Tämä sivu on päivitetty 26.12.2017
Pyöräilyn reittiopas
sääSÄÄ 5vrk
Auringon nousu- ja laskuajat
Foreca sade 3vrk
Foreca tuntiennuste
ROK Bikers Jalan ja Pyörällä(Liikenneturva)

Fillaristin liikennesäännöt
KilometrikisaRubiinin OlutKlubi osallistuu Kilometrikisaan kahdella joukkueella ROK Bikers ja ROK 2.
2017 ROK Bikersilla on 13625 km.
Nämä ROKin kilometrit ovat ihan eri juttu, kuin kilometrikisan kilometrit, joita on huomattavasti enempi.

Normaali aikataulu tuleville pyöräviikoille:
Kesällä joka arkipäivä klo 17:00,
Pyhinä, Lauantaina  ja Sunnuntaina klo 12:00 ja klo 17:00 toinen lenkki, jos innokkaita sompaajia riittää
Suunnitelma ei ole kiveen hakattu. Sitä voidaan muuttaa yleisön pyynnöstä. Pyhinä ja muulloinkin saatetaan ajella milloin sattuu. Seuraa näitä sivuja.

Kaikki ovat tervetulleita mukaan lenkeille !
Ajellaan usein sopimuksen mukaan, joten lenkit voivat olla milloin tahansa. Kysele ja/tai ehdota omia aikataulujasi. Lähtöpaikka Rubiinin edessä.


 
ROKin pyöräilyTarmo
Fillari-Mikko


2017

26.12. Tapaninpäivä klo 12   snowman-cyclist ROK Bikers ajeli traditionaalisen Tapaninpäivän ajelun klo 12, kun sää sen kerta salli !
  Pyöräilijöinä olivat vain Eija, Pekka ja Kaitsu.
 
Jusa tuli lähtöpaikalle "hiukan" myöhässä.  Jusa ei enään nähnyt muita pyöräilijöitä, kun muut olivat jo menneet, joten Jusa kiroili pettyneenä muitten saamattomuutta: "Hitto, kun tässä yrittää järjestää lenkkejä, eikä ketään tuu ajoissa edes paikalle..." Kostoksi Jusa päätti mennä Rubiiniin kaljalle, mutta kun sekin aukesi Tapaninpäivänä vasta klo 15, niin sitten piti tyytyä Sitruunaan vai oliko se nykysin Siltapubi ? Siltapubissa oli Ville, joka myös oli ainakin harkinnut vakavasti Tapaninajelulle osallistumista. Ville ei tosin ollut tässä vaiheessa enään ajokunnossa. Hyvässä kunnossa se toki oli ja oli menossa kuulemma vielä Malmille. Loput ROKilaiset olivat joko kinkkuhumalassa tai syöneet liikaa lanttulaatikkoa eikä niistä ollut lähtijöiksi. 
  Eija, Pekka ja Kaitsu kävivät Tikkurilassa ja piipahtivat siellä matkallaan ravintola Pingviinissä. Matkaa näille hurjille kertyi jouluisesti 10 km. Sopiva matka Tapaninajelulle. Sää oli jäinen ja lämpötila pyöri nollan ympärillä.

22.10. Sunnuntai klo 12    "Su 22.10. Malmin kautta Falkullaan bongasin eläimiä. Mini possuja, lehmiä, lampaita vuohia sekä eri lintuja. Tikkurilan uimahalli kiertäen takas. 17 km"
   
- Kaitsu

21.10 Lauantai klo 12    "Lyhyt kierros kehä 3 lle ja takas varikolle. 4 km."
    - Kaisu

20.10 Perjantai klo 17    Jusa oli sattumalta menossa viideltä Rubbanaan, kun ovella joku kysyi, että oletko lähdössä fillarilenkille. Jusa tieusteli kellonaikaa ja päättikin lähteä pikku lenkille, kun oli kerta sen aika. Jusa ajoi Etolan kautta Kehä III:lle ja sitten Nimismiehen maantiesillan yli Tammistoon.
  Eipä siitä kummiskaan kunnon lenkkiä tullut, kun sitten pitikin jo oikaista Helsingin Pitäjän kirkon kautta Ankkalammelle ja kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 8 km.

7.10 Lauantaina klo 12:00    Eija, Masa ja Kaitsu. Käytiin Vanhassakaupungissa. Varikkopysähdys Herkkuhaarukassa (Eija&Kaitsu). Käytiin Viikin lintutornissa kiikaroimassa, ei näkynyt mitään mainittavaa.
19 km.

4.10. Keskiviikko klo 17    Kaitsu ja Jusa ajelivat Etolan kautta Kehä III:lle. Kehä III:sta Nimismiehenmaantiesillan yli Tammistoon ja välivaraston kautta Tammiston Mackäri kiertäen Kirkkotien kautta Myllysillalle ja Ankkalammen ohi kotiin Rubiiniin.
  Voihan sen Nimismiehenlenkin näinkin ajaa. Matkaa kertyi virallisen Nimismiehenlenkin verran eli 10 km.

1.10. Sunnuntai klo 12:00    "1.10 . Kävin Tuomarikylässä ja Haltialassa. 11 km."
   
- Kaitsu

28.9. Torstai klo 17    Kaitsu ja Jusa pistäytyivät Pohjoisbaanan avajaisissa. Oikeastihan Pohjoisbaana on pahasti kesken, mutta onhan se juhlan aihe, kun saatiin Käpylän hankalille "metsätaipaleille" oikaisureitti.Uutta baanaa saatiin vaivaiset 1600 metriä, mutta se on hankalaan paikkaan rakennettua ja onhan sitä aivan mahtava ajella. Juhlatilaisuus pidettiin Pohjoisbaanalla, radan varressa, Koskelantien risteyksen pohjoispuolella. Tarjolla oli Helsingin kaupungin tarjoamana hernekeittoa, kahvia ja pullaa. Lisäksi saatiin huomioliivi, heijastin, pyöräilykartta, karkkia ym... Mukava tilaisuus, paljon pyöräilijöitä ja hemmetin hieno pätkä valmista baanaa. Sitten ajettiin kotiin Rubiiniin. 19 km.
Pohjoisbaanan jatkosuunnitelmista ja ym.
Tulossa pyöräily- ja raitiotie yhteys Keskustasta Laajasaloon.
28.9. Torstai klo 10    "To 28.9. Sirpa, Pekka, Kaitsu. Käytiin Kluuvissa verovirastossa. Takas tultiin Itä-Pasilan betoniviidakon kautta. 36 km."
   
- Kaitsu

Kilometrikisa- ROK Bikers sijoittui jälleen valtakunnallisessa Kilometrikisassa 3:ksi !  Ajettuaan 30 251 km.
- ROKin toinen joukkue ROK2 sijoittui sijalle 770 !  3 953,9 km.
- ROKin lonelyrider sijottui 1784:ksi ! Ajettuaan 734 km.
Yhteensä Rubiinin OlutKerho ajoi siis 34 938,9 km. Kun kilometrimäärän jakaa ROKin tämänhetkisellä jäsenmäärällä 126, niin fiksumpi voisi kuvitella, että jokainen rokilainen on ajanut keskimäärin 277 kilometriä 292 metriä ja 85,7 senttiä.
  Tulos tekee ROKista maailman urheilullisimman Olutkerhon !
tulokset2017
ROKin joukkuesta palkinnoille ylti siis vain ROK Bikers(Sirpa, Pekka, Masa, Kaitsu ja Jusa). Jo kolmannen kerran peräkkäin oli tuloksena kolmossija. ROK 2 osallistui kisaan ensimmäistä kertaa. Kilometrejä kertyi keskimäärin 790,6, joten parannettavan varaa jäi ensivuoteen. Lonelyrider hävisi henkilökohtaisessa km-määrässä ROK 2:n keskiarvolle vain täpärästi(734 km). Kun kyseessä kuitenkin on viiden hengen joukkuekisa, Lonelyriderin tulos jaetaan viidellä ja sijoitus on hieman epäreilusti vasta 1784.
  Ensivuonna ajetaan Kilometrikisa taas ja toivottavati saamme mukaan uusia ajajia ja joukkueita.


24.9. Sunnuntai klo 12:05    "Sunnuntaina klo 12:05 lähdin ajamaan baanoja pitkin keskustaan. Kiersin Jätkäsaaren ja rantaa pitkin vanhaankaupunkiin. Pysähdyin katsomaan suurta hanhiparvea. Sitten huomasin että eturengas on melkein tyhjä. Eikun vaihtoon. Hanhet antoivat hyvät ohjeet kun kaakattivat vieressä. Matka jatkui joenvartta pitkin Rubiiniin. 45 km."
  - Kaitsu

23.9. Lauantai klo 12    "Lauantaina ajettiin Masan kanssa 11 km. Käytiin Tikkurilassa ja Karhusuontien Piano baarissa."
  - Kaitsu

22.9. Perjantai klo 17    Tänään oli kansainvälinen autoton päivä ja samalla myös Kilometrikisan viimeinen päivä. Eija, Sirpa, Kaitsu ja Jusa juhlistivat merkkipäivää juhlalenkillä. Ensin ajateltiin ajella 'le Tour Siltamäki'-lenkki. Kierrettiin siis Ankkalammen kautta Keravajoen varteen ja sitten Tapaninkyläntietä Suutarilantielle. Päätimme kuitenkin hieman modifioida lenkkiä ja päätimme piipahtaa Töyrynummen "Kuninkaantiellä" eli Yrttimaantiellä. Yrttimaantiellä on nimittäin kuppila nimeltä Kuningas. Kuningas ei kummiskaan ollut auki. Siitä oltiin tekemässä kuulemma pizzeriaa. No mikäs siinä. Mehän jatkettiin matkaa, mutta suunnaksi tuli nyt Tapulikaupunki. Tapulin Mestarissa päästiin viimein pitämään ansaittu varikkopysähdys. Sieltä sitten lähdimme aikanamme Tapanilan urheilukenttä kiertäencool Tapaninkyläntielle ja sitten puistojen kautta seikkaillen kotiin Rubiiniin. Matkaa juhlalenkille kertyi peräti 11 km. Se oli vähän ennakoitua enempi, mutta, kun sattui paikalle tällainen tekijäporukka, niin ei himmailtu.

21.9. Torstai klo 17   Kaitsu ja Jusa kävivät Kehä III:sta pitkin kiertämässä Motonetin. Takas tultiin Tammiston Tokmannin kautta, kun Jusa tarvi puuliimaa johonkin kissan kiipeilypuuhun. Sitten ajettiin Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi ROKin lenkille säälittävästi vain 15 km. Mutta eipä ollu kovempiakaan ROKin kuskeja paikalla.

20.9. Keskiviikko klo 17    Pekka ja Kaitsu olivat Rubbanassa nauttimassa kevyttä välipalaa aamupäivän Kilometrikisa-fillarilenkkien jälkeen, kun Jusa saapui paikalle.
 - Lähettekö lenkille, vai oletteko te jo viihteellä ? kysyi Jusa
  Pekalla ja Kaitsulla oli vajaat 50 km kilometrikisa-ajoa jo pohjilla ja Jusalla oli paikalle tullessa vajaa kilsa. Äijät olivat pätevässä ajokunnossa, joten päätettiin saattaa Pekka kotiin Kontulaan. Ajettiin ekaks Tattarisuon kautta Jakikseen ja sitten skutsien kautta Kontulaan. Kontulassa kävimme ostarilla Alkossa(siis Altiassa).
  Jusalle tämän Kontulan Alkossa kaynti oli pyhä toimitus. Edellisen kerran Jusa oli käynyt Kontulan Alkossa 20-vuotis synttäripäivänä. (Eli siis "noin vuosi" sitten.) Nykyinen myyjä kertoi, että hän käy viinakaupassa päivittäin. On siinä puolisolla varmaan kestämistä. Silloin ennenvanhaan oli viinat tiskin takana. Henkilökuntaakin oli riittävästi ja he kaikki olivat "kaikkivaltiaita jumalia" joiden päätarkoitus oli saada asiakkaat liriin, jolloin heille ei voisi myydä viinaa. Jusa syynättiin silloin aikoinaan päästä kantapäihin ja sitten tutkittiin tietenkin paperit. Siitähän se riemu sitten syntyi, kun huomattiin, että tänään oli syntymäpäivä. No, ne myyjät lauloivat Jusalle 'Paljon onneaa vaan !' Näin jälkikäteen ajatellen - Ehkä ne vittuili jo silloin ennen vanhaan. Lopulta Jusa kuitenkin sai ostettua sen viskipullon itselle synttärilahjaksi, tietenkin moraalisaarnan saattelemana. "Viinaa  ei saanut juoda humaltumistarkoituksella ja sitä tuli nauttia kohtuudella... jne..."  Lopulta Jusa sai lestinsä. Heti päästyään oven ulkopuolelle, Jusa korkkasi pullon ja otti huikan niin, että alkon myyjät sen varmasti näkivät. Joku sieltä ryntäsi perään, mutta eihän ne nyt 20-vuotiasta pojankoltiaista kiinni saaneet. Huusivat perään, että sulla on ikuinen porttikielto Kontulan Alkoon. Nykysin ne Alkon "jumalat" ovat onneksi kuolleet sukupuuttoon tai ovat eläkkeellä ja myyjinä on ihmisiä. Jusa, kun ei ikinä ole ollut hyvä noitten auktoriteettien kanssa. Hallelujaa !
  Ostarilla käytiin myös muilla asioilla ja sitten jatkettiin matkaa takaisin päin. Pekka jäi matkalla kotiinsa Kontulaan ja Kaitsu ja Jusa ajoivat kotiin Rubiiniin.
  Pekalle 10 km. Kaitsulle ja Jusalle 19 km.

19.9. Tiistai klo 17    Vain Kaitsu jaksaa enää ajella. Kaitsu ajoi Kehä III:sta länteen. Kävi jossain "ruuvikaupassa" Katriinantien paikkeilla(palataan tähän myöhemmin) ja ajeli sitten Tuupakantietä takaisin kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi 17 km.

18.9. Maanantai klo 12    Tänään oli varsinainen asiointipäivä. Sirpalla, Pekalla ja Kaitsulla oli asioita eri virastoihin. No eipä kateeks käynyt. Jusa lähti mukaan ihan muuten vaan huvikseen ja vähä niinku katsomaan päältä, jotta kaikki menee hyvin ;-)
  Ekaks ajettiin Pukinmäen Mackärin kautta joen varteen. Joen vartta seuraten pääsimme radan varteen ja sitä seurailimmekin sitten Pasilaan asti. Matkalla oli Käpylän ja Pasilan välillä hieno pätkä uutta pyörätietä, Baanaa.
  Pasilan jälkeen oli vuorossa Hakaniemi. Hakiksen virastokierroksen jälkeen palasimme Pasilaan.
  Paluumatkan teimme Mäkelänkadun ja Koskelantien kautta Vanhankaupunginlahdelle ja sieltä sitten Vantaajokea Pukinmäen Mackärille ja Pukinmäenkaaren ja Suutarilantien kautta kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi 31 km. 

17.9. Sunnuntai klo 12    Tänään oli vaihteeksi lähes tyyntä. Ilmatieteen laitoksen sääennusteen mukaan klo 13 tuulee joka suuntaan, mutta tuulen nopeus on nolla.
  Jusa halus jonkun rakennusprojektin takia käydä Motonetissa. No kun oli mukamas hyötyajoon mahdollisuus, niin eikun menoksi. Motonetissa sitten käytiin ja saatiin kasaan 15 km.

16.9. Lauantai klo 12    Oli navakka länsituuli. Masa, Kaitsu ja Jusa ihmettelivät, jotta minne tänään mentäisiin. Pöpelikkölenkille lähdettiin. Ilmeisesti suunnitteluvaiheessa sattui muutama väärinymmärrys. Pöpelikkölenkki pidennettynä oli menossa, kun ennen Leppävaaraa eteen ilmestyi mustia pilviä ja alkoi tihkuttaa. Masa päätti lähteä takaisinpäin, kohti kotia, Rubiinia. Kaitsu ja Jusa päättivät jatkaa.
  Sade yltyi ja Kaitsulle ja Jusalle tuli kiire etsiä suojaa. Kun sillanalus löytyi loppui sadekin. Matka jatkui pohjoiseen Lintuvaaran läpi Pähkinärinteeseen. Sivutuuli ja jostain ilmestynyt Aurinko kuivasivat matkalaiset. Pähkinärinteestä ajettiin Lammaslammen kautta Hämeenkylään.
  Hämeenkylästä olikin sitten myötätuuli kotiin Rubiiniin. Kotimatka Rubiiniin oli jännittävä. Edessä ja vasemmalla oli mustia pilviä. Oikealla etelässa oli lähes täysin sininen taivas ja Aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Edessä olevat pilvet kulkivat myötätuulen ansiosta meitä pakoon ja pohjoisessa olevat pilvet kulkivat meidän vierellä. Kuivina selvittiin Kotiin Rubiiniin asti.
  Masa 30. Kaitsu ja Jusa 36.

15.9. Perjantai klo 17    Eilen sato klo 17, mutta tänään ei löytynyt tekosyitä. Kaitsu ja Jusa lähtivät matkaan kohti Pukinmäen Mackäriä. Se kierrettiin ja jatkettiin Kehä I:n reunaa Keskuspuiston pöpelikköön. Tällä kertaa "oikaisimme" metsäteitä pitkin kohti Pitkäkoskea. Tupsahdimme uudelle, rakenteilla olevalle, asuinalueelle Kuninkaantammeen. Kuninkaantammea rakennetaan ainakin osittain Keskuspuistoon. Keskuspuistoa nakerretaan joka puolelta pikkuhiljaa, muka huomaamatta. On se niin väärin !
  Rakennustyömaitten aiheuttamien liikennemuutosten takia tupsahdimme ihmisten ilmoille Keskuspuistosta Pitkäkoskenmajan länsipuolelta. Siis parisataa metriä väärästä paikasta. Jatkoimme sitten Haltialan kautta, Tammisto itä- ja eteläpuolelta kiertäen, Kirkkotielle ja sitten Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin. Kilsoja 21.

13.9. Keskiviikko klo 17:00    Kaitsu ja Jusa kävivät Koivukylässä "välivarastolla" eli mukamas paikallisessa eestikaupassa.. 16 km.
  Alkaa nää ROKin reissut jo tässä vaiheessa huonoa kesää hiipua. Kilometrikisassa toki yritetään vielä pyristellä loppuun asti. Yheksän päivää siinä vielä jälellä. HALLELUJAA !

12.9. Tiistai klo 17    Kaitsu ja Jusa ajoivat Kehä III:sta Caravellintielle asti nja sitten Tuupakantietä Tammistoon ja sitten Ankkalammentien kautta kotiin Rubiiniin. No se on sitteen 15 km.

10.9. Sunnuntai klo 12:00    Masa, Kaitsu ja Jusa olivat lähtöpaikalla klo 12. Masa oli käynyt jo aamulenkillä ja nostamassa puntteja. Jusa oli lähtenyt lähtöpaikalle, mutta huomasi, että selkä oli liian kipeä lenkille lähtöön. Kaitsu oli ainoa, joka ei keksinyt mitään tekosyytä.
  Kaitsu oli lähdössä jonnekin Tikkurilan suuntaan. Masa asui kilsan päässä pohjoiseen ja Jusa päätti käydä rautakauppa Starkissa. Masalle kilsa ja Jusalle kaksi kilsaa.
  Kaitsu jatkoi matkaa. "Kehä 3sta länteen Katriinantielle ja takas Tuupakantietä tänään 22 km."

5.9. Tiistai klo 17:00    Rubiinin edessä kokoontui tällä kertaa vähemmän innokas joukko "reippaita urheilijanuorukaisia". Paikalla olivat vain Kaitsu ja Jusa. Mitäs tänään ajettaisiin. Ehkä jotain "vähemmän pitkää ja kiireistä". Päätettiin kummiskin käydä kiertämässä Kehä III:n Motonet ja niinpä me se tehtiin. 16 km.

KukkumäkiTilanne Kilometrikisan kovimmassa sarjassa eli piensarjassa on muuttunut. 'Maaskola team' on pudonnut omalle paikalleen eli 'Kukkumäen polkijoitten' ja 'Haminan Päiväkodin' jälkeen sijalle 388.
  ROK Bikers on noussut jälleen kolmanneksi, mutta taistelee edelleen ankarasti sijoituksestaan.  
  Vittu Jees sanoisi Matti Nykänen ja, että "Elämä on jälleeen Laiffia!"
  Peli on ankaraa ja rehellistä. Kukaan ei yritä kusettaa, mutta virheitä välillä sattuu. Nyt se sattu 'Maaskola team':lle. Heittäköön nyt stten kuka vaan niitä toisia kiviä, mutta ROK Bikers heitti sen ensimmäisen kiven ja ihan turhaan. Joo joo ja silleen...

