantien risteykseen asti. Sieltä sitten takaisin samaa reittiä kotiin Rubiiniin.
    Matka oli 20 km.
4.8. Tiistai klo 9:30    Päivi, Kaitsu ja Jusa läksivät Rubiinin edestä aamulenkille. Ajeltiin pidennetty Lentokentänympäryslenkki. Ensin Kehä III:sta ja Sitten Katriinantietä ja Myllykyläntietä Lahelantien risteykseen. Lahelantien kautta sujahdettiin Lahelasta metsän läpi Tuusulan Vesitornin vierestä Vanhalle Tuusulantielle. Fallpaskantien kautta ajelimme Korsoon ja edelleen Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 43 km.

3.8. Maanantai klo 17:03    "Maanantaina ei ketään näkynyt 17:03 kun lähdin Rubbanan edestä lenkille. Paikalle tulin 16:05. Kilometrejä 27.
    TULLAAN ajoissa paikalle !"
  - Masa
Yllä olevan perusteella korjataan alla olevaa kelloaikaa. Se on sitten 17:05. Jusalle huomautus, jotta tarttis olla ajoissa !
3.8. Maanantai klo 17:04
   Muita ei tullut paikalle kuin Jusa. Jusa lähti ajelemaan lenkkiä yksikseen. Sateenkaarisillan kautta Jusa suunnisti Kehä III:sta länteen. Yksikseen matka alkoi tuntua erityisen yksitoikkoiselta. Juttuseura oli erityisen rasittavaa. Yksikseen keskustelu oli tylsää, vaikka olisi yrittänyt ollakin eri mieltä itsensä kanssa, niin siitäkään ei ollut mitään apua. Itsensä kyllä onnistui puhumaan pussiin, mutta siitä ei oikeastaan ollut mitään iloa. Itseasiassa se oli kerrassaan kiusallista. Noh, se siitä. Matkanteko ei vain maistunut. Caravellintien risteyksessä alkoi jo peräti nyppiä, joten piti kääntyä takaisin. Takaisin tultiin samaa Kehä III:sta, mutta nyt käännyttiin Tammistoon ja Tammistossa ajettiin Tuusulanväylän länsipuolta, kunnet Tammiston Mackärin kohdalla alitettiin Tuusulanväylä ja ajettiin sitten Kirkkotietä täysin päinvastaiseen suuntaan eli pohjoiseen. Sateenkaarisillan ja Ankkalammen kautta puikkelehtian kokonaiskilometrimääräksi saatiin lopulta ennen kotiin Rubiiniin saapumista 20 km.

2.8. Giro di Syväjoki 20150802_20kmSunnuntai klo 11:00    Sunnuntailenkille osallistui tällä kerralla pelkkiä ROK Bikersin konkareita: Aatu, Allu, Päivi, Sirpa, Masa, Kaitsu ja Jusa.
   Ensin tietenkin koukattiin Ankkalammen kautta ja päästiin näin tyylikkäästi Keravajoelle. Ajelimme jokea vastavirtaan kohti Tikkurilaa. Viertolanrannansillan kautta pluikahdimme "ulkomaille" eli peräti Vantaan puolelle. Kielotien kautta palasimme takaisin joen etläpuolelle. Näin jatkoimme Keravajokea pitkin Tikkurilan Heurekalle 20150802_20kmasti. Heurekalla pidimme muutaman minuutin tauon. Jatkoimme matkaa, Heurekan kiertäen, radanvartta pitkin Puistolan ja Tapanilan kautta Longinojan varteen. Longinoja on yksi Helsingin parhaiten säilyneistä taimenpuroista. Purioa seuraten pääsimme Malmin läpi Pukinmäkeen. Pukinmäen Mackärillä pidimme kunnon tauon. Varikkopysähdyksen jälkeen jatkoimme Vantaajoelle. Vantaajokea seuraten pääsimme Tapaninvainion kautta Siltamäkeen ja Keravajoelle. Jälleen Ankkalammen kautta koukaten pääsimme kotiin Rubiiniin.
    Matkaa meille kertyi tällä kertaa 20 km.
20150802_20km

1.8. Lauantai klo 10:00    Porkkalanreissu käynnistyi yllättävän 20150801_131kmsuurella porukalla. Matkalle olivat lähdössä Päivi, Sirpa, Kaitsu, Mikko ja Jusa. Sää oli kaunis, pilvipoutainen. Sadetta ei ollut luvassa, mutta vastassamme oli länsituuli. Se ei ollutkaa ennusteiden mukainen leppoisa 5m/s vaan ainakin 7-8m/s ja se oli siis vastainen Porkkalaan päin mennessä. Vastatuulta parhaamme mukaan vältelläksemme, ajelimme Tuomarinkylän ABC:n kautta kskuspuistoon ja Paloheinän eteläpuolitse ajoimme metsän läpi Hämeenlinnantien kohdalta Kehä I:n varteen. Kehä I:stä pitkin pääsimme Leppävaaraan. Leppävaarasta läksimme Turuntietä pitkin kohti Espoon keskusta. Heti Leppävaaran jälkeen Mikolta puhkesi kumi. Uusi sisäkumi vaihdettiin ja 20150803_131kmmatka jatkui. Bembölessä käännyimme Espoontielle ja ajelimme Espoon Keskustan ohittaen Espoontien päähän asti. Espoonväylän kautta pääsimme Iso maantielle. Näin matkamme jatkui länsirataa ja Espoojokea seuraten 20150801_131kmvastatuuleen kohti länttä. Vastatuulihan meillä oli, mutta ei me sitä vielä oikeastaan oltu huomattu. Iso maantie muuttui Hansatieksi. Ohittelimme Kauklahden. Kauklahdentien kautta siirryimme Kehä III:n yli pohjoisemmaksi Mankintielle. Kehä III ei ollut näin kaukana läntisessä "periferiassa" enään moottoritie. Olikohan se edes moottoriliikennetie. Tuli vaan mieleen, että olisikohan sitä pitkin nyt jo näillä leveysasteilla saanut ajella fillarillakin. Tien ylittävältä sillalta vilkaistuna Kehä III:lla oli leveät pientareet, joten hyvin siihen olisi fillarilla mahtunut. Matkamme jatkui kuitenkin omia polkujamme. Mankintie vaihtoi nimensä Masalantieksi ja sitten Vanhaksi Rantatieksi. Vähän ennen Kirkkonummea, Tolsantien risteyksessä Mikko päättikin jatkaa Kirkkonummelle, käydä fillariliikkeessä ja moikkaamassa Kirkkonummen lähistöllä asuvaa kaveriaan. Muu porukka oli menossa Porkkalan niemelle. Sovimme että, koska kännykkä on keksitty, niin käytämme kännykkää paluumatkan järjestelyihin.
    Sirpa, Päivi, Kaitsu ja Jusa läksivät20150801_131km Tolsantien kautta Porkkalantielle ja kohti Porkkalaa. Vaikka nyt poljettiin etelään, niin meillä oli jostain kumman syysta edelleen vastatuuli ja tällä n. 20 km osuudella oli paljon ylämäkiä. Aivan lopussa oli vielä ärsyttävän jyrkkä nypppylä, jonka jälkeen laskeuduimme yhtä jyrkästi alas satamaan. Porkkalan pienvenesatamaan päästiin sitkeydellä ja ankaralla polkemisella. Perillä olimme väsyneitä, mutta juuri siksi olimme myös itseemme tyytyväisiä ja ylpeitä "vaatimattomasta" saavutuksestamme. Matkamittari näytti tässä vaiheessa 64 km.
    Perillä oli yhdistetty kahvila ja kauppa. Niin ja siellä oli se pienvenesatama. Maisemat olivat kauniit.ja 20150801_131kmparemmalla ajalla siellä olisi mainio mahdollisuus bongailla lintuja. Menomatkalla olimme jo nähneet kaukana peltoaukean takana kaksi suurta lintua kaartelemassa metsän päällä. Emme tosin tunnistaneet niitä, niin kaukaa. Perillä satamassa Kaitsu näki merimetsoja. Naisten vessan räystään alla oli pääskysenpesä, jossa oli vielä poikaset, joita emot ahkerasti ruokkivat. Jusa herätti lievää pahennusta hiippailemalla kameran kanssa naistenvessan liepeillä tipuja kytäten ja kameraa näpsytellen.20150801_131km
    Lepotauon jälkeen alkoi pelottava kotimatka. Heti alkuun oli jyrkkä ylämäki, mutta sen jälkeen helpotti. Nyppylän jälkeen, kärjessä ajavat, Päivi ja Jusa näkivät pöpelikössä hirvielukan. Joku peura kai se oli. Jusa ei sitä tunnistanut, mutta Päivi tiesi heti, että Bambi se oli. Menomatkan ylämäet olivat nyt alamäkiä - tietenkin - koska ajelimme toiseen suuntaan ja kun meillä oli myötätuuli, niin pelottava paluumatka olikin oikeastaan, ainakin näin alkuun, suhteellisen helppoa. Mikollekin oltiin soitettu ja ilmoitettu, että oltiin tulossa Tolsan risteystä kohti. Mikko oli tosin jo aikansa kuluksi kerinnyt jo Masalaan, risteyksessä, kun oli vähän huono odotella.
    Tunti ja 20 km myöhemmin mekin pääsimme Tolsan risteykseen. Muutama kilometri myöhemmin saavuimme Masalaan, mutta nyt Mikko oli jo Bemböölessä. Matkallamme pistäydyimme kaupassa jossaikin ennen Kauklahtea. Kun lopulta pääsimme Bembööleen, Mikko oli jo kerinnyt Kannelmäkeen. Mikko oli siis ihan ilmeisesti jatkanut Bemböölestä Leppävaaraan jne. Me päätimme kuitenkin näin myötätuulen ansiosta jatkaa matkaamme Kehä III:n kautta. Kehä III:n pöyräteitä on kesän mittaan uusittu urakalla ja sileätä asfalttia pitkin oli 20150801_131kmmukava lasketella myötätuuleen. Kehä III:n kautta oli ehkä hieman pitempi matka, mutta aukean maaston takia myötätuuli pääsi paremmin puhaltamaan. Matkallamme oli pyörätie oli yhdestä kohtaa, ilmeisesti tulipalon vuoksi, poikki. Kyllä otti "lievästi" sanottuna pattiin, väsyneenä etsiskellä vaihtoehtoista kiertoreittiä tuntemattomassa maastossa. Reitti kuitenkin löytyi tsäkällä tai taidolla, eikä siihen mennyt edes kauaa. Hyvä vauhti siihen kyllä tyssäsi hetkeksi, mutta pieni "tervetullut" seikkailu teki matkasta aina vain mielenkiintoisemman. Eipähän niissäkään Kehän reunalla olevan pikkukylän maisemissa olisi muuten tullut ikinä käytyä. Matka jatkui jälleen vauhdikkaasti myötätuuleen. Kehä III vilisi sillmissä ja vähitellen maisemat muuttuivat entistä tutummiksi. Jopa Jumbon kohdalta pääsimme vaivatta rakennustyömaan läpi. Epäpätevien rakentajien tai typerien rakennussuunnitelmien vuoksi risteys oli aikaisemmin ollut lähes kolme vuotta pyöräilyltä suljettuna. Nyt siis pääsimme risteyksen läpi ja sitä myötan Nimismiehen Maantiesillan ja Keravajoen ylittävän Sateenkaarisillan kautta KOTIIN RUBIINIIN !.
    Rubiinissa Mikko oli jo meitä odottamassa. Mikolle oli kertynyt 96 km ja Päiville, Sirpalle, Kaitsulle ja Jusalle kertyi peräti 131 km.

31.7. Perjantai klo 17:00    Tänään Porkkalalenkin aattona lähtöviivalle ilmestyivät vain Päivi, Sirpa ja Jusa. Tuuli oli navakka ja kävi lännestä, niin kuin niin monesti tänä vuonna. Päätimme ajaa jälleen kerran Tuomarinkylän ABC:n kautta Kehä I:n pohjoispuolitse Keskuspuiston läpi Kaarelantielle. Hämeenlinnantietä pitkin ajoimme Kehä III:lle ja sitä myöten kotiin Rubiinioin. Tällä kertaa matkalle tuli pikku oikaisun takia vain 27 km. 
20150731_27km

30.7. Torstai klo 17:00    Vain Jusa oli innokas lähtemään lenkille. Jusa ajeli kohti Koivukylää, mutta ennen "keskustaa" kääntyi Koivukylänväylälle ja seurasi "Ympyrärataa" Vanhalle Tuusulantielle. Tuusulantieltä Jusa Ajoi Nimismiehen Maantiesillan kautta Tuusulanväylän yli Tammistoon. Tammiston Mäckärin kohdalla Jusa alitti Tuusulanväylän. Kirkkotietä pitkin Jusa pääsi Myllysillan ja Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin.
    Matkaa kertyi 21 km.

29.7. Keskiviikko klo 17:00    Keskiviikkolenkille lähtivät Sirpa, Mikko, Kaitsu ja Jusa. Aina sama juttu. Ihmetellään minne mentäis, kun joka paikassa on jo käyty. Ei sais olla hiekkateitä, eikä keskustaan voi mennä. Ei sais olla ylämäkiä... eikä vastatuulta eikä sadettä ja pitäis olla lämmin ilma, muttei hellettä. Onhan noita vaihtoehtoja Helsingissä, mutta kun joka paikassa on käyty ja pitäis olla uusi ja mielenkiintoinen reitti. Aaargh...
    Mitä siinä miettimään. Ajettiin Grand Tourin reittiä kohti Nikkilää, mutta kun piti, Palmenin kyläkaupan kautta Jokivarrentielle saavuttaessa, valita käännymmekö Korsoon vai Nikkilään, niin käännyimmekin kohti Korsoa. Juuri ennen Korsoa käännyimme jälleen ja nyt Rekolaan. Näin ajelimme radan itäpuolella Tikkurilaan asti. Tikkurilasta ajoimme Tapulikaupungintien kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 34 km.
Tarkistin sivun alalaidassa olevien taulukoitten yhteenlaskuja ja löytyihän sieltä jälleen pieniä virheitä. Virheet on korjattu. Siis löytyneet virheet on nyt korjattu.

28.7. Tiistai klo 17:00    Ilta oli pilvinen ja lämmin tuuli kävi kaakosta, mutta tuuli ei ollut kova. Illan uutinen oli kuitenkin se, että saimme porukkaan uuden pyöräilijän. Matkaan lähti Alpo, joka on Mikon naapuri. Päätimme ajaa ensin Saviolle 15 km:n päähän Rubbanasta ja miettiä siellä sitten jatkoa. Saviolta jatkoimme hetken pähkäilyn jälkeen Kulloontielle. Kulloontietä pitkin ajoimme Tuusulaan ja sieltä Vanhaa Tuusulantietä pitkin Korsontielle ja Kelatien kautta Kulomäentielle. Kulomäen läpi oikaisimme Asolantielle ja sitä pitkin ajelimme Hiekkaharjun ja Tikkurilan läpi kotiin Rubiiniin.
    Matkaa kertyi 43 km ja kuskeina olivat Alpo, Sirpa, Kaitsu, Mikko ja Jusa.
20150728_43km

27.7. Manantai klo 17:00  Oli harmaan kostea ja jälleen kerran tuulinen iltapäivä. Päivällä oli satanut, mutta nyt vain tuuli. Paikalla olivat Päivi, Kaitsu ja Jusa. Koska oli jälleen rankka länsi tai paremminkin lounaistuuli, niin päätettiin ajella jälleen "Päivin pöpelikkölenkki". Ensin Tuomarinkylän ABC:lle ja sitten Ohrahuhdantien päästä Tuusulanväylän ali Keskuspuistoon. Keskuspuiston poikki pääsimme Kaarelantielle ja sitten Hämeenlinnantietä pitkin Kehä III:lle ja sitä pitkin sitten kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 29 km.
20150727_29km

26.7. Sunnuntai klo 11  Sunnuntaina klo 11:00 satoi. Kaitsu, Allu ja Jusa olivat uteliaisuuttaan tulleet katsomaan, jotta lähteekö joku lenkille, mutta Satu oli tullut ajamaan. Jokunen eilinen "jalkapallohuligaani" toki piti vielä mekkalaa Rubiinissa, mutta muita fillaristeja ei tietenkään näkynyt eikä kuulunut. Kaitsu ja Allu onnistuivat fiksumpina livahtamaan paikalta. Jusa jäi turhaan ylipuhumaan Satua lähtemään kotiin. Eihän se onnistunut, joten puolen tunnin vitkuttelun jälkeen lähdettiin matkaan. Sade hiljeni samalla ja loppui hetken päästä kokonaan. Tie oli toki märkä, joten ilman lokasuojia ajellen kastui myös jonkin verran. Sää oli lämmin, eikä me sokerista oltu, kuten Satu asian ilmaisi.
    Ajoimme ensin Pukinmäen Mäckärille ja jatkoimme siitä matkaa Kehä I:stä Malmille. Kehä I:ltä nousimme Latokartanontielle Ala-Malmin Peruskoulun kohdalta. Malmin keskustan läpi pääsimme Kirkonkyläntien ja Suutarilantien läpi kotiin Rubiiniin.
    Matkaa kertyi Sunnuntailenkille mukavasti 11 km.
20150726_11km

25.7. Lauantai klo n.11:35  Tänään oli Restaringin Jalkapallo Maailmanmestaruusturnaus Laajasalossa. Siksipä lähtöaika oli hieman poikkeukselleinen, koska läksimme heti pelaajien bussikuljetuksen perään. Reitti kulki Malmin läpi Latokartanoon ja Viikinsuoran läpi Hertsikaan ja edelleen Laajasaloon ja siellä Ilomäen tekonurmelle. Matkaa kertyi 16 km Laajasaloon.
    ROK Bikersia edusti ROKin Futisjoukkueessa Masa. Masa ajeli hyväksytysti edestakaisin Laajasaloon kisapaikalle.
20150725_32km

24.7. Perjantai klo 17:00  Tänään tuuli niin perhanasti. Päätettiin ajella ensi sunnuntaiksi suunniteltu sunnuntailenkki, koska se kulki pääosin metsän suojassa. Matkaan lähtivät Sirpa, Kaitsu ja Jusa. Ensin tietenkin koukattiin Ankkalammen kautta ja päästiin näin tyylikkäästi Keravajoelle. Ajelimme jokea vastavirtaan Tikkurilan Heurekalle asti. Jatkoimme matkaa radanvartta pitkin Puistolan ja Tapanilan kautta Longinojan varteen. Longinojaa seuraten pääsimme Malmin läpi Pukinmäkeen. Pukinmäen Mackäri kiertäen pääsimme Vantaajoelle. Vantaajokea seuraten pääsimme Tapaninvainion kautta Siltamäkeen ja Keravajoelle. Jälleen Ankkalammen kautta koukaten pääsimme kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi 22 km.

Hjyvingkää23.7. Torstai klo 8:00    Koska muista ei ollut lähtijöiksi, niin matkaan aamuvarhaisella lähtivät vain Kaitsu ja Jusa. Päätetiin lähteä käymään Hyvinkäällä, kun siellä ei ole vielä ROKin toimesta kerta käyty. Näin varhain aamulla oli sumuista, mutta täysin tyyntä. Lämpöä oli vajaa 15 astetta. Siis, säässä ei ollut mitään vikaa. Juuri ennen lähtöä Forectan säätutkä väitti, että vettä tulee Helsingin pohjoispuolelle n.klo 12...15 ja Helsinkiin joskus klo 18.
  Nyt kello oli kuitenkin kahdeksan ja vajaamiehitetty kahden hengen iskuryhmä lähti liikkeelle. Korson paikkeilla lipputangoissa riippuvat liput alkoivat jo levottomasti liikehtiä ja Keravalle tultaessa meillä oli jo hienoinen myötätuuli. Sumu oli hälvennyt ja ilma lämmennyt ihanteelliseksi kakskymppiseksi pilvipoudaksi. 20150723_108km
  Keravalta jatkoimme Krapin Hovin ohitse Järvenpäähän. Järvenpäästä lähtiessä ei näyttänyt hyvältä. Tienviitta ilmoitti tylysti: Hyvinkää 23 km. Pyörätietä ei ollut ja piennar oli parhaimmillaan 10 senttiä leveä. Lisäksi kaukaa katsottuna edessä näytti olevan helvetin jyrkkä ylämäki. Olikohan koko loppumatka täynnä pelkkiä ylämäkiä ? Olihan ylämäki jyrkkä ja iso, mutta kaukaa katsottuna se näytti todellisuutta suuremmalta. Sitten ei jyrkkiä ylämäkiä enään ollut. Tämä Eriksnäsintie, muutti matkan edistyessä, nimensä Jokelantieksi ja alkoi kulkemaan radanvartta pitkin. N.7 km Järvenpäästä ajetuamme, vasemmalle puolelle ilmestyi pyörätie, joka jatkui Jokelan läpi Hyvinkäälle asti. Hyvinkäällä olimme ehkä vähän jälkeen 10:30 ja matkamittari näytti 53 km. Hyvinkäälle olimme ajelleet ilman taukoja, joten nyt kelpasi varikkopysähdys. Emme kuitenkääan uskaltaneet jäädä Hyvinkäälle pitkäksi aikaa, koska Helsingin pohjoispuolelle oli luvattu sadetta. 20150723_108km
Läksimme kotiin, mutta nyt meillä oli vastatuuli. Jokelaan tullessa alkoi sataa. Livahdimme
20150723_108kmkauppaan suojaan ja ostimme vähän evästä. Odottelimme hetken vielä kaupan ulkopuolella katoksessa ja sitten se sade loppui. Jatkoimme kiireesti matkaa, mutta kun sää alkoi parantua, niin pysähdyimme hetken päästä evästauolle. Matka jatkui Järvenpäähän missä pidimme jälleen tauon. Pohjoisessa oli nyt aika rankan näköiset pilvet. Todennäköisesti Hyvinkäällä satoi. Järvenpäästä ajoimme Tuusulajärven itäpuolta nyt jo häiritsevään vastatuuleen. Vastatuuli ei ollut rankka, mutta se oli voimistunut hiukan ja sitä oli jo jatkunut 25 km ja saman verran oli vielä edessä. Jatkoimme matkaa Krapin Hovin ohi Tuusulaan ja käännyimme Kulloontielle. Kulloontietä pitkin pääsimme Keravan eteläpuolitse Saviolle, jossa pidimme viimeisen
varikkopysähdyksen, ennen kuin jatkoimme Korson ja Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi lopulta peräti 108 km.

ROKin maine merkittävänä pyöräilyjoukkueena on kiirinyt "susirajan" pohjoispuolellekin. Tunnistimme meille pystytetyn patsaan Hyvinkään keskustassa. Kaikki ROKilaisethan tunnistavat heti, että mallina veistoksessa on ihan selvästi ollut eräs, tältä reissulta lintsannut ROKilainen pyöräilijä, jolla on mahtavat pohkeet.
20150723_108km


22.7. Keskiviikko klo 17:00    Kaitsu ja Jusa ajelivat Tuomarinkylän ABC:lle ja sitten Kehä I:n pohjoispuolta Kaarelantielle ja Hämmeenlinnantietä Kehä III:lle. Kehä III:sta pitkin päästiin sitten Siltämäen vanhan sillan kautta koukaten kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 31 km.

21.7. Tiistai klo 17:00  Sirpa, Masa, Mikko ja Jusa ajelivat tällä kertaa ekaks Kehä III:lle ja sitä sitten myötätuuleen Itäväylälle asti. Siihen loppui myötätuuli. Itäkeskuksen kautta ajeltin Roihupeltoon ja Viikinsuoran kautta Latokartanoon. Malmin hautausmaan läpi pääsimme Teerisuontien kautta radan yli ja jatkoimme Tapanilan Erän ohitse kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 32 km.

20.7. Maanantai klo 17:00 Maanantai-iltana paikalle ilmestyi peräti viisi pyöräilijää: Päivi, Sirpa, Masa, Mikko ja Jusa. Päätimme ajella Kehä I:en pohjoispuolitse Keskuspuistoa pitkin Kaarelaan. Kaarelassa saimme ROKille kasaan 12 000 km vuodelle 2015.  Kaarelasta päätimme jatkaa Kehä I:stä Vihdintielle asti. Vihdintietä ajelimme Kehä III:lle ja sitä sitten päästelimme aika haipakkaa kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 33km.
20150720_12000km

19.7. Sunnuntai klo 12:00 Sunnuntaiajelu    Sunnuntailenkille ilmestyivät Allu, Aatu, Eija, Päivi, Sirpa, Kaitsu, Mikko ja Jusa. Ajelimme Vantaajoen itäpuolta Vanhaankaupunkiin. Koskenrannassa pidettiin varikkopysähdys. Takaisin palattiin joen länsirantaa pitkin. Matkaa kertyi 18 km.
20150719_18km

18.7. Lauantai klo 09:00 Grand Tour   Aivan kuten edellisvuosienkin Grand Tourien aikana, päivä valkeni aurinkoisen pilvipoutaisena. Sää oli lämmin, muttei kuuma ja tuulta ei ollut aamulla lainkaan. Ajelemaan lähtivät Eija, Päivi, Sirpa, Masa, Kaitsu, Mikko ja Jusa. Huoltoautoa ajoi Artsi. Kaikki pyöräilijät olivat vanhoja konkareita, eikä uusia ollut valitettavasti tänäkään vuonna tyrkyllä. Ehkä ROKin pyöräilypäätapahtuma mielletään liian pitkäksi lenkiksi. Onhan 80 km pitkä matka, mutta ei se polkupyörälle niin hurja matka ole, kuin jalankulkija saattaisi kuvitella. Sehän on vauhti, joka tappaa, eikä matka. Grand Tourin tarkoitus on viettää mukava päivä pyörän selässä stdin ympäristön maalaismaisemissa. Nauttia kesän kauneimmista hetkistä ja mukavasta seurasta hissukseen pyöräillen ja pitäen välillä mukavia pitkiä taukoja.
20150718_80km
Ennen starttia Jusa kävi kaupassa. Matkaan ostettiin vielä hiukan hedelmiä Aulin ansiokkaasti hommaamien sponssorilimujen lisäksi. ROK Bikers kiittää Aulia ja K-kauppa Kavaljeeria. Kuorma Vaasan leipomostakin tuli tänä vuonna ajoissa, vaikkakin viime tipassa. ROK kiittää Leipuri Hiivaa ja sponsoriamme Vaasan leipomoa maukkaista pasteijoista. Matkaan lähdettiin lähes aikataulun mukaan ja koska matkalle lähti vain vanhoja konkareita, ensimmäiseksi 20150718_80kmtaukopaikaksi sovittiin Palmenin kyläkauppa. Reitti oli vanha tuttu eli ensin Kehä III:n varteen ja Kuusikon kautta Honkanummelle. Vanhaa Lahdentietäkin ajetiin pätkä ja käännyttiin Vanhalle Kuninkaantielle. Palmenin kyläkauppa vietti tänään 65 vuotispäiviään. Tauon aikana Eija kerkesi jutella paikallisen rouvan kanssa pitkät kuulumiset ja näin kaikki muutkin saivat paljon mielenkiintoista historia-. ja paikallistietoa kaupasta ja lähiseudusta. Matka jatkui kohti Nikkilää. Tällä kertaa "oikaisimme kiertoteitse", jyrkän ylämäen kiertäen, lähes käyttämättömän Kuninkaantien pätkän kautta Nikkilän kirkon vieritse Ravintola Baccaran täkapihan kautta taukopaikallemme Baccaran eteen. 
  Baccaran pihalta jatkoimme Martinkyläntietä Talman ohi Keravalle. Keravalla pidimme jälleen tauon Kulmakonditoriassa. Jatkoimme matkaa Keravalta kohti Krapin Hovia. Koukkasimme Tuusulanjärven rantaan kulttuuritielle nimeltä Rantatie. Järvenpään ohitimme vähin äänin ja saavuimme Vanhakylään, jossa pidimme kunnon tauon ruokaillen hedelmiä ja Vaasan pasteijoja ja juoden Kavaljeerin limuja.
20150718_80km 20150718_80kmMatka jatkui nyt vastatuuleen, kun päivän kuluessa oli alkanut tuulla. Vastatuuli ei ollut häiritsevän voimakas, mutta riesa mikä riesa. Matkalla kävimme jättämässä puumerkkimme Tuusulajärven kiertäjien vieraskirjaan ja jatkoimme matkaamme Tuusulajärven 20150718_80kmeteläkärkeen Aurankulman kioskille. Aurankulman kioskin jälkeen seuraava pysähdyspaika olikin sitten Korson Olohuone. Varikkopysähdyksen jälkeen jatkoimme kotiin Rubiiniin, jossa sponssorimme Rubiini tarjosi meille loistavan pyöräilijöiden päivällisen. ROK Biker kiittää Rubiinia.
  Lisäksi ROK Bikers kiittää Siltamäen Apteekkia, jonka tuotteita emme onneksi tällä kertaa tarvinneet, sekä tietysti erityisesti Rubiinin OlutKlubia jonka pyöräilijöitä me juuri olemme. Eli kiitos vaan ittellemme kanssa.
  Ruokailun jälkeen ilta jatkui mukavissa merkeissä vielä pitkään.
  Matkaa reissulle kertyi tällä kertaa 80 km ja kun sen kertoo seitsemällä, niin ROK nettosi reissuta kaiken kaikkiaan 560 km.

17.7. Perjantai klo 17:00  Sirpa, Päivi, Kaitsu ja Jusa katselivat ennen lähtöä huolestuneina pilviä ja päättivät ajelle lyhyen lenkin. Sellaiseksi valikoitui Malmin lentokentän kierto. Sade kuitenkin esti heti alkumatkasta ajelun Itään, joten olimme jo aikeissa palata takaisin, mutta kun sade alkoi heti hiljentyä ajettiinki sitten etelään, jossa näytti olevan kirkkaampaa. Muutama sata metriä ennen Pukinmäen Mackäriä sade yltyi taas. Nyt ei ollut välitöntä paluumahdollisuutta, joten ryntäsimme Mäckäriin. Kastuimme hieman, mutta ilma oli lämmin. Hetken odottelun jälkeen sade lakkasi ja jatkoimme matkaa Kehä I:stä länteen. Muutaman "taiteellisen" koukkauksen ansiosta kiersimme Kehä I:n pyörätien pahimmat ylämäet ja ajelimme Kaarelantien kautta Hämeenlinnantielle ja edelleen, kun sateen uhka väistyi ajoimme aina Kehä III:lle asti ja sitä pitkin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 30 km.
20150717_30

15.7. Keskiviikko klo 17:00  Sirpa ja Mikko ajoivat seuraavanlaisen lenkin: Puistola - Tattarisuo - Kontula - Herttoniemi - Kulosaari - Kalasatama - Käpylä, jossa varikkopysähdys Päättömässä Kanassa - Radanvartta Pukinmäen Mackärille ja kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 35 km.

14.7. Tiistai klo 17:00  Sirpa ja Kaitsu ajelivat lentokentän ympäri. Reitti kulki Sirpan kertoman mukaan myötäpäivään ja alussa ajettiin jotain tavallisuudesta poikkeavaa reittiä. Matkaa kertyi 37 km.

13.7. Maanantai klo 17:00  Paikalle klo 17:00:ksi ilmestyivät Sirpa ja Kaitsu. Viittä yli saapui vielä Jusa ja kymmentä yli mukaan kerkesi vielä Päivi. Ajettiin joenvartta pitkin Vanhaankaupunkiin. Jatkettiin Arabianrantaa ja Tuokolan rantapuistoa pitkin Kalasataman kautta Sörnäisiin. Merihaan jälkeen kävimme kiertämässä Pitkänsillan kautta Siltavuorenrantaan ja edelleen Kruunuhaanrantaa pitkin Katajanokalle. Katajanokka kiertäen pääsimme Kauppatorin läpi Kaivopuistoon. Hietalahdenrannan, Ruoholahden ja Baanan läpi pääsimme paska- ja kusitaiteen museon Kiesman viereen. Siitä jatkoimme kiireesti Finlandiatalon ohi Töölönlahdelle ja Hesarin kautta radan varteen. Rataa seuraten ohitsemme vilisivät Pasila, Käpylä ja Oulunkylä. Vantaajoki tuli vastaan ja sitä hetken seuraillen pääsimme Pukinmäen Mackärin kautta kotin Rubiiniin. 20150713_41km
  Matkaa pyöräilijöille kertyi tältä kaupunkikierrokselta 41 km. Koko matkan ajelimme loistavia pyöräteitä pitkin. Liikennevaloihin jouduimme pysähtymään vain kolme neljä kertaa, muistaakseni Kauppatorilla, Hietalahdenrannassa ja Ruoholahdessa tms. Liikennevaloja suurempi ongelma keskustan ahtailla kulkuväylillä olivat tieteysti tollot jalankulkijat.
  Tällä matkallamme kohtasimme tollojen jalankulkijoitten karikatyyrin, jossa ihan kaikki menee pieleen. Ensinnäkin jalankulkija oli täysi tollo. Se ei ymmärtänyt alkeellisimmistakaan liikennesäännöistä tuon taivaallista. Jalankulkijan näkökenttä ylti ehkä kolme metriä eteenpäin. Sen liikkuvuus oli hyvä, joka teki siitä vieläkin vaarallisemman ja sillä ei ollut minkäänlaista kuria tai kunnioitusta mihinkään. Tästä jo arvaattekin, että kyseessä oli murrosikäinen varhaisnuori. Tähän, kun lisää vielä sen, että että kyseinen todellinen karikatyyriyksilö oli turisti, ulkomaalainen tai maahanmuuttaja, joka ei ollut vielä tottunut keskustan pienliikennekulttuuriin ja käveli lomatunnelmissa, tiiviinä ryhmänä, haavi auki, maisemia ihmetellen ja vilkkaasti keskenään kaakattaen. Liikenteen seuraaminen ei ollut tämän jalankulkijan prioriteeteista korkeimmalla. Tähän kun vielä lisäämme kirsikkana I:in päälle, että karikatyyri oli täysi elukka, niin nyt kai jo arvaattekin, että kyseinen jalankulkija oli Valkoposkihanhen poikanen. Niitä on nyt Stadi täynnä, kun runsaan poikastuotannon ansiosta Valkoposkihanhien määrä on hetkessä kolminkertaistunut. Nyt ne poikaset on jo niin isoja, ettei niitä erota muista tolloista jalankulkijoista.
  Tähän on kuitenkin lisättävä, että suurin osa jalankulkijoista ei ole tolloja. Fiksut kulkevat jalkakäytävillä. Tollot jalankulkijat eivät myöskään ole kaikki valkoposkihanhen teini-ikäisiä poikasia, koska niillä ei ole kännyköitä. Kaikki tollot jalankulkijat eivät myöskään ole espoolaisia turisteja. Kyllä meillä Stadissakin tolloja piisaa ihan omastakin takaa. Eräskin nuori aikamies hölkätä sipsutteli pyörätiellä viimeisenpäälle hienoissa ja käyttämättömissä juppilenkkivehkeissä. Stadilaiseksi sen ymmärsi siitä, että se omisti sen pyörätien. Se hölkkäsi nimittäin keskellä pyörätietä, niin taitavasti liikkuen, ettei kummaltakaan puolelta ollut mitään mahdollisuutta ohittaa. Seuraavaksi hölkkääjä rykäisi äänekkäästi ja sylkäistä spottasi komean räkäklimpin vielä komeammassa kaaressa viereisen jalkakäytävän yli mereen. Sekunttia myöhemmin me ohitimme hölkkääjän jalkakäytävän kautta koukaten. Hölkkääjän puolustukseksi on todettava, että räkäklimpin spottaus mereen oli taitava ja mallikas suoritus, eikä sillä ollut minkäänlaista tarkoitusta osua meihin, koska eihän se edes huomannut meitä, ennenkuin olimme jo menneet ohi.

12.7. Sunnuntai n. klo 14:00  Klo 12 paikalle ilmestyi kolme fillaristia. Päivi, Sirpa ja Jusa. Sää oli synkkä ja tulevaa reittiä pähkäiltäessä alkoi sataa. Kolmikko siirtyi sisälle ihmettelemään. Puoli kahdelta Jusa luovutti, mutta tytöt olivat sitkeämpiä. N.klo 14 sade lakkasi ja Päivi ja Sirpa ampaisivat liikkeelle kuin nuoret villivarsat. Matka kulki Tapulikaupunkiin ja Puistolaan. Honkanummen ja Hakunilan kautta matka jatkui Uuden Porvoontien kautta Itäkeskukseen. Hertsikassa tapahtui jotain ihmeellistä. Sirpa hyytyi yllättäen jyrkässä ylämäessä ja Päivi pääsi karkuun. Seuraavan mutkan takaa Sirpa ei enään nähnyt Päiviä ja valitsi väärän reitin. Tytöt olivat eksyneet toisistaan. Jottei kukaan saisi väärää käsitystä, niin muistutettakoon, että Sirpa tipahti vauhdista, koska hänellä on aikaisemmasta kaatumisesta johtuva reisivamma, joka vaivaa jyrkissä ylämäissä.
  Sirpa jatkoi Hertsikasta Viikkiin ja Malmin kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa Sirpalle kertyi 40 km.
  Päivin reitti kulki etelämpää ja Päivi ajeli metsien läpi Vanhankaupunginlahdelle. Lahden pohjoisrantoja pitkin hän putkahti ihmisten ilmoille Vanhassakaupungissa. Vantaajokea pitkin Päivi ajeli Pukinmäkeen ja edelleen Kehä I:stä Malmille. Malmin lentokentän kiertäen Päivi ajeli Tapulikaupungin kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa Päiville kertyi 53 km.