4.9. Maanantai klo 17:00    Kaitsu ja Jusa lähtivät hirmuisessa myötätuulessaa(11 m/s) Kehä III:sta kohti länttä. Olihan se helppo ajella myötätuuleen aina Hämeenkylään asti.
  Hämeenkylässä kävimme välivarastolla ja ostimme "juhlamokkaa". Nautimme maittavat kahvit kotimatkalla.

  Hämeenkylästä ajelimme Lammaslammen kautta kiertäen Rajatorpantielle ja sitten Vihdintielle. Vihdintietä etelään pääsimme Kehä I:lle ja sitten kotiin  Rubiiniin. Matkaa kertyi 34 km.

Syyskuun ekana päivänä tapahtui kummia. ROK Bikersin ohi kolmanneksi nousi jostain "tyhjästä" piensarjaan uusi joukkua 'Maaskola Team'. Oheisesta taulukosta selviää, että joukkueesa on 11 ajajaa ja, että joukkueen 11 ajajaa ovat ajaneet keskimäärin 37,1 päivänä kukin keskimäärin 5466,6 km.
Kilometrikisa20170901klo2326Tilanne syyskuun ekana päivänä klo 23:26
Siitä seuraa, että niinä päivinä, kun Maaskolan teamilaiset ovat ajaneet, jokainen heistä on ajanut ajopäivänä keskimäärin 147,3 km(5466,6 / 37,1).
  Maaskola teamista yksi ajaja merkkasi toinen päivä syyskuuta 14,5 km. Kolmas syyskuuta ei ilmestynyt merkintöjä.
  Joukkue on tosiaan ilmestynyt piensarjaan kuin tyhjästä, sillä edellisenä päivänä 31.8. he eivät olleet 50 parhaan joukkueen joukossa.
  Vituttaa tollaset yht'äkkiset "Harry Potter"-ilmiintymiset.
20170904klo0109
Tilanne syyskuun neljäntenä päivänä klo 01:09

3.9. Sunnuntai klo 17    Vain Jusa ilmestyi paikalle. Ensin Pukinmäen Mäckäri kiertäen Kehä I:lle ja sitten Yhdyskunnantien kautta Kirkkotielle ja Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin. 11 km.
3.9. Sunnuntai klo 12:00    Oli rankka itätuuli. Masa, Kaitsu ja Jusa päättivät ajaa pidennetyn Pöpelikkölenkin vastapäivään. Ensin ajettiin Kehä III:sta Hämeenkylään ja sitten Vihdintietä Kehä I:lle. Keskuspuiston metsiköstä oikaisimme Paloheinään. Paloheinän urheilupuistosta ajelimme Kirkkotielle ja sitten Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 32 km.

2.9. Lauantai klo 13    SI-SU-kierroksen jälkeen pidettiin pienihuilitauko eli varikkopysähdys ja sitten Kaitsu ja Jusa läksivät matkaan Pukinmäen Mackäri kiertäen kohti Leppävaaraa. Leppävaaraan asti ei kummiskaan päästy vaan ajettiin Lintuvaaran. Pikkulinnunraitin kautta ajelimme vanhasta muistista Lintukorpeen ja ritimme oikaista metsien läpi Rastaalantielle. Jostain oli kummiskin ilmestynyt paikalle rakennustyömaita ja tuttu reitti oli poikki. Seurasimme sitten ainoaa vaihtoehtoa, eli metsäpolkua jonnekin pohjoiseen. Suunta oli oikeastaan ihan hyvä, eikä meillä ollut mitään "pikku seikkailu" vastaan. Ajelimme kilometri tolkulla metsässä ehkä kohti pohjoista. Suunnasta ei välttämättä ollut hajua, kun Aurinko ei paistanut. Lopulta putkahdimme ihmisten ilmoille ja kestopäällystetylle tielle. Vasta seuraavassa risteyksessä tienviitta kertoi että olimme Viikatetiellä, Vesuritienristeyksessä. Sehän ei meille paljon kertonut, mutta sitä seuraavassa risteyksessä olimme jo kartalla. Tupsahdimme Hämeenkyläntielle.
  Kilometri vielä ja olimme Rajatorpantiellä lähellä Pähkinärinnettä. Sitten vaan tuttuja reittejä Lammaslammen kautta Hämeenkylän K-supermarkettiin varikkopysähdykselle. Varikkopysähdys sujui hyvin, mutta melkein heti Hämeenkylästä poistuttuamme Kaitsun fillarista puhkesi kumi. Pieni lasinsirpale, perkele.
  Hyvä nuoriso ja typerät aikuiset myös: "JUOKAA SITÄ KALJAA PELTIPURKEISTA, NIIN KUIN ROK BIKERS !"
  Matka jatkui Kehä III:sta kotiin Rubiiniin. 39 km.
2.9. Lauantai klo 12    Masa saapui paikalle. Masa oli myöhässä "le Tour:lta", mutta täsmällisesti ajoissa ROKin normaalille lenkille. Tourin ajaneet halusivat pitää pikku tauon, joten toiminnan miehenä Masa ampaisi matkaan. Masalle 34 km.
SI-SU-päivänä 2.9.2017 klo 11, ROK fillariBikers eli siis ROK, järjesti fillariretken 'le TOUR Siltamäki'. Hieno nimi leppoisalle 10 kilsan SI-SU-päiväajelulle, mutta hieno oli lenkkikin, vaikka siltamäkeläisenä, et välttämättä oman kaupunginosasi nähtävyyksiä osaisi arvostaakaan. Lenkille oli vapaa pääsy. Lue lenkistä tarkemmin ROK Bikersin 'le Tour Siltamäki'-sivustolta>>>
Reitti kulki Siltamäen ympärille ja sille osallistui tällä kertaa kuusi pyöräilijää. Timo, Eija, Mikko, Pekka, Kaitsu ja Jusa. 11 km.

1.9. Perjantai klo 17:00    Kaitsu ja Jusa kävivät Korsossa. Takas tullessa kierrettiin Keravajoen vartta pitkin, joten matkaa kertyi 23 km.

31.8. Torstai klo 17    Kaitsu oli jäänyt Keravalle mottiin, kun siellä satoi vettä. Siltamäessä tihkutti vain ihan kevyesti. Jusa päätti silti uskaltautua matkaa. Olihan Jusalla toki sadetakki valmiina repussa. Sää oli siis harmaa, mutta lämmin. Reitiksi valikoitui Pöpelikönlenkki soveltaen. Pukinmäen Mäckäri kiertäen Kehä I:lle ja sitten aina Kehäradalle asti. Jusa lähtikin tällä kertaa seuraamaan Kehärataa. Malminkartanossa piti pitää sadetta. Sitten matka jatkui Myyrmäkeen ja taas piti etsiä sateelta suojaa. Lopulta Jusa pääsi Kehä III:lle. Sitä pitkin sitten Starkin tunnelin ja Pohjantähdentien kautta kierrellen Ankkalammelle ja kotiin Rubiinin. Matkaa kertyi 35 km, kun Jusa ajeli Tuusulanväylän ja Kehä III:n risteyksen ympäri ylimääräisen kahden kilometrin "Nimismiehenlenkin".

30.8. Keskiviikko klo 17:45    Sirpa, Pekka, Kaitu ja Jusa olivat paikakalla Rubiinissa ajoissa klo 17:00. Päätettiin kuitenkin pitää varikkopysähdys jo ennen lähtöä. Klo 17:45 lähdettiin saattamaan Pekkaa Kontulaan. Reitti kulki Tattarisuon läpi ja sitten Jakomäen ja Kontulan välisen metsän läpi puikkelehtien Kontulaan lähes täsmälleen Pekan kotiovelle. Pekka oli ymmällään. Se ei ollut tiennyt tälläisestä reitistä.
  No Pekalta puuttui vielä neljä kilometriä tämänpäiväisestä tavoitteestaa, joten Pekka lähti puolestaan saattamaan meitä kotimatkallemme. Pekka ajeli kaksi kilometriä meidän mukana kohti Myllypuroa ja kääntyi sitten takaisin. Pekalle 13 km.
   Jostain Kurkisuontien kautta puikkelhdimme Kivikon uuden liittymän kautta Kehä I:lle. Seurasimme Kehä I:stä Malmin hautausmaan pohjoispuolelle asti ja käännyimme pohjoiseen peltojen ja Longin ojan poikki Teerisuontielle. Sitten teimme pikkukoukkauksen Malminkaarta pitkin Suurmetsäntielle ja rataa seuraten Tikkurilaan. Valkoisenlähteentietä pitkin pääsimme Meiramitielle ja lopulta Tuusulanväylälle. Nimismiehen Risteyssillan yli puikahdimme vielä Tammistoon. Tammiston Mackäri kiertäen ajelimme Kirkkotietä Vanhan Myllyn sillalle ja ajelimme Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 25 km.

29.8. Tiistai klo 17:00    Kaitsulla oli kiireitä ja hän kerkesi ajaa vain lyhyehkön lenkin näin illalla. Kovan lounaistuulen takia läksimme Pöpelikkölenkille. Kaitsu ajoi Jusan kanssa Pakilantielle asti ja kääntyi sitten kotimatkalle Paloheinään päin. Kaitsulle n. 16 km.
   Jusa jatkoi Vihdintielle asti ja ajeli sitä Hämeenkylään. Vihdintie pohjoiseen Kehä I:ltä Kehä III:lle oli huono valinta. Matkalla oli paljon mäkiä ja muutenkin maasto nousi. Hämeenkylässä Jusa kävi "välivarastolla" ja jatkoi matkaa Kehä III:sta itään aina Siltamäen Starkille asti. Starkin tunnelin kautta Siltamäkeen ja sitten vielä Pohjantähdentielle ja Kiertotähdentietä Riimusauvantien käänöpaikan kautta Vanhan Myllyn ja Ankkalammen kautta koukaten kotiin Rubiiniin.
  Jusalle 38 km.

28.8. Maanantai klo 17:00    Jusa oli ainoana Rubiinin edessä. Klo 17 tuli soitto.
 - Moi, Kaitsu täällä. Me ollaan Pekan kanssa lähellä Keravalla yhen kaverin luona.
  Sovittiin, että Jusa lähtee Keravalle äijiä vastaan. Kaitsu ja Pekka olivat ajelleet koko päivän Kilometrikisan kilometrejä. Näin ollen on harmillista, että ROK Bikersilla on erilaiset kilometrisäännöt, mutta näillä mennään.
  Pekka Kaitsu ja Jusa tapasivat vihdoin Saviolla. ROKin lenkki alkoi klo 17, joten Saviolla Pekalla ja Kaitsulla oli kasassa 8 km ja Jusalla 15 km. Saviolta takaisin Rubiiniin oli 15 km, joten  Jusalle 30 km ja Pekalle ja Kaitsulle 23 km

27.8. Sunnuntai klo 12:00    Kaitsu ja Jusa ajoivat Järvenpään kautta Jokelantielle, mutta kääntyivät ennen Jokelaa Kellokoskelle ja tulivat sitten jälleen Järvenpään ja Kervan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 81 km.

26.8. Lauantai klo 12¨:00    Masa, Kaitsu ja Jusa. Pöpelikkölenkki 28 km.

24.8. Taiteiden Yö klo 16:45    Taiteiden yötä vietettiin tänään jo 29:tta kertaa. ROKin jäsenethän ovat osallistuneet jokaiseen "yöhön", mutta tähän asti tietääkseni vain epävirallisesti. Korjatkaa, jos olen väärässä !.
Taiteiden Yö-kirjastopyörälenkki alkoi Pukinmäestä ja ROK Bikersin edustajina paikalle ilmiintyivät Päivi, Eija, Kaitsu ja Jusa. Muita ROKin pyöräilijöitä paikalla ei näkynyt, vaikka tämä olisi ollut helppo n.10 kilsan lenkki mukavassa seurassa runsaine taukoineen, virvokkeineen ja taide-esityksineen. Taide alkoi heti Pukinmäen kirjastossa. Pukinmäen sirkuskoulun opiilaat esittivät hienoja sirkustemppujaan.
  Sitten alkoi pyöräily. Piipahdimme hetken Karhusuontiellä ja sitten Pukinmäenkaarella ja sitten pääsimmekin jo Vantaajoen
Pyöräretken tauko Tapanilan
                 kirjastolla


Pyöräretken tauko Tapanilan kirjastolla
Vinkki: kuvaa voi suurentaa klikkaamalla sitä hiiren väärällä näppylällä ja valitsemalla näytä kuva.
 varteen. Suutarilan kirjastolle matkatessa Vantaajoki muuttui Keravajoeksi ja Rubiinikin sivuutettiin.
  Suutarilan eli siis "Siltamäen" kirjastossa nautimme virvokkeita ja meille esiintyi, kuten he itse sanovat, Suomen nörteinmän naiskuoron iskuryhmä. Oikeasti kuorossa(Another Castle -kuoro) on 50 jäsentä, mutta kirjaston lavalle mahtui vain kahdeksan. Ne laulo jotain Pokemon biisejä ja muita. En mä niistä ymmärtäny, mutta se mikä kolahti oli, toi ero oikeseen laulettuun ääneen, verrattuna johonkin youtube-äänitteeseen. Hieno esitys.
  Matka jatkui kohti Tapanilaa. Tapanilassa oli teatteriesitys. Valitettavasti ROK Bikersilla oli tässä vaiheessa kiire omille lenkeilleen. Nimittäin sijoituksen säilytys Kilometrikisassa vaatii tiukempaa pyöräilyä ja vähemmän ihania nautintoja.
  ROKin kilometrejen arviointi on nyt vaikeaa. Tietysti tämä oli Taiteiden Yö-lenkki, mutta samalla myös rokilaisille ROK-lenkki. Lenkki alkoi Pukinmäestä ja loppui Rubiiniin.
Jusa ja Eija saivat aikaiseksi 12 km.
Kaitsu lähti ajelee vielä Tapanilasta "pikku"-lenkkiä, jotta se saisi 100 kilsaa täyteen tänään kilometrikisassa. Päivi taas kuului kirjastoon, kun oli siellä duunissa. Se ajali vielä Tapanilasta Pukinmäkeen ja sitten Suutarilan kirjastoon. Jassoo. Kaitsulle 15 km ja Päiville 14 km.
  v. 2016 Kirjastokierros>>>
  v. 2016 Kirjastokierros ROKin silmin>>>
Taiteiden yön pyöräretki torstaina 24.8.2017 klo 16:30. Pukinmäen kirjastolta.
Pukinmäen, Tapanilan ja Suutarilan kirjastot juhlivat Taiteiden YöTaiteiden yötä järjestämällä rennon pyöräretken, jonka varrella saamme nauttia paitsi Koillis-Helsingin maisemista myös paikallisesta taideohjelmasta! Rauhallisesti etenevällä retkellä on pituutta noin 10 kilometriä. Lue lisää>>>
  ROK Bikers osallistuu jälleen kerran, tänäkin vuonna, kirjastojen pyöräretkeen. Ole siis paikalla Pukinmäen kirjastolla viimeistään 16:30.
Viimevuoden 2016 Kirjatokierroksesta.

23.8. Keskiviikko klo 17:00    Kaitsu ja Jusa ainoastaan jälleen kerran. Sää oli muuten ihanteellinen, mutta olipahan taas helvetillinen pohjoistuuli. Ei auta, eikun matkaan länteen sivutuulessa. Ajelimme Caravellintielle ja siitä koiramäen huipulle. Kurvasimme Tahkotielle ja sitten Tikkurilantielle. Pluikahdimme vielä ennen Tuusulanväylää Kehä III:lle ja oikaisimme Helsingin Pitäjän kirkon(Pyhän Laurin kirkko) kautta Ankkalammelle ja kotiin Rubiiniin.
Matkaa lipsahti peräti 17 km.

22.8. Tiistai klo 17:00    Kaitsu ja Jusa ajelivat ensin Kehä III:sta Hämeenkylään välivarastolle. Eväitä nautittuaan he jatkoivat Lammaslammen ja Pähkinarinteen kautta Rajatorpantielle. Rajatorpantieltä päästiin Vihdintietä pitkin mukavaan "alamäkeen" aina Lassilaan asti. Kaupintien kautta palasimme normaalille reitille kauppakeskus Kaaren kohdalta. Eli siis, jatkoimme Kehä I:stä seuraillen ja Pukinmäen Mäckäri kiertäen kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi muistaakseni 37 km. Täytyy vielä tarkistaa Kaitsulta, kun sillä on tarkemmin asetettu mittari. Mun mittari on toki parempi, kun se näyttää enempi kilometrejä. Toki tiedän kuinka paljon mun pitää päivittäin vähentää loppusaldosta.(on se katkeraa). Nyt pääs toi ROKin lenkki livahtamaan muitten Kilometrikisa kilsojen sekaan. Palataan asiaan...
23.8. Kaitsu vahvisti: 37 km.

21.8. Maanantai klo 17:00    Kaitsu ja Jusa kävivät Keravalla. 36 km.

20.8. Sunnuntai klo 12:00    Pekka, Kaitsu ja Jusa ajoivat Pukinmäen Mäckäri kiertäen Leppävaaraan. Leppävaarasta matka jatkui Vanhan Turuntien ja Lähderannantien kautta Leppävaaraan ja sitten Pitkäjärven ympäri Kehä III:lle. Sitten ajalimme vain Kehä III:sta myötätuuleen kohti Rubiinia. Matkalla jouduimme hetken pitämään sadetta Hämevaarassa. Kotiin Rubiiniin saavuimme 48 km rikkaampina.

19.8. Lauantai klo 10:00    Pilvet roikkuivat jälleen matalalla, kun Kaitsu ja Jusa lähtivät pikku kierrokselle. Hiekkaharjun vesitornin paikkeilla alkoi tihkuttaa. Eikun kotimatkalle. Tikkurilassa jouduimme piiloutumaan urheiluhallin katokseen sateelt. Sade lakkasi ja päätimme vielä kiertää Tikkurilantietä Tammistoon. Ei siitä lenkistä sen kummosempaa tullut, kun jouduimme matkalla taas suojutumaan sateelta. Ajoimme Tammistosta kotiin Rubiiniin. 18 km.

18.8. Perjantai klo 17:00    Kaitsu ja Jusa kävivät Saviolla kääntymassa. 30 km

17.8. Torstai klo 17:00    Kaitsu ja Jusa lähtivät itätuulen kannustamina Kehä III:sta länteen. Matkalla käytiin aina Juvanmalmilla asti. Juvanmalmilla oli meille kehuttu kahvila-leipomo. Leipomohan oli tietenkin tähän aikaan jo kiinni, mutta käytiinpähän katsastamassa, tulevaisuutta varten, kun ei parempaakaan tekemistä ollut.
  Juvanmalmilta ajoimme Hämeenkylään, Hämeenkylästä Pähkinärinteen läpi Rajatorpantielle ja Rajatorpantieltä Vihditietä pitkin Kehä I:lle ja kotiin Rubiiniin.
  Kiersimme tietenkin Kehä I:n vittumaiset mäet. Me emme olleet enään harjoittelemassa ylämäkiajoa, emmekä olleet usean päivän huilin jälkeen yrittämässä päteä, niin kuin jotkut joskus. Vaikka tämä olikin ROKin lenkki, niin samalla kaikki nämä Kaitsun ja Jusan kilometrit laskettiin myös ROK Bikersille Kilometrikisassa. Kilometrikisa on kestävyyskisa, jossa ajetaa 145 päivänä mahdollisimman paljon. Tasainen taival tuottaa parhaan tuloksen. Ylämäissä turha hötkyily lyhentää äkkiä päivittäistä matkaa. Kilometrikisassa vaaditaan jonkin verran kuntoa ja helvetisti sitkeyttä, kisa kun kestää 145 päivää ja menestyäkseen joka päivä pitää jaksaa ja viitsiä antaa parhaansa päivästä toiseen. Kisa on lisäksi joukkuekisa. Joukkueeseen osallistuminen vaatii edes sen verran kanttia, ettei petä lupauksiaan ja jätä omaa porukkaa päivää ennen kisan alkua ja livahda kuin rotta laivasta.
  Kaitsulle ja Jusalle 41 km.