11.7. Lauantai klo 10:00  Rubiini - Mäntsälä - Rubiini.    Aamulla sääennusteet näyttivät huonoilta. Taivas oli synkän pilvinen ja Ilmatieteenlaitos ja Forecta ennustivat sadetta välille 12...18  50-70%:n varmuudella.
  Lähtöpaikalle Rubiinin eteen kello kymmeneksi ilmestyi kaikesta huolimatta innokas joukko pyöräilijöitä. Sirpa, Kaitsu, Mikko ja Jusa ja lopulta myös Päivi. Päätimme sääennusteista huolimatta lähteä matkaan ja ajella niin pitkälle kohti Mäntsälää, kuin vain olisi mahdollista kuivana pysyen. Sateessa emme halunneet ajaa. Rubbana ei ollut vielä auki, joten kävimme Mikolla pumppaamassa jalkapumpulla ilmaa mutamaan renkaaseen.
20150711_103km
Matka jatkui pikkaisen aikataulusta myöhässä Tikkurilan läpi Korsoon, jossa pidimme pienen varikkopysähdyksen. Sää oli parantunut. Lämpöä oli jo yli 20 ja jopa sinistä taivasta pilkahteli siellä täällä. Matka jatkui Savion ohi Keravalle, jossa pidimme toisen pähkäilytauon Kulmakonditoriassa. Mikko jäi tässä vaiheessa kyydistä ja suuntasi jonnekin talleille siivoustalkoisiin. Mikolle merkkaamme matkaksi edestakaisin Keravalle eli mittaa saimme 2 * 18km = 36 km.
20150711_103km
ROK Bikersin tyylikästä "Imelda Marcos-kesämuotia".
Vasemmalla viimeisen päälle klossit eli 'Sidi Saikling Shuus' -merkkiset lukkopoljinpyöräilykengät.
Oikealla kilpailevan tuotemerkin Submarine Frogs merkkiset sammakkomies pyöräilyräpylät.
Sää oli edelleen lupauksia herättävä ja lämmin, joten paskaaks tässä näin keskikesällä ihmettelemään. Jatkoimme matkaa Keravalta vanhalle Lahdentielle ja aloimme puskea vastatuuleen kohti Mäntsälää. Vastatuuli ei aluksi häirinnyt, mutta Vanha Lahdentie, kun on pelkkää avointa suoraa ja kun tuuli puhalsi suoraan kohti ja voimistui vielä matkan edetessä, niin se alkoi pikkuhiljaa ottaa pattiin. Mäntsälässä oltiin puoli kahdelta. Kävimme ensin uteliaisuudesta katsastamassa Mäntsälän keskustan ja piipahdimme sitten moikkaamassa Jukkaa ja Ullaa.
   Takaisin lähdimme n. puoli neljältä. Takaisintulomatka olikin sitten yhtä juhlaa.
Myötätuuli puhalteli mukavasti ja matka edistyi vauhdilla. Jos meillä menomatkalla oli vastatuuleen nopeutena n. 17...20km/h, niin nyt paineltiin tasaisella myötätuuleen n. 27...30km/h. Voi sitä pyöräilyn riemua, kun matka edistyi reippaasti kauniissa kesäsäässä ja mukavassa seurassa. Keravan paikkeilla aloimme jo jarrutella, ettemme aja pästikkaan Suomenlahteen. Kävimme vielä Saviolla varikkopysähdyksellä ja yht'äkkiä tupsahdimme kotiin Rubiiniin. Mittarissa luki 103 km.
20150711_103km

10.7. Perjantai klo 17:00.  Kaitsu ja Jusa ajoivat Kehä III:sta länteen Vantaanlaaksoon. Matka jatkui Hämeenlinnantietä ja Kaarelantietä Kehä I:lle. Kehä I:ltä oikaistiin Pakilantien kautta Paloheinään ja Tuomarinkylän kautta kotiin Rubiiniin. Kaitsu ja Jusa ajoivat 28 km.

6.7. Maanantai klo 17:00. Vain Jusa lähti matkaan. Sää ei ollut mitenkään lämmin ja sadettakin oli luvassa, mutta sillä hetkellä ei satanut. Yksinään Jusa viitsi ajella harmaassa kesäillassa vain Tikkurilaan ja puikkelehti takaisin tullessaan Kiertotähdentien ja Keravajoen kauttta takaisin Rubiiniin. Matkaa kertyi vain 11 km.

Tour Siltamaki
5.7. Sunnuntai klo 12:00   TOUR Siltamäki  
 20150705_11km Siltamäen Ympäriajoon kokoutui ennätyssuuri joukko pyöräilijöitä. Allu, Satu, Eija, Sirpa, Heikki, Jarmo, Kaitsu, Jusa ja uusina pyöräilijöinä Aatu ja Johanna.
Ympäriajon reitti Kulki ensin Ankkalammikon ohi Keravajoen rantaan ja sitten seurailtiinkin jokea alajuoksuun Siltamäen vanhan sillan ohi Tapaninkyläntielle asti. Tapaninkyläntieltä käännyimme Suutarilantielle ja ajelimme Siwan ja Kirjaston ohi alitimme Suutarilantien Yläasteen alikulkutunnelin kautta. Yläasteen pohjoispuolitse koukkasimme itään Paskakukkulan takamets20150705_11kmiin. Metsästä sukelsimme ihmisten ilmoille teollisuusalueelle Lyhtytielle. Skeittiradan ohi ajelimme lyhyen pätkän Tapulikaupungintietä ja käännyimme pohjoiseen Lasinpuhaltajantielle ja pääsimme näin Kehä III:lle. Seurasimme Kehää 20150705_11kmensin eteläpuolelta, mutta Päivänpalauksen alikulkutunnelin kautta siirryimme Kehä III:n pohjoispuolelle. Kehää seuraten ohitimme Bilteman ja ylitimme Suutarilantien. Keravajoki tuli vastaan ja sitä seuraillen alitimme jälleen Kehä III:n. Joenranta on näin kesäisin tosi kaunis. Kyllä meidän kelpasi leppoisasti poljeskella rantoja pitkin länpimässä kesäsäässä. Joki mutkitteli Sateenkaarisillan ohi ja ohitimme Pekan kuuluisan kasvimaan. Saavuimme lopulta Vanhalle myllylle ja Siltämäki oli näin kierretty. Ankkalammen kautta palasimme kotiin Rubiiniin. Matkaa hurjalle joukolle kertyi 11 km.
20150705_11km
Jos näille Sunnuntaiajeluille riittää kysyntää - niin kuin näyttää - niin järjestetään niitä sitten. Ensi Sunnuntaina ajellaan taas. Lisätietoja tulee näille sivuille. Sunnuntaiajelut 5...20 km. Keskinopeus 15 km/h tai hitaampi jos tarvis. Lähtö Rubiinin edestä ja paluu samaan paikkaan. Lähtöajaksi on ehdotettu klo 11.
Tällä hetkellä enemmistö kannattaa klo 12, mutta kerro mielipiteesi ja vaikuta.
Ensi Sunnuntaina Vantaajoen vartta pitkin Vanhankaupunginlahdelle kahville ja takaisin joen toista puolta. Arvio: 16 km.

Muina päivinä ROK Bikers ajelee sitten "Tour Helsinki"-vauhtia, eli yli 20 km/h. Tervetuloa myös näille lenkeille. Otamme lenkeillemme enempi kuin mielellämme mukaan uusia kuskeja. 

4.7. Lauantai klo 12:00  Vain Sirpa ja Jusa olivat hereillä näin varhain aamulla. Matkaan ampaistiin ennen näkemättömällä tarmolla sillä lämpöä oli n.30°C. Jusakin oli vihdoin laittanut shortsit jalkaan ja niinpä Colnago ja Merida ahmivat asfalttia ennennäkemättömällä ahneudella. Kuskit pysyivät hädin kyydissä, kun uljaat ratsut karauttivat Tuomarinkylän ABC:n ohitse Kehä I:n pohjoispuolisiin Länsi-Pakilan varjoisiin metsiin. Kaarelantien kautta jatkettiin Hämeenlinnantielle, mutta sitten kurvattiinkin "yllättäen" Myyrmäkeen. Myyrmäessä meni oma aikansa varikkopysähdyksellä, mutta vihdoin matka jatkui Luohelan ja Martinlaakson kautta takaisin Hämeenlinnantielle ja lopulta Kehä III:ta pitkin päästiin komeasti myötätuulessa kotiin Rubiiniin 32 km rikkaampina.
Rubbanan pihalla Sirpan ja Jusan uljaat retsut, Mertsi ja El Diablo, korskuivat tyytyväisinä. Lämmin ilma ja reipas liikunta oli ollut näille kuumaverisille ratsuille mieleen. Kuskit olivat toki myös itseensä tyytyväisiä, mutta heillä oli Rubbanan pihaan saavuttaessa karmea jano.

3.7. Perjantai klo 14:00  Sirpa ja Jusa lähtivät hakemaan Kaitsua duunista. Malmin ja Pukinmäen kautta ajeltiin Vantaajoelle ja sitä pitkin Vanhan Kaupungin kautta Arabiaan.
Hetken odottelun jälkeen Kaitsu saapui paikalle ja matka jatkui Kyläsaaren ja Sörnäisten kautta Pitkänsillan kautta koukaten Krunikaan ja Katajanokka kiertäen Kauppatorin kautta Kaivopuistoon. Ruoholahdessa pidimme varikkopysähdyksen ja niillä paikkeilla ROK Bikersille tuli täyteen 10 000 km tälle vuodelle. Jatkoimme Baanan läpi ydinkeskustaan ja Finlandiatalon ohitse Töölönlahden rantoja pitkin Hesarille ja Linnanmäen paikkeilla koukkasimme pääradan varteen ja ajelimme sitä pitkin Pasilaan ja edelleen Oulunkylään asti, kunnes lopulta törmäsimme jälleen Vantaajokeen, jota seurasimme hetken Pukinmäkeen. Pukinmäen Mackärin ohi ajelimme sitten kotiin Rubiiniin. Matkaa Sirpalle ja Jusalle tuli 41 km ja Kaitsulle 32 km.
  Sää oli helteinen ja kaupunki oli kaunis ja täynnä turisteja. Tämä oli mahtava reitti. Onhan näitä mestoja ennenkin ajettu, mutta on se välillä mukavaa ajella keskellä Stadia ja koko matkan pyöräteitä. Toki jalankulkijoitten kanssa saa olla varovainen ja välillä on liikennevaloja, mutta nähtävää tapahtumaa riittää ja valppaana saa olla, mutta se tekeekin siitä matkanteosta mielenkiintoista ja erilaista. Vaihtelu virkistää. No ainakin on mukavaa kun on kotinurkilla tällainenkin vaihtoehto.

2.7. Torstai klo 17:00  Sirpa, Masa, Kaitsu ja Jusa ampaisivat Rubiinin pihasta liikkeelle. Tuomarinkylän ABC:n kautta matka jatkui Kehä I;n pohjoispuolitse Kaarelantien kautta Hämeenlinnantielle ja edelleen Kehä III:n kautta Katriinantielle. Myllykyläntien läpi ajelimme Maisalantielle ja edelleen Vanhan Tuusulantien poikki Korsontielle ja edelleen Kelatien ja Kulomäentien kautta Kulomäkeen ja vielä edelleen Koivukylän ja Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin.
Matkaa kertyi "vaatimattomasti" 46 km, mutta kun sen kertoo neljällä, niin ROKin piikkiin kolahti ihan mukavasti 184 km. Samoin Kilometrikisassa potti kasvoi vielä mukavammin, kun kaikilla kuskeilla oli vielä aamuisia pohjia Kilometrikisaan lisättäväksi. Kilometrikisassa siis Utajärven Pantterit vapiskoon ja unohtakoon mahdollisesti suunnittelemansa kesäloman. Siihen ei Utajärvellä ole varaa.

1.7. Keskiviikko klo 17:00  Kello 16:24 pärähti puhelin: "Terve Jusa ! Täällä on Kaitsu. Mä olen N'Avetassa, kahvilassa matkalla Porvooseen. Mä en kerkiä millään klo 17:ksi Rubiiniin."
Jusa: "Ei se mitään yritetään järjestellä."
Pähkäilyjen jälkeen sovittiin, että Kaitsu jatkaa matkaansa Söderkullan ja Nikkilän kautta Korsoon ja Jusa ja mahdolliset muut normilenkille lähtevät tulevat Korson kautta Kaitsua vastaan. Jusan kanssa kohti Korsoa lähti klo 17:00 vain Sirpa. Sirpa ja Jusa ehtivät ensin Korsoon ja lähtivät Kaitsua vastaan. Vajaan kilometrin ajettuaan Nikkilää kohti, Kaitsu tulikin jo vastaan. Niinpä ajettiin takaisin vieressä olevaan Korsoon varikkopysähdykselle ja pähkäilemään jatkoa. Matka jatkui Korson pohjoispuolelta Fallpaskantietä pitkin Tuusulaan ja Tuusulasta Jussilantien ja Jussilanpolun kautta Lahelanniitylle ja Lahelantielle. Lahelantietä pitkin pääsimme Ruotsinkylään ja edelleen lentokentänympärilenkille. Näin jatkoimmekin Myllykyläntien ja Katriinantien kautta Kehä III:lle ja edelleen kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi pääjoukolle, eli Sirpalle ja Jusalle 45 km.
Vakiintuneen käytännön mukaan, vaikka Kaitsu ajelikin reilusti enempi, myös Kaitsun ROK-lenkiksi lasketaan vain sovitun lenkin aikana ajetut kilometrit eli 45 km. Kilometrikisassa Kaitsulla oli tässä vaiheessa päivää jo toki yli 100 km, mutta se on eri "kisa" ja eri säännöt.
20150701_45km

30.6. Tiistai klo 14:00  Sirpa ja Jusa suunnittelivat ja ajoivat tulevan Tour Siltamäen reitin. 11 km.
30.6. Tiistai klo 17:00  Sirpa, Kaitsu ja Jusa ajelivat Tuomarinkylän ABC:n kautta Kehä I:n pohjoispuolitse Hämeenlinnantielle ja Kehä III:sta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 27 km.

29.6. Maanantai klo 17:00. Sirpa is back. Sirpa, Masa ja Jusa lähtivät kohti pohjoista Tikkurilan ja Korson läpi Saviolle. Saviolta ajelimme Koivikkotietä ja Lehmustontietä pitkin Korsoon ja sieltä sitten tuttuja reittejä Hiekkaharjun ja Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin  Matkaa kertyi 33 km.

28.6. Sunnuntai klo 12:00. Vain Sirpa oli hereillä näin aikaisin aamula ja lähti yksin lenkille. Sirpa kävi Keravalla ja ajeli takaisin tultuaan ketunlenkkiä, kunnes sai 40 km täyteen.

27.6. Lauantai klo 12:00. Klo 11 satoi vielä vettä, joten kun kello löi 12 ja piti lähteä matkaan oli hämmästyttävää, kun paikalla oli peräti kuusi innokasta pyöräilijää. Eija, Päivi, Allu, Kaitsu, Mikko ja Jusa. Matkaan lähdettiin Tattarisuon ja Jakomäen kautta. Kivikossa piipahdimme ihailemassa polkupyörien Crossirataa. Kivikosta jatkoimme Kehä I:stä Malmille ja Pukinmäen Mackäriin varikkopysähdykselle. Mäckäristä ajelimme joenvarteen ja sitä pitkin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 20 km.
20150627_20km

26.6. Perjantai klo 13:00.    Masa, Mikko ja Jusa lähtivät klo 13:00 Järvenpäähän Puisto Bluesiin. Menomatka kulki Korson kautta ja Fallpaskantien kautta Tuusulaan. Tuusulasta Tuusulajärven rantoja pitkin Järvenpäähän. Perillä oli markkinameininkiä Järvenpään pääkävelykadulla ja jossakin soi Blues. Menomatkaan kului n.28,7 km.
Takaisin tultiin "suorinta reittiä" eli koko matka Tuusulantietä pitkin. Täkaisintulomatka oli n. 25,3 km. Yhteensä matkaa kertyi 54 km. 
20150723_54km
Festareilla Jusa kohtasi hengenheimolaisensa ja kävi hänen kanssaan pitkän ja syvällisen keskustelun bluesin perimmäisestä tarkoituksesta ja syvinmästä olemuksesta. Jusa ihmetteli, että miksi ihmeen kummassa Masalla ja Mikolla oli niin hirveän hauskaa.

25.6. Torstai klo 17:00.    Muistin virkistämiseksi.  Tänään 28 km Masalle, Kaitsulle ja Mikolle kun muita ei viivalle ilmestynyt. Reitti perinteinen Siltamäki, Paloheinä, Kehä I, Hämeenlinnantie, Kehä III, H:gin Pitäjän Kirkonkylä, Siltamäki.
Ps. Ilman taukoja riittävällä keskinopeudella.

Huomenna klo 13.00 kohti Järvenpään Blues katua sää varauksella, alla päivän ohjelma: http://www.puistoblues.fi/

24.6. Keskiviikko klo 17:00.  Vain Jusa lähti tällä kertaa lenkille. Jusa ajeli ensin Keravalle ja ajoi siellä ketunlenkin Keravan Kilta-kaupunginosan kiertäen. Takaisin tultiin samoja reittejä Savion ja Tikkurilan kautta, mutta lopussa tehtiin toinen ketunlenkki Tammiston "City-Market"in kautta. Matkaa kertyi 44 km.
Sää oli kostea ja pientä tihkua oli lähes jatkuvasti ilmassa. Tiet olivat usein kosteat sateesta. Kunnon sateeseen Jusa ei joutunut, mutta kastui lopulta vesitihkusta ja renkaien roiskimasta vedestä. Lopulta Tammistoon mennessä aurinkokin pilkahti Nimismiehen Risteyssillalla ja sehän oli miellyttävä näky.
20150624_44km

23.6. Tiistai klo 17:00. Jusa oli myöhässä ja vielä Kehä III:lla omilla lenkeillään, mutta matkalla Rubiiniin, kun Masa soitti ja kyseli, että: "ootko lähössä lenkille ?" Sopivat puhelimessa, että ajelevat toisiaan vastaan. Nimismiehen Risteyssillan itäpuolella reitit kohtasivat ja Masa ja Jusa läksivät ajamaan lentokenttälenkkiä vastapäivään. Reitti oli tuttu: Vanha Tuusulantie, Myllykyläntie, Katriinantie ja Kehä III:n kautta kotiin Rubiiniin.
Lenkin pituudeksi tuli 32 km.

22.6. Maanantai klo 17:00. Masa, Mikko ja Jusa ilmestyivät ajoissa Rubiinin eteen. Mikko soitti Kaitsulle. Kaitsu oli silloin omalla fillarilenkillään kääntymässä Itäväylältä Kehä III:lle. Päätettiin ajaa Kaitsua vastaan. Kohtasimme Kehällä Vanhan Lahdentien kohdalla. Käännyimme etelään ja ajelimme Jakiksen läpi Kivikkoon ja Kehä I:stä Malmin vieritse Pukinmäen Mackärin kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kvartetille kertyi 23 km.
20150622_23km

21.6. Sunnuntai klo 12:00.   Masa, Kaitsu ja Jusa lähtivät ajelemaan Kehä III:sta länteen. Vihdintien kohdalla käännyttiin etelään ja Konalantietä pitkin pääsimme Pitäjänmäkeen varikkopysähdykselle. Radanvartta Pasilaan ja Koskelantien kautta Vanhaankaupunkiin ja Vanhankaupungin kautta Viikkiin ja Malmin läpi kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 42 km.
20150621_42km

19.6. Juhannusaatto klo 12:00.    Muita ei lähtöpaikalle saapunut kuin Jusa. Jusa ajeli ansin Keravan ja Krapin Hovin kautta Järvenpäähän ja sieltä Kaskelantien kautta takaisin Keravalle.Keravalta matka jatkui normaalia reittiä. Savion, Korson ja Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin.
Matkaa kertyi 64 km.
19.6. Juhannusaatto klo 16:00.    Uusi lenkki lähti liikkeelle melkein heti perään. Nyt matkaan lähtivät Kaitsu, Mikko ja Jusa. Ensin ajettiin Pukinmäen Mackärinkautta Käskynhaltiantielle ja sitä pitkin Maunulaan.Etelä-Haagan, Pikku Huopalahden ja Munkkiniemen kautta ajelimme Kuusisaaren ja Lehtisaaren läpi Lauttasaareen. Lauttasaaren jälkeen kiersimme Salmisaaren rantoja ja jatkoimme Lapinlahden kautta Hietaniemeen. Rantaa seuraen ajelimme aina Seurasaaren sillalle asti. Siellä oli joku uskonnollinen juhlatilaisuus. Polttelivat varmaankin myöhemmin illalla kokkoja hengille tms. Meilahden kautta pääsimme Keskuspuistoon ja edelleen Laaksoon ja Auroransillan kautta ajelimme Nordenskiöldinkadulle ja radan varteen. Radan vartta pitkin ajoimme Pasilan ja Käpylän kautta Oulunkylään, jossa pidimme varikkopysähdyksen. Sitten jatkoimme Pukinmäen Mackärin kautta Karhusuontien Pianopaariin varikkopysähdykselle ja lopulta Kotiin Rubiiniin, joka oli kummiskin kiinni.
Matkaa kertyi 46 km.
20150619_46km

17.6. Keskiviikko klo 17:00.    Masa, Mikko ja Jusa ilmestyivät ajoissa lähtöpaikalle Rubiinin eteen. Masalla oli kiire Olympia Stadionille ja Jusa ja Mikko päättivät saattaa Masan, mutta eksyivät heti ensi metreillä kyydistä. Olympia Stadionille on kai matkaa arviolta n. 13 km. Masalle siis edestakaisin 26 km.
 Mikko ja Jusa ajelivat perässä Pukinmäen ja Vanhan Kaupungin kautta Koskelantietä Pasilaan ja sieltä radanvartta pitkin Pitäjänmäelle. Pitäjänmäeltä matka jatkui Konalan ja Myyrmäen kautta Kehä III:lle ja Kehää aina Etolalle asti. Kiertotähdentietä pitkin palattiin sitten kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 41 km.

16.6. Tiistai klo 17:00.    Siltamäki - Paloheinä - Kannelmäki - Marttila - Pitäjänmäki - Haaga - Pasila - Koskelantie - Koskela - Veräjämäki - Savela - Pukinmäki - Siltamäki.
Masalle ja Mikolle 30 km ilman varikkopysähdyksiä!(varmuuden vuoksi)

15.6. Maanantai klo 17:00.   Tänäänkään paikalle klo 17 ei ilmestynyt muita kuin Jusa. Lenkki lähti liikkeelle Kiertotähdentien kautta Kehä III:lle. Kehää ajeltiin myötätuuleen Itäväylälle asti. Itäväylältä koukattiin Mellunmäkeen ja sieltä Jakomäen kautta Tattarisuon läpi Suurmetsäntielle ja edelleen kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi tällä kertaa 27 km.

14.6. Sunnuntai klo 12:00.    Päivä oli harma ja pikkaisen ripotteli vettäkin klo 12. Vain Jusa ilmestyi lähtöpaikalle, "lintsattuaan"muitten kiireitten takia kaksi edellistä lenkkiä. Lenkki lähti käyntiin Kiertotähdentien kautta, mutta sitten tulikin mieleen tarkastaa tuulen suunta ennen jatkosuunnitelmia. Etolan kautta koukatessä ilmeni, että Etolan liput liehuvat länteen, joten matka jatkuikin myötätuuleen Kehä III:sta länteen. Myötätuuli ei ollut hääppöinen, mutta oli siitä silti apua ja kun mitätön pisarointikin lakkasi heti alkuun, niin eipä aikaakaan, kun Jusa oli 30 km päässä Rubiinista eli Espoon keskuksessa. Espoossa alkoi jälleen pisaroida, mutta nyt jo niin, että se alkoi kastella. Paskat pikku sateesta, sillä nyt oli kesä ja lähtiessäkin oli n.18°C. Matka jatkui Finnoontietä etelään. Ilmansuunnista oli vaikea pitää tolkkua, kun aurinkoa ei näkynyt. Sadekin häiritsi keskittymistä ja yhtäkkiä oikealla puolella oli järvi. Siitä järvestä tunnistin, että tästä oli menty joskus aikaisemminkin ja nyt oli suunta ihan väärä. Myöhemmin kartalta katsoen selvisi, että kyseessä oli Hannusjärvi. Päätin "oikaista", niin kuin uskoin. Oikotie muuttui yhtäkkiä hiekkatieksi ja sitten hiekkatie loppui. Siitä lähti kuitenkin päällystämätön pyörätie. Ajelin sitä pyörätietä umpimetsässä läpimärkänä ihmetellen, että missähän sitä oikein ollaan. No jossain Espoossa Jumalan selän takana, meri ei tosin voinut olla kaukana ja Suomenojakin oli varmaan lähellä. Yht'äkkiä metsän takaa ilmestyi kerrostalo. Olin jollain ostarilla. Paikka oli kylttien perusteella Iivisniemi. Eipä kellot kilissyt. Kävin ostarilla kaupassa. Hetken mieli teki kysyä neuvoa, mutta maltoin mieleni. Miksi pilata hyvää "eksymistä" ja seikkailua kyselemällä. Sitten näin tutun savupiipun, joka kuului selvästi Suomenojan voimalalle. Hetken päästä olin tutussa risteyksessä. Tästähän minä juuri äsken ajelin n. kymmenen kilometriä aikaisemmin. Nyt selvisi harharetkien syykin. Joku helvetin vitsiniekka oli käännellyt Martinsillantien- ja Finnoontien risteyksen pyörätieosoitekylttejä. Sopiva rangaistus tälle espoolaiselle humoristille olisi viedä se Sipoon korpeen, kastella se kylmällä vedellä, antaa sille fillari ja osoittaa kohti Porvoota ja sanoa, että mene reppana kotiis. Lähdin jatkamaan matkaa näkemäni savupiipun ja autoille tarkoitettujen opasteitten perusteella Kuitinmäentietä pitkin. Olin litimärkä ja alkoi jo väsyttääkin. Muistin Iivismäessä ostamani virvokkeet ja pysähdyin bussipysäkille katokseen nauttimaan virvokkeista. Se oli virhe. Joutilaana lorviessa ja saatuani tölkillisen kylmähköä juomaa sisuksiini, alkoi palella. Sade se vai yltyi. Ei sen väliä, sillä olinhan litimärkä jo muutenkin. Matka jatkui ja lopulta pääsin vihdoin Tapiolaan. Sieltä jatkoin sateessa kiroillen Leppävaaraan ja vihdoin Kehä I:stä kohti kotia. Kehä I:stä ajelin Pukinmäen Mackärille asti ja sen kiertäen palasin lopulta kotiin Rubiiniin. Matkaa tälle sateiselle reissulle tuli lopulta peräti 74 km. Kun pistin fillarin kuivumaan ja suihkiessäni ketjuille ja rattaille öljyä huomasin, että kädet tärisivät. Vaikka ilma olikin lämmin, niin pitkäaikainen sateessa likoaminen aiheutti lievää hypotermiaa. Kuuma suihku auttoi nopeasti, joten se siitä. Hyvä reissu.

13.6. Lauantai klo 12:00.    Sirpa ja Masa ajoivat Lauantaiajelun. Reitti kulki seuraavasti: Siltamäki - Malmi - Koskela - Käpylä - Ogeli - Rubiini.
Sirpa "keskeytti 16 km:n kohdalla Pikkukoskella, mutta Masa jatkoi vielä kotiin Rubiiniin. Sirpalle 16 km ja Masalle 22 km.

12.6. Perjantai klo 17:00.    Sirpa ajeli 27 km.

11.6. Torstai klo 10:30.    Mikko ja Jusa ampaisivat Rubiinin edestä varhaiselle aamulenkille jo 10:30. Suuntana oli Kerava. Keravalla hieman "oikaistiin" ennen kuin osuttiin Talman ohittavalle Martinkyläntielle. Martinkyläntiellä olikin sitten makoisa myötätuuli ja ukkelit singahtivat alta aikayksikön Nikkilään ja siltä matka jatkui sen kummemmin ihmettelemättä Baccara ohittaen Sööderkullaan. Edelleen jatkettiin matkaa Uuden Porvoontien varrella olevaan Katajakalliontien kahvilaan. Nyt muuten huomattiin vihdoin, että ROK Bikersin suosikki matkanvarsikahvilalle on nimikin. Se on N'Avetta. Varikkopysähdyksen jälkeen matka jatkui Uuden Porvoontien vastatuuliosuutta pitkin Itäsalmeen, josta käännyimme Sotungintielle. Tällä kertaa ajelimmekin Sotungin tietä aina Sotungin kautta Hakunilaan asti. Sieltä  koukkasimme vielä Jakomäen kautta Suurmetsäntielle. Tapanilan paikkeilla Mikolta puhkesi kumi, kun kotimatkaa Rubiiniin oli enään n. kaksi kilometriä. Mikko talutti fillariaan loppumatkan kotiin Rubiiniin, Jusan kannustaessa vieressä. Jusa ehdotti, että Mikolta olisi pitänyt vähentää kolme kilometriä loppusaldosta, koska hän hoijasi loppuosuudella eikä ajanut fillariiaan, vaan talutti. Mikon kommentteja ei voida tässä julkaista, mutta Jusa älysi sen jälkeen pitää turpansa kiinni.
 No, molemmille siis kertyi 69 km.
20150611_69km
11.6. Torstai klo 17:00.    Näin iltapäivälla tuuli jatkui yhä, niin kuin on jatkunut lähes koko kevään ja alku kesän. Tuuli oli lounaasta, joten Sirpa, KAitsu, Mikko ja Jusa ajelivat ensin Sateenkaarisillan yli ja sitten heti Kehä III:n yli ja Kehän vartta pitkin Itäväylälle asti. Itäväylältä koukkasimme melkein heti Vuosaaren metsiin ja palasimme ihmisten ilmoille Vartiokylän lahden pohjukasta. Linnanherrantien ja Porttitien kautta ajelimme Kivikkoon ja edelleen Kehä I:n varteen. Malmin varikkopysähdyksen jälkeen palasimme kotiin Rubiiniin 32 km rikkaampina.
20150611_32km

10.6. Keskiviikko klo 17:00.    Sirpa, Kaitsu ja Jusa ajelivat ensin vastatuulta piileskellen Haltialaan ja sitten Keskuspuistossa Vantaajokea seuraillen Silvolaan ja edelleen Hämeenlinnaväylälle. Hämeenlinnanväylää seuraillen päästiin Kehä III:lle ja sitä pitkin Sateenkaarisillan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 24 km.

9.6. Tiistai klo 17:00.    Sirpa, Kaitsu ja Jusa lähtivät Kehä III:n kautta ajamaan länteen. Jälleen kerran, jo kolmatta vuotta, jouduimme jälleen kerran koukkaamaan Tikkurilantielle, koska Kehä III:n pyörätie on edelleen poikki. Joskus tuntuu, että tällaisesta pyöräilyn tahallisesta haittaamisesta pitäisi rangaista pyörätien katkaisusta vastuullisia. Kun lähtee polkupyörällä kiertämään parin kilometrin ylimääräistä kiertolenkkiä, jotta pääsisi sata metriä tietyön toiselle puolelle, on siinä aikaa miettiä sopivia rangaistuksia haitasta vastuullisille. Siinä hikipäissään ja turhasta kierroksesta nöyryytettynä ja "perseele potkittuna", kohtuullisuus ei ole ensimmäisenä mielessä, mielikuvituksen suunnitellessa mitä mielenkiintoisimpia teoreettisia rangaistuksia.
Tietyön jälkeen matka jatkui Tikkurilantietä pitkin. Yhtäkkiä Mikko tuli fillarilla vastaan. Mikko otettin kyytiin ja jatkettiinkin lentokentän kiertoa nelistään Katriinantietä pitkin. Myllykyläntien jälkeen tuli Maisalantie, jolta oikaisimme Tuusulanväylän ylikulkusillan kautta Korsontielle. Kelatien kautta pääsimme Kulomäentielle ja edelleen Kulomäen, Hiekkaharjun ja Tikkurilan kautta Kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 37 km.

7.6. Sunnuntai klo 12:00 Haltiala    Tänään Prospectajettiin pitkään odotettu Haltialan reissu. Lähtöviivalle ilmestyi kahdeksan pyöräilijää. Sirpa, Allu, Kaitsu, Masa, Mikko ja Jusa sekä kaksi rookieta Heikki ja Jaska. Heikki ja Jaska otettiin avosylin vastaan ensimmäiselle lenkilleen ja heidät ylennettiin heti Prospect kuskeiksi. Lisäksi lähtöviivalle ilmestyi myös Masi. Masilla vain ei ollut fillaria. Eihän se Masia haitannut. Masi käveli Haltialaan ja piti näin yllä ROK Bikersin flatfoot-osaston mainetta ja kunnia. Kuten vanhemmat pyöräilijämme muistanevat aikaisempia Flatfoot-sankareitamme ovat legendaariset Tillantallanteri ja Tallantillanteri. Läksimme alkuseremonioiden jälkeen Rubiinista matkaan. Ajoimme joenvartta pitkin Haltialaan. Jossain matkan varrella joukkoomme liittyi lähdöstä myöhästynyt Eija. Eikä siinä vielä kaikki. Perillä Haltialassa joukkoomme liittyivät vielä Heli ja Beni. He olivat tulleet paikalle lälläripolkupyörillä eli moottoripyörällä. Heidän pyöräilykilometrejaan ei siis lasketa. Masikin tallasi urheasti Haltialamyöhemmin paikalle. Perillä Haltialassa paistoimme makkaraa ja nautimme kauniista kesäilmasta. Prospect-tarrat poistettiin Heikiltä ja Jaskalta, elikkä heistä tehtiin ROK Bikersin täysjäseniä.
Takaisintulomatka ajettiin joen toista rantaa ja takaisin tullessa koukattiin Ankkalammen kautta bongaamassa sinisorsa. Haapanaa ei valitettavasti sillä kertaa näkynyt, eikä meillä ollut aikaa jäädä etsimään. Kaikilla oli jo kiire kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 9 km yhdeksälle polkupyöräilijälle ja yhdelle kävelijälle.
Haltiala
7.6. Sunnuntai klo n.15:30.    Sirpa, Kaitsu ja Jusa ajoivat vielä lenkin Haltialanreissun lisäksi. Hurjaa lounaistuulta vältelläkseen alkumatkan vastatuuliosuus yritettiin ajella suojaisia reittejä pitkin. Ensin ajettiin joenvartta Tapaninkyläntielle ja sitten Tuusulanväylän vartta vinttikoiraradan ohi Ohrahuhdantielle. Välitalontietä pitkin pääsimme tuulensuojassa Kaarelantielle. Siellä saimme inspiraation ! Emme ajaneetkaan Hämeenlinnantielle, vaan Kaarelassa hetken seikkailtuamme Lassilaan varikkopysähdykselle.
Takaisin ajelimme Kehä I:n ja Pakilantien kautta Tuusulanväylän varteen ja edelleen Kirkkotietä pitkin Helsingin Pitäjän kirkon kautta koukaten Sateenkaarisillan yli kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 27 km.

6.6. Lauantai klo 12:00.    Eija, Sirpa ja Jusa läksivät pyöräilemään joenvartta pitkin Vanhaan Kaupunkiin. Käpylän Koskelantien ja Pasilan kautta he saapuivat keskustaan Baanan päähän. Eija jäi tässä kyydistä, koska hän oli menossa käymään johonkin kesätapahtumaan. Eijalle tuli siis tästä päivästä 32 km, kun paluumatkakin tietysti lasketaan.
  Sirpa ja Jusa jatkoivat matkaa Baanan läpi Lauttasaareen ja edelleen Tapiolaan. Tapiolassa hiukan "suunnisteltiin". Kaksi kertaa osuttiin "oikoteitten" jälkeen umpikujaan. Tai no oikeastaan vain kerran, koska ne olivat saman umpikujan keksi eri haaraa. Lopulta löydettiin seikkailujen jälkeen Tapiolan kauppakeskukseen varikkopysähdykselle. Kun läksimme jatkamaan matkaa alkoi sataa tihuuttaa. Sade, joka jatkui koko loppulenkin ajan, oli lämmintä kesäsadetta, eikä se oikeastaan haitannut, mutta suunniteltu syvempi ekskursio Espoon syövereihin sai unohtua. Sirpa ja Jusa suunnistivat jälleen umpimähkään tarkoituksenaan löytää Kehä I. Eräässä risteyksessä Jusa teki kardinaali munauksen ja KYSYI ohi ajavalta pyöräilijältä: "Missä päin on Leppävaara ?" Onneksi Jusa älysi hämätä, eikä sentään kysynyt Kehä I:stä, sillä silloin oikea tietämättömyys olisi oikeasti paljastunut. Kehä I löytyi ja sitä pitkin myös Leppävaara. Kehä I:stä ajeltiin aina Pakilantielle asti. Pakilantien ja Kuusimiehentien kautta päästiin Tuusulantien varteen ja edelleen Kirkkotietä pitkin Sateenkaarisillan kautta koukaten kotiin Rubiiniin. Matkaa Sirpalle ja Jusalle kertyi 54 km.
20150606_54km

5.6. Perjantai klo 17:00.    Matkaan tänään lähtivät Sirpa, Kaitsu ja Jusa. Ajettiin Saviolle varikkopysähdykselle ja takaisin. Matkaa kertyi 31 km. Näistä iltalenkeistä on tullut "leppoisia". Syynä on aktiivifillaritien osallistuminen Kilometrikisaan. Lomalaiset ja työttömät kilometrikisalaiset ajelee päivisin pitkiä lenkkejä ja duunissa kävijät ajelee työmatkollaan huimia ylimääräisiä ketunlenkkejä. Illalla ollaan jo valmiiksi väsähtäneitä, kun kasassa on jo 30-60 km, mutta ahneina kaivataan vielä muutamaa lisäpeninkulmaa, jolloin päiväsaaliista tulee jo aikamoisen kunnioitettava. Iltalenkit on toki mukavia, kun kimpassa ajellen matka ei tunnu niin pitkältä ja tuntuu kuin kilometrit vain vilisivät silmissä vaikka vauhti ei olekkaan huima.

4.6. Torstai klo 17:00.    Sirpa ja Kaitsu ajoivat ensin Vanhan Tuusulantien mäkien kautta Kulomäentielle ja sitä pitkin Korson ja Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin. Lenkin pituudesta ei oikein saanut tolkku. Toinen väitti 35 km ja toinen 25 km. Minä arvioisin, jotta 27 km. Tarkistetaan tämä joskus. Nyt merkataan 27km ja korjataan sitten myöhemmin.

3.6. Keskiviikko klo 17:00    Sirpa, Kaitsu ja Jusa lahtivät ensin rankkaan vastatuuleen kohti Pukinmäen Mackäriä. Vastatuuli oli ankara, mutta kun vauhti oli sopiva, niin eihän se vastatuuli haitannut muuten kuin jatkuvana suhinana korvissa. Mackärin jälkeen matka jatkui Kehä I:stä pitkin Kaarelaan. Kehä I:n rinnalla kulkeva pyörätie kulkee metsän siimeksessä, joten olimme aika hyvin tuulelta suojassa. Tämä osuus oli toki ärsyttävän mäkinen, mutta näinhän ne pyörätiet yleensä ovat. Kaarelantien läpi pääsimme sivumyötäisellä tuuliosuudella Hämeenlinnantietä pitkin Kehä III:lle. Kehä III:lla olikin sitten mukava myötätuuli, joka pukkasi porukan huimaavaa vauhtia aina Nimismiehen Maantiesillalle asti. Siellä käännyttiinkin yllättäen pohjoiseen sivumyötätuuleen. Tikkurilantiellä käännyimme jälleen myötätuuleen ja ajelimme Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 35 km.