16.8. Keskiviikko klo 17:00    Tällä kertaa Rubiinin edestä klo 17 löytyivät Pekka, Kaitsu ja Jusa. Päätettiin käydä Vuosaaressa. Matka kulki Töyrynummen läpi Malmille ja Kotinummentien sillan kautta radan yli Tattarihsrjuun ja edelleen Kehä I:lle. Kehä I:n vaihtoi matkalla monta kertaa nimeään, mutta me seurailimme Kehä I:stä. Ennen Vuosaaren siltaa kävimme katsastamassa Pekan venettä.
  Matka jatkui sillan yli Vuosaareen ja Kallahden niemen kärkeen. Niemen kärjessä nautiskelimme eväita ja nautimme kesäpäivästä. Kallahden jälkeen kävimme tutustumassa Ramsinniemeen. Tutustumismatkan jälkeen ajelimme Vuosaaren länsirantaa hienojen luonnonsuojelualueiden läpi Vuosaaren sillalle.
  Matka jatkui sillan yli Itäkeskukseen ja sitten Itäväylää pitkin kohti itää. Jusa olisi ollut valmis oikaisemaan Linnanherrantietä pitkin Kontulaan, mutta Pekka ehdotti, että eikös kierrettäisi vielä sen Itäväylän ja Sotungintien risteyksessä olevan kuppilan kautta. Sinnehän sitten lähdettiin. Itäväylä tosin vaihtoi matkalla nimensä Uudeksi Porvoontieksi. Käännyimme Sotungintielle ja ajoimme koko tien päästä päähän Hakunilaan. Hevoshaantietä pitkin pääsimme Hakunilantielle ja Vaaralaan ja Vaaralasta Jakomäkeen. Tässä vaiheessa Pekka kääntyi Kontulaan ja Kaitsu ja Jusa ajoivat Siltamäkeen, kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi 50 km.

15.8. Tiistai klo 17:00    Sirpa, Kaitsu ja Jusa päättivät ajaa pidennetyn Pöpelikkölenkin. Matkaan lähdettiin ja ajettiin siis Pukinmäen Mackäri kiertäen Leppävaaraan. Leppävaarasta matka jatkui Rastaalantien ja Pähkinärinteen kautta Hämeenkylään ja sitten Kehä III:sta pitkin kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi 40 km.

14.8. Maanantai klo 17:00    Sirpa ja Jusa odottelivat klo 17 Rubiinin edessä. Puhelin soi ja Kaitsu soitti. Kaitsu oli ollut jollain pitemmällä lenkillä ja oli nyt Keravalla. Päätettiin tavata puolivälissä Keravaa ja Rubiinia. Jossain Koivukylässä sitten törmättiin toisiimme.
  Kiertelimme sitten Ilolan ja Tikkurilan kautta siksakkia kotiin Rubiiniin.
  Tälle vaatimattomalle ROKin iltalenkille tuli matkaa 22 km.

12.8. Lauantai klo 12:00    Sirpa ja Jusa ajelivat lähes Keravalle, mutta kääntyivät ennen sitä Kulloontiet Hyrylään. Hyrylästä matka jatkui Lahelanniityn kautta Ruotsinkylään, Myllykylään ja lentokentän ympäri Katriinantietä Tikkurilantielle. Tikkurilantieltä pujottelimme Helsingin Pitäjän Kirkon kautta Ankkalammelle ja kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 48 km.

11.8. Perjantai klo 17:00    Sirpa, Kaitsu ja Jusa päättivät ajella vain pienen iltalenkin. Kehä III:sta länteen. Kierrettiin Motonet ja palailtiin Tuupakantietä pitkin Tammistoon. Tammiston asioinnin jälkeen ajettiin vielä Tuomarinkyläntien ABC:n kautta Kehä I:lle ja sittem Pukinmäen Mackäri kiertaen kotiin Rubiiniin. 24 km.

10.8. Torstai klo 9:30    Oli sovittu, että tavataan Pekka Honkanummen hautausmaan eteläpuolella, Kyytitien ja Vanhan Porvoontien risteyksessä. Sirpa, Kaitsu ja Jusa lähtivät Rubiinin edestä ja Pekka Kontulasta. N. 10:ltä tavattiin, niin kuin oli sovittu. Matka jatkui Vanhalle Lahdentielle ja sitä pitkin Keravalle.
  Tällä kertaa meillä oli asiaakin Keravalle. Kävimme tiputtamassa valokuvia kirjekuoressa johonkin postilaatikkoon. Hienoa, että edes joistain meidän reissuista on jotain hyötyäkin. Sitten ajoimme Keravan toiselle laidalle Ahjoon varikkopysähdykselle.
  Keravalta matka jatkui Talman kautta Nikkilään. Baccara oli vielä kiinni, joten kävimme tutussa kaupassa. En muista oliko K vai S. Ihan sama, nekun ei meitä älyä kummiskaan sponsoroida. Kaupan edessä oli torikauppa. Kaitsu ja Pekka ostivat ainakin uusia perunoita, sieniä ym herkkuja. Sitten löysimme vielä Nikkilästä mukavan kahvilan, jossa kävimme nauttimassa virvokkeita. Ja sitten löysimme vielä Nikkilän vanhan kirkon, jossa oli erikoinen mukulakivilattia. Kävimme sielläkin tutustumiskierroksella, kukin oman vakaumuksensa hartaudella. Se oli hieno aikakautensa rakennus. Muslimien olis mukulakivien päällä paha pyllistellä ja ehkä se alttarikin oli niitten tarpeisiin väärässä suunnassa. En tosin tiedä, mitä nää sipoolaiset palvoo, mutta sama se, hieno vanha rakennus.
  Matka jatkui nyt kohti Söderkullaa. Nyt meillä oli osittainen vastatuuli, kun ajoimme etelään. Tuuli kävi lounaasta ja oli navakka. Matkan varrella vietimme viehättävän tauon 'Sipoon Penger-Piennar-Persiksessä'. Penkkejä ei paikassa ollut, mutta ei onneksi ollut portsariakaan, joten me kaikki pääsimme sisään. Tosi hieno ja viihtyisä mesta. Lisäksi meillä oli omat eväät, maisema oli kaunis, me olimme lisäksi ylpeitä itsestämme, kun kuntoilimme, Aurinko paistoi ja linnut lauloi ja haukka lensi taivaalla. Mikä enään puuttui ?
  No ne naiset ajoi sähköfillareilla siitä taitse ohi, eikä Sirpakaan saanu niitä oikeita "liha-liikkuu"-fillaristeja kiinni.(Jonain päivänä se vielä saattaa onnistua). Pojilla tuskin on mahdollisuuksia, mutta niillä kun on onneksi mielikuvitusta, niin ne voi aina välillä ajella Pornaisiin. Eniways, mitä välii.... Matti Nykasen sanoja mukaellakseni: 'Ehkä otin, ehkä en, mitä väliä sen, kunhan nää siivet vain kantaa...'
  Matkalla Nikkilästä Söderkullaan vieressä kulki Sipoojoki. Joessa oli silta. Ajettiin siis sillan yli ja sitten joen
Sipoojoen silta
Kuvan linkki google Mäpsissä
vinkki: voit pyöritellä googlen kuvaa hiirellä
toista puolta muutaman "pikku"-mäen kautta Itäväylälle, jonka nimi tässä vaiheessa oli Uusi Porvoontie. Kävimme Keidas Kahvilan Leipomossa kahvilla ja jatkoimme matkaa Sotungintielle ja sitä pitkin Hakunilan ostarille "kahville". Vietimme siellä pitkän mukavan tovin. "Lomalla" kun olimme.
  Hakunilasta ajelimme Jakomäkeen. Pekka livahti tässä vaiheessa kohti Kontulaa ja loppu porukka ajeli vielä kotiin Rubiiniin.
  Sirpa, Kaitsu ja Jusa 77 km. Pekka 73 km.

Torstainana klo 9:30

9.8. Keskiviikko klo 9    Sirpa, Kaitsu ja Jusa ajoivat
  Korso, Kerava ja Järvenpää.
  Sitten Jokela ja Hyvinkää.
Hyvinkäältä ajettiin takaisin Jokelan ja Kellokosken kautta Järvenpäähän ja sitten Keravan ja Korson kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi "aamulenkille" kiitettävästi 109 km.

6.8. Sunnuntai klo 12    Taivas oli taas täynnä mustia pilviä ja klo 12:00 alkoi tihkuttaa. Kaitsu ja Jusa odottelivat hetken kunnes tihku loppui. Aikoivat ajella pikku lenkin jostain Tikkurilan kautta. Matka alkoi ja loppui melkein saman tien kirjaston katoksen alle, kun tihku alkoi jälleen.
  Päätettiin, että tämä oli tässä. Molemmille 1 km.

5.8. Lauantai klo 12    Taivas oli täynnä tummia pilviä, mutta sääennusteen mukaan sää oli paranemassa. Koska oli navakka lounaistuuli, niin päätettiin ajella pöpelikkölenkki, mutta pidennettynä. Se tarkoitti, että ajettiin Pukinmäen Mackäri kiertäen Leppävaaraan. Leppävaarasta jatkettiin Rastaalantietä pitkin kohti Hämeenkylää. Rastaalantie vaihtoi nimensä Riihiniityntieksi ja muutama sata metriä ennen Rajatorpantien risteystä alkoi sade. Sattumalta sateen alkaessa paikalle osui katettu bussipysäkki. Vettä tuli rankasti noin puoli tuntia. Olihan se harmillista istuskella, mutta onneksi meillä sattui olemaan mukana virvokkeita, niin eipä tullut aika pitkäksi.
  Sateen jälkeen jatkoimme Pähkinärinteen läpi Hämeenkylään ja juuri kun pääsimme Hämeenkylään alkoi jälleen sataa. Hämeenkylän K-Supermarketin pihassa oli suuri katettu polkupyöräparkki, joten meillä ei taaskaan ollut mitään hätää. Sade lakkasi taas aikanaan ja matka jatkui Kehä III:sta myötätuuleen kohti Siltamäkeä.
  Tänään sattui olemaan Kaljakelluntapäivä, joten päätimme ajella Kehä III:sta pitkin aina Keravajoelle asti ja katsella kelluntaa. Joen varrelta löytyi sopiva puistonpenkki ja saimme siihen, myös mukavan naisen seuraksi. Höpöttelimme niitä näitä, mutta sitten loppui kalja.
  Onneksi kilometrin päässä sattui olemaan Koivuhaan K-Supermarket. Jusa lähti käymään kaupassa. Sattuipa kuitenkin niin, että kun aiemmin matkalla oli satanut, niin Jusa oli laittanut lompakon takataskusta reppuun ja nyt Jusa oli jättänyt repun Kaljakelluntapaikalle. Eikun hakemaan rahaa ja sitten takas kauppaan ja vasta sitten kaljojen kanssa takas katselamaan Kaljakelluntaa. Tulipahan siinä sitten neljä kilsaa ajettua.
  Aikanaan kaljat loppui taas ja pyöräilimme Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi Kaitsulle 46 km ja Jusalle kauppareissun ansiosta 50 km.

10 000 km
4.8. Perjantai klo 16:59    Masa, Kaitsu ja Jusa ajoivat pöpelikkölenkin. Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:lle. Hämeenlinnantietä pitkin Kehä III:lle ja sitten kotiin Rubiiniin. 32 km. Jossain kohtaa Hämeenlinnantien varrella paukahti rikki 10 000 km ROK Bikersin virallisia ajoja vuodelle 2017. ROKin ja Kilometrikisan säännöt ovat erilaiset. Kilometrikisassahan ROK Bikersilla on jo yli 19 000 km.
  Mukava reissu, kun pääsimme paluumatkalla hurjastelemaan mukavaan myötätuuleen. Kehä III:lla näimme jälleen kyykäärmeen. Se ei ollut ihan tutussa paikassa, mutta aika lähellä sitä kuitenkin.

3.8. Torstai klo 17    Masa, Kaitsu ja Jusa kävivät Korsossa kääntymässä. 22 km.

2.8. Keskiviikko klo 17:00    Kaitsu ajoi Tuusulajärven ympäri. 63 km.

1.8. Tiistai klo 17    Jusa oli taas myöhässä ROKin klo 17 lenkiltä. Tällä kertaa Kaitsu ja Jusa sopivat tapaamisen Hämeenkylään, jossa Jusa jo oli. Jusa ajeli lenkin Juvanmalmin länsipuolella olevalle sillalle ja takaisin. Jusalla oli ROKin kilsoja näin ollen 10, kun Kaitsu saapui Hämeenkylään.
  Sitten ajettiin Kehä III:sta Siltamäen Starkin tunnelin kautta kotiin Rubiiniin. ROKin kilsoja Kaitsulle 32 km ja Jusalle 26km.

31.7. Maanantai klo 17    Jusa oli heti herättyään klo 14 yrittänyt ajaa vähän Kilometrikisakilometrejä. Sade oli kumminkin yllättänyt ja sinnehän Jusa jäi bussipysäkin katokseen tunniksi kököttämään ilman virvokkeita ja kilometrejä. Jusan "aamulenkille" kertyi matkaa lopulta vaivaiset 20 km.
  Kaitsu oli aivan ilmeisesti herännyt jo aamupäivällä ja ajellut jo ainakin kertaalleen Tuusulajärven ympäri. Aika hyvin !(kateellinen ilmaisu) Helppoahan se on, kun näillä aamuvirkuilla on kaksi päivää vuorokaudessa. Siis aamupäivä ja iltapäivä.
  No, ROKn OIKEELLA lenkillä matkaan lähdettiin Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:stä länteen. Sitten vaan Kehä I:stä Hämeenlinnantielle ja sen kautta Kehä III:lle ja sitten Starkin tunnelin kautta kotiin Rubiiniin. Eli siis standardi pöpelikönlenkki.
  31 km jäppisille Kaitsulle ja Jusalle.

30.7. Sunnuntai klo 12    Sirpa, Ville, Kaitsu ja Jusa lähtivät Rubiinin edestä matkaan. Sää oli aurinkoinen ja lämmin. Pukinmäen Mackäri kiertäen ajettiin Kehä I:stä Leppävaaraan. Leppävaarasta jatkettiin Bemböleen. Bemböölestä käännyttiin paluumatkalle ja jatkettiin Kuninkaantietä Myllykylään tai mikä lie se paikkakunta ollikin. Yritettiin oikaista jonkin uuden tien kautta Kehä III:lle. Opittiin ainakin, ettei sitä tietä tartte enään ajella. Tie vei jyrkkään ylämäkeen jollekin uudelle asuinalueelle ja päättyi umpikujaan. Onneksi kuitenkin Kehä III:n pyörätie pilkotti metsän läpi, joten oikaisimme umpimetsän läpi Kehä III:lle.
  Matka jatkui Kehä III:sta itään ja kotiin Siltamäen Rubiiniin. Matkaa kertyi 52 km.

29.7. Lauantai klo 12    Tänään oli se Tikkurilan 'Tiksi Block Party'. Tikkurilaan lähdettiin ja kirjaston kohdalla törmättiin Masaan. Masa oli matkalla Pikkukoskelle nostelenmaan puntteja. Yritettiin ehdotella, että Masa lähtis meidän mukaan ja etsis Vantaalta vastaavan "punttipaikan", vaikkapa Kuusijärveltä. Noh, Vantaalla ei kuulemma ole riittävästi painoja Masalle.
  Tikkurilaan asti pääsivät Eija, Jarmo, Kaitsu , Jusa ja, muutaman vuoden tauon jälkeen ROKn kuvioihin palannut, Benkku.
  Kaitsu ja Jusa kuitenkin jatkoivat melkein heti matkaa. Ensin ajettiin Tikkurilan jälkeen Hiekkaharjun tunnelin kautta radan itäpuolelle. Rekolassa huomasimme, että Sipen leipomo-kahvila oli kerrankin auki. Mukava sattuma, että ajoimme kerrankin alkumatkasta tätä kautta. Mukava kahvila. ROK Bikers suosittelee.
  Jatkoimme edelleen matkaa poikkeuksellisesti radan itäpuolella kohti pohjoista. Rekolan jälkeen tuli Metsola. Metsolan jälkeen Otavantie, jonka nimi tietysti vaihteli jatkuvasti, kaarsi itään. No, me siis päädyimme lopulta vanhalle Lahdentielle. Ei se mitään. Me oltiin ajamassa kilometrejä.
  Ajettiin jonkin verran matkaan ja sitten tuli kyltti, jotta jonkin verran matkaa Sipooseen(Baccaraan)(Toisessa suunnassa ois ollu Kerava). Eikun menoksi, siis Baccaraan. Baccarassa pähkäiltiin ja päätettiin jatkaa Paippisten kautta kohti "Jäkee", eli Järvenpäätä..
  No mehän ei ihan Jäkeen päästy, kun käännyttiin Kaskealantielle kohti Keravaa. Keravallekaan me ei päästy, kun käytiin Ahjossa 'Ahjon Pajassa' varikkopysähdyksellä..Sitten ajettiin pikkuisen harhaan, kun Jusa suunnisti auringosta. Tupsahdettiin kummiskin tutulle tielle, jota olimme tänään aikaisemminkin ajaneet, mutta eri suuntaan. . Tämmöistä tämä välillä on, kun ei huolet haittaa, eikä rasita polla.
  Oikeesti hei, kyllä me tiedettiin koko ajan missä me oltiin kartalla, kun aurinko näky. Eikä täällä etelässä voi eksyy, jos ei ole uusavuton-kännykkä-Pokemon-pelle. Vanhalle-Lahdentielle me lopulta pääästiin. Ajettiin sitten Lahdentien kautta Korsoon ja sitten kotiin Rubiiniin.
  Tämä oli asia raa'asti lyhennettynä, kuten kaikki muutkin stoorit.
 Eija, Jarmo, Benkku : 10 km
 Kaitsu ja Jusa ajoivat  77 km

28.7. Perjantai klo 17    Kaitsu ja Jusa kävivät Hämeenkylässä edestakaisin Kehä III:sta pitkin. 32 km.
  Hyvä reissu, kun sattui kerrankin molempiin suuntiin myötätuuli. Tai ehkä se vaan tuntui siltä, kun meillä on niin hitsin hyvä kunto. :)

27.7. Torstai klo 10    Kaitsu ja Jusa ilmaantuivat lähtöpaikalle. Kaitsu ehdotti, että pyöräillään naisiin. Sehän oli tietenkin hauskaa ROK Bikers huumoria ja tarkoitti, että ajetaan Pornaisiin. Kun Jusallakaan ei ollut mitään sitä vastaan, niinpä lähdettiin matkaan.
  Päivä oli todella kaunis ja sopivan lämmin. Matka taittui aluksi normaaliin tahtiin, mutta sitten lepo- ja juttutauot alkoivat pidentyä. Mikäs siinä, kun päivä oli kaunis, eikä ollut minnekään kiire. Korson jälkeen Keravalta ajoimme Kaskelantietä pitkin Järvenpää-Pornainen-tielle. Sitä pitkin ajoimme sitten tietenkin Pornaisiin. Pornaisten jälkeen matka jatkui Kotojärven ja Linnapellon kautta Nikkilään. Nikkilästä ajoimme Korsoon ja sitten Koivukylän kautta Tikkurilaan. Ennen Siltamäen Starkin tunnelia(tunneli alittaa Kehä III:n noin Starkin kohdalla) käännyimmekin Kehä III:lle ja ajelimme vielä pienen ketunlenkin Koivuhakaan. Koivuhaan kohdalla vasta ylitimme Kehä III:n ja ajoimme sitten Sateenkaarisillan yli Siltamäkeen ja edelleen kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi pikku ketunlenkin ansiosta 80 km.

27.7. Torstaina ajetaan lenkit klo 10 ja 17, jos osanottajia ilmiintyy. Kaitsu ja Jusa ovat jo lupautuneet klo 10-lenkille.

26.7. Keskiviikko klo 17    Klo 17 Jusa oli omalla lenkillään ja oli paluumatkalla jossain lähellä Leppävaaraa, kun Kaitsu soitti Rubiinin edestä:
 - Ooksä lähössä lenkille ?
 - Tota, mä oon jo lenkillä, tosin nyt juuri tauolla. Sorry, aika pääs unohtuu, niin en kerinny sinne takas.
  Sitten sovittiin, että ajetaan toisiamme vastaan ja mietitään jatkoa sitten. ROKin kilometrit lähti raksuttaa molemmille siitä hetkestä. Kaksikko kohtasi toisensa "pöpelikkölenkin reitillä" Pakilantien kohdalla. Siinä Jusa kääntyi ympäri ja äijät jatkoivat matkaa Keskuspuiston pöpelikön kautta Kehä I:lle. Siitä käännyimme Hämeenlinnantielle, mutta livahdimme Vanhalle Kaarelantielle ja ajelimme Kaivokselan Lidlin kautta Louhelaan ja edelleen Martinlaaksoon. Vantaankosken rautatieaseman jälkeen teimme parin kilsan ketunlenkin Voimalantien kautta Kehä III:lle. Sitten jatkoimme Kehä III:sta itään ja koukkasimme vielä Siltamäen Starkin tunnelin kautta kotiin Rubiiniin.
  Kilometrejä kertyi Jusalle 31 ja Kaitsulle 34.