2.6. Tiistai klo 17:00.  Koska muita ei ollut lähdössä Jusa lähti yksin. Jusa ajoi Hiekkaharjun ohi Koivukylänväylälle ja edelleen takaisin etelään vanhaa Tuusulantietä pitkin. Nimismiehen Maantiesillan kautta reitti jatkui Tammiston läpi etelään. Tammiston Mackärin eteläpuolella reitti alitti Tuusulanväylän eli sen mottoritien ja matka jatkuikin nyt pohjoiseen Kirkkotietä pitkin. Keravajoki ylitettiin vanhan myllyn alajuoksulla olevan sillan yli ja matka jatkui Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 20 km.

31.5. Sunnuntai klo 12:00.20150531_52km Sirpa, Kaitsu ja Jusa haistelivat ensin hieman tuulen suuntaa ja ajelivat sitten Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:lle. Kehä I:stä pitkin ajettiin Vihdintielle asti ja sitten Vihdintietä Mannerheimintielle ja Lastenlinnan kautta Meilahden rantaan. Rantoja pitkin ajelimme kohti etelä Helsinkiä. Hietarannan uimarannalla oli jonkun verran auringonpalvojia, mutta uimareita ei vielä näkynyt. Uimarannan jälkeen pyöräilijät bongasivat Kanadanhanhia. Matka jatkui rantoja seuraillen Lapinlahden kautta ja Ruoholahden varikkopysähdyksen jälkeen Kaivopuistoon. Kauppatorin jälkeen kierrettiin Katajanokka. Kruunuhaan jälkeen koukkasimme vaihteeksi Pitkänsillan kautta Merihakaan ja Kalasataman kautta Kulosaaren läpi Hertsikan liikenneympyrään. Herttoniemen jyrkkiä mäkiä kierrellen ajoimme Viilarintietä pitkin Viikinsuoran puoliväliin, josta koukkasimme Viikin peltojen poikki Latokartanon kautta ja Malmin hautausmaan läpi Malmin keskustaan ja sieltä vihdoin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi tälle mielenkiintoiselle reitillemme 52 km.
20150531_52km

30.5. Lauantai klo 12:00. Jusa myöhästyi lenkiltä ja Sirpa, Masa ja Mikko kerkesivät jo lähteä. Saatuaan vinkin mihin suuntaan muut olivat lähteneet, Jusa arvaili, että ehkä he olivat lähteneet Kehä III:n kautta Katriinantielle eli kiertämään lentokenttää. Näin olikin ja Jusa sai muut kiinni Katriinantien ja Myllykyläntien risteyksessä. Matka jatkui nyt nelistään. Myllykyläntieltä käännyimme Lahelantielle. Kävimme Tuusulassa kääntymässä ja aloitimme paluumatkan Hämeentietä ja Tuusulantietä pitkin. Korsontietä pitkin ajoimme Korsoon varikkopysähdykselle ja sitten Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin.
Matkaa kertyi 46 km.
20150530_46km

28.5. Torstai klo 17:00.  Sirpa ja Jusa Ajelivat Kehä I:lle Pukinmäen Mackäri kiertäen. Kaarelantien kautta ajeltiin Hämeenlinnanväylälle ja sitä kautta aina Kehä III:lle asti. Nimismiehen Risteyssillan ja Sateenkaarisillan kautta palattiin kotiin Rubiiniin. Matkaa ROKin piikkiin kertyi 30 km.
20150528

27.5. Keskiviikko klo 8:30.   "Poikkeavien ajo ke aamulla mukana Kaitsu ja Mikko.
Reitti Hki-vantaa lentokenttä ja Tuusulan järvi myötäpäivää kiertäen.
Lähtö 8.30 ja paluu 11.45 matkaa 65 km."
    - Mikko
27.5. Keskiviikko klo17:00.  Eija , Sirpa ja Jusa ajoivat Malmin lentokentän ympäri ja jatkoivat siitä Pukinmäkeen ja tulivat sitten takaisin kotiin Rubiiniin Pukinmäen Mackärin kauttaa kiertäen.
Matkaa kertyi 20 km.

25.5. Sunnuntai. n. klo 17:00. Tänään oikeana aikana eli klo 12 paikalle ilmestyivät Sirpa, Kaitsu ja Jusa. Inspiraatio fillarointiin ei oikein osunut kohdalleen, joten päätettiin siirtää lenkkiä klo 17:ksi. Sama porukka lähti liikkeelle formulakisojen jälkeen ja ensin suunnattiin Kehä III:sta kohti länttä, mutta kun olikin vastatuuli käännyttiin ympäri ja ajeltiin Pitäjän kirkolta Kehä III:sta myötätuuleen Itäväylälle asti. Itäväylältä oikaisimme Mellunmäentielle, joka muuttui Kontulantieksi. Kontulasta ajelimme Kivikon kautta Kehä I:lle ja edelleen Malmille. Malmilta ajelimme Longinojanvartta Pukinmäkeen. Pukinmäen Mackärin kautta palasimme lopulta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi tällä kertaa 32 km.

24.5. Lauantai klo 12.  Tänään piti sataa kahdeltatoista vettä, mutta eikun vaan aurinko paistoi mitä kauneimmin. Kaunis sää houkutteli paikalle runsaasti pyöräilijöitä ja mikäs sen mukavampaa.
Matkalle pohjoiseen lähtivät Eija, Sirpa, Jarmo, Masa, Kaitsu, Mikko ja Jusa.
  Koivukylän kohdalla Eija ja Jarmo poikkesivat kyydistä, sillä heillä oli Koivukylässä omia asioitaan. Matkaa oli tähän mennessä tullut 8 km, joten Eijalle ja Jarmolle merkitsemme paluumatka huomioiden  kummallekin 16 km.
  Matka jatkui myötätuuleen Keravalle. Varikkopysähdyksen yhteydessä sovittiin, että Sirpa ja Jusa jatkavat Kaskelantietä pohjoiseen ja Masa, Kaitsu ja Mikko ajavat Kohti Krapin Hovia. Krapin Hovi ohittaen(?) Masa, Kaitsu ja Mikko ajelivat Korson varikkopysähdyksen kautta kotiin Rubiiniin. Tarkka matka ei tätä kirjoitellessa ollut tiedossa, mutta arviolta laitamme 38 km. Matka tarkistetaan ja korjataan aikanaan.
  Sirpa ja Jusa jatkoivat myötätuulessa Kaskelantietä pitkin kohti pohjoista. Lähellä Järvenpäätä käännyttiin Rajakulmantielle itään ja ajettiin Pohjois Paippisiin ja siellä käännyttiin vihdoin etelään ja ajettiin Paippisten20150523_70km tietä pitkin Nikkilään ja varikkopysähdykselle Baccaraan. Metsäisellä Paippisten tiellä matkalaiset olivat suhteellisen hyvin suojassa navakalta lounaistuulelta. Varikkopysähdyksen jälkeen matka jatkui Jokivarrentietä lounaaseen ja vastatuuli oli ankara. Jokivarrentieltä luikahdettiin Vanhalle Porvoontielle tarkoituksena saada sen metsiköistä suojaa ankaralta vastatuulelta. Palmenin kyläkaupan kautta kulkenut reitti oli kuitenkin mäkinen, eikä sitä tuulensuojaakaan liiemmälti ollut. Loppumatka oli ankaraa ponnistelua vastatuuleen Honkanummen, Kehä III:n kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi tyytyväisille matkalaisille 70 km.
20150523_70km

22.5. Perjantai klo 17.  Kehä III, Hämeenlinnantie, Kaarelantie, Kehä I, Yhdyskunnantie, Vanha Tuusulantie, Kirkkotie Pitäjän kirkolle ja sitten Sateenkaarisillan yli kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi Sirpalle ja Jusalle 32 km.

20.5. Keskiviikko klo 17. Sää oli jälleen mitä mainioin, toki ei vielä ihan T-paitakeli, mutta muuten olosuhteet olivat ihanteelliset. Sirpa , Kaitsu ja Jusa Päättivät lyhyen tuloksettoman pähkäilyn jälkeen ajaa ensin ensin Keravalle miettimään jatkoa suureen ongelmaan, jotta minne sitä jälleen kerran ajettaisiin. Varikkopysähdyksellä Keravalla päätettiin ajaa "ketunlenkki" Krapin Hovin OHI ja Tuusulantien pätkän jalkeen takaisin Kulloontietä Keravan eteläpuolelle. Ketunlenkille tuli matkaa n. yhdeksän kilometria. Siitä ajelimmekin sitten samaa vanhaa reittiä pitkin Savion ja Korson kautta kotiin Rubiiniin. Tavoitteena ollut 50 km jäi pikkuisen vajaaksi, sillä matkaa kertyi "vain" 45 km. Kilometrikisan kannalta tämä oli mainio arkipäivä, koska jokaisella oli tälle päivälle jo pohjia. Nimittäin 20...35 km työmatkoista yms.

19.5. Tiistai klo 17. Sirpa, Kaitsu ja Jusa olivat puhuneet epämääraisesti, että jospa ajetteisiin tiistainakin. Kaikki ilmestyivätkin määräaikaan paikalle. Jusalla oli mukana "alibina" koira, muttei fillaria. Tämän tekosyyn nojalla Jusa luikahti lenkistä, kuin koira veräjästä. Kaitsulla oli joku muu syy. Ainoa, jolla oli tarpeeksi "munaa" lähteä polkemaan oli Sirpa. Muut luikkivat vähin äänin omille teilleen.
Sirpan lenkki kulki seuraavasti: Malmi, Viikki, Vanhakaupunki, Käpylä, Radanvarsi, Kehä I, Yhdyskunnantie, Pitäjän kirkko, Suutarila ja sitten vihdoin kotiin Rubiiniin. 37 km.

17.5. Sunnuntai klo 10. Sirpa, Kaitsu ja Jusa ajelivat 20150517_100kmUutta Porvoontietä eli normireittiä pitkin Porvooseen. Takaisin he tulivat Hinthaaran, Nikkilän ja Korson kautta. Jotta sata kilometria saataisiin täyteen, ajettiin vielä muutaman kilometrin ketunlenkki Siltamäessä ennen saapumista kotiin Rubiiniin.
Matkalla oli kolme varikkopysähdystä. Söderkulla, Porvoo ja Hinthaara.
Sirpa, Kaitsu ja Jusa 100 km.
Samoihin aikoihin Porvoonreissulta myöhästynyt Päivi ajeli 50 km. Reitti ei tällä hetkellä ole tiedossa.
Palaamme asiaan, kunhan kerkiämme jututtamaan Päiviä.
20150517_100km
17.5. Sunnuntai KevätPolkaisu 2015 Tämä oli tapahtuma, josta ROK Bikersia informoitiin ja johon olisi ollut mahdollisuus osallistua. Osa aktiiveistä lähti kuitenkin Porvoosseen, mutta onneksi ROKilla oli silti oma edustaja, myös tässä tapahtumassa.
   "KevätPolkaisu on kuntotapahtuma, joka on tarkoitettu kaikentasoisille pyöräilijöille.
KevätPolkaisussa ajettavat matkat ovat joko 48 km JUST for FUN tai 96 km GO on RACING." Eli Aleksander Stubb ajoi kaksi kierrosta siinä kun kuntoilijat yhden.
Siirtymä Talman koululle 22km suuntaansa."
      - mikko
 
  "Näin jälkikäteen ajatellen, oishan se ollut näille Porvoon-pyöräilijöillekin ihan mukavaa osallistua siihen 96 km kilpasarjaan ja näyttää sille pakkoruotsin kannattaja Stubille, että vielä saa vapaasti fillareilla ajella ja jutella samalla ihan vaan suomea."
  - jusa -


16.5. Lauantai klo 12. Koko Kilometrikisa porukka oli jälleen koolla eli siis Päivi, Sirpa, Kaitsu, Masa ja Jusa. Ajettiin ensin Kehä III:sta Bemböölen Kahvitupaan. Varikkopysähdyksen jälkeen ajelimme Turuntietä Leppävaaraan. Leppävaarasta Päivi ja Masa ajoivat Kehä I:n kautta kotiin Rubiiniin. Sirpa, Kaitsu ja Jusa ajoivat Leppävaarasta radanvarttapitkin Pasilaan ja tulivat Koskelantien Viikin ja Malmin kautta kotiin Rubiiniin.
Päivi ja Masa 54 km ja Sirpa, Kaitsu ja Jusa 60 km.
20150516_60km

Helatorstain ja Perjantain hurjilla kilometreillä Rubiinin OlutKlubin edustusjoukkue ROK Bikers on noussut Kilometrikisassa peräti kolmanneksi !
Nettitoimituksen saamien tietojen mukaan ROK Bikersin seuraava tavoite on osallistuminen heinäkuussa ajettaviin Ranskan Ympäriajoihin. Kisat ovat ns. kutsukilpailut, mutta kutsua odotellessa ROK Bikers jatkaa hurjia lenkkejään.
15.5. Perjantai.klo 10. Sirpa, Kaitsu ja Jusa ajelivat Keravan kautta Järvenpäähän. Kiersivät Tuusulajärven ja palasivat Tuusulantien , Kelatien, Kulomäentien ja Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin. Sääennusteen mukaan sadetta ei olisi pitänyt olla, mutta ajoittain ripsi vettä lähes kunnolla. Muutaman kerran jouduimme suojautumaan. Ensin Lähellä Korsoa tienolustunnelin alla ja Krapin Hovissa pidimme aikaistetun varikkopysähdyksen sateen takia. Matkaa reissulle kertyi 62 km.
20150515_62_km
15.5. Perjantai klo 17:30. Sirpa ja Kaitsu lähtivät illalla vielä toiselle lenkille. Reitti kiersi Ensin Oulunkylän kautta Baanalle ja Kaivopuiston ja Katajanokan rantoja kierrellen Arabianrantaan ja joenvartta pitkin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 41 km.

14.5. Helatorstai klo 12:00. Tänään sattui lähtöpaikalle tulemaan koko ROKin Kilometrikisa joukkue. Päivi, Sirpa, Masa, Kaitsu ja Jusa. Oli muuten ihan kaunis päivä, mutta oli tuulista. Päätettiin ajaa länsituulelta jemmassa Kehä I:stä pitkin metsän suojissa. Pukinmäen Mackäri kiertäen ajoimmekin Kehä I:stä Kaarelantien kautta Hämeenlinnantielle ja sitä pitkin Kehä III:lle ka Katriinantielle. Katriinantieltä käännyimme Myllykyläntielle ja koukkasimme Lahelanniityn kautta Tuusulan Mikkolaan. Tuusulantien, Korsontien, Kelatien ja Kulomäentien kautta pääsimme tuttuja reittejä pitkin Koivukylään ja sieltä Tikkurilan läpi kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi ROKin Dream Teamille kokonaista 54 km.
20150514_54km
14.5. Helatorstai. Eikä siinä vielä kaikki. Rubiinissa hetken varikkopysähdyksen jälkeen heräsi inspiraatio uudesta lenkistä. Päivi, Sirpa, Kaitsu ja Jusa lähtivät vielä toiselle lenkille. Tällä kertaa ajeltiin joen vartta pitkin Vanhaan Kaupunkiin ja palattiin Viikin ja Malmin hautausmaan kautta kotiin Rubiiniin. Tälle treissulle kertyi matkaa vielä 19 km.
Legenda kertoo, että Sirpa olisi lähtenyt vielä myöhemmin illalla kolmannelle reissulle, mutta siitä ei ole säilynyt merkintöjä ROKin aikakirjoihin. Kilometrikisaan ne kin kilometrit toki on merkitty.

11.5. Maanantai klo 17:30. Sirpa perhana keksi, että ajetaan maanantaina klo 17:30. No sittenhän ajettiin. Sirpa, Kaitsu ja Jusa lähtivät lenkille ja niinpä sitä ajettiin reippaasti Saviolle ja takaisin kotiin Rubiiniin. Kerittiin vielä katsomaan kolmatta erää ja kuinka Suomi voitti lätkän MM-kisoissa Valko-Venäjän rankkariskabassa.
 Juu niin, matkaa Savion keikalle kertyi 31 km.

10.5. Äitienpäivä Sunnuntai klo 12.  Päivi, Sirpa, Masa ja Jusa ampaisivat matkaan klo 12:00. Ensimmäinen etappi oli Uuden Porvoontien Katajakalliontien kahvila. Kahvila oli tupaten täynnä. Ehkä äitienpäivällä oli vaikutusta. Mukaan toki mahduttiin ja varikkopysähdyksestä muodostui ihan mukava. Jatkoimme matkaa kohti Porvoota, mutta Söderkullassa käännyimme vasemmalle eli kohti Nikkilää. Matkallamme tähän asti oli ollut sivuvastainen vastatuuli, mutta nyt pääsimme pyöräilemään myötätuulessa yli kymmenen kilometria Nikkilään asti. Nikkilässä "velvollisuuksiimme" kuului toki varikkopysähdys Baccarassa. Baccarasta jatkoimme Vanhan Lahdentien kautta Honkanummelle ja Kehä III:n kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 59 km.
20150510_59km

9.5. Lauantai klo 12.  Päivä oli pilvipoutainen, mutta tuulinen. Matkaan fillarilenkille lähtivät Sirpa, Kaitsu, Masa ja Jusa. Ajettiin ensin Kontulan kautta Itämerelle Vartiokylänlahdelle. Ajelimme rantoja pitkin kohti keskustaa. Vastatuuli oli ajottain häiritsevän rankka ja se alkoi pikkuhiljaa viedä ilon koko lenkistä. Vastatuulelle me emme voineet mitään, joten rannikkokierrokselle tuli suunnitelmienmuutos. Kulosaaren jälkeen Sörnäisissä ajoimme Mäkelänkadulle ja sitä pitkin Käpylään 'Päättömään Kanaan' miettimään jatkoan ja kunkin omia aikatauluja ja muita viisaita suunnitelmia. Masa jatkoi Käpylästä pohjoiseen. Masalle tuli kasan 42 km. Varikkopysähdyksen ja neuvoa-antavien jälkeen Sirpa, Kaitsu ja Jusa saivat päähänsä ajaa vielä Pasilan kautta radanvartta pitkin Pitäjänmäelle. Kaupintietä pitkin ajoimme Kehä I:lle. Kehä I:ltä koukkasimme jonnekin ja ajelimme auringon mukaan suunnistaen itään eli kotia kohti, jossa jossakin oli Rubiini. Tupsahdimme ihmisten ilmoille Tuusulantien alikulkutunnelin kautta Ohrahuhdantielle, elikkä ajoimme Tuomarinkyläntien ABC:n kautta kohti Rubiinia. Nyt meillä olikin huimaava myötätuuli etunamme. Sitähän ei voinut jättää käyttämättä hyödykseen, jotein ajelimme onnellisina Kirkkotietä pitkin aina Kehä III:lle asti ja palasimme Sateenkaarisillan kautta kotiin Rubiiniin.
Matkaa kertyi Sirpalle, Kaitsulle ja Jusalle 52 km.

3.5. Sunnuntai klo 12.  Tänään lähtöviivalle kertyi porukkaa lähes tyydyttävästi. Paikalle ilmintyivät Satu, Päivi, Sirpa, Masa ja Jusa. Mikäs oli reissulle lähtiessä, kun oli aurinkoinen ja kaunis ilma, eikä uusimpien sääennusteiden mukaan ollut enään sateenuhkaa. Satulla oli kiire töihin, joten kiepsaisimme ekaksi pikkulenkin eli 9 km. Kiersimme Pukinmäen Mackärin ja ajoimme joenvartta pitkin Satun duunipaikalle takaisin Siltamäkeen. Satu jäi tienaamaan verovaroja ja me loput jatkoimme Siltamäen vanhan kivisillan kautta Ylästöntielle. Kuninkaantien kautta oikaisimme Katriinantielle ja ajoimmekin koko Katriinantien toiseen päähän. Seutulan Keidas ei tietenkään ollut vielä auki. Olisi auennut viideltä. Eipä jääty tällä kertaa odottelemaan, vaan jatkoimme Riipiläntietä ja 'Palojoen Metsäkyläntietä' pitkin Palojoelle. Palojoella on se Etelä-Suomen inhottavin ylämäki ja me ajettiin se jälleen kerran. Paljoelta Nahkelan kautta Tuusulaan oli 10 km. Tuusulasta ajelimme vanhaa Tuusulantietä pitkin suoraan kotiin Rubiiniin.
  Matkaa reissulle kertyi "Satulenkin" ansiosta 65 km.
  Kilometrikisan sijoituksemme klo 23:03          48.  327 km  65,4 km/hlö
20150503_65km

2.5. Lauantai klo 12. Jusa ja Sirpa tulivat lähtöviivalle, mutta kun oli niin kostea ja kolea päivä, niin päättivätkin jäädä Rubbanaan kaljalle. Hyvä, etteivät lähteneet lenkille. Pikkuhiljaa alkoi tihkuttamaan ja klo yksi satoi kaatamalle ja se ilma, se oli kylmä. 0 km.
HUOMENNA SUNNUNTAINA YRITETÄÄN KLO 12 PAREMMALLA ONNELLE. Sirpa ennusti, että Päivi saattaisi lähteä mukaan.
 Kilometrikisassa sijoituksemme on tänään klo 23:35   191. Merkittynä on 103 km eli 20,6 km/hlö.
 
1.5. Vappupäivä Perjantai klo 12.  Tänään alkoi Kilometrikisa. ROKin joukkue lähti tänä kauniina, mutta pilvisenä päivänä vajaamiehisenä matkaan. Ajelijoina olivat vain Sirpa, Kaitsu ja Jusa. Ekaks ajeltiin Keravalle ja Keravalla vietettiin leppoisa varikkopysähdys ja sitten jatkoimme matkaa Krapin Hovin OHITSE Tuusulaan. Auran kioskin kautta ajelimme Lahelan läpi lentokentän ympärysreitille Myllykyläntielle. Katriinantien kautta ajelimme Tikkurilantielle ja näin pääsimme lopulta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi ihan mukavasti 50 km. Vauhti oli Vappupäivästä johtuen leppoisa ja pidimme matkalla muutaman huilitauon varikkopysähdyksen lisäksi. Päivä oli tuulinen, mutta pystyimme reittivalinnoilla välttelemään aika hyvin vastatuulta paitsi aivän lenkin loppuvaiheessa oli pakko puskea Tikkurilantiellä vastatuuleen.
 Illalla Kilometrikisassa sijoituksemme oli about 86. Merkittynä oli 103 km eli 20,6 km/hlö.
20150501_50km
Varikkopysähdys Keravalla

K
28.4. Tiistai klo 16. Säätiedoista nähtiin, että keskiviikkona sataisi vettä. Mikko älysi ekana kutsua kokoon fillariporukan tiistaiksi, joten eikun polkemaan. Ajettiin ensin Pukinmäen Mackärin kautta Oulunkylään ja Käpylään. Käpylästä päästiin radanvartta pitkin Pasilan ja Kaisaniemen kautta Keskustaan. Radanalustunnelin kautta oikaisimme "näppärästi" Baanalle ja sitä pitkin jatkoimme Jätkäsareen. Sitten kiersimme Kaivopuistoon ja Arabian varikkostopin jälkeen ajelimme leppoisasti Vanhastakaupungista Vantaajoen vartta pitkin kotiin Rubiiniin.
 Ajelemassa tänä lämpimänä tiistai-iltana olivat Sirpa, Kaitsu, Mikko ja Jusa. Matkaa kertyi lopulta aivan huomaamatta peräti 37 km.
20150428_37km
Liikennevaloissa Baanan eteläpäässä, Jätkäsaaren vieressä.
Mikko Arabiassa
Mallisuorituksena näemme, kuinka Mikko on kiihdyttämässä ohitukseen.

25.4. Lauantai klo 12.  Eija, Sirpa ja JusaLaajasalossa ajelivat Viikin kautta Laajasaloon. Laajasalossa seikkailtiin urakalla. Ajeltiin välillä harhaan ja tultiin takaisin. Yks hailee, päivä oli kaunis ja oli mukava ajella uusissa maisemissä. Reissumiehessä pidettiin pieni varikkopysähdys ja palattiin Kulosaaren ja Vanhankaupungin kautta joenvartta pitkin takaisin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 42 km.
Ihan mukava reissu, kun oli vihdoin näin nätti ilma ja pääsi kahden nätin tytön kanssa reissullensa ;).
20150425_42km

22.4. Keskiviikko klo 17.  Normi päivä, normi aika ja normi keli!! Paikalla vain Sirpa ja Mikko.
Olohuone-Haltiala-Pitkäkoski-Silvola-Kaarenmäki-Maununneva-Pakila-Paloheinä- Tuomarinkylä-Ölohuone  vasta- ja myötätuulta 22 km.
Mutt ei ollut lintu bongareita jarruttamassa matkaa kun jusa oli jäänyt jälki-istuntoon ties mistä syystä.

19.4. Sunnuntai klo 12.  Sunnuntai valkeni lähes samanlaisena päivänä kuin eilinen. Ehkä oli hieman lämpimämpää. Kello 12 oli toki aikainen ajankohta, mutta edellispäivän yleisömenestyksen jälkeen oli kummallista, että lähtöpaikalle ilmestyi vain kaksi tosi pyöräilijää Päivi ja Jusa.
Ehkä se oli ihan hyvä, että esimerkiksi Mikko ja Sirpa eivät tällä kertaa ollet lähtöviivalla. Näin saimme ajeltua ihan mukavan mittaisen 50 km lenkin. ;)
 Lenkille lähdettiin ensin ajellen 20150419_50kmSateenkaarisillan kautta Kehä III:n pohjoispuolta eli Tikkurilantietä pitkin Katriinantielle asti. Kehä III:n vartta pitkin kun ei voi ajaa, kun pyörätie on reittimme varrelta ollut poikki kohta kahden vuoden ajan. Kukahan lie "insinööri" tai poliitikko siitäkin liikenteen häiritsemisestä on vastuussa. Törkeää epäpätevyyttä. Vastaavalla tietyömaalla samaa Kehä III:sta n. 5km itään pyöräliikennettä ei ole estetty, vaan aina on löytynyt pyöräilyreitti tietöiden välistä.
Katriinantieltä jatkoimme etelään Hämeenlinnantien reunoja pitkin. Tällä kertaa jatkoimme Päivin ehdotuksesta Hämeenlinnantietä pitkin aina Huopalahteen asti. Radan vartta pitkin ajoimme sitten aina Pasilan asemalle asti. Pasilasta Käpylään ja Koskelantietä pitkin Käpygrilliin varikkopysähdykselle. Tässä vaiheessa takana oli jo 29 km, mutta Päivillä oli vauhti päällä. Eikun jatkamaan matkaa Vanhankaupungin ohi kohti Viikkiä. Viikistä ajoimme Malmin hautausmaan läpi Tattariharjuntielle. Päivi:"Kierretäänkö vielä lentokenttä ?". Jatkoimme Tattariharjuntietä pohjoiseen ja kiersimme Malmin lentokentän itä puolelta. Samantien jatkoimme pohjoiseen Kehä III:n yli ja käännyimme Jokiniementielle kohti Tikkurilaa. Jokiniementieltä siirryimme kuitenkin Keravajoen varteen hiekkatielle ja seurasimme sitä aina Heurekaan asti. Itse asiassa jatkoimme joen seuraamista Heurekan ja Tikkurilan ohi aina Ankkalammelle asti ja sieltä kotiin Rubiiniin. Näin meille kertyi lopulta mukavasti 50 km.

18.4. Lauantai klo 12.  Se on kai kesä tullut, kun tänään ROKin pyörälenkille innostui tulemaan peräti kahdeksan innokasta fillaristia. Eija oli saanut Jarmonkin innostumaan lenkille. "Mä läksin ulkoiluttamaan Jarmoa", niin kuin Eija asian naureskellen ilmaisi. Muita ulkoilutettavia olivat Päivi, Sirpa, Kaitsu, Masa, Mikko ja Jusa. Tänään piti olla nätti ilma, mutta sää oli harmaa ja lämpöäkin oli vain n.kahdeksan astetta.
Ensin ajettiin Tapanilan Erän kautta Kotinummentien sillalle ja radan yli. Teerisuontieltä oikaisimme hiekkapolkuja Kehä I:lle ja poljimme sitä pitkin Myllypuron läpi Itäkeskuksen viereen ja sieltä edelleen Itäväylän vartta Kulosaaren läpi Kalasatamaan. Vanhankaupunginlahden rantoja seuraillen ajelimme Vanhaankaupunkiin ja pidimme varikkopysähdyksen Koskenrannassa. Palasimme kotiin Rubiiniin joenvartta seuraten.
  Matkaa tälle reissullemme kertyi 31 km.
20150418

12.4. Sunnuntai klo 12.  Tänään lähtöviivalle 20150412_18kmRubiinin eteen ilmestyi uusi tuttavuus Satu. Heikkiäkin odoteltiin lähtöpaikalle, mutta eipä äijää näkynyt. Ajelimme ensin Pukinmäen Mackärin kautta Vantaajoen rantaan. Tässä vaiheessa(4,57km) Satu joutui lähtemään töihin,20150412_18km_22 joten, kun paluumatkakin lasketaan, niin Satulle lasketaa 9 km.
Sirpa, Mikko ja Jusa joutuivat jatkamaan matkaa ilman Satua. Matka suuntautui joenvartta alaspäin Vanhankaupungin koskille. Koskilla oli menossa kajakkien koskenlaskukilpailut, joten Jusa ei suureksi pettymyksekseen päässyt bongaamaan, pulikoijien ja runsaan yleisön karkoittamia lintuja.
Takaisin kotiin Rubiiniin palattiin joen länsirantaa pitkin. Matkaa reissulle kertyi 18 km.
20150412_18km

11.4. Lauantai. klo 12.  Jusa ja Sirpa ajelivat Koivukylän kautta Sipoon Nikkilään. Varikkopysähdyksen jälkeen jatkettiin vastatuuleen Söderkullaan ja pidettiin toinen varikkopysähdys ravintola Veljekset:ssä. Sitten vaan ns. "Uutta Porvoontietä" pitkin Kehä III:lle ja sitten Fazerilaan ja Jakikseen. Lenkki oli pitkä ja omasta mielestämme olimme ajaneet sen ihan reipasta vauhtiakin, kunnes lenkin loppuvaiheessa Jakiksen jälkeen Suursuontiellä rullaluistelija ohitti meidät. HÄH ? Rullaluistelija ohitti meidät ? Katsoin nopeusmittaria ja se näytti 23 km/h. No jos se siinä meidän normaalissa matkavauhdissa meidät ohittaa, niin antaa mennä vaan. Rullaluistelija potki hetken siinä meidän edessä ja kääntyi sitten urheilukentän kohdalla Puistolaan. Me jatkoimme järkyttyneinä kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi näille loistaville HEROILLE 64 km.

10.4. Perjantai n.klo 16.  Satu ja Sirpa ajelivat Tammistoon ostamaan Satulle fillarikenkiä ym. Ja shoppailemaan ja mitä ne tytöt nyt shoppaillessa tekevätkin-
Jusa yllätti tytöt paluumatkalla ja sai napattua valokuvankin.
Lenkin pituus oli n.5 km.

20150410

8.4. Keskiviikko klo 17.  Ilma oli kaunis ja lämmintäkin oli peräti +9°C. Yks ongelma kuitenkin oli ja se oli tuuli. Koillisesta tuuli ja tuuli rankasti. Urheasti kuitenkin läksimme painamaan vastatuuleen Myllysillan ja Kartanokosken kautta poljimme vastatuulessa Haltialaan. Tavoitteenamme oli ajella metsän suojssa Vantaajoen eteläpuolta pitkin Silvolaan. Kyllähän me sinne pääsimme, mutta välillä puuskittainen tuuli melkein heitti fillaristit kumoon. Vantaanlaaksontietä pitkin taistelimme vastatuuleen Kehä III:lle asti. Tuulen voimasta kertoo jotain, että tuuli oli kaatanut puolen tonnin betoniporsaan. Betoniporsaassa oli toki pystyssä liikennemerkki ja jotain bussikylttejä. Siinä sais muutama ukko olla vääntämässä ennenkuin sellainen possu selätetään.
Kehä III:lle päästyämme kaikki oli toisin. Meillä oli yhtäkkiä valtava myötätuuli. Pienellä polkemisella vauhti kiihtyi lähelle neljääkymppiä. Kovempaa ei uskaltanut polkea. Poljimme hetkessä Sateenkaarisillan kautta kotiin Rubiiniin. Toki kehällä on edelleen se tietyö kesken, mutta niinhän se on ollut kohta kaksi vuotta.
Niin vasta- kuin myätätuuleen olivat polkemassa Sirpa, Kaitsu ja Jusa. Matkaa kertyi vastatuuleen 13 km ja myötätuuleen 12 km.

6.4. Maanantaina klo 12.  Tänään oli toinen pääsiässunnuntai eli siis maanantai. Ilma oli vihdoinkin keväisen kaunis ja lähes lämmin. Lämpöä oli +8°C. Olis toki saanut olla enempikin, mutta näin huhtikuun alussa tämä oli ruhtinaallista. Nähtiin tänään kevään ensimmäiset leskenlehdet. Ajettiin Korso, Kerava ja Järvenpää. Takaisin tultiin Tuusulajärven länsipuolta Auran kioskilla poiketen. Jatkoimme kioskilta Tuusulanväylän ja Vanhan Tuusulantien viertä pitkin. Oikaisimme Korsontien ja Kelatien kautta Kulomäentielle ja edelleen Kulomäen läpi Asolanväylälle ja siten pääsimme Koivukylän ja Tikkurilan läpi kotiin Rubiiniin. Reitti.
 Matkaa kertyi mittariin peräti 62 km.Kuskeina kunnostautuivat Sirpa, Masa, Mikko ja Jusa.
20150406_62km
Lyhyt20150406_62km_2 auringonottotauko Korson vanhan "historiallisen" aseman rappusilla. Ollaan matkalla Järvenpäähän kiertämään Tuusulajärveä. Takana on vasta vaivaiset kymmenen kilometriä. Jusa huomasi asemalla lintuja ja alkoi bongata.
Kuvassa kaksi rumaa uros naakkaa ja yksi nätti naakka.
Kas onhan tuolla katolla vielä neljäskin Naakka.
Kuvaa voi suurentaa näpsäyttämällä hiiren väärää näppylää ja valitsemalla näytä kuva.

20150405_28km_kartta5.4. Sunnuntaina klo 13. Tänään piti olla nätti päivä, mutta paskan marjat. Sää oli syksyisen harmaa ja ilma oli kostea. Paikalle ilmestyivät tällä kertaa vain Sirpa, Masa ja Jusa. Kun ei muuta keksitty niin päätettiin ajella Itäkeskuksen ympäri. Ajoimme Tattarisuon kautta Kontulaan ja Porttitien ja Linnanherrantien kautta Itäväylälle ja sitten ajoimme se Itäkeskuksen ympäri ja palasimme Viikinsuoran läpi, Malmin kautta kotiin Rubiiniin. Reitti. Matkaa kertyi 28 km.

20150403_33km3.4. Pitkäperjantai klo 13.  Ajettiin Helsinki-Vantaa-Lentoaseman ympäri normaalia reittiä, mutta tällä kertaa vastapäivään. Reitille tuli pituutta 33 km. Pyöräilijöitä oli tällä kertaa peräti viisi kappaletta elikkä Sirpa, Kaitsu, Masa, Mikko ja Jusa.
Reitti
Sää oli kostea ja kolea 4-5°C
Vettä ei sentään satanut. Jos lämpöä olisi ollut hieman enempi, niin olisi ollut ilmojen puolesta ihan mukava ajella.
Eiköhän se kesä sieltä vielä joskus putkahda.
20150403_33km

1.4. Keskiviikko klo 16. Paikalle ilmestyi jälleen peräti neljä pyöräilijää. Tällä kertaa kuskit olivat Sirpa, Kaitsu, Mikko ja Jusa. Reitti kulki Sateenkaarisillan kautta Kehä III:lle ja sitten pyörätieongelmien takia Tikkurilantietä Katriinantielle. Katriinantieltä jatkoimme Kehä III:n ali Kuninkaantielle ja Ylästöntietä pitkin Tammistoon  ja Kerava- ja Vantaajokien risteyksen kautta Suutarinkyläntien Siwa kiertäen kotiin Rubiiniin. Matka oli 23 km.

29.3. Sunnuntai klo 12.   
  Mikko ilmoitti sähköpostilla: "Lähtö 12.00 viralliseen aikaan ja mukana Sirpa, Masa, Kaitsu ja Mikko.
Reitti pohjoista ja läntistä rataa seuraillen Rubiini - Pukinmäki - Pasila - Haaga - Leppävaara - Konala - Pakila - Paloheinä - Tuomarinkylä - Rubiini.
Matkaa 34,54 km ja kokonais ajoaika 1h 40 min, ei pidempiä taukoja."
  Sirpa kertoi Rubiinissa: "Jotain kautta mentiin Pasilaan. - Ajettiin Kirkkotietä. - Pasilasta ajeltiin radan vartta Pitäjänmäelle, mutta sitten päätettiin ajaa vielä Leppävaaraan. - Ajettiin Kirkkotietä - Leppävaarasta ajettiin Kehä I:stä Pakilaan, sitten Pirkkolaan ja Paloheinään. - Ajettiin Kirkkotietä. - Sitten me ajettiin Tuomarinkylään... niin ja sitten me ajettiin vanhaa Kirkkotietä ! ja sitten "Myllysillan" yli Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin.Matkaa kertyi 34 km."

28.3. Lauantai klo 12.    Lauantai oli virallinen pyöräilypäivä, mutta kun oli kostea ilma ja pilvet suorastaan roikkuivat uhkaavasta sateesta, niin lähtöpaikalle +1°C lämpimässä tiuskaltautui ainoastaan ROKin ainoa oikea fillaristi Sirpa. Sirpa ihmetteli aikansa Rubiinin edessä odotellen, että onkohan muut fillaristit sängyn alla piilossa ja päätti ajaa sitten yksin pikku lenkin pelkästään esimerkin vuoksi.
  Sirpa ajeli Malmille ja takaisin. Tämä lenkki ei jää ROKin historiaan mitenkään suurena seikkailuna, mutta kaikki kilometrit lasketaan. Kilometrejä kertyi 7.