25.7.2017
ROK Bikers on noussut Kilometrikisassa takaisin kolmanneksi, mutta sijoitus vaihtelee hetkittäin. Kisa on ROK Bikersin osalta tullut jälleen mielenkiintoiseksi. Kisa on tiukka ja kysyy kovaa kuntoa, huumoria, rautaisia hermoja, aikaa ja ennen kaikkea sitkeyttä. Kaikenlaisista valittajaämmistä/äijistä, eikä luovuttaja-nyhveröistä, ei tähän kisaan ole.
Toivottavasti kamppailu "pronssista" pysyy jännittävänä loppuun asti.
ROK Bikers toivottaa 'Biroto, ergo domi sum':lle onnea kamppailussa 3:sta sijasta.
23.7.2017
ROK 2 on noussut Kilometrikisan piensarjassa sijalle 755.
ROK Bikers on tipahtanut piensarjassa sijalle 4.

23.7. Sunnuntai klo 17:00    Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:lle. Sitä muutama satametriä ja sitten Ohrahuhdan ja Kirkkotien kautta Nimismiehen Maantiesillalle ja Kehä III:sta Starkin tunnelin kautta kotiin Rubiiniin. 18 km. Vain Jusa ajamassa.
23.7. Sunnuntai klo 12:00    47 km. Pidennetty Pöpelikkölenkki eli sama, kuin viime perjantaina. 47 km. Vain Jusa ajamassa.

22.7. Lauantai klo 12:00    Kaitsu ja Jusa ajoivat Palmenin kyläkaupalle. Sitten alkoi sataa. Kaupan pihalla sitten kyhjötettiin puolisen tuntia aurinkovarjon alla. Sitten ajettiin kotiin Rubiiniin. 32 km.

21.7. Perjantai klo 17    Pidennetty Pöpelikkölenkki. Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:lle ja sitä Leppävaaraan. Sitten Rastaalantien kautta Hämeenkylään ja sitten Kehä III:sta kotiin Rubiiniin. 47 km. Vain Jusa ajamassa.

20.7. Torstai klo 17:00    Masa, Kaitsu ja Jusa ajoivat Lentokentän ympäri myötäpäivään Ruotsinkylän montun kautta ja Vanhan Tuusulantien nousujen läpi. Matkaa kertyi 37 km. Ajettiin aika kovaa, kun meillä oli kiire Rubbanaan ansaitulle kaljalle.

19.7. Keskiviikko klo 17:00    Ekaks Kaitsu ja Jusa meinas menä  Kehä III:sta länteen. Sattu vaan oleen länsituuli. Vastatuuleen on Kehä III:lla kelju polkee, joten Helsingin Pitäjän kirkko kiertäen äijät painuivat Haltialan metsiin tuulensuojaan. Martinlaakson ja Variston kautta puikkelehtiin pikkuteitä ja polkuja pitkin Hämeenkylään. K-Supermarketin pihalla pidettiin varikkopysähdys ja jatkettiin sitten Kehä III:sta pitkin , nyt myötätuuleen, kotiin Rubiiniin. 34 km.
19.7. Keskiviikko klo 10:00    Nyt ei ollu fillarifiilikset kohdallaan. Joskus ne ei vaan oo.Kaitsu ehdotti, jotta käydään nyt ees Keravalla, kun ei oo hinku mennä minnekkään kauemmas, esimerkiksi Rovaniemelle. Keravalle lähettiin. Keravalla käytiin torikahvilassa ja siellä ollessa alkoi sataa. Kierrettiin kummiskin jostain Killan kautta. Tihkusade jatkui, joten yritimme jäädä Saviolle sateensuojaan.
  Saviolla oli ihan mukavaa, mutta ei se tihkusade lakannu. Lopulta oli pakko lähteä, tai sitten odottaa  ehkä ylihuomiseen.
  Korso,  Hiiekkaharju, Tikkurila ja sitten kotiin Rubiiniin.
  Kilsoja kertyi sateessa 37 km.

18.7. Tiistai klo 10:00    Tuuli puhalsi lounaasta ja oli sääennusteen mukaan muuttumassa mahdollisesti länsituuleksi iltapäivällä. No joo, lähdettiin Kaitsu ja Jusa, kohti Leppävaaraa. Leppävaaran jälkeen ajettiin Turunväylän yli kohti Tapiolaa. Ajelimme urheilukeskuksen kautta ja rakenteilla olevan metroaseman vieritse Merituulentielle. Merituulentietä pitkin ajelimme Suomenojalle ja kävimme Jusan pyynnöstä paikallisessa XXL:ssä. Jusa ei löytänyt etsimäänsä(ehkä se ei tienny mitä ettiä tai sitten se halus kaikkee). Kaitsu löysi takapakan, joten käynti ei ollut ihan turha.
  Suomenojalta ajelimme Suomenojantietä pitkin Espoon Keskukseen. Oikeestaan me ajettiin pikkusen siitä Espoon keskuksesta länteen, eli paikalliselle Lidl:lle. Käytiin kaupassa. Tutustuttiin mukavaan paikalliseen pyöräilijään. Siitä ois voitu saada hyvä joukkuetoveri, kun vaan ois älytty värvätä.
  Sitten se Lidl:sstä lähtiessä taivas repes. Kaitsu hiffas viereisen huoltoaseman ja sinnehän me mentiin kahville. Aika meni rattoisasti munkkipossua mutustellen, kun ei tarttenu olla sillan alla hytisemässä. Sade lakkasi aikanaan, eikä toiseen munkkipossuun jäänyt aikaa. Nyt oli kummiskin niin, jotta oli mukava myötätuuli loppumatkalle. Sehän oli ihan mukavaa ja niinpä me saavuimme kotiin Rubiiniin 67 km rikkaampina.

17.7. Maanantai klo 17:00    Sää oli pilvinen ja tuuli lounaasta. Koska aamulenkki oli mennyt läskiksi, niin yritettiin vähän parantaa. Kaitsu ja Jusa päättivät lähteä kohti Keravaa. Keravalla käytiin moikkaamass Kaitsun broidia ja sitten jatkettiinkin Kulloontietä Aurankioskille. Näin lähdettiin kiertämään Tuusulajärveä uhkaavista pilvistä huolimatta.
  Vanhakylän paikkeilla alkoi tihkuttaa reippaasti, joten pistäydyimme paikalliseen kahvilaan. Vettä tulikin sitten aika reippaasti, mutta eipähän se meitä katoksen alla haitannut, kun olo kahvimuki hyppysissä. Sade lakkasi ja pian oli Tuusulajärvi kierretty ja alkoi pitkä paluumatka.
 Krapinhovin jälkeen alkoi taas sataa, mutta nyt sateensuojaksi valikoitui tunneli. Parempi sekin, kuin ei mitään. Aikaa tuhrautui taas ja matka jatkui taas sateen lakattua Keravan kautta Saviolle, Korsoon, Koivukylään, Hiekkaharjuun, Tikkurilaan ja Kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi 62 km.
17.7. Maanantai klo 10:00    Sää oli ihan perseestä. Pilvet roikkuivat niin alhaalla, että niistä olisi voinut kurkottamalla repiä rättejä. Sääennustekin lupasi sadetta, joten se lenkki meinasi jäädä siihen, mutta, koska Kaitsulla oli asiaa Tammistoon Jusa päätti lähteä Kaitsun mukaan. Tammiston reissusta kilahti vain normaali 5 km. Muuten ois tullut ehkä, enempi, kun ois kierretty, joku ketunlenkki, mutta kun alkoi tihkuttaa vettä, niin siihen sekin lenkki jäi.

16.7. Sunnuntai klo 12:00    Masa, Sirpa, Kaitsu ja Jusa. Ajettiin Lentokentän ympäri myötäpäivään. Masa "oikas" Ruotsinkylän kohdalta suoraan himaan, kun oli kiire saunaan ja katselemaan Formulakisoja.
 Sirpa, Kaitsu ja Jusa kiersivät Lahelan ja Hyrylän kautta. Matkaa tuli heille 45 km. Masalle ehkä 40 km. 

15.7. Lauantai klo 9:00..  Grand Tour 2017.  Tämän vuoden Tourille osallistuivat: Eija, Sirpa, Mikko, Kaitsu, Jusa ja uutena tourilaisena Ville. Matkaa kertyi 80 km.
  Eija tosin "oikaisi" Keravan kohdalta kohti Siltamäkeä, joten Eijalle merkataan 56 km. Mikko "kyllästyi" n. 4 km myöhemmin. Mikolle merkataan 60 km.

12.7. Keskiviikko klo 17:00    Tikkurila, Puistola, Siltamäki. Kaitsu 12 km

9.7. Sunnuntai klo 12:00    Kehä III, Kehäradan viertä Myyrmäkeen. Varikkopysähdys kahvila Mango. Pitkäkosken ja Haltialan kautta takas. Sirpa ja Kaitsu 29 km.

8.7. Lauantai klo 10:00    Uutta Porvoontietä Porvooseen. Takas Hinthaaran, Nikkilän ja Keravan kautta.
101 km. Sirpa ja Kaitsu.

7.7. Perjantai klo 10:00    Kerava, Pornainen, Nikkilä, Korso. 80 km. Sirpa ja Kaitsu.

6.7. Torstai klo 17:00    Tuusulantie, Tikkurila, Malmi, Pukinmäki. 24 km. Sirpa ja Kaitsu.
6.7. Torstai klo 10:00    Tuusulanjärvenkierros 63 km. Sirpa ja Kaitsu

5.7. Keskiviikko klo 17:00    Palmenin kyläkaupan kautta Sipoon Baccaraan. Sirpa ja Kaitsu 47 km.

4.7. Tiistai klo 10:00    Kaupunkikierros Sirpa ja Kaitsu 50 km.

3.7. Maanantai klo 17:00    Tuusulanjärvikierros myötäpäivään. Kaitsu 63 km.

2.7. Sunnuntai klo 9:00    Eija, Sirpa, Kaitsu ja Jusa ajelivat Tikkurilaan saattamaan Jusaa junalle. Jusa oli lähdössä Kuopioon koiranpennun lapsenvahdksi, joten Jusan ROK Bikers ajot jäisivät hetkeksi vähiin. Kilometrikisa ajoja voisi toki Kuopiossakin ajella.
  Jusalle 5km ja muille 10 km.

1.7. Lauantai klo 12:00    Eija, Masa, Kaitsu ja Jusa ajoivat Kehä III:sta Hämeenlinnantien yli Sanomatielle asti. Martinlaakson ja Louhelan kautta luikertelimme Vantaanlaaksontielle ja lopulta Kuninkaantammentietä pitkin Pitkäkoskelle ja sitten Haltialan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 26 km.

30.6. Perjantai klo 17:20    Tänään oli jälleen kerran niin vaan helvetinmoinen tuuli. Tuuli kävi suoraan idästä. Jusa saapui Rubbanan eteen taas tapansa mukaa "hieman" myöhässä. Sirpa ja Kaitsu olivat jo kerinneet istahtaa sisään Rubiiniin ja olivat jo aikeissa heittäytyä "ei-pyöräilymielessä"-viihteelle.
  Sitten se Jusa tuli sotkemaan hyvän suunnitelman. Jusa kertoi innoissaan, kuinka oli päivällä ajanut samassa, juuri nyt puhaltavassa, 10-13 m/s hirmuisessa itätuulessa lähes vastatuulettoman n. 35 km:n ympyrälenkin. Sirpa ja Kaitsu alkoivat kiinnostua ja niinpä sitä sitten lähdettiin liikenteeseen.
  Ekaks lähdettiin Kiertotähdentien kautta pohjoiseen kohti Kehä III:sta. Tuuli muistutti heti itsestään. Itätuuli tuiversi ja pöllytti lahkeita. Vauhtiin sivutuulella ei kummiskaan ollut suurtakaan merkitystä. Sitten pääsimme Kehä III:lle. Siitä se riemu sitten repesi. Kehä III:n-pyörätiellä ei ollut tuuliesteitä ja myötätuuli oli 10-13 m/s.
  Myötätuuli on siitä outo juttu, että sitä ei aina edes huomaa, eikä sitä osaa ikinä oikeasti arvostaa. Myötätuulen huomaa parhaiten vain nopeusmittarista. Jos ajat tuulennopeutta, tunnet ajavasi tyynessä. Mitäs hyötyä sitten on muka ajaa "tyynessä" eli samaa vauhtia liikkuvan ilmamassan kanssa. No se tarkoittaa sitä,että Sinulla ei ole ilmanvastusta. Sitä ei äkkinäinen huomaa, mutta nopeusmittari kyllä sen huomaa.
  Sirpa, Kaitsu ja Jusa ajoivat Kehä III:sta Hämeenkylään myötätuuleen ilmaiseksi n.15 km. Eipä tarvinnut turhaan polkea. Jarrukahvalla oli toki hyvä pitää käsi, kun Kehä III:n pyörätien mutkat muuttuiva myötätuulessa "tavallista jyrkemmiksi". Sitten pidettiin varikkopysähdys Lammaslammen rannalla. Tuulensuojaisan ketunlenkin jälkeen ajoimme pari kilometriä vastatuuleen Rajatorpantietä ja sitten pääsimme sivutuuleen Vihdintielle. Vihdintie ei enään tässä vaiheessa etelään päin ollut ongelma, kun oli pahimmat mäet kierretty. Vihdintie puski pikkaisen itäänpäin, mutta oli alamäkivoittoista. Tuuli ei haitannut. Pääsimme Kehä I:lle.
  Nyt alkoi varsinainen vastatuuliosuus. Jassoo, missäs se vastatuuli on ? Ei ollu missään, kun Kehä I:n pyörätie kulkee keskuspuiston pöpelikössä. No, jotta kaikki ei olisi niin täydellistä, niin pyyhkäisipä se reitti Kaaren "ostoshelvetin" kohdalla ihan Kehä I:n reunaan ja siinä, kun oli avoin paikka ja ylämäki ja vastatuuli, niin "kettu-vie" oli siinä sitten 200 metriä tekemistä ja ymmärrettiin, mistä oltiin pääosin vältytty.
  Sitten vielä kierrettiin omia reittejämme nämä Kehä I:n typerimmät  mäet ja ajettiin lopulta Pukinmäen Mackäri kiertäen kotiin Rubiiniin.
  Matkaa tälle lopulta hyvin onnistuneelle "Thunderbirds"-lenkille kertyi 35 km.

28.6. Keskiviikko klo 17    Vain Jusa lähti tällä kertaa ROKin lenkille. Jusa ajeli Etolan kautta Kehä III:lle ja sitä pitkin Caravellentielle asti. Motonet kiertäen palasi takaisin Kehä III:lle ja sitten Siltamaäen Starkin tunnelin kautta Kehä III:n ali takaisin Siltamäkeen ja Kiertotähdentien kautta kiertäen ja vielä Ankkalammenkin kautta kiertäen kotiin Rubiiniin. 22 km.

27.6. Tiistai klo 17    Kaitsu ja Jusa päättivät käydä Simolassa kaljalla. Simola on siellä Hiekkaharjun ja Tikkurilan kupeessa. Simolassa siis käytiin pikaseen ja tultiin sitten kotiin Rubiiniin. Matka oli tällä kertaa mukavan lepposa ja lyhyt. Tuuli oli tuima, mutta näin lyhkäsellä reissulle sillä ei ollut merkitystä. Aurinkokln kun paistoi, niin pysähdyimme kauniille paikalle joen rantaan varikkopysähdykselle ja bongailimme aikamme kuluksi sorsia ja muitakin tipuja. Hyvä reissu. 16 km.

26.6. Maanantai klo 17    Tällä kertaa matkaan lähti vain Jusa. Koska oli taas erityisen tuulinen päivä, matkaksi valikooitui "pöpelikkölenkki", jälleen kerran. Elikkä Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:lle ja sitten Kehä I:n mäet "pujotellen" välttäen Hämeenlinnantielle. Hämeenlinnantietä seuraillen Kehä III:lle ja sitten Nimismiehenlenkki eteläpuolitse(Kehän ja Tuusulantien risteyksen pyörätiekierros) kiertäen. Sitten edelleen Kehää Starkin tunnelille asti ja sitten Kiertotähdentien kautta kotiin Rubiiniin. 33 km.

25.6. Sunnuntai klo 17:00    Kaitsu ja Jusa ajelivat ekaksi Tikkurilaan. Urheiluhalleilta käännyttiin Valkoisenlähteentielle ja sitten Puutarhatien kautta Tikkurilantielle ja sitten Köyhämiehentien kautta Nimismiehenlenkkillle. Kierrettiin siis Kehä III:n ja Tuusulantienristeys. Jtkettiin matkaa Kehä III:sta itään ja kurvattiin Starkin kautta kotiin Rubiiniin, joka vihdoinkin oli kahden päivän Juhannustauon jälkeen auki. 15 km.
25.6. Sunnuntai klo 12:00    Kaitsu ja Jusa osallistuivat iltalenkille. Koska oli taas erityisen tuulinen päivä, matkaksi valikooitui "pöpelikkölenkki". Elikkä Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:lle ja sitten Kehä I:n mäet "pujotellen" välttäen Hämeenlinnantielle. Hämeenlinnantietä seuraillen Kehä III:lle ja sitten Nimismiehenlenkki eteläpuolitse(Kehän ja Tuusulantien risteyksen pyörätiekierros) kiertäen. Sitten edelleen Kehää Starkin tunnelille asti ja kotiin Rubiiniin. 32 km.

24.6. Juhannuspäivä klo 12:00    Kaitsu ja Jusa ajoivat Leppävaaraan ja sitten jälleen kerran Rastaalantien kautta Pähkinärinteeseen, mutta sitten puistojen poikki Hämeenkylän K-Supermarketille. Sitten vielä Kehä III:sta itään, Nimismiehenlenkki eteläkautta kiertäen ja Starkin tunnelin kautta koukaten kotiin Rubiiniin, joka oli kiinni. On se HITTO niin väärin ! 
  
Mitä me nyt tehdään ???

23.6. Juhannusaatto klo 12:00    Masa, Kaitsu ja Jusa päättivät ensin kiertää Tuusulajärven, mutta Saviolla varikkopysähdyksellä mieli muuttui. Päätimmekin tulla Järvenpäästä kotiin myötätuuleen Vanhaa Lahdentietä pitkin. Honkanummen kohdalla poikkesimme Lahdentieltä Tikkurilaan ja sitten kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi mukavasti 61 km.

22.6. Torstai klo 17    Kaitsu ja Jusa päättivät ajaa ihan pikku lenkin, ennen kuin juhannusjano yllättäisi. Matka siis vei Tikkurilan urheiluhalleille ja sitten radan itäpuolen kautta kiertäen Heurekalle ja sitten Tapulikaupunkiin ja Tapanilan urheilukenttä kiertäen Tapaninkyläntielle ja sitten Suutarilantietä pitkin kotiin Rubiiniin.
  Muuten ihan hyvä 14 km reissu, mutta ei tästä paljon jää jälkipolville kerrottavaksi.

20.6. Tiistai klo 17:00    Tänään oli ROK Bikersin ydinporukalla "pikkaisen sippipäivä". Onneksi ROKin laajasta materiaalista löytyy paikkaajia. Pyöräilijöistä Kaitsu toki oli vakioporukkaa ja Heidikin oli ajellut joskus aikaisempina vuosina. Prospect-kuskina ajoi tänään ekaa kertaa Emma. Emma on jo 7-vuotias ja menee syksyllä kouluun. Emma, Heidi ja Kaitsu ampaisivat ostarilta Suutarilantietä etelään ja kääntyivät Tapaninkyläntietä länteen. Pertunpellonraitilla he kävivät katsastamassa palopaikkaa, jossa oli maanantaina ollut tulipalo rakennustyömaalla. Matka jatkui takaisin kotiin ostarille. Matkaa kertyi 3 km.
  Emmasta tuli näin ROK Bikersin nuorin jäsen. ROK Bikersin tulevaisuus näyttää näin valoisalta pitkälle tulevaisuuteen asti.