25.3. Keskiviikko klo 16.   Reitti: Siltamäki - Jakomäki - Vaarala - Hakunila - Itä-Hakkila - Honkanummi - Jokiniemi - Hakunila - Koivukylä - Tikkurila - Siltamäki...
Mukana 2 Rokkilaista, Sirpa ja Mikko, Jusan jäädessä kaljalle aikataulusekoilujen takia  ?????  29 km.
   "Tämä reissu oli yhtä huijausta", väittää Jusa. "Normaalisti lenkille lähdetään Keskiviikkona klo 17, mutta nyt Sirpa ja Mikko livahtivat viekkaudella ja vääryydellä matkoihinsa jo klo 16."
  Sirpa väittää, että: "Jusalle kerrottiin edellisenä iltana Rubiinissa lenkin aikataulu."
  Tää on taas yks näistä jutuista, joista ei ikinä saada tolkkua, joten olkoon miten on. Kilometrejä kuitenkin onneksi riittää ihan kaikille vielä ainakin toistaiseksi poljettavaksi, joten ei syytä suurempaan murheeseen.

24.3. Tiistai klo 16.  Katseltiin vähän säätiedotuksia ja havaittiin sellainen seikka, että tänään tiistaina oli koko tulevan viikon lämpimin päivä elikkä yli 5 astetta lämmintä. Sehän piti käyttää hyväksi, joten tekstiviestillä alettiin kasata porukkaa. Vain Sirpa ja Jusa innostuivat lähtemään liikkeelle. 16 reikä reikä lähdettiin lentokentän ympäryslenkille myötäpäivään ajaen. Vastatuuli oli hirvittävä aina Katriinantielle asti. Ennen Myllykyläntielle kääntymistä pidettiin pieni varikkopysähdys bussipysäkillä. Pysäkillä päätettiin, että kierretään se inhottava Ruotsinkylän ylämäki Lahelan kautta koukaten. Niinpä sitten käännyimme Lahelantielle, mutta ajoimme vahingossa vanhan tutun Fallbaskantille johtavan metsäoikotien ohi. Näin ollen päädyimme lopulta peräti Hyrylään, Tuusulajärven eteläpäähän. Järven vastarannalla, "kivenheiton päässä" olisi ollut Järvenpää. Reittimme ei kuitenkaan kulkenut tällä kertaa sitä kautta. Lyhempi reitti Rubiiniin olisi kulkenut Vanhaa Tuusulantietä pitkin, mutta, kun siellä on ne inhottavat ylämäet ja kun meillä oli nyt kunnollinen myötätuuli Kulloontietä pitkin Keravalle, niin eikun vaan menoksi. Ehkä se myötätuuli ei ollutkaan kovin navakka, mutta kun nopeusmittaria tuli vilkaistua, niin jos vaan viitsi joltisenkin verran polkea, niin vauhti ylitti helposti 30km/h. Silti meidän ohi pyyhälsi kaksi, Sirpan mielestä muka komeaa, fillaristia. Mekin sitten polkaistiin lisää vauhtia ja pysyttiin helposti niitten kyydissä. Minua tosin vitutti niitten kireät pyöräilyshortsit, mutta Sirpaa se ei näyttänyt häiritsevän. Eihän siinä auttanut muu, kuin meidän oli päästävä niitten ohi. Se kävikin lopulta yllättävän helposti, kun ne tekstiiliurheilijat teeskentelivät, että niillä oli mukamas jokin ongelma fillarissa. Me siis ohitettiin ne, vaikka niillä oli samanlaiset releet, kuin Tour de Francessa. Tulee tässä vain väistämättä mieleen, että ketkä tässä on oikeasti kovia fillaristeja, Tour de Franskalaiset vai Sirpa ja Jusa. Kulloontien osuus oli pitkä, mutta näillä huippunopeuksilla se ilo ei kestänyt pitkään. Keravan eteläpuolella käännyimme sillan yli kohti Saviota, jossa pidimme toisen varikkopysähdyksen. Tämä pysähdys oli oikeastaan ihan turha, koska huilaillessa tuli vain kylmä ja oli vain vaikeampi lähteä uudelleen liikkeelle. Saviolta palasimme normaalia reittiä Korson kautta kotiin Rubiiniin.
  Matkaa tälle seikkailulle kertyi 47 km.

20150322_19km_kartta22.3. Sunnuntai klo 13. Eilen tiettävästi porukka uhosi edellispäivän lenkin jälkeen, että lähdetään sunnuntainakin lenkille. Jusallekin soitettiin iloisesti, että missä piilossa luurasit, kun et tullut pakkaslenkille.
Sunnuntain lenkin alkuaikaa siirrettiin tarkoituksella tunnilla, joten paikalla piti olla pirtein mielin ja hyvin levänneenä vasta klo 13. Yllätys olikin sitten suuri, kun paikalle selviytyi vain kaksi kirkassilmäistä ratsastajaa, Sirpa ja Jusa.
Sirpa oli syvästi pettynyt vähäiseen osanottoon ja päätti kostaa kaikille ja jäädä Rubbanaan kaljalle. Jusa lähti siis yksin lenkille.
 Sinistä taivasta ei näkynyt, mutta päivä oli valoisanharmaa ja oli yksi aste pakkasta. Jusan reitti kulki Tikkurilan läpi ja Hiekkaharjun läpi ja Koivukylänväylän kautta Vanhalle Tuusulantielle ja lopulta Sateenkaarisillan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa pikkulenkille kertyi 19 km.

21.3. Lauantai klo 12. Päivi, Sirpa ja Mikko ajelivat 28 km.
Reitti: Smäki-Pukinmäki- kehä1 länteen-Kaarelantie-hakuninmaa-silvola-viherkumpu-perkiö-ylästöntie-kartanonkoski-Tammisto-Smäki yhteensä28 km.
Tuulennopeus ainakin 1000m/sek, ainakin siltä tunti. Sivutuuli oli kaikkein pahin, kun tuuli ohjeili pyöriä.
Se hyvä puoli ettei tullut tullut yhtään hiki, Tuuli puhalsi ”läpi” kaiken aikaan…..

18.3. Keskiviikko klo 17. Päivä oli aurinkoinen, mutta ilma oli kylmä. Aurinko toki lämmitti kylmästä ilmasta huolimatta ja Jusa ihmetteli, kun Kaitsulla oli vielä talvirenkaat. Päätimme ajella Palmenin kyläkaupalle limsalle. Matka kulki tuttua Grand Tourin reittiä Kehä III:n, Kuusikon ja Honkanummen kautta. Kyläkaupalla pidimme pienen varikkopysähdyksen ja ihailimme kiikkustuolista käsin näyttävää auringonlaskua. Aurinko näkyi mukavasti metsän läpi, kun puissa ei vielä ollut lehtiä. Takaisin päätimmekin ajella Jokivarrentien kautta. Auringon laskettua ilma kylmeni heti. Metsissä ja pelloilla oli pohjoispuolen varjopaikoissa vielä paikoittain lunta ja nämä "jäälakeudet" tuntuivat auringon laskettua suorastaan hohkavan silkkaa kylmyyttä. Jatkoimme siis matkaa Jokivarrentien kautta Vanhalle Lahdentielle ja Kuusijärven kautta Honkanummelle. Kuusikkoon tullessa ajoimme iltahämärässä yllättäen lammikon yli, joka oli auringon laskettua peräti jäätynyt. Pääsipähän Kaitsu kehaisemaa, että olipa hyvä, että oli vielä talvirenkaat. Palasimme Kehä III:n kautta kotiin Rubiiniin.
Sirpalle, Kaitsulle ja Jusalle kertyi 34 km.
20150318_34km

15.3. Sunnuntai klo 13.  Tänään lenkille lähtivät Päivi, Mikko ja Jusa. Ajettiin myötäpäivään Helsinki-Vantaa-Lentoaseman ympäri. Kehä III:n pyörätie oli edelleen poikki, vaikka uutta asfalttia olikin lisätty paikottain. Remontissa ollut Lentoasemantien ja Kehä III:n risteys näyttäisi päälisin puolin olevan muuten valmis, mutta joku "paskaläjä-bemarikuski-suunnittelija" on unohtanut piirtää pyörätien takaisin siihen, missä sen paikka on.
Sää oli kylmä, mutta kun aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, niin ihan lämmin ja mukava oli ajella. Kun palattiin kotiin Rubiiniin, niin kirkas auringonpaiste oli jo voittanut kirpeän ilman ja lämpömittari oli jo n.6°C.
Matkaa kertyi 31 km.
20150315_31km

14.4. Lauantai klo12. Eija, Sirpa, Masa ja Jusa ajelivat ensin Okelin kautta Käpygrilliin, jossa pidettiin varikkopysähdys. Toinen varikkopysähdys pidetrtiin Latokartanossa, josta jatkoimme Malmin hautausmaan läpi Tattarisuolle. Masalle tuli joku puhelu ja Masa joutui kiirehtimään jonnekin. Muut jatkoivat vielä lenkkiä Kuusikkoon ja sieltä Jokiniementien ja Kehä III:n kautta kotiin Rubiiniin. Masalle merkataan 27 km ja Eija, Sirpa ja Jusa saivat aikaiseksi 31 km.
20150314_31km

13.3. Perjantai klo 16. Sirpa ja Mikko ajelivat 27 km. Reitti oli Siltamäki-Koivuhaka-Tuusulantie-Maantiekylä-Kulomäentie-Korso-Koivukylä-Tikkurila-Puistola-Tapanila-Siltamäki. Terveenä takaisin Rubiiniin…..
Päätettiin ottaa Tuusulantien isot mäet ekaks ja lopussa ketunlenkki Tapanilaan jotta Sirpan henk-koht tavoitteet täyttyisi.

11.3. Keskiviikko klo 17. Lähtöviivalle Rubiinin eteen ilmestyivät Sirpa, Kaitsu, Mikko ja Jusa. Sää oli aurinkoinen ja "lämmin" n.6°C astetta. Koska tiet olivat jo aika hyvin lakaistu, niin päätimme näin kauniin keväisenä iltana ajella aina Keravalle asti. Jusakin oli jo ottanut käyttöön Colnagonsa. Mikko ajeli vielä talvifillarillaan ja Kaitsulla oli yhä talvirenkaat. Sirpahan oli jo ajat sitten vaihtanut alleen kesäMeridan eli "Mertsin"..
  Kävimme Keravalla kääntymässä ja pistäydyimme paluumatkalla Saviolla varikkopysähdykselle. Katselimme hetken telkkarista naisten 15km ampumahiihtoa, mutta maltoimme silti jatkaa kotimatkaa heti Mäkäräisen ensimmäisen nolla-ammunnan jälkeen.
  Varikkopysähdyksen aikana oli tullut pimeää ja myös ilma oli kylmennyt. Eihän se matkantekoa haitannut, kun oli tavallaan alamäki, kotimatka ja myötätuuli. Kun Colnagokin uhkui menohaluja, niin mikäs oli ajellessa. Tuossa tuokiossa olimme kotona Rubiinissa ja kerkisimme katselemaan ampumahiihdon viimeiset sekunnit. Mäkäräinen hiihti 15 km ja sai pronssia, mutta me poljettiin kukin 36 km ja saatiin oikein hyvä mieli.
20150311_36km
Ai niin... meinas unohtua, että kun päästiin kotiovelle20150311_36km Rubbanan eteen, niin Rubiinin fillariparkkipaikalla istuskeli lähes elävä harakka. Nättikin se oli. Siinä se fillarin pakkarilla hiljaa istuskeli, eikä virkkannu mittään, vaikka näpsin siitä kuvia niin puolelta kuin toiselta. Tulipahan bongattua Harakka lähes Rubiinissa. Joku voisi luulla, että valokuva on huijausta, mutta kun harakan näkivät myös Kaitsu, Sirpa ja Mikko, niin asia on täysin selvä.
Polkupyöräilevä Harakkahan se siinä.

vinkki: kuvia voi suurentaa klikkaamalla kuvaa hiiren väärällä näppylällä ja valitsemalla näytä kuva.

8.3. Sunnuntai klo12.  Tänään ajamaan intoutuivat Sirpa ja Mikko. Reitti kulki Kehä I, Itä-Pakila, Vanha Tuusulantie, Kehä III, Suutarilan kautta Rubiiniin. Matkaa kertyi 15 km.

7.3. Lauantai klo 12. Päivä oli jälleen pilvisen harmaa ja kostea. Lämpötila on näköjään juuttunut n. kahteen plusasteeseen. Tiet olivat märät sulaneesta lumesta. Tiellä ei enään ollut loskaa ja hiekoitustakin oli lakaistu, niin että paikoin oli jo ihan ilo ajella. Kohta voi seurata Sirpan esimerkkiä ja päästää irti kesäpyörän pilttuusta.
  Pukinmäen Mackärin ja Oulunkylän kautta kohti Käpylää lähtivät polkemaan Sirpa, Mikko ja Jusa. Käpylässä Panuntien radanylisillan jälkeen, ROKin uljas maanteittemme Ritari-Mikko, auttoi ystäväämme eli tuntematonta kanssapyöräilijää, jolta olivat ketjut lähteneet paikaltaan. Mikon jakoavaimella "naapurin" fillari saatiin kuntoon ja meille kaikille tuli oikein hyvä mieli, koska "me ollaan sankareita kaikki, kun oikein silmiin katsotaan". Panuntietä pitkin pääsimme Koskelantien kautta Vanhakaupunkiin ja edelleen Viikin, Malmin hautausmaan ja Tapanilan Erän kautta koukaten kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 21 km
20150307_21km

4.3. Keskiviikko klo 17. Sirpa ja Mikko ajelivat kuulemma 30km. Ei millään muista missä ne kävi, jos ne edes on sitä vielä kertonutkaan. Palataan astialle.
  7.3. On ne kuulemma kertoneet jo monta kertaa.
Paloheinään, Kehä I:lle, Hämeenlinnantietä Kehä III:lle ja sitä pitkin kotiin Rubiiniin.

1.3. Sunnuntai klo 12. Vain Sirpa vaivautui sunnuntaina lähtöpaikalle. Kun muita ei ilmiintynyt, niin Sirpa kiersi ihan vain pienen lenkin Helsingin Pitäjän kirkon kautta kiertäen ja Lidlissä varikkopysähdyksen pitäen. Matkamittari näytti lopulta 7 km.

28.2. Lauantai klo 12. Päivä oli harmaa ja kostea. Lumet olivat käytännössä jo teiltä ja jopa pyöräteiltäkin sulaneet. Päällystetyt pyörätiet olivat tietenkin talven jäljiltä täynnä hiekkaa. Niinkuin Mikko hyvin sanoi: "Ei sitä hiekkaa talvella näe, muttä nyt saa polkea hiekkateillä."
 Sirpa ehdotti, että kierretään lentokenttä. Jusa ja Mikko tinkivät sen verran, että kierrettiin vain Malmin lentokenttä.Ajettiin kentän pohjoispuolitse ja Tattarisuon läpi Alppikylänsillan kautta Lahdenväylän yli Jakomäkeen. Jakomäentien ja Maratontien kautta pääsimme Kontulankaarelle. Kontulan ostarin, Kurkimäen ja Myllypuron kautta jatkoimme Kehä I:stä, tietöitä vältellen, Malmille. Longinojaa hetken seuraillen, koukkasimme Pukinmäen Mackärin kautta kotiin Rubiiniin.
Ylipitkästä kentänkierroksesta huolimatta matkaa kertyi vain 23 km, mutta tulipahan jälleen kerran nähtyä mualimaa.

26.2. Torstai klo 16. 30 km Sirpan Kaitsun ja Mikon yhteistyöllä.
Reitti: Siltamäki, Haltiala, Kehä I, Pitäjänmäki, Käpylä, Oulunkylä, Siltamäki. Ei varikkopysähdksiä. Ainoastaan muutama stop-and-go paikka. Hyvin on hiekotettu, ei meinaa asfalttia löytyä kuin satunnaisesti.

25.2. Keskiviikko klo 17. Ekaks ajettiin Tikkurilaan. Tässä vaiheessa Kaitsu jäi kyydistä, koska se olikin vain matkalla Tikkurilaan. Sirpa, Mikko ja Jusa jatkoivat kuitenkin matkaa Korsoon. Vasta Korsossa tuli pimeää, joten ostettiin vasta Korsossa Sirpalle hyytyneeseen etulamppuun uudet paristot. Ajelimme sitten Kulomäentietä pitkin Vanhalle Tuusulantielle ja sitä myöten Kehä III:lle. Kehä III:n pohjoispuolista pyörätietä pitkin ajelimme Etolalle asti ja palasimme Suutarilantien kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 27 km.
20150226_27km

21.2. Lauantai klo 12. Sirpa, Masa ja Jusa ajoivat Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:lle. Kaarelantietä pitkin saavuttiin Kannelmäkeeen, jossa pidettiin pieni varikkopysähdys. Sirpa oli ostanut talvipyöräksi uuden Meridan ja sen huomasi. Kehä I:n pyörätiellä, jossa on niitä inhottavia ylämäkiä, niin ne eivät Sirpaa haitanneet, kun samaan aikaan Jusa sai polkea vanhalla Inserallaan räkä poskella. Varikkopysähdyksen jälkeen jatkettiin matkaa Hämeenlinnantietä Myyrmäkeen, jossa pidettiin toinen varikkopysähdys. Lopulta pääsimme Kehä III:lle. Tietyö Kehä III:lla loppunut, mutta pyörätie oli sen kohdalta kadonnut. Toivottavasti ei lopullisesti. Jouduimme jälleen kerran koukkaamaan Tikkurilantien kautta ja sillä ylimääräisellä ketunlenkillä Jusalta meni takarengas puhki. Masalla oli oinneksi varakumi mukana, joten fillari saatiin kuntoon ja matka jatkui jälleen kohti kotia eli Rubiiniin. Matkaa reitille kertyi about 32 km.  <====<< Siinä on likki
Sää oli harmaa ja lämpötila oli plussan puolella. Pääpiirteittäin päästiin ajamaan lumettomilla pyöräteillä. Paikoittain löytyi vielä ns pääkallopailloja, mutta eiköhän tämä talvi ala kohta olemaan mennyttä aikaa.

18.2. Keskiviikko klo 12.  Jälleen kerran ROKin kunnia oli Sirpan ja Kaitsun harteilla. Matkaa kertyi nollakelissä 24 km. Reitti kulki Tikkurilan kautta Korsoon ja Tuusulantien kautta takaisin kotiin Rubiiniin.

15.2. Sunnuntai klo 12. Sunnuntaina oli ainakin seitsemän astetta pakkasta, mutta aurinko paistoi, niin kuin pakkasella usein. Vain Sirpa ja Kaitsu olivat kyllin sisukkaita lähtemään sunnuntailenkille. Reitti oli seuraava:
Pasila, Rautatientori, Kaivopuisto, Hakaniemi, Itis, Myllypuro, Tapanila, Siltamäki. 48 km.

14.2. Lauantai klo 12. Tänään oli harmaa ja plussan puolella oleva sää. Lenkille lähtivät tänään Sirpa, Kaitsu, Mikko ja Jusa. Ajelimme ensin Pukinmäen Mackärin, Oulunkylän ja Käpylän kautta Kumpulaan. Edelleen jatkoimme Hermannin rantatien läpi Kulosaareen ja sieltä Herttoniemen liikenneympyrään. Hertsikassa pidimme lyhyen varikkopysähdyksen ja jatkoimmeViikin ja Malmin hautausmaan läpi Loginojalle. Longinojalla koko porukka bongasi sorsia. Tosin vain Jusa oli niistä kiinnostunut.Sorsat näyttivät voivan pulskasti eli ne oli varmaan pullasorsia. Rautaradan ylitimme Teerisuonsillalla ja ajelimme Tapanilan Erän kautta kotiin Rubiiniin.
Matkaa kertyi vuodelle 2015 ennätyksellisesti 30 km.
Tänään oli oikein mukava(=kevyt) ajokeli, kun tiet olivat pääosin sulana tai paikoin ohuen loskan peittämät. Ajottain tuli räntää, mutta se ei päässyt haittaamaan, kun matka joutui suhteeellisen kepeästi.
20150214_30km
...niin juu, edellisestä unohtui, että "Herttomäessä", varikkopysähdyksen yhteydessä, muisteltiin haikeudella sateisen viime juhannuksen lenkkiä ja lavastettiin "ROK Bikers-humoristisesti" juhannuksen tapahtumat uusiksi ja lähetettiin terveisiä Päiville.
20140214_30km

20150208_16km8.2. Sunnuntai klo 12.  Taivas oli pilvetön, mutta sen seurauksena oli myös kaksi astetta pakkasta. Sirpa ja Jusa läksivät polkemaan kohti tavoitteena olevaa Koivukylää. Jusan hikiset ajohanskat olivat jääneet edellisyöksi fillarin viereen ulkovarastoon, joten Jusan sormet jäätyivät kylmissä hanskoissa jo ennen Tikkurilaa. Tikkurilan uimahallilla tuli siis pidettyä pakollinen varikkopysähdys ja sormien sulattelutauko. Kun Jusan sormet alkoivat taas liikkua, palasimme Heurekan, Puistolan, Tapanilan urheilukentän, Tammiston Mackärin ja Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin. Tikkurilan reissulle tuli takaisintulomatkan koukkausten ansiosta peräti 16 km.
Toi yläpuolella oleva kartta on "piirretty" Nokia-merkkisellä Microsoftin Windows Puhelimella. Jos klikkaat kuvaa, niin pääset sivulle, jossa voit zoomailla reittiä. Koska kyseessä on GPS- eli satelliittipaikannus, niin luulisi paikannuksen olevan tarkka. Paikannus on tässä tapauksessa  tehty kuuden sekunnin välein ja näitten pisteitten perusteella on piirretty sitten reitti. Kun reittipiirrosta zoomaa riittävästi, huomaa, kuinka kulmikas reitti on. Mittauspisteiden välinen reitti on suora viiva. Tästä on seurauksena se, että mutkat suoristuu ja sovelluksen ilmoittama matka on näin ollen jonkin verran todellista lyhyempi.
Edellä mainittu mutkien suoristus käy tällä reitillä hyvin ilmi, jos zoomaatte piirrettyä reittikarttaa vaikkapa Siltamäen kirjaston kohdalle.

4.2. Keskiviikko klo 17.   Mukana Sirpa,Kaitsu ja Mikko!!
 Päivällä osin sulanut lumi oli jäädyttänyt tiet erittäin mielenkiintoisiksi. Ilman nastoja ajellessa ei paljon ehtinyt tyttöjä vilkuilemaan paitsi Kaitsu, joka onneksi piti mikon ajan tasalla.
Reitti: Siltamäki - Viertola - Tikkurila - Kuninkaala - Tapulikaupunki - Puistola - Töyrynummi - Siltamäki
yht 15 km
 Ps. Päivän reissu olisi käynyt perhe-ajelusta, koska Jusa ei ollut matkassa kiroilemassa!!!

1.2. Sunnuntai klo 12. Keli oli surkea. Yöllä oli satanut lunta, mutta nyt klo 12 lumi oli märkää loskaa. Lisäksi taivaalta tihkutti vetistä räntää. Ajelin loskan läpi luistellen Rubbanan eteen todetakseni, ettei kukaan ole lähdössä, mutta mitä vielä. Rubbanassa odottelivat Sirpa ja Mikko. Ei auttanut. Piti lähteä pyöräilemän. Ajelimme Tapaninvainiontien ja Pukinmäenkaaren kautta Malmille. Malmilla joku bemarikuski tööttäili mulle, kun ajelin ajotiellä enkä sohjoisella jalkakäytävällä. Sitten somalikakarat heitteli sillan päältä meitä lumipalloilla. Niitä ei tietenkään sovi haukkua, koska pitäähän lasten saada leikkiä. Vitutti vaan toi helvetin lumisohjo ja räntätihku. Ajelimme sitten Tapanilaan. Tapaninkyläntien kautta pääsimme Suutarilantielle ja kävimme koukkaamassa Kehä III:n vierellä olevan Etolan ympäri. Palasimme kotiin Rubiiniin mutkitellen Kiertotähdentien kautta. Matkaa kertyi Mikon mittarin mukaan karvan verran alle 17 km.

31.1. Lauantai klo 12. Sirpa ja Jusa20150131_22km lähtivät klo 12 Rubbanan edestä. Reitti suuntautui Pukinmäen Mackärin kautta Kehä I:n vieritse Malmille. Radan itäpuolta seuraten ajoimme aina Tikkurilan Heurekalle asti. Sitten seurasimme Keravajokea kunnes ylitimme joen Sateenkarisillan kautta ja ajelimme Kehä III:sta seuraten Tammistoon. Valimotien, Tapaninkyläntien ja Suutarilantien kautta palasimme vihdoin kotiin Rubiiniin.
  Sää oli harmaa ja pikkusen plussan puolella. Paikoitellen oli sulaa paikoissa, joihin aurinko oli päässyt paistamaan. Matkaa kertyi 22 km.

28.1. Keskiviikko klo 17. Kaitsu ajoi yksinään 12 km, kun muutt sähläsivät omat lähtönsä. Kaitsu kävi kiertämässä Tikkurilan uimahallin jne...

25.1. Sunnuntai klo 12. Sirpa ja Jusa ajelivat jälleen. Lämpötila oli vain aavistuksen pakkasella, eli keli oli lähes samanlainen kuin eilen. Ajelimme ensin Kiertotähdentien ja Sateenkaarisillan kautta Kehä III:sta länteen. Kehä III:n pyörätie on edelleen poikki joten jouduimme tekemään tavanomaisen pikku koukkauksen. Pyöräilyinto ei vielä näillä keleillä ole huipussaan, joten alitimme Kehätien ja ajelimme Kartanokosken ja Tammiston läpi  Tapaninkyläntielle. Ajelimme vielä Yläkaskentien kautta Suutarilan yläasteen ohi Kiertotähdentielle ja sitä pitkin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi vain 16 km.

24.1. Lauantai klo 12. Sirpa ja Jusa ajelivat Korsoon. Pakkasta oli muutama aste ja maa oli lumessa. Pyörätiet oli aurattu, mutta ne olivat kokkareiset epätasaisesti jäätyneen loskan takia. Pyöräily oli siis hidasta ja rankkaa. Etenemistä hidastivat luonnollisesti myös raskaat "talvipyörät" ja lähes välttämättömät nastarenkaat. Korsossa pidettiin ennen takaisintuloa pieni varikkopysähdys. Olipahan rankka ja raskas reissu. Se on näköjään tämä talvipyöräily ihan oma lajinsa. Matkaa kertyi yhteensä 23 km.
20150124_23km

ROKin pyöräilyvuosi 2015 on lähtenyt hyvin käyntiin, vaikka osa fillaristeista onkin vielä talviunilla. Pieni tilastollinen kauneusvirhe kuitenkin on päässyt tapahtumaan. Viime vuonna 2014 Sirpa ja Jusa ajelivat yhteensä 24 km:n lenkin 9.1.2014. Tämä tarkoittaa sitä, että nyt aikavälillä 9.1. - 17.1. ROK Bikers oli hetken aikaa, ensimmäisen kerran historiassaan, jäljessä edellisvuosien saavutuksista. Tämä tilastollinen epäkohta on nyt korjattu, kuten tämän sivun ala laidassa oleva graafinen taulukko osoittaa. Ajokilometrejä on kasassa tälle vuodelle jo 130, mutta kuten graafinen taulukko sen osoittaa, viime vuoden saavutusten ylittämiseen tarvitaan vielä muutama hikipisara ja polkupyörän kammen pyöräytys.

18.1. Sunnuntai klo 12.     Tänään  matkassa Sirpa ja Mikko osuudella Rubiini - Korson Olohuone - Rubiini.
Matkaa 24 km/nenä vähän eilistä vaikeamaassa  kelisssä.
Loppu hyvin kaikki hyvin…

17.1. Lauantai klo 12.    Tänään ajettiin klo 12.00 alkaen mukana Sirpa, Kaitsu ja Mikko yhteensä 21 km per nenä. Keli kohtuullinen, hiukan tuulta ja sydämen tykytystä ilman nastoja matkassa mukana olleelle Mikkolle.
  Reitti: Siltamäki - Puistola - AlaMalmi - Pukinmäki - ItäPakila - Pitäjän kirkko - AlaTikkurila - Suutarila - Siltamäki.
 Sunnuntaina uudestaan. Tästä se kausi alkaa.
  Paluumuuttaja Mikko

KAUSI 2015 on avattu !
4.1. Sunnuntai klo 12. Kaitsu ajoi sunnuntaina yksin 19 km, kun Rubbanan edestä ei löytynyt muita tarpeeksi reippaita ja talviurheilullisia pyöräilijöitä.ROK Bikers ripusti fillarit narikkaan 20.12.2014.
Matkaa kertyi vuonna 2014  17 671 km
Heti uudenvuoden jälkeen, kun säät sallivat, ampaisemme jälleen liikkeelle.
Talviloma jäi lyhyeksi, sillä Kaitsu ampaisi liikkeelle jo 4.1., vaikka säät eivät sitä edes sallineet.


Yhteistyökumppanit

Rubbana

Kavaljeeri

Siltamaen Apteekki

Vaasan

  jopotytto_2

CyclepathROKin pyöräily

ROKin pyöräilijöitten kilometrit lenkeittäin. Näissä taulukoissa ovat mukana vain ROKin järjestämät lenkit.
Pyöräilijöitten muut omat lenkit ovat heidän oma asiansa, eikä niitä ole laskettu ROKin ajoiksi.
Eihän noilla kilometreillä oikeasti ole suurta merkitystä, mutta ihmismieli kun on sillälailla lapsellinen, että omia ennätyksiä on mukava rikkoa ja omia ja yhteisiä tavoitteita on mukava saavuttaa. Kun savutuksia saavuttaa, on mukava urheilullinen "tekosyy" juhlia. Mikäs sen mukavampaa.


2015
4.1.
17.1.
18.1.
24.1.
25.1.
28.1.
31.1.
1.2.
4.2.
8.2.
14.2.
15.2.
18.2.
21.2.
25.2.
26.2.
28.2.
1.3.
yhteensä
Sirpa

21
24
23
16

22
17
15
16
30
48
24
32
27
30
23
7
375
Jusa23
16

22
17

16
30


32
27

23

206
Kaitsu
19
2112


15

30
48
24

5
30


204
Mikko

21
24
17
15

3027
30
23

187
Masa

32
32
yhteensä
19
63
48
46
32
12
44
51
45
32
120
96
48
96
86
90
69
7
1004

2015
4.3.
7.3.
8.3.
11.3.
13.3.
14.3.
15.3.
18.3.
21.3.
22.3.
24.3.
25.3.
28.3.
29.3.
1.4.
3.4.
5.4.
6.4.
yhteensä
Sirpa
30
21
15
36
27
31

34
28

47
29
7
34
23
33
28
62
860
Jusa

21

36

31
31
34

19
4723
33
28
62
571
Mikko
30
21
15
36
27

31

28


29

34
23
33

62
556
Kaitsu3634

34 23
33


364
Masa

2734

33
28
62
216
Päivi


31

28

59
Eija

31
31
yhteensä
60
63
30
144
54
120
93
102
84
19
94
58
7
136
92
165
84
248
2657

2015
8.4.
10.4.
11.4.
12.4.
18.4.
19.4.
22.4.
25.4.
28.4.
1.5.
3.5.
9.5.
10.5.
11.5.
14.5.
15.5.
16.5.
17.5.
Porvoo
yhteensä
Sirpa
25
5
64
18
31

22
42
37
50
65
52 59
31
54+19
62+41
60
100
1697
Jusa
25

64
18
31
50

42
37
50
65
52 59
31
54+19
62
60
100
1390
Kaitsu
253137
50

52

31
54+19
62+41
60
100
926
Mikko18
31

22

37
92
Kevätpolkaisu
756
Masa
31

65
42
59

54

54

521
Päivi
31
50
65

59

54+19

54
50
441
Eija
31


42


104
Jarmo
31

31
Satu

5

9


923
yhteensä
75
10
128
63
248
100
44
126
148
150
269
198
236
93
346
268
288
442
5889

2015
19.5.
20.5.
22.5.
23.5.
24.5.
27.5.
28.5.
30.5.
31.5.
2.6.
3.6.
4.6.
5.6.
6.6.
7.6.
Haltiala
9.6.
10.6.
11.6.
yhteensä
Sirpa
37
45
32
70
32
20
30
46
52

35
27
31
54
9+27
37
24
32
2337
Jusa

45
32
70
32
20
30
46
52
20
35

31
54
9+27
37
24
69+32
2055
Kaitsu

45

38
32
65


52

35
27
31

9+27
37
24
32
1380
Mikko38

65

46


9
37

69+32
1052
Masa3846


9614
Päivi


441
Eija16

20
9149
Jarmo


16


47
Satu


23
Allu


99
Heikki


99
Jaska II


99
Masi


99
yhteensä
37
135
64
286
96
190
60
184
156
20
105
54
93
108
171
148
72
266
8134

2015
12.6.
13.6.
14.6.
15.6.
16.6.
17.6.
19.6.
21.6.
22.6.
23.6.
24.6.
25.6.
26.6.
Puisto
Blues
27.6.
28.6.
29.6.
30.6.
1.7.
yhteensä
Jusa


74
27

41
64+46
42
23
32
44

54
20

33
11+27
45
2638
Sirpa
27
16
40
33
11+27
45
2536
Kaitsu


46
42
23


28

20


27
45
1611
Mikko
30
41
46

23


28
54
20
1294
Masa

22


30
26

42
23
32

28
54


33


904
Päivi

20
461
Eija

20
169
Jarmo


47
Allu

20
29
Satu


23
Heikki


9
Jaska II


9
Masi


9
yhteensä 27
38
74
27
60
108
202
126
92
64
44
84
162
120
40
99
103
135
9739

2015
2.7.
3.7.
4.7.
5.7
Tour
Siltamäki.
6.7.
10.7.
11.7.
Mäntsälä
12.7.
13.7.
14.7.
15.7.
17.7.
18.7.
Grand
Tour
19.7.
Vanha-
kaupunki
20.7.
21.7.
22.7.
23.7.
Hyvinkää
yhteensä
Jusa
46
41
32
11
11
28
103

41


30
80
18
33
32
31
108
3283
Sirpa
46
41
32
11


103
40
41
37
35
30
80
18
33
32


3115
Kaitsu
46
32

11

28
103

41
37

30
80
18


31
108
2176
Mikko


3635

80
18
33
32


1528
Masa
4680

33
32


1095
Päivi


103
53
41


30
80
18
33819
Eija11
80
18
278
Jarmo11


58
Allu11

18
58
Satu11


34
Aatu11

18
29
Heikki11


20
Johanna11


11
Jaska II


9
Masi


9
yhteensä
184
114
64
110
11
56
448
93
164
74
70
120
560
144
165
128
62
216
12522

2015
24.7.
25.7.
Rastaring
Futis
26.7.
27.7.
28.7.
29.7.
30.7.
31.7.
1.8.
Porkkala
2.8.
Giro
di
Syväjoki
3.8.
4.8.
5.8.
6.8.
7.8.
8.8.
9.8.
10.8.
yhteensä
Jusa
22
16
11
29
43
34
21
27
131
20
20
43+20
60
35
59+20
44
39
44
4021
Sirpa
22
16


43
34

27
131
20


60

59+20
44
39
44
3674
Kaitsu
22


29
43
34


131
20

43


59

39
44
2640
Mikko

16


43
34


96
44
1761
Masa

3220
27

39

1213
Päivi2927
131
20

43

3544
1148
Eija


278
Allu

20
78
Jarmo


58
Aatu

20
49
Satu


1145
Alpo
43

43
Heikki


20
Johanna


11
Jaska II


9
Masi


9
yhteensä
66
80
22
87
215
136
21
81
620
140
47
149
120
70
217
88
156
220
15057

2015
11.8.
12.8.
13.8.
14.8.
15.8.
Porvoo
16.8.
17.8.
18.8.
19.8.
20.8.
21.8.
22.8.
23.8.
24.8.
25.8.
26.8.
28.8.
29.8.
yhteensä
Jusa
50
31

29
101 41

37
50
35
50
39
58
50
42
33


4667
Sirpa
50
31
27

101
41
30
39
58
32
4083
Kaitsu
50
31
27
29
101

30

50
35

39
58


33


3123
Mikko
50101
41
30
20
27
32
2062
Masa
50

271290
Päivi

41
1189
Eija39


317
Teukka

41


58

99
Allu


78
Jarmo


58
Aatu


49
Satu


45
Alpo


43
Heikki


20
Johanna


11
Jaska II


9
Masi


9
yhteensä
250
93
81
58
404
205
90
37
100
70
50
176
232
50
42
66
27
64
17152

2015
30.8.
31.8.
1.9.
5.9.
le Tour
Siltamäki
6.9.
8.9.
12.9.
13.9.
14.9.
16.9.
19.9.
20.9.
24.9.
26.9.
27.9.
30.9.
3.10.
4.10.
yhteensä
Jusa

49
33
11
41
8
73
33
17
23
29
26

33
5043
Sirpa
32


11
41
12
34
33
17
37
47
58
34
23

26


4488
Kaitsu

49
33
11

12 34
33
34
23
29
26


3407
Mikko
32

33
11
41

34


37
47
58
34
23

26

33
2471
Masa


29


33
1352
Päivi
4144

1274
Eija11


328
Teukka
32

131
Jussi58


29


33
120
Allu11


89
Jarmo11


69
Aatu


49
Satu


45
Alpo


43
Heikki


20
Johanna


11
Irmeli11


11
Timo11


11
Jaska II


9
Masi


9
yhteensä
96
98
99
99
164
32
175
99
34
74
94
174
102
92
116
104
44
132
18980

2015
11.10.
14.10.
16.10
21.10.
24.10.
25.10
31.10
1.11.
4.11.
7.11.
21.11.
22.11.
26.12.
27.12.
yhteensä
Jusa

46

22
26
20
22
29

25


12

5245
Sirpa
43
4625
4602
Kaitsu
43
46

20
26
20
22
29
26
25
25
17
12
9
3727
Mikko
43
46
53
20


22
29
26
25
2735
Masa


221374
Päivi


1274
Eija
12

340
Allu 43
46259
212
Jussi
43

164
Teukka


131
Aatu

46
95
Jarmo


69
Satu


45
Alpo


43
Heikki


20
Johanna


11
Irmeli


11
Timo


11
Jaska II


9
Masi


9
yhteensä
215
276
53
62
52
40
88
87
52
125
25
17
36
18
20 126


värit

värit

värit
ROKin pyöräilykilometrit vuosittain.
Mittakaava on nyt vihdoin täysin oikeassa suhteessa.
2011-2015