19.6. Maanantai klo 17:03    Kaitsu ja Jusa pähkäilivät, minne nytten mentäisiin. Oli 7 m/s luoteistuuli. Lempi suunnat eli pohjoinen ja länsi eivät houkutelleet. Vanha tuttu ja aina luotettava pöpelikkölenkki valikoitui jälleen reissuksi. Ekaks kuitenkin käytiin tsekkaamassa eilen Siltamäessä räjähtänyt rakennustyömää. No muutama kaasupullo oli räjähtänyt ja joku parakki ja puutavaraa oli palanu.
  Matka jatkui Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:lle ja aina Hämeenlinnantielle asti. Hämeenlinnantien reunoja seuraillen pyöräilimme Kehä III:lle ja sitä pitkin sitten kotiin Rubiiniin. Matkaa tälle reissulle kertyi 32 km.

18.6. Sunnuntai klo 17   Vain Jusa oli kiinnostunut ROKin iltalenkistä. Sirpa olisi toki saattanut lähteä lenkille, mutta kun lauloi niin antaumuksella karaokea klo 17 Rubbanassa, niin ei Jusa hennonnut kysyä mukaan. Vain 20 kilsaa oli Jusalla toistaiseksi kasassa ja edellisetkin päivät oli menny huionosti, joten piti edes yrittää. Ekaks Leppävaaraan ja sitten Rastaalantien kautta Rajatorpantielle ja Pähkinärinteen kautta Hämeenkylään. Hämeenkylästä sitten Kehä III:sta Starkin tunnelin ja parin pienemmän ketunlenkin kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 45 km.
18.6. Sunnuntai klo 12   Vain Jusa oli innokas lähtemään lenkille, eikä hänkään kovin innokas. No ekaks Kehä III:lle ja sitten kaksi kertaa Nimismiehenlenkki, eli Kehä III:n ja Tuusulanväylän risteyksen ympäri. Fillarilla se on kaksi kilometriä. Sitten Starkin tunnelin kautta Siltamäkeen ja jonkin verran pyörimistä Kummuilla ja vihdoin kotiin Rubiiniin. Eipä siitä kertynyt kuin 20 km.

17.6. Lauantai klo 10    Lauantaiksi oli suunniteltu sadan kilsan reissua Mäntsälään. Jusakin oli lupautunut mukaan, mutta makasi nyt kymmeneltä hyvin hiljaa, sängyn pohjalla. Kännykästäkin oli akku tyhjä, niin kuin koko äijästä. On se kovaa tämä Kilometrikisa, mutta tälläinen peli ei vetele !
  Sirpa ja Kaitsu läksivät sitten kaksistaan.
  Jusakin koki lopulta varhaisaamun ylösnousemuksen eli luonnollisen heräämisen klo 14.
  - Sorry mä oon vähän myöhässä ! Ettekai te oo vielä lähteneet ? yritti Jusa udella kännykällä, saatuaan ladattua siihen hieman virtaa.
  Sirpa ja Kaitsu olivat silloin toki jo Kellokoskella tutustumassa paikalliseen museoon. Sovittiin, että Jusa ajelee Keravalle päin normi reittiä ja tavataan sitten jossain matkan varrella.
  Saviolla sitten tavattiin ja ajeltiin kotiin Rubiiniin Terassikauden avajaisiin. Sirpalle ja Kaitsulle, jotain kai 70-80 km. Jusalle 31 km.
   KESKEN... Sirpan ja Kaitsun kilsat ?

16.6. Perjantai klo 17    Jusa kävi Keravalla viinakaupassa, ihan yksin , ilman kavereita. 36 km.

15.6. Torstai  klo 17:00    Tänään oli hieno päivä ajella fillarilla. Aurinko paistoi ja tuulikin oli maltillista. Mieto tuuli kävi etelä-lounaasta tai jostain sieltä päin. Kaitsu ja Jusa päättivät ajella Leppävaaraan ja pähkäillä sitten miten jatketaan. Molemmilla oli jo reippaasti Kilometrikisakilometrejä alla, joten muutama kymmenen kilometrinen tekisi pohjiin pikantin lisän.
  Leppävaaraan oli mukavasti n.15 km. Edestakaisin se tekis 30 km, mutta ei me viittitty samaa reittiä käyttää, kun vaihtoehtoja riitti. Ajettiin Leppävaaran läpi ja lähdettiin kohti Bembööleä. Ei me Bembööleen viittitty enää ajaa, käännyttiin Rastaalantielle ja ajettiin Rajatorpantielle asti. Pähkinärinteen kautta oikaistiin pikkuteritä pitkin Hämeenkylään ja päästiin "vihdoin" Kehä III:lle. Kehä III:lla oli mukavasti sivumyötäinen tuuli viimeiselle 15 km:lle ja näimpä pääsimme näppärästi kotiin Rubiiniin. Matkaakin kertyi kiitettävästi ROKin lenkille 42 km.

14.6. Keskiviikko klo 17    Tänään sattui olemaan Satun synttärit Rubiinissa, joten fillarilenkistä tuli lyhyt, jotta kerittiin bileisiin. Kaitsu ja Jusa ajoivat Tikkurilaan ja sitten Läntistä Valkoisenlähteentietä länteen ja puutarhatietä Tikkurilantielle.Köyhämäentien kautta koukattiin Nimismiehen lenkki ja Sitten Kirkkotien ja Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa tuli 13 km.

13.6. Tiistai klo 17    Koko päivän oli sataa tihuuttanut kuten eilenkin. Ajoittain oli toki ajettavia hetkiä, kuten nyt klo 17. Kaitsu ja Jusa aloittivat lenkin, mutta kostea tihku ei pahemmin inspiroinut. Ajettiin Nimismiehen Maantiesillan kautta Tammistoon ja sitten kotiin Rubiiniin. 10 km.

11.6. Sunnuntai klo 12:00    Kaitsu ja Jusa päättivät hoitaa sunnuntain Kilometrikisaurakkansa kerralla kuntoon. Siispä lähdettiin Nurmijärvelle. Ekaks Kehä III:n kautta Kivistöön ja sitten Hämeenlinnantietä Nurmijärvelle. Sää oli lämpöinen ja Nurmijärvelle oli matkaa yli 30 km. Janohan siinä tuli matkalla, mutta paremminhan sitten virvokkeet maistuivat "perillä" Nurmijärvellä.
   Nurmijärvellä alkoi sataa. AARGH.. Hitto, jos loppumatkan sataa, niin Nurmijärveltä on pitkä matka märkänä kotiin. Onneksi sade väheni hitaasti tihkuksi ja loppui lopulta kokonaan. Auringonpaiste ja sivutuuli kuivasi matkalaiset ja matka jatkui onnellisissa merkeissä. Nurmijärveltä jatkoimme Siippoontietä Rusutjärvelle. Rusutjärventien jälkeen Hämeentielle ja sitten kokeilimme uutta reittiä Nummenväylän kautta Paijalantielle ja siten Auran kioskille. Ei ollut kovin kummonen uusi reitti, mutta kyllähän se piristi, kun pääsimme edes hetkeksi uusille maisemille. Onhan se hienoa, että ROK Bikersin reviiriltä löytyy, vielä Kehä III:n ulkopuolelta tutkimattomia polkuja.
  Auran kioskin jälkeen poljimme Hyrylän kautta Vanhalle Tuusulantielle ja sitten Korsontien ja Kelatien kautta Kulomäentielle. Kulomäen kautta ajelimme Hiekkaharjun ja Tikkurilan läpi kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi ROKin piikkiin 70 km.
  Kun joskus joku aina ihmettelee, niin selvitetään taas tätä asiaa. ROK Bikers merkkaa tälle sivulle vain ROK Bikersin omat lenkit, joten ROKin kilometrimäärät ovat huomattavastikin erilaiset kuin esimerkiksi Kilometrikisassa.
  ROK Bikersin lenkit ovat aina ennalta sovittuja, mutta niihin saa osallistua kuka tahansa. ROK Bikersin jäsenyyttä ei voi ostaa, vaan sen saa vain ajamalla kilometrejä ROKille.
  Eli siis:
  - ROK Bikers merkkaa vain sovitut lenkit. Huomenna on sovittu, jotta lähetään klo 17:00.
  - Kilometrikisassa merkataan jokainen fillarilla ajettu kilometri.

10.6. Lauantai klo 17:00    Sirpa halus Lassilaan Kuparikulmaan laulamaan karaokea. Mitäs pahaa siinä muka on näin lauantai-iltana ? Ei tietenkään mitään, joten Kaitsu ja Jusa 20170610_33kmsuostuivat ideaan. Päätettiin samalla ajaa hieman kilometrejä, joten koukkasimme Sateenkaarisillan kautta Kehä III:lle. Ajoimme Hämeenkylään ja pidimme kirkon takana Sahrapuistossa varikkopysähdyksen ja nautimme välipalaksi banaania.
  Matka jatkui Vihdintietä Lassilaan lauleskelemaan. Taivas oli pilvetön ja tyyni aivan kuin laulussa "Mummolaan kun pyöräilemme, pilvenhattaraa ei näy...". Kuparikulmassa vierähti tovi ja sitten matka taas jatkui Kaupintietä Kehä I:lle. Kehä I:stä jatkoimme, "pölvästeille tarkoitetut" mäet Keskuspuiston kautta kiertäen. Pukinmäkeen.
  Ja sitten seurasi matkan loppuhuipennus: Pukinmäen Mäckäri kiertäen palasimme kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi 33 km. Aikaahan tähän reissuun meni, mutta olipahan ihan mukava reissu.
10.6. Lauantai klo 12    Eija, Sirpa, Kaitsu ja Jusa kävivät Keravalla katsastamassa jätskikioskia. 36 km.

9.6. Perjantai klo 17:00    Tänään oli vain heikkoa tuulta ja aurinkoista, joten oli ihan sama, minnepäin ajettaisiin. Kaitsu ehdotti Nikkilää. Sinne sitten lähdettiin, koko porukka eli Sirpa, Kaitsu ja Jusa. Alkumatka ajettiin poikkeuksellisesti Suurmetsäntien kautta kiertäen Vanhalle Porvoontielle. Matka jatkui nyt tuttuja reittejä Honkanummen läpi Palmenin kyläkaupalle varikkopysähdykselle. Seuraava varikkopysähdys oli Nikkilän Baccarassa. Kotimatkalla piipahdimme Korsossa ja palasimme Tikkurilan kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi ketunlenkkeineen mukavasti 51 km.

8.6. Torstai klo 17    Tänään oli koko päivä sadetta. Pääasiassa kuitenkin tihkusadetta. Paikalle ilmestyi Eija ja Jusa vahingossa. Jusa kuitenkin liukeni äkkiä karkuun.
  - Eiks Rubiinista löydy yhtään pyäräilijää, joka ei ole sokerista tehty ? ihmetteli Eija mielessään ja lähti fillarilla liikenteeseen.
  Reitti kulki Tammiston kautta Tikkurilaan ja kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi  googlella mitattuna 13 km

7.6. Keskiviikko klo 17:00    Tuuli puhalsi edelleen idästä, kuten päivälläkin. Päätimme tällä kertaa ajella Kehä III:sta myötätuuleen länteen. Hämeenkylässä pidimme varikkopysähdyksen ja jatkoimme Vihdintietä etelään Kehä I:lle. Kehä I:n ja Keskuspuiston kautta tupsahdimme Paloheinään ja edelleen Kirkkotietä pitkin Siltamäkeen. Ankkalammen kautta palasimme kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 35 km.
7.6. Keskiviikko klo 10:00    Sää oli kesäisen kaunis, mutta tuulinen. Tuuli kävi idästä. Kaitsu ja Jusa päättivät kiertää Tuusulajärven. Korso, Kerava ja Järvenpää. Sitten Hyvinkääntietä muutaman kilömetrin. Sitten käännyimme Jäniksenlinna-tienviitan kohdalta Vanhakylän koulutielle ja ajelimme Vanhan Hämeenlinnantien kautta Hämeentietä pitkin Tuusulaan. Aurankioskilla pidimme varikkopysähdyksen ja jatkoimme Hyrylän keskustan kautta matkaa Vanhalle Tuusulantielle. Korsontien ja Kelatien kautta ajoimme Kulomäentietä pitkin Kulomäkeen ja edelleen Koivukylän ja Tikkurilan läpi kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 69 km.

6.6. Tiistai klo 17:00    Vain Kaitsu vaivaitui paikalle. Kaitsu ajoi Keravalle, ajeli Keravalla 'Kerava by Night'-ajelua ympäriinsä ja tuli sitten 40 km rikkaampana kotiin Rubiiniin.

4.6. Sunnuntai klo 12:00    Tällä kertaa Rubiinin eteen ilmestyivät vain Jusa... ja siinä ne sitten olivattenkin. No elämässä on paljon muutakin kuin pyöräily.
  - Ai onko ? tuumasi Jusa ja ampaisi hinku silmässä liikenteeseen.
Oli leppoisa etelätuuli ja Jusa pähkäili, jotta, jos ajaisi Tuusulajärven ympäri. Helppo menomatka ja sieltähän oli sitten tultava kummiskin takaisin, joten ei tarvinnut motivaationkaan kanssa sen kummemmin taistella. Matka lähti hyvin liikkeelle kohti pohjoista, mutta sitten tapahtui se ratkaiseva virhe - ajatuksissaan Jusa kääntyi Etolan kohdalla Kehä III:n ylittävän sillan jälkeen vasemmalle Kehä III:n suuntaisesti länteen.
  Jusa huomasi virheensä melkein heti, mutta kun siinä kohtaa oli lujavauhtinen alamäki, niin ei siinä viittinyt jarrutella, kääntyä ja lähteä ylämäkeen. Pääseehän sitä Tuusulajärven ympäri muutakin reittiä, kuin Korson ja Keravan kautta. Kehä III:lta seuraava vaihtoehto olisi ollut Tuusulanväylä. Paskat, Tuusulanväylällä on liikaa ylämäkiä. Hämeenlinnantie oli seuraava vaihtoehto. Olihan sen alkuun matkaa 10 km, mutta kilometrejähän tässä oltiin ajamassa. Katriinantien ja Tikkurilantien kautta Kivistöön ja Hämeenlinnantielle. Tuuli puhalsi etelästä, joten Hämeenlinnantietä oli näin aurinkoisena päivänä mukava porhaltaa. Matka jatkui aina Nurmijärvelle asti, jossa käytiin kurkkaamassa millainen kylä se on. Nurmijärveltä reitti kulki Siippoontietä pitkin Rusutjärvelle. Rusutjärveltä matka jatkui vanhalle Hämeentielle. Monsantien risteyksestä olisi ollut mainio paikka pölähtää Tuusulajärven viereen ja edelleen Järvenpäähän, mutta eihän se kelvannut. Jäniksenlinna oli jossain pohjoisessa ja sitä ei oltu vielä nähty. Jäniksenlinnassa ei ollut mitään näkemistä. Siellä oli vain yksi talo ja hieman useampi postilaatikko tien varressa. Jäniksenlinnan jälkeen oikealle lähti joku tie Vanhakylään. Sinne Jusan olisi pitänyt kääntyä. Se olisi ollut se tie, jolle tähtäsin ja joka vei pikkaisen Järvenpään pohjoispuolelle. Tien nimi oli kummiskin Vanhakylän koulutie, joten oletin, että tie veisi Järvenpään Vanhakylän Kartanon paikkeille. Ei sinne kartanolle. Eteenpäin ! Vanha Hämeentie päättyi johonkin isompaan tiehen, jossa oli ihmeellisiä tienviittoja. Tuusula 15 km, Hyvinkää 18 km ja Nurmijärvi 10 km. Tämä ei ollut se tuttu Hyvinkäälle vievä tie vaan ihan joku muu. Hienoa, olin eksyksissä. No Järvenpää oli joka tapauksessa idässä ja oikeastaan mä olin jo varmaan lähempänä Jokelaa. Risteyksessä oli neljä vaihtoehtoa. Takaisinpäinhän mä en lähtenyt , enkä Nurmijärvelle, enkä Tuusulaan. Lähdin siis kohti Hyvinkäätä ja aloin kytätä itään haarautuvaa tietä. Sellainen löytyi. Siinä luki Perttu. Jassoo, missä lie sekin. Sinne lähdin ajelemaan. Olihan matkan varrella paljon ihmisiä, joilta olisi voinut kysyä neuvoa, mutta turha pilata pientä seikkailua nahjustelemalla. Nyt oli kesä ja Aurinko paistoi. Mikäs tässä oli ajella. Pertun jälkeen tupsahdin yht'äkkiä ihmisten ilmoille Jokelaan. Nyt alkoi sitten tylsä kotimatka vastatuuleen kotiin Rubiiniin. Rubiinissa matkamittari näytti 110 km.

3.6. Lauantai klo 12:00    Tällä kertaa Rubiinin eteen ilmestyivät vain Sirpa ja Jusa. Tänään oli jälleen tuulinen päivä, mutta ei niin tuulinen ja kylmä, kuin eilinen ja toissapäiväinen. Tuuli kävi jälleen luoteesta ja oli vomakkuudeltaan "vain" n. 6-7 m/s. Päätimme ajaa ensin Leppävaaraan ja miettiä jatkoa siellä.
  Eikun matkaan. Pukinmäen Mackäri kiertäen pääsimme Kehä I:lle ja sitä pitkin Leppävaaraan. Leppävaarassa pidimme varikkopysähdyksen ja pähkäilimme jatkoa. Läksimme Bembööleen päin, mutta käännyimme melkein heti Lintuvaarantielle ja jatkoimme Rajatorpantielle asti. Pidimme Pähkinärinteessä toisen varikkopysähdyksen.
  Matka jatkui Vihdintielle, jota seuraillen ajelimme etelään päin pitkän pätkän myötätuuleen aina Lassilaan asti. Lassilassa sattui olemaan Karaokebaari Kuparikulma ja sinne mentiin lauleskelemaa. Tai siis Sirpa lauleskeli. Samaan pöytään sattui oikein mukava ja iloinen äijä. Äijän nimi oli Tenu ja hän oli yli 80-vuotias. Äijä lauleskeli silmät ilosta kiiluen mukavia vanhanajan lauluja kuten 'Linja-autossa on tunnelmaa', 'Rinnakkain', 'Pikajuna Meksikon' jne... Karaoke laitteessa oli baarimikon mukaan 30 000 laulua. Pikajuna Meksikon jatko-osaa siinä ei kummiskaan ollut, mutta Tenu lauloi sen omasta muistista. Sirpakin on loistava karaokelaulaja, joten kylläpä meillä jälleen kerran oli pyörälenkillämme oikein hauskaa.
  "Hieman" myöhemmin pyörämatka jatkui Kaupintien kautta Kehä I:lle ja Pukinmäen Mackäri kiertäen kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 45 km ja aikaa meni noin viisi ja puoli tuntia. Keskinopeus ei siis ollut päätä huimaava, mutta sitä hauskempaa meillä oli. Eipähän päässyt stressi yllättämään ja kun ei olla turhan heikkohermoisiakaan, niin pääkin kestää osallistua Kilometrikisan joukkueajon jännitykseen.

2.6. Perjantai klo 17:00    Tänään Rubiinin eteen fillarilenkille ilmottautuivat vain Kaitsu ja Jusa. Sää oli taas kylmä ja helvetin tuulinen(8-10m/. s). Säätiedotuksen mukaan piti tuulla suoraan pohjoisesta, mutta tuuli kävi kylläkin about luoteesta. Päätimme porhaltaa ekaks myötätuuleen Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:lle. Kiersimme tietenkin Kehä I:n keljut mäet, sillä eihän me mitään pölvästejä oltu. Siirryimme Keskuspuiston metsien suojaan vastatuulelta ja seikkailimme ensin metsässä länteen ja sitten pohjoiseen jostain Hakuninmaan ja Paloheinän välistä. Löysimme rakenteilla olevan kaupunginosan. Taas sitä Keskuspuistoa supistetaan. 
  Lopulta putkahdimme ihmisten ilmoille Pitkäkosken Ulkoilumajalle. Seurailimme Vantaajokea pohjoiseen aina Ylästöntielle asti. Tällä osuudella oli muutama peltoaukea, jolla saimme kärsiä vastatuulesta, mutta kun pääsimme Ylästöntielle, niin meillä oli mukava sivumyötäinen tuuli ja sen vauhdittamina sujahdimme vikkelään kotiin Rubiiniin.
  Me selvisimme lopulta aika mukavasti hirmuisesta tuulesta ja turhista ylämäistä ja saimme iltalenkille olosuhteisiin nähden mukavasti 24 km. Molemmilla kun oli ennestään tälle päivälle jo pohjia, niin Kilometrikisaankin kilahti molemmilta ihan mukavat kilometrit. Mutta se onkin sitten eri juttu. Tämä oli ROKin lenkki , joka tietenkin lasketaan myös Kilometrikisassa.

1.6. Torstai klo 17    Tuuli niin perkeleesti ja taivas oli synkkä. Säätiedotuksen mukaan sateen mahdollisuus oli pieni. Tuuli puhalsi pääasiassa lännestä, pikkuisen koillisen puolelta. Ajoimme pohjoiseen Tikkurilan läpi ja Koivukylän jälkeen alkoi tihkutta ja sitten sataa vettä ja märkiä pikkurakeita. Matka tyssäsi hetkeksi siihen, kilometrin päähän Korsosta bussipysäkin katoksen suojaan. Takana oli vasta 10 km ROKin iltapäivälenkille.
  Sade loppui ja läksimme pikkutihkussa paluumatkalle. Sade yltyi taas ja pääsimme seuraavalle bussipysäkille suojaan. Pian matka jatkui taas ja tihkusadekin loppui Hiekkaharjun paikkeilla. Etelästä pilkisti jo sinistä taivasta. Aurinkokin pilkahti välillä lännestä pilvien lomasta. Tikkurilassa päätimme tehdä pienen ketunlenkin, kun sää oli parantunut ja kun ei edes sinne Korsoon päästy. Läntisen Välkoisenlähteentien jälkeen käännyimme Meiramitielle ja edelleen Puutarhatien kautta Tikkurilantielle. Köyhämäentien läpi pääsimme Nimismiehen Maantiesillalle. Ajelimme Nimismiehenlenkin vastapäivää ja palasimme Sateenkaarisillan yli Siltamäkeen ja kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 26 km.

31.5. Keskiviikko klo 17:10    Jusa joutui osallistumaan hallituksen kokoukseen, vaikka ei hallitukseen kuulukkaan. Sirpalla oli jo "riittävästi" kilometrejä ja kaikilla muilla oli muita menoja. Kaitsu lähti lenkille sitten yksin. Reitti oli jotensakin tämmöinen:  Tikkurila, Puistola, Malmi, Pihlajamäki, Rubiini. 20 km.

30.5.käärme Tiistai klo 17:00     Ajettiin Etolan kautta kehä III:lle ja sitten mentin. Sirpa, Kaitsu ja Jusa olivat matkalla. Jossain vissiin Veromiehen läheisyydessä oli tuuttu kyy, jonka olimme nähneet usein aikaisemminkin. Siis ihan oikea myrkkykäärme. Sitä me yritettiin kännykkäkameroilla kuvata, kun ei ollu kunnon kameraa.
  Matka jatkui kuvaustauon jälkeen aina Katriinantielle asti. Siirryimme tunnelin ali Tuupakantielle ja aloitimme paluumatkan. Ajoimme Tuupakantietä Motonetille asti ja siirryimme takaisin Kehä III:lle. Tämän lenkin tavoitteena oli 25 km, mutta matkamittari tikitti turhan hitaasti. Ajoimme KEHÄ III:n ja Tuusulanväylän risteyksessä ylimääräisen Nimismiehenlenkin, mutta sekään ei auttanut. Kotona Rubiinissa matkamittari näytti vaivaiset 24 km.

29.5. Maanantai klo 17:00    Tänään iltalenkille lähtivät vain Kaitsu ja Jusa. Tuuli aika kovasti koillisesta. Ajoimme Etolan vierestä Kehä III:lle ja läksimme länteen. Sivutuuli tuntui kasvoissa vastatuulelta, mutta kun katsoi nopeusmittaria, niin ei se tuuli oikeastaan vauhtiin vaikuttanut. Ajoimme samantien Juvanmalmille ja vielä ohikin Koskelonsillall asti. Palasimme pikku "ylimääräisen lenkin jälkeen takaisin Juvanmalmille ja pistäydyimme Juvankartanon S-marketissa varikkopysähdyksellä.
  Paluumatka jatkui Hämeenkylään ja sieltä läksimmekin Vihdintietä etelään ja ajoimme Kehä I:lle asti. Sitten vaan Kehä I:stä itään ja Keskuspuiston läpi Ohrahuhdantielle. Tuomarinkylän vinttikoirakeskuksen ohi porhalsimme Tapaninkyläntielle ja sitten Suutarilantielle.
  Tässä vaiheessa Jusalta puuttui vielä muutama kilsa kilometrikisan tavoitteesta, joten koukkasimme vielä pienen ketunlenkin Yrttimaantien ja Yläkaskentien kautta kotiin Rubiiniin.
  ROKin lenkille kertyi matkaa 46 km.

28.5. Sunnuntai klo 12:00    Tanaaä Sirpa , Kaitsu ja Jusa olivat päätäneet lähteä Vuosaareen. Alkumatka kulki Malminlentokentän(jonka kusipäät ovat päättäneet purkaa) pohjoispuolitse Tattarisuolle ja Lahdenväylän yli Jakomäkeen. Marathontieltä käännyimme Kontulankaarelle. Kontulan ostarilta jatkoimme Kontulantien kautta Kehä I:lle ja sitä pitkin Vuosaarensillan yli Vuosaareen. Tiet toki vaihtelivat välillä nimeään, mutta onhan Kehä I aina Kehä I, vaikka se jossain kohtaa olisikin eri niminen.
  Vuosaaressa ajoimme Aurinkorannan ohi jonnekin Uutelaan ja Vuosaaren eteläisimpään kolkkaan. Olipahan hieno mesta. Siellä me vietimme pitkän tovin aurinkoisesta kesäpäivästä ja eväistä nautiskellen. Merellä seilasi jos jonkin näköisiä paatteja pikku veneistä rahtilaivoihin. Olihan Vuosaaren satama lähes vieressä. Lintuja bongattiin useita lajeja, mutta eihän meillä ollut kunnollista kameraa. Lintuja on mukava seurailla. Eräskin tiira lenteli edestakaisin rantaviivaa pitkin aivan editsemme ja syöksysukelteli pikkukalaa.
 - Siinä se ukko kalastaa epätoivoisena, kun eukko odottaa vihaisena päivällistä munia hautoen.
 - Voi se olla naaraskin. Jos ne vaikka hautoo vuorotellen, tokaisi siihen Sirpa.
  Matka jatkui tällä kertaa vielä Vuosaarensataman taakse näköalapaikalle. Tie oli surkea, mutta tulipahan sekin paikka löydettyä. Tänne tullessa ja täältä lähtiessä meitä viihdytta valkoposkihanhiperhe. Neljä pientä poikasta niillä oli ja emot kovasti protestoivat, jos eksyimme liian lähelle.
  Palasimme sataman takaa ihmisten ilmoille. Satamankaaren ja Niinisaarentien kautta ajelimme Itäväylälle. Käännyimme Itäväylää pohjoiseen ja ajelimme sitten Kehä III:sta Fazerintielle ja Jakomäen kautta kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi 47 km. Mukavan leppoisa reissu ja saatiinhan me siihen kulumaan melkein koko päivä, kun ei pidettu turhaa kiirettä ja nautittiin elämän pikku asioista.

27.5. Lauantai klo 12:00    Sää oli kolea ja pilvinen. Sirpa, Kaitsu ja Jusa lähtivät kaupunkikierrokselle. Pukinmäen Mackärin kautta Oulunkylään ja Asesepäntien kautta Metsälään ja edelleen Pikku Huopalahteen. Ramsaynrannan kautta matka jatkui Kuusisaareen, Lehtisaareen Kaskisaareen ja edelleen Lauttasaareen.
  Ruoholahdessa pidimme pienen varikkopysähdyksen ennen kuin jatkoimme Baanan läpi Rautatieasemalle. Pitkänsillan yli pääsimme Hakaniemeen ja Merihaan kautta Kalasatamaan. Ajoimme sitten Arabianrannan kautta Vanhaankaupunkiin ja sitten joenvartta pitkin Pukinmäenkaarelle ja edelleen kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi kolean sään vuoksi vain 42 km.

26.5. Perjantai klo 12:00    Sirpa, Kaitsu ja Jusa ajoivat Tikkurilaan ja jatkoivat Tikkurilantietä Honkanummelle, Missä Pekka jo odotteli. Matkaa jatkettiin nyt neljän letkassa Vanhalle Lahdentielle. Vanhalla Lahdentiellä oli hieninen vastatuuli, mutta tässä vaiheessa se ei vielä haitannut matkan tekoa. Piipahdimme Lahdentieltä Keravalle eväitten ostoon. ja jatkoimme taas Vanhalla Lahdentiellä kohti pohjoista.
  Vastatuuli oli yltynyt, joten koukkasimme metsäisemmälle Kaskelantielle. Kaskelantie loppui ja tupsahdimme Järvenpään ja Pornaisten väliselle tielle ja jatkoimme sitä pitkin itään kohti Pornaista. Koillistuuli, joka oli kiusannut meitä Siltamäestä lähtien muuttui nyt myötätuuleksi. Mikäs meidän oli nyt poljeskella leppoisasti Pornaisiin. Pornaisissa käytiin jälleen kaupassa ja jatkettiin matkaa nyt kohti etelää koillistuulen avustuksella. Saavuimme Nikkilään ja juhlistimme tähän astisia saavutuksiamme piipahtamalla Baccaraan.
  Baccarasta matka jatkui länteen, mutta nyt meillä oli vastatuuli. Vanhalle Lahdentielle oli n. 10 kilometriä ja se matka tuntui tosi pitkältä. Lahdentielle päästyämme tuuli oli jälleen puolelamme ja tupsahdimme Jakikseen. Pekka jatkoi tästä kotiinsa ja me ja jatkoimme kotiin Rubiiniin.
  Matkaa tälle reissulle kertyi peräti 88 km ja meitä kuskeja oli neljä ja kaikki tällä kertaa ROK Bikersin ykkösjengistä.
20170526_88km
Pekka, Jusa ja Kaitsu naisissa, siis nimittäin...  
  Todistajana ja kuvaamassa oli Sirpa. Sirpa ei itse välttämättä halunnut samaan kuvaan, mutta pojat olivat sen sijaan luonnollisesti innoissaan.

5.5. Torstai klo 12:00    Tänään päätettiin piipahtaa Myyrmäessä. Koska meillä oli menssa Kilometrikisa ajoimme Etolan kohdalta Kehä III:lle ja alotimme matkan Kehää pitkin kohti Myyrmäkeä. Myyrmäkeen tupsahdimme lännestä. Pidimme varikkopysähdyksen ja jatkoimme siten suorinta tietä Sirpalle jatkoille. Mukavaa oli ja alkumatkan "ketunlenkin" ansiosta kokonaismatkaksi kertyi 29 km Sirpalle, Kaitsulle ja Jusalle.

24.5. Keskiviikko klo 17:00    Kaitsu ja Jusa ajoivat Etolan kautta kiertäen Kehä III:lle. Hämeenlinnantien risteyksen jälkeen he kääntyivät seuraamaan Kehäradan viereen rakennettua pyörätietä pohjoiseen aina Kivistöön asti. Kivistössä pidettiin varikkopysähdys ja sitten matka jatkui taas, mutta nyt Tikkurilantietä pitkin kotimatkalle. Caravellintien kohdalla siirryimme takaisin Kehä III:lle ja ajoimme kotiin Rubiiniin. Matka oli 29 km pitkä.

23.5. Tiistai klo 17:09    Tuuli edelleen rankasti lounaasta, niin kuin eilenkin. Sirpa ja Jusa päättivät käydä Korsossa ja takaisin. Korson päästiin ongelmitta myötätuuleen, mutta sitten alkoivat vaikeudet. Vasta tuuli oli rankka, vaikka yritettiin luikerrella radan toista puolta Rekolan kautta, joka muka tarjosi jonkinmoista tuulensuojaa. Ei auttanut. Vastatuuli mikä vastatuuli. Tapulikaupungin jälkeen Tapanilan urheilukenttä kiertäen palasimme kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 26 km.

22.5. Maanantai klo 17:02    Tänään tuuli n. 7 m/s ja tuuli kävi tutusti lounaasta. Päätettiin ajaa "Pöpelikönlenkki". Pukinmäen Mackäri kiertäen ajelimme Kehä I:stä seuraillen Hämeenlinnantielle. Seurasimme hetken Hämeenlinnantietä, mutta poikkesimme normaalista ja ajoimme Runonlaulajantien kautta Vanhalle Kaarelantielle ja Kaivokselan Lidliin. Sitten palasimme tutulle reitille ja ajoimme Hämeenlinnantietä seuraillen Kehä III:lle ja sitten myötötuuleen Starkin tunnelin kautta kiertäen kotiin Rubiiniin.
  Sirpa, Kaitsu ja Jusa 32 km.

21.5. Sunnuntai klo 17:00    Jusa taisi olla ainoa, jolta puuttui vielä Kilometrikisa kilometrejä, kun oli ROKin klo 17-lenkin aika. Ei sitä yksin viitsinyt minnekkään pitkälle lähteä. Jusa oikaisi Ankkalammen kautta Tuusulaväylän ja Kehä III:n risteykseen. Risteyksen ympäri luikertalee pyörätie. Lenkki on lähes tarkkaan 2km. ROK Bikers on nimennyt tämän lenkin Nimismiehen lenkiksi, koska lenkillä on Tuusulanväylän ylittävä komea Nimismiehen Maantiesilta. Jusa kiersi lenkin muutaman kertaan ja palasi kotiin Rubiiniin. 14 km.
21.5. Sunnuntai klo 12:00    Kaitsu ja Jusa päättivät käydä Saviolla tai ainakin jossain siellä päin. Matka alkoi 4 m/s myötätuuleen. Myötätuulessa olikin ihan mukava sompailla pysähtymättä Keravalle asti. Paikallisesta kaupasta ostettiin virvokkeita ja Keravan keskustan kautta kiertäen aloitettiin paluumatka vastatuuleen. Tuuli oli vain yltynyt, mutta matka ei, tällä eilisestä palauttavalla lenkillä, ollut pitkä, joten ei se tuuli oikeastaan hirveästi haitannut. Korsossa pidettiin toinen virkistäytmistauko, kun ei ollut mihinkään kiire ja aurinko paistoi ihanasti.
  Leppoisan mukava lenkki. 36 km. 

20.5. Lauantai klo 9:00    ROK Bikers oli saanut kutsun toiselle lenkille, muttä, koska oli jo aiemmin sovittu lenkistä Porkkalaaan, niin sinnehän ajettiin. Kavereita kun ei viime hetkellä petetä ja osallistutaan siihen, mitä on luvattu.
  Lähdettiin yhdeksältä Kehä III:sta pitkin kohti Porkkalaa. Espoon Keskustan jälkeen ajettiin Kauklahden ja Masalan kautta Tolsaan ja sitten Porkkalanniemelle. Tänä vuonna, kuten myös 2016, kaikki matkalle uskaltautuneet, lähtivät myös Porkkalanniemen 18 km:n mäkiosuudelle. Edestakaisin se tekee tietysti 36 km. Aina näillä Porkkalan reissuilla kaikilla ei ole ollut riittävää kuntoa tai henkistä kanttia lähteä mäkiosuudelle.
  Porkkalanniemellä meillä oli vastatuuli ja tie oli mäkinen. Perille Porkkalan venesatamaan päästiin, kun meillä oli kuntoa, uskallusta ja vähän sisuakin.
  Sitten vaan virkistäytymistauon jälkeen samaa reittiä takaisin kotiin Rubiiniin katsomaan lätkämatsia.
  Sirpalle, Kaitsulle ja Jusalle kertyi mukavasti 130 km.
20.5. Lauantai klo 9:00   ROK Bikers sai hienoa fani-postia. Katso alempi taulukko.
  ROK Bikersin kuskeille osoitettu viesti on suorastaan taideteos. Siinä ei ole yhtään positiivista sanaa ROK Bikersin jäsenille, paitsi viimeinen lause: "Kyl te ootte kovia keskenelle..."
 
Hepo:akin on tässä käytetty "kassarana". Vaikka pääosa hepolaisista onkin kasvissyöjiä, niin se on silti Suomen ainoa eli paras pyöräilyn etujärjestö.
 
Toivottavasti tämä lupaus: 'ex rok-bikers', pitää. Aikaisemmat lupaukset kun eivät ole ylensä pitäneet. Jopa lupaus ROKin Kilometrikisajoukkueeseen osallistumisesta peruttiin päivää ennen kisan alkua, jolloin siitä oli mahdollisimman suuri haitta. Lisäksi on useita vastaavia tapauksia.
  Kaupan päälliseksi tulee jatkuvasti tälläisia viestejä ja kommentteja. Hyi helvetti !
Mko


k
Lauantaina 20.5. klo 9:00 ROK Bikers ajaa Porkkalaan.

19.5. Perjantai klo 17    Porukalla oli aika paljon kilometrikisan kilometrejä pohjilla, joten ROKin iltalenkki ei oikein kiinnostanut porukoita. Jusalta kuitenkin puuttui vielä pieni määrämittainen tavoitteesta ja Kaitsulla oli asiaa Tammistoon. Tammistoon ajettiin Sateenkaarisillan ja Nimismiehen maantiesillan kautta Tuusulanväylän yli. Äijät moikkasivat ja Kaitsu jatkoi asioilleen. Siinä vaiheessa molemmilla oli kasassa noin 4 km. Kaitsulla oli matkaa Tammiston kauppoihin n. 1 km ja sieltä Siltamäen Vanhan sillan kautta kotiin Siltamäkeen n. 2 km. Kaitsulle 7 km.
  4 km:n kohdalla Jusa alitti Tuusulanväylän Helsingin Pitäjän tunnelin kautta päästen takaisin Väylän itäpuolelle. Nimismiehen lenkki oli pian pyörähdetty, kun Jusa ajoi pohloiseen Kehä III:n pohjoispuolelle. Jusa seurasi Kehää itään aina Starkin tunnelille asti ja ajeli Kiertotähdentien kautta kotiin Rubiiniin. Jusalle 10 km.

17.5. Keskiviikko klo 17:00    Sirpa, Kaitsu ja Jusa olivat eilen sopineet, että tänään ajetaan lentokentän ympäri ja lauantaina klo 09:00 lähdetään Porkkalaan. Tänään sitten lähettiin ajamaan Kehä III:n kautta lentokentän ympäri. Lounaistuuli haittasi alkumatkaa, mutta Katriinantiellä pääsimme myötätuuleen. Myllykyläntiellä myötätuuli jatkui. Ruotsinkylän rotkoa me ei ajettu, vaan käännyimme Lahelaan. Lahelan K-marketista kävimme ostamassa evästä ja jatkoimme matkaa Lahelanniitylle. Tuttu metsäpolku kulki Tuusuläjärvestä laskevan Tuusulajoen yli Tuusulan Mikkolaan. Jatkoimme Tuusulan Väylää seuraten vanhalle Tuusulantielle. Korsontien ja Kelatien kautta ajoimme Kulomäentielle ja Kulomäkeen. Sitten puskimme vastatuuleen Koivukylän ja Tikkurilan läpi kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi iltalenkille kiitettävästi 43 km.

16.5. Tiistai klo 17    Jusa soitti, että myöhästyy. Sirpalla oli aika Ympyrätalolla, joten Sirpa ei voinut jäädä odottelemaan, vaan läksi ajoissa. Jusa ja Kaitsu ajelivat perässä Ympyrätalolle. Sirpa tulikin melkein heti sovittuun pyöräparkkiin. Sirpan testit olivat menneet hyvin, joten oli syytä mennä juhlimaan testituloksia paikalliseen pubiin. Pian matka jatkui Arabiaan ja Vanhankaupunginlahdenkautta Vantaajokea pohjoiseen. Pukinmäen Mackärin vierestä ajelimme Suutarilantielle ja kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi 31 km.

15.5. Maanantai  klo 17:10    Jusa oli pikkaisen myöhässä ja Sirpa kerkesi "asettua taloksi" Rubbanaan. Jusa oli kummiskin innokas lähtemään matkaan ja Sirpakin oli. Sovittiin, että Jusa ajelee jonkin puolen tunnin lenkin ja katotaan sitten uudestaan. Jusa pyörähti jossan Nimismiehenlenkin luona ja palasi Rubbanaan.
  Tässä vaiheessa kumpaakaan ei enään kiinnostanut pyöräily, vaan siirryttiin viihteelle, kun Kilometrikisan kilometrejäkin oli kummallakin jo ihan riittävästi.
  Jusa 9 km.

14.5. Sunnuntai klo 17:00    Sirpa, Kaitsu ja Jusa läksivät iltalenkille. Sää oli edelleen tuulinen ja aurinkoinen.
  Ekaks ajettiin Sateenkaarisillan kautta Tuusulanväylälle ja edelleen Tikkurilantielle. Osmankäämäntien kautta pääsimme Valkoisenlähteentielle ja alitimme sitä pitkin radan. Ajoimme Heurekan kautta Tapulikaupunkiin varikkopysähdykselle. Sitten vain Tapanilan urheilukenttä kiertäen Tapaninvainiontien ja Suutarilantien kautta kotiin Rubiiniin suunnittelemaan uusia juonia.
  Matkaa kertyi 17 km.
14.5. Sunnuntai klo 12:00    Sirpa ja Jua lähtivät äitienpäivälenkille. Sää oli lämpimähkö, mutta tuulinen. Tuuli kävi etelästä. Ajoimme Kehä III:sta Hämeenkylän K-Supermarketille ja takaisin kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi 30 km.

13.5. Lauantai klo 10:00    Tänään piti ajaa joku pitkähkö lenkki ja sitä oli vähän suunniteltukin, jotta vaikka Hyvinkäälle. Sää oli aurinkoinen ja oli 2 m/s etelätuuli. Sirpa, Kaitsu ja Jusa läksivät siis Hyvinkäälle. Tikkurila Koivukylä, Korso, Savio ja, eikä aikaakaan, kun yht'äkkiä olimme jo Keravalla. Vietimme varikkopysähdyksen paikallisessa torikahvilassa ja sitten matka jatkui. Järvenpään jälkeen jatkoimme kohti Jokelaa. Jokelassa pidimme taas varikkopysähdyksen ja katsoimme paikallisessa ravitsemusliikkeessä lätkämatsin ekan erän. Sitten jatkoimme matkaa Hyvinkäälle. Hyvinkäällä katsoimme jännittävän ottelun kolmannen erän.
  Kotimatka alkoi alamäkeen ja olimme Jokelassa suit sait sukelaan. Kävimme paikallisessa kaupassa ostamassa evästä ja jatkoimme matkaa, kunnes löysimme aurinkoisen bussipysäkin. Nautimme evätt ja matka jatkui taas eteenpäin. Järvenpää ja Kerava ohitettiin urheasti pysähtymättä. Saviolla sitten pysähdyttiin varikkopysähdykselle. Sitten vaan sompailimme maltillista vauhtia kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi 106 km.

13.5. Lauantaina klo 10 !   ROK Bikers lähtee pitkälle lenkille. Lenkin pituus ja suunta riippuu säästä, pääasiassa tuulesta.

fillaristiROK Bikers järjestää jälleen tänä kesänä leppoisia aloittelijoille suunnattuja pyörälenkkejä. (Haltiala, SI-SU-päivän Tour Siltamäki, Vanhankaupunginlahti ym..)

11.5. Torstai klo 17    Rubiinin edessä selvisi, että Pekka ja Kaitsu olivat jo ajaneet yli 60 km Kilometrikisaan. Heille se jo riitti. Jusalla oli Kilometrikisassa vasta 26 km, joten Jusa lähti sitten yksin ROKin iltalenkille.
  Matka kulki Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:lle. Paikoin satoi hieman räntää, eikä matka maistunut. Jusa kääntyi Tuusulan Väylän itäreunaa pitkin pohjoiseen. Nyt olikin kunnollinen myötätuuli. Mikäs tässä. Noin 8 km taittui sutjakkaasti kohti pohjoista. Ohrahuhdantie, Vanha Tuusulantie, Kirkkotie ja sitten pikku puikkaus Ylastöntien kautta Tuusulan Väylän ali. Sitten tien länsireunaa pitkin Kehä III:lle asti ja Nimismiehen Maantiesillan yli. Kehä III:sta seuraten ajettiin Starkin tunnelille asti ja sitten vaan Etolan kautta kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi 17 km.

10.5. Keskiviikko klo 17:03    Ketään muita ei näkynyt lähtöpaikalla, joten Kaitsu päätti lähteä yksin, kun kerta ei enään satanut ja Aurinkokin pilkisteli välillä. Reitti suuntautui Tikkurilaan ja edelleen Tapulikaupunkiin ja Tapanilan urheilukenttä kiertäen Tapaninvainiontien ja Suutarilantien kautta kotiin Rubiiniin. 13 km.
10.5. Keskiviikko klo 17:01    Ketään muita ei näkynyt lähtöpaikalla, joten Jusa päätti lähteä yksin, kun kerta ei enään satanut ja Aurinkokin pilkisteli välillä. Jusa ajoi Riimusauvantien kääntöpaikan läpi Keravajoen varteen ja kun Aurinko paistoi houkuttelevasti puistonpenkille, päätti pitää varikkopysähdyksen jo muutaman sadan metrin matkan jälkeen, kun evästäkin sattui olemaan matkassa.
  Matka jatkui Keravajoen vartta pohjoiseen Sateenkaarisillan yli Kehä III:lle. Tuusulantien ja Kehä III:n risteys kierrettiin vastapäivään Nimismiehen Maantiesillan ja Helsingin Pitäjän Fillaritunnelin kautta pyörätietä pitkin vastapäivään. Tämän lähes täsmälleen kahden kilsan lenkin olemme nimenneet Nimismiehenlenkiksi. On sitä lenkkiä tullut joskus aikaisemminkin kierrettyä, kun on puuttunut mukamas muutama kilometri tavoitteesta. Sillalla paistoi taas Aurinko, mutta joka puolella näkyi runsaasti synkkiä pilviä. Kauemmaksi ei uskaltanut lähteä.
  Kierros tuli tehtyä ja sitten vielä Kehä III:n pohjoispuolta itään aina Starkin tunnelille asti. Kiertotähdentien kautta Riimusauvantien kautta takaisin Keravajoen varrelle ja samalle penkille kahden varikkopysähdyksen taktiikkaa noudattaen toiselle pysähdykselle.  
  Sitten vain Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin ja siellähän Kaitsu ja Sirpa jo odottivatkin. 11km.
10.5. Keskiviikko klo 12   20170510_30km Sää oli kolea, mutta puolipilvinen. Synkkiä pilviä leijaili kaukana pohjoisessa, mutta Aurinko kurkki välillä pilvien välistä. Ajoimme Korsoon. Kaikki hyvin. Päätimme uskaltaa piipahtaa vielä kolmen kilometrin päässä olevassa Saviossa.
  Paluumatka alkoi ja meillä oli jopa myötätuuli. Ajelimme Korson läpi Koivukylään jolloin alkoi sataa "pehmeitä rakeita". Ne olivat vähän niin kuin pieniä lumipalloja. Pomppasivat kerran pari asfaltilla ja sulivat saman tien pois, mutta kastelivat tietenkin tien. Aluksi "pallot" pomppivat pois myös pyöräilijöistä, mutta vähitellen ilman kosteus alkoi kastella vaatteita ja varsinkin ajohanskoja. "Lumipallot" alkoivat takertua paremmin pyöräilijöihin ja kosteasta tiestä takarengas heitti vesipisaroita takapuoleen. Sormia alkoi paleltaa ensin. Onneksi kotimatkaa ei ollut enään pitkälti. Hiekkaharjun frisbeegolfkentällä nurmikko alkoi muuttua valkoiseksi. Asfaltti pysyi silti vvielä sulana. Tikkurilassa alkoi kuitenkin vituttaa, kun myötätuuli muuttui vastatuuleksi ja "pallot" lentelivät silmille ja alkavat vilun elkeet ilmestyivät. Matka loppui kuitenkin kesken ja kun kotiovi avautui sade lakkasi ja Aurinko ilmestyi hetkeksi möllöttämään.
  Kaitsu ja Jusa saivat aikaiseksi sentään 30 km.

Lenkki Keskiviikkona 10.5. klo 12 !

8.5. Maanantai klo 17    Uusintayritys matkalle pohjoiseen. Ilmatieteenlaitos väitti, että tuuli olisi tyyntynyt, mutta ei ne mitään tienny. Navakka pohjoistuuli ja se oli kylmä. Silloin tällöin satoi muutama lumihiutalekin. Tällä kertaa Kaitsu ja Jusa eivät mamoilleet. Tikkurilan läpi ajettiin ja kierrettiin radan itäpuolitse Puistolan Tapulikaupunkiin. Tapanilan urheilukenttä kiertäen ajoimme Tapaninkyläntien ja Suutarilantien kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi vain 14 km, kun oli niin paska keli.
8.5. Maanantai klo 10:00    Kaitsu ja Jusa lähtivät pyöräilemään kohti pohjoista. Etolalle asti päästiin kunnes vastatuuli pakotti vaihtoehtoiseen suunnitelmaan. Äijät kurvasivat vasemmalle Kehä III:lle. Hämeenkylän K Supermarketissa pidettiin varikkopysähdys ja jatkettii myötätuulessä Vihdintietä etelään ja käännyttiin itään Kehä I:lle. Keskuspuistossa livahdimme metsän suojaan metsäpoluille ja putkahdimme ihmisten ilmoille vasta Tuusulan Väylän ali Ohrahuhdantielle. Tuusulan Väylää seuraillen ajelimme Tuomarinkylän ABC:n ohittaen vastatuuleen Kirkkotielle. Kirkkotiellä vastatuuleen puskiessä tuli mieleen kaikki vanhat synnit, mutta ei auttanut pakko oli vaan puskea. Myllysillan kautta ylitimme Keravajoen ja ääsimme Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin.

Maanantaina klo 10 lähtee ROK-lenkki jonnekin Rubiinin edestä.Reitti riippuu paikalle ilmiintyvästä porukasta, säästä, tuulesta, yms... Ainakin Kaitsu ja Jusa ovat ilmottautuneet. 

7.5. Sunnuntai klo 17:00    Kaitsu ja Jusa ajoivat uusintana täsmälleen saman lenkin, kuin alla on kuvattu.
  Siispä 23 km.
7.5. Sunnuntai klo 12:00    Masa ja Jusa ajoivat Kehä III:sta länteen Hämeenlinnantielle asti ja sitten Ylästöntietä pitkin Kartanonkoskelle ja Haltialan vierestä Tammistoon. Siltamäen vanhan sillan kautta Kirkkotielle ja Myllysillan yli Ankkalammelle ja kotiin Rubiniin. Matkaa tuli 23 km.

Rubiinin OlutKlubilla on tänä vuonna peräti kaksi joukkuetta Kilometrikisassa. Rubiinin "ykkösjoukkueen" tittelistä taistelevat 'ROK Bikers' ja 'ROK 2'. Näin
               sitä mennään
 ajetaan - ROK Bikers:iin kuuluvat Sirpa, Pekka, Masa, Kaitsu ja Jusa.
  - ROK 2 kuuluvat Eija L. ja Satu. Joukkue on täydentymässä. Joukkueet ovat yleensä 5-henkisiä. ROK 2:een on tunkua, joten pidä kiirettä ja ilmottaudu Sadulle, jos haluat mukaan. Satu on ROK 2:n kapteeni.


Tilanne Kilometrikisassa 6.5. klo 22:56
ROK Bikers on        9.    elikkä 1059 km ajettu
ROK 2 on          1149.    elikkä   114 km ajettu
Molemmat sijoitukset ovat mainioita, koska kyseessä on valtakunnallinen kisa ja joukkueita on tällä kellonlyömällä 1810 kpl. Esimerkiksi Helsinkiläinen joukkue Superkiitäjät on sijalla 1691, eikä sillä ole vielä ajettuna yhtään kilometriä. Aakkosjärjestuksen mukaan se ei oo vika. Molemmilla ROKin joukkueilla on hyvä mahdollisuus voittaa jopa Super Kiitäjät.
  Sijalla 1000. nyt oleva joukkue Bluetech Deadweight on ajanut 144 km. ROK 2:ssa on vasta kaksi polkijaa. Päiville pidetään paikkaa, mutta kaksi mestaa on vapaana.
  Siispä jos uskallat luvata ajavasi viikottain fillarilla muutaman kilometrin ilmottaudu Sadulle. Tai jos käyt fillarilla Rubbanassa tai päivittäin Tammistossa tai Tikkurilassa tai Malmilla asioimassa olet sopiva. Tulipahan mielen, jotta kuinkahan monta viinakauppaa on Utajärvellä ?


6.5. Lauantai klo 12:00    Satu, Eija, Kaitsu ja Jusa ilmiintyivät ajoissa lähtöpaikalle. Satu halusi ajaa omia polkujaan. Satu ajoikin 10 km lenkin.
  Eija, Kaitsu ja Jusa meinasivat ensin ajaa Kehä III:lle, mutta tuuli muutti suunnitelmia. Ajettiinkin Haltialan kautta Pitkäkosken majalle pitämään varikkopysähdys. Sitten jatkoimme Vantaajokea seuraten Ylästöntielle ja sitä pitkin Helsingin Pitäjän Kirkolle. Kirkkotietä pitkin köröttelimme myötätuuleen Vanhalle Siltamäen sillalle joa kotiin Rubiiniin.
  Ai niin ! Siltamäen Urheilupuistossa Törmäsimme Alluun ja Aatuun. Pojilla oli potkulaudat ja he olivat menossa smaan suuntaan. Potkulaudat kun lasketaan mukaan Kilometrikisassakin, niin lasketaan ne sitten myös ROK Bikersin tilastoissakin.
  Aatulle ja Allulle 1 km. Satulle 10 km. Eija, Kaitsu ja Jusa 21 km.

5.5. Perjantai klo 17:00    Vain Jusa. Haltialaan ja Kehä III:n kautta kotiin Rubiiniin. 28 km.

4.5. Torstai klo 17:00    Kaitsu ja Jusa ajoivat Kehä III:lle ja kääntyivät sitten Hämeenlinnantielle kohti pohjoista. Kivikosta sitten porhallettiin Tikkurilantietä itään. Jumbon paikkeilla siirryttiin Kehä III:lle ja Sateenkaarisillan kautta Siltamäkeen ja kotiin Rubiiniin. 28 km.
4.5. Torstai klo 10:00    Aikaisin aamulla klo 10 Kaitsu ja Jusa lähtivät unihiekkaa silmissä Suurmetsäntietä pitkin Jakikseen ja Maratontien kautta Kontulaan. Kontulankaarta pitkin pääsimme Kehä I:lle, tai mikä lie se tie tässä vaiheessa olikaan. Puotinharjun ja Itäkeskuksen läpi ajoimme Vuosaareen ja Kallahden niemen kärkeen asti. Siellä merenrannalla seurasimme, virvokkeita nauttien, lintujen kevätkiireitä, kalastajien ja muiden merellä liikkujien puuhastelua. Oli siinä iltapäivän auringossa mukava istuskellä, kun lämmin on...
  Paluumatkalla kiersimme Aurinkorannan ja Vuosaaren sataman kautta. Niinisaarentien kautta tupsahdimme Itäväylälle. Ajoimme Kehä III:lle ja sitä pitkin Hakunilaan asti, josta livahdimme Jakikseeen ja sitten Suurmetsän tien ja Suutarilantien kautta kotiin Rubiiniin. 44 km.

3.5. Keskiviikko klo 17:00    Taas oli tuulinen päivä. Muita lähtijöitä iltapäivälenkille ei ollut. Vain Jusa. Matka vei myötätuuleen Kehä III:sta länteen Katriinantielle asti. Sitten Kehän ali Viinikantietä pitkin Vantaajoen varteen Kuninkaantielle. Sitten Ylästöntietä Tammistoon. Sitten vanhan Siltamäen sillan kohdalta Kirkkotielle ja Myllysillan yli Ankkalammelle ja kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi 21 km.

2.5. Tiistai klo 17:00    Nyt kun Kilometrikisan myötä kesä on muka alkanut, aletaan ajella lenkkejä joka arkipäivä klo 17:00. Se ei tarkoita sitä, että lenkeillä hurjasteltaisiin hirmuvauhtia. Kilometrikisa ei ole nopeuskisa, vaan kestävyysajoa. Se joukkue, joka ajaa eniten voittaa ja kun ajellaan leppoisasti jaksetaan pitempään. Eikä se kisan voittokaan niin tärkeää ole. Tärkeintä on, että on harrastus, josta tulee hyvä kunto, -mieli ja terveempi elämä. Elikkä kaikki mukaan polkemaan.
  Tänään tiistaina ROKin 'klo17-lenkille' lähtivät vain Kaitsu ja Jusa. Koska oli jälleen tuulinen sää, mietittiin lenkin reitti tarkkaan. Ja kuinka ollakkaan lenkiksi valikoitui jälleen kerran "pöpelikkölenkki". Elikkä siis Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:lle. Kehä I:llä on niitä inhottavia nousujä Tuusulantien molemmin puolin, joten puikkelehdimme omia reittejämme ympäri Pakilaa. Oikeasti me ei sinne Keskuspuiston pöpelikköönkään menty, kun ne metsien hiekkatiet on myöhäisen kesän takia vielä niin pehmeitä. Ois ehkä kandennu, koska silloin me oltais oltu metsän suojassa jemmassa länsituulelta. Muutamalla suoralla oli paha vastis, mutta "suo siellä, vetelä täällä". Hämeenlinnantietä pitkin pääsimme Kehä III:lle ja Katriinantien risteyksen aurinkoisella pussipysäkillä vietimme virkistävän varikkopysähdyksen kohtuudella "sallittuja dooppingeja" nauttien. Kuten esimerkiksi suklaata ja virvoitusjuomia. Bussipysäkki oli suojattu kolmelta suunnalta, mutta ei siltä suunnalta mistä Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Sää oli toki tuulinen ja lämpöä vain n.10 astetta. Aurinko kuitenkin lämmittää ja tekee hyvän mielen. ROK Bikers on kristinnyt tämän bussipysäkin Katariinakamariksi.
  Matka jatkui nyt itään. "Sattumalta" me olimme säästäneet tämän n.10 km myötätuuliosuuden viimeiseksi. Vastatuuli oli siis muuttunut myötätuuleksi ja voin rehellisesti paljastaa, että olihan se ihan mukavaa. Kehä III:lla on mahtavat pyörätiet. Myötätuuleen niitä oli mukava ajella. Ylämäessä ei edes tarvinnu tällä reissulla käyttää edes jarrua.
  Niinpä pääsimme Starkin tunnelin kautta kiertäen kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 31 km. 

1.5. Vappupäivä klo 10:00    Kaitsu ja Jusa lähtivät normireittiä pitkin Porvooseen. Kahvila N'Avetta oli harmiksemme vielä kiinni, mutta Söderkullan S-Market oli näin vappunakin onneksi auki. Matka jatkui Porvooseen, jossa pistäydyimme jälleen kaupassa hankkimassa evästä, koska alkoi olla jo aamupalan aika.
  Porvoosta läksimme kohti pohjoista. Kohti Mäntsälää ja Hyvinkäätä. Monninkylänristeyksestä käännyimme Askolaan ja sitten kävimmekin "naisissa" eli Pornaisissa. (No pääasia, että ainakin meillä itsellämme oli hauskaa.) Matka jatkui Nikkilään ja Korson kautta kotiin Rubiiniin.
Mittaa rissulle kertyi 115 km.

Kilometrikisa alkaa !
Maanantaina 1.5. ROK Bikers lähtee klo 10 Porvooseen. Porvoossa katsellaan sitten mitä kautta tullaan takaisin. Näillä näkymin Porvooseen ois huomenna myötätuuli. Kaitsu ja Jusa ovat ainakin lähdössä.

ROK Bikersin yukkösjoukkue on valittu. Joukkueeseen kuuluvat: Sirpa, Pekka, Masa, Kaitsu ja Jusa.
Kakkosjoukkue on rakenteilla ja sinne on lukemattomia ehdokkaita. Ilmottaudu Sinäkin vapaaehtoiseksi ties vaikka saatais kolmosjoukkuekin kasaan.

29.4. Lauantai klo 12    Tänään oli hurja tuuli 10-11 m/s, mutta mitäs siitä. Eija, Jarmo ja Jusa päättivät puskea vastatuuleen Tikkurilan markkinoille katsastamassa alpakoita ja mahdollisesti hyppimässä pomppulinnassa. Ei löytynyt pomppulinnaa eikä alpakoita. No tultiin sitten hurjaa myötätuulta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 9 km.

26.4. Keskiviikko klo 17    Ekaks ajettiin Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:lle. Kehä I:n pyörätietä pitkin ajoimme Hämeenlinnantielle asti ja sitten Hämeenlinnantietä Kehä III:lle. Kehä III:lla oli vihdoin kunnollinen n.8-9m/s myötätuuli. Oli siinä mukava lasketella kotiin päin lähes polkematta 30 km/h-vauhtia.
  Loppuvaiheessa, kun näytti, että 30 km-tavoite jää saavuttamatta teimme pikku ketunlenkin Starkki kiertäen. Starkin pihalla törmäsimme tuttuu ROKin pyöräilijään Sebuun. Sebulla vain sattui olemaan moottoriavusteinen lälläripyörä eli Harley Davidson. Se tietysti jäi harmittamaan, että Sebu pääs ajamaan meidän ohi. Lupulta kotona Rubiinissa matkamittari näytti Kaitsulle ja Jusalle 31 km. Sabun kilometrejä ei noteerattu.

23.4. Sunnuntai klo 12    Tikkurilan kautta ajettiin radan itäpuolelle ja Heurekan kautta sitten Puistolaan ja Tapanilan urheilukenttä kiertäen kotiin Rubiiniin.
Kaitsu ja Juisa. 14 km

22.4. Lauantai klo 12    Ekaks ajettiin Pukinmäen Mackäri kiertäen Kehä I:lle. Kehä I:n pyörätietä pitkin ajoimme Hämeenlinnantielle asti ja sitten Hämeenlinnantietä Kehä III:lle, jolta koukkasimme Katriinantien kautta Tikkurilantielle. Koivuhaassa siirryimme takaisin Kehä III:lle ja alitimme Kehätien Keravajoen kohdalla ja jokea seuraten pääsimme Sateenkaarisillan yli Siltamäkeen ja edelleen Kiertotähdentietä pitkin kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi Mikolle, Kaitsulle ja Jusalle 31 km.

21.4. Perjantai iltapäivä    Jusa sai tekstarin: "Fillari on Huollettu. Cycles.fi". Siltamäestä Rekolaan on hankala matka julkisilla liikennevälineillä, joten tarvittiin kyyti. Fillarilla matka on helppo, mutta niin, kun se fillari oli siellä Rekolassa. Lopulta natsasi ja Mikko suostui kuskiksi. Sanoi, jotta: "Hyvä, että saat Colnagon kuntoon. Sitten ei enään yhteislenkeillä tarvitse odotella, kuin ylämäissä. Täman kommentin saa laitta ROK Bikersin sivuille"  No, nyt se on sivuilla.
  Fillari oli kunnossa ja lähdettiin kotia, Rubiinia, kohti. Mikko autolla ja Jusa kondiksessa olevalla Colnagolla. Jusa ampaisi alkukiihdytyksessä johtoon, mutta Mikko meni sadan metrin jälkeen tööttäillen ja iloisesti vilkuttaen ohi. Kotimatkaa oli ehkä 9 km ja Mikko joutui matkalla käymään himassa ja vaihtamaan fillariin ennen Rubiinia. Siinä oli Jusan mahis ja Jusa käytti sen hyväkseen ja kerkesi Rubiiniin reilusti ennen Mikkoa.
  Harmillista oli se, ettei Rubiinissa kukaan uskonut, kun Jusa selitti, että ajoi fillarilla kovempaa, kuin Mikko autolla.
  Vaikka Elämä on laiffia, kuten Matti Nykänen asian ilmaisee, niin se ei ole aina tasapuolista.

19.4. Keskiviikko klo 17    Mikko löytyi Rubiinista, mutta ei suostunut lähtemään lenkille. Jusa lähti yksin. Ekaks Etolan kautta Kehä III:lle ja sitä pitkin Jumbo kiertäen Ylästöntielle ja Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin. 9 km.

17.4. Toinen pääsiäispäivä klo 12    Mikko ja Jusa päättivät käydä "pyhiinvaellusmatkalla" eli kiertämässä Malmin lentokentän, kun se kerran vielä on olemassa. Kentän ympäryslenkki on hiekkatietä ja se kulkee metsän suojassa. Hiekkalenkki oli talven jäljiltä vielä kostean pehmeä ja siksi kelju ajaa. Muutenhan kenttälenkki on ihan mukava. Takas tullessa päätettiin kiertää vielä pieni ketunlenkki. Ajettiin Tapaninkyläntien sillan kautta Kirkkotielle ja sitten Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin.
  Ketunlenkin ansiosta saatiin kasaan 20 km.

16.4. Pääsiäissunnuntai klo 1220170416_14km    Taas oli kylmää, mutta pääsiäisen kunniaksi porukkaa oli runsaasti. Eija, Allu, Mikko, Kaitsu ja Jusa. Ekaks ajettiin Ankkalammen kautta Ylästöntielle ja Kartanonkosken läpi Haltialaan. Haltialassa matkamittari näytti 4,5 km. Kävimme katsomassa Haltialan vastasyntyneitä karitsoja, eikä me oltu ainoita. Haltialassa oli varmaan satoja autoja. Lammas on vissiin jotenkin pääsiäiselukka. Söpöjä ne lampaat toki olivat ja lapset olivat innoissaan, niinku mekin. Tässä vaiheessa Eija ja Mikko saivat nollakelissä pyöräilystä tarpeekseen ja lähtivät takaaisin Rubiiniin. Eijalle ja Mikolle 9 km.
   Allu, Kaitsu ja Jusa jatkoivat matkaa. Laamannintien ja Torpparinmäen läpi ajellen pääsimme Yhdyskunnantielle ja sitten Kehä I:lle. Kehä I:stä seuraten ajoimme Pukinmäen Mackärille varikkopysähdykselle. Pukinmäenkaaren ja Suutarilantien kautta ajoimme kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi 14 km. 

15.4. Lankalauantai klo 12    Kaitsu ja Jusa pähkäilivät hetken sisällä lämpimässä Rubiinissa, minneköhän mentäisiin. Päätettiin ajella Vanhaan Kaupunkiin. Suutarilantien ja Pukinmäenkaaren kautta ajoimme Kehä I:n yli ja siirryimme Vantaajoen rantaan ja ajoimme Vanhaan Kaupunkiin. Ravintola Koskenrannan terassi oli tyhjä, koska oli ehkä vielä kylmempää, kuin eilen. Ajoimme ohi ja jatkoimme Koskelantielle ja käännyimme Käpygrillin ohi Osmontielle.
  Käpygrilli on hieno paikka. Siellä on vielä tupakoitsijoille katettu lasiterassi, joka suojaa tupakoitsijoita pakkaselta ja sateelta. Terassilla on peräti tuolit ja pöydätkin. Tupakointi on toki epäterveellistä, mutta kukin eläköön elämänsä vapaasti miten haluaa, kunhan ei kohtuullista enempää häiritse muita.
  Osmontieltä käännyimme Pohjolankadulle ja meinasimme pistäytyä Päättömässä Kanassa varikkopysähdyksellä, mutta se olis auennu vasta klo 13. Ei meillä ollut kylmässä aikaa odotella. Matka jatkui Tuusulanväylän ali ja melkein heti perään Kullervontien Kevyen Liikenteen Sillan kautta radan yli. Radan länsireunaa pitkin ajelimme Okeliin.
  Käskynhaltiantietä pitkin meidän piti ylittää Vantaajoki uudelleen ja heti perään Kehä I, mutta siinä oli taas tietyömaa, ja pyörätie oli tukossa ja autotkin joutu ajamaan ahtaasti. Olis siellä autojen ja bussien seassa voinut ajaa, mutta pyöräilemässä kun oltiin, niin teimme ylimääräisen kilsan lenkin ja pääsimme Kehä I:n kautta Pukinmäen Mackäri kiertäen Pukinmäenkaarelle ja sitä kautta kotiin lämpöiseen Rubiniin.
  Matkaa kertyi 21 km.

14.4. Pitkäperjantai klo 12    Pääsiäinen alkoi kirpeässä säässä. Vain n. +2° C. Olihan se kylmää, eikä paikalle ilmestynyt kuin Jusa. Jusakin mietti pitkään, mutta päätti silti lähteä matkaan. Kylmä siinä tuli kun alkoi vielä tuulla. Aurinko tosin paistoi mutta se ei lämmittänyt.
  Matka kulki Etolan kohdalta Kehä III:n pohjoispuolella, mutta sitten Jusa sai tarpeekseen ja ajoi Keravajoen kohdalta takaisin Kehä III:n eteläpuolelle ja Sateenkaarisillan yli takaisin Siltamäkeen. Sitten vaan Kiertotähden tielle ja kiireesti kotiin Rubiiniin lämmittelemään.
  Matkaa kertyi säälittävät 5 km.

SinustakoSähköpyörä riksapyöräkuljettaja?
Lähde mukaan vauhdikkaaseen vapaaehtoistoimintaan!>>>


12.4. Keskiviikko klo 17:08    Porukka vaan vähenee. Nyt vain Jusa lähti liikenteeseen. Asian hyvä puoli on, että vieläkin on varaa vähentää, tosin vain yhdellä.
  Ei ihan edellinen lenkki, mutta suurinpiirtein. Mitta oli 17 km.

kuvat/20170409_18km9.4. Sunnuntai klo 12:00    Nyt oli jälleen kuskeja taas yksi vähempi, kuin eilen, mutta ei vielä huolta, koska kuskeja oli kuitenkin vielä kaksi, niin silloinhan vieläkin on varaa vähetä. No joo... Kuskeina olivat tällä kertaa Eija ja Jusa.
  Matkaan lähdettiin Sateenkaarisillan kautta Kehä III:lle. Kiersimme Motonetin Caravellentien kautta. Tulkintietä pitkin poljimme Vantaanportille.
  Vantaanportilla saatiin inspiraatio. Mennään Haltialaan katsomaan vastasyntyneitä karitsoja. Eija tiesi kertoa, että karitsoja syntyy Haltialassa yleensä pääsiäisen tienoilla. No totta hemmetissä- sinne siis suunnattiin. Kartanokosken läpi oikaisten tupsahdimme Haltialaan karitsatallin eteen. Talli oli suljettu, koska lampaat olivat juuri poikimassa.
  Kilometrejä tupsahti ROKin pohjattomaan kilometrikukkaroon molemmilta kuskeilta18 km.

8.4. Lauantai klo 12:00    Tänään ajajia oli kolme, joten eipä ole tunkua lenkeille. Kuskit olivat Pekka, Kaitsu ja Jusa. Ekaks päätettiin käydä Tikkurilan Prismassa, koska Pekka lupas tarjota siellä ilmaset pullakahvit. Ilmasille pullakahveille oli sadan metrin jono, joka mateli hitaasti. Pullakahvit jäi, mutta Prisman edessä SDP jakoi ilmasta kunnallisvaali-makkaraa. Makkara maistui, mutta valitettavasti meillä ei ole äänioikeutta Vantaalla.
  Matka jatkui ja nyt päätettiin piipahtaa Rekolassa Cycles.fi fillarikaupassa tiedustelemassa, miten Jusan huollossa oleva rakas Colnago jaksaa. Huolto oli kesken. Kaitsu osti kaupasta fillarilleen uudet päällysrenkaat.
  Takaisin palasimme radan itäreunoja seuraillen Heurekalle asti. Vaihdoimme länsipuolelle ja ajoimme Puistolaan pitämään varikkopysähdystä. Sitten saavuimme Siltamäen "aarniometsän" läpi kotiin Rubiiniin.
  Matkaa kertyi 21 km.

4.4. Tiistai klo 11:00    Päivän piti olla aurinkoinen, mutta ei se ollut. Lenkille kuitenkin lähtivät Mikko, Kaitsu ja Jusa, suunnitelmien mukaan. Juuri ennen lähtöä paikalle pölähti sattumalta Eija. Eija oli ollut uimahallissa ja oli nyt menossa kotiin. Koska koti oli matkan varrella, niin äijät saattoivat herrasmiehinä Eijan kotiinsa. Eijalle 1 km. Matka jatkui. Reitti kulki Tikkurilan ja Korson läpi. Fallbackan tien kautta tupsahdimme Tuusulaan. Tuusulajärven eteläpäässä pidimme tauon Aurankioskilla. Läksimme kiertämään Tuusulajärveä myötäpäivään. Järvenpää ohitettiin pysähtymättä ja alkoi paluumatka. Silloin se iski - vastatuuli ! Vastatuuleen puskettiin ja Krapinhovin jälkeen käännyttiin Keravalle. Keravalla pidettiin varikkopysähdys. Matka jatkui ja vastatuuli vain yltyi. Matka edistyi hitaasti. Lopulta päästiin kuitenkin kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 59 km.

  1.ASIA:
Tiistaina klo 11:00 ROK Bikers ajaa polkupyörä lenkin. Jos sää on tarpeeksi hyvä, niin sitten ajetaankin kunnon lenkki, eli vaikkapa Tuusulajärven ympäri. Tällä hetkellä lähdössä ovat ainakin Mikko, Kaitsu ja Jusa.

  Jos sää on kostea tai tuulinen, ajetaan lyhyempi lenkki.
  Jos tulee rankkasade tai maanjäristys tai jos parveilee heinäsirkkoja, lenkki perutaan.

  2. ASIA:
KILOMETRIKISA lähestyy. Sen alkuun on enään vajaa kuukausi. ROK Bikers on osallistunut Kilometrikisaan jo kolmena vuotena.
Sijoitukset:
v. 2014        16.
v. 2015         3.
v. 2016         3.
  Nyt pitäis muodostaa ROK:n edustusjoukkue. Se ei ole ongelma. Viisi yltiöaktiivista fillaristia löytyy.
  Mutta nyt meillä olisi mahdollisuus saada kasaan jopa ROKin kakkosjoukkue.      
Mahdollisesti jopa kolmosjoukkue.
  Ilmottaudu mukaan. Ykkösjoukkue toki pyristelee ja pyrkii kamppailemaan mitaleista, mutta muut jengit voivat ottaa löysemmin.
 
2.4. Sunnuntai klo 12:25    Mikko kun oli ROK Walkersin lenkillä, niin se oli sitten lähes puoli tuntia myöhässä. Ajettiin ekaks Koivukylään ja Peijaksen sairaalan jälkeen käännyttiin Asolanväylältä itään.kohti Rekolaa. Seurasimme hetken Rekolanpuroa, ylitimme puron, alitimme radan ja putkahdimme Rekolantielle. "Hoplaa !" Siinä se oli, "pyhiinvaelluksemme" kohde, 'Cycles Eriksson Oy'-pyöräliike. Eihän se kauppa sunnuntaina tietenkään auki ollut. Eikä sillä väliä. Kauppa vain sattui olemaan lähes suunnitellun reitin varrella. Olipahan edes pikkaisen vaihtelua ajella hieman eri reittiä Korsoon. Rekolasta ajettiin siis vielä Korsoon ja sitten tultiinkin tuttua reittiä Korsosto suoraan kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 24 km.

29.3. Keskiviikko klo 17    Sää oli aurinkoinen ja niinpä Jusa päätti lähteä ensimmäiselle arkipäivälenkilleen. Potentiaalisista kuskeista vain Sirpa löytyi, mutta hänkin sisältä Rubiinista, eikä hän suostunut lähtemään lenkille. Jusa lähti sitten yksin. Jusa ajoi saman lenkin kuin 25.3. elikkä matkaa kertyi samat 17 km.

26.3. Sunnuntai klo 12:00    "Sunnuntaina 26.3 käytiin Korsossa kevätmarkkinoilla. Eija, Pekka ja Kaitsu. 23 km."
                   - Kaitsu

25.3. Lauantai klo 12:04    Oli synkkä ja kostean pilvinen iltapäivä, kun Jusa saapui Kaitsun seuraksi, hieman myöhässä, Rubiinin eteen ROK Bikersin lähtöpaikalle. "Parempi myöhään, kun ei ollenkaan", tokaisi Jusa myöhemmin edellisillan uhoajille, joita ei lähöviivalla tänään näkynyt.
  Reitti kulki Kiertotähdentian kautta Kehä III:lle. Koska päivä oli kostean kylmä, käännyimme Caravellintien kautta Tulkintielle ja ajelimme Jumbon ohitse Tammistoon. Tammistossa piipahdimme parissa kaupassa ja ajelimme Tammiston Kauppatien, Tapaninkyläntien ja Suutarilantien kautta kotiin Rubiiniin. Matkaa kertyi 17 km.

TARKISTAKAA OMAT KILOMETRINNE !
Jos löytyy virheitä, huomautettavaa tai täsmennyksiä, niin ilmoittakaa Jusalle.

18.3. Lauantai klo 12:00    Sää oli pilvinen ja kostea. Lampöä oli muutama aste, mutta pahimmat jäät ja lumet olivat jo sulaneet. Porukkaa ilmestyi lähtöpaikalle Rubiinin eteen peräti viisi kappaletta. Eija, Sirpa, Kaitsu, Jusa ja yllättäen jopa Thaimaan lahja Rubiinille eli maailman matkaaja Mikko.
  Päätimme käydä Korsossa kääntymässä. Pitempään reissuun ei oikein ollut aikaa, koska meidän piti olla takaisin Rubiinissa hyvissä ajoin ennen naisten ampumahiihdon takaa-ajon alkua, jossa Mari Laukkanen oli lähdössä ensimmäisenä matkaa.
  Kävimme siis Korson keskustassa pyörähtämässä ja palasimme takaisin kotiin Rubiiniin. Mukava lenkki, kun porukkaakin oli ihan kohtalaisesti. Korsoon mennessä oli kevyt myötätuuli ja takaisin tullessa kosteaviileä vastatuuli. Matka oli kuitenkin sen verran lyhyt, jotta tuuli olisi kerinnyt kohmettaa ketään. 23 km.
20170318_23km

12.3. Sunnuntai klo 12  Sirpa 18 km. ???
12.3. Sunnuntai klo 12    "Lähdettiin Pekan kanssa Rubiinista kohti Keravaa. Ajettiin perinteistä reittiä Tikkurilan ja Korson kautta. Käytiin pajassa Ahjon kaupunginosassa. Takas tultiin Vanhaa Lahdentietä. Pekka jatkoi suoraan Kontulaan ja minä ajoin Puistolan kautta Siltamäkeen. Pekka 40 km. Kaitsu 45 km."
                   - Kaitsu

11.3. Lauantai    Sirpa 16 km. ???

5.3. Sunnuntai klo 12   "Siltamäestä taas Kontulaan ja Pekka mukaan. Kallahteen ajettiin meren jään kautta. Joutsenet oli siirtyneet muualle, kun vesi oli jäätynyt yön aikana. Eikun jäätä pitkin takas Vartiokylänlahden kautta koukaten. Aurinkoinen päivä ja paljon ulkoilijoita liikkeellä. Kaitsu 40 km. Pekka 21.km."
                   - Kaitsu

4.3. Lauantai klo 12   "Siltamäestä Kontulaan. Pekka mukaan ja ajettiin Kallahteen. Joutsenia bongattiin ainakin 57 kpl. Kaitsu 40 km Pekka 21 km."
                   - Kaitsu

KilometrikisaTalvikilometrikisa 2017 (01.01.2017 ‐ 28.02.2017)
ROK Bikers ei osallistunut Talvikilometrikisaan 2017, mutta kaksi ROK Bikersin pyöräilijää osallistui kisaan joukkueessa Stadin tsygäilijät. Sirpa ja Kaitsu.
Stadin tsygäilijät sijoittuivat Talvikilometrikisassa 20:ksi. Hyvä sijoitus 613 joukkueen kisassa.

25.3. Lauantai klo 12    Eija kävi Tikkurilassa.markkinoilla, kun ei muista ollut lähtijöiksi ROK Bikersin lauantailenkille. 9km.

19.2.    "Sunnuntaina lähdettiin Sirpan kanssa ajamaan Kontulaan. Siellä Pekka lähti mukaan.ja ajettiin Kallahteen. Kilometrejä Sirpa ja Kaitsu 45 km. Pekka 23 km."
                   - Kaitsu

18.2. "Ajettiin Sirpan kanssa Korsoon ja takaisin. Seurattiin bingoa Sorento-kuppilassa. Paikka oli ihan täynnä. 23 km ajettiin."
                   - Kaitsu

12.2. Sunnuntai klo 12:00  "Kävin kiertämässä Tikkurilan uimahallin ja Puistolan kautta takas. 14 km näytti mittari. Kevättä alkaa olla jo ilmassa."
                   - Kaitsu

28.1. Lauantai klo 12:00  Oli harmaan kostea päivä. Lämpötila oli lauantaina täpärästi plussan puolella. Pussaa oli ollut jo useampana päivänä peräkkäin, vaikka öisin olikin ollut pikkupakkasta. Pahimmat lumet ja jäät olivat sulaneet. Ikkunasta hätäisesti ulos vilkaistaessa tiet näyttivät lähes ajettavilta. Niinpä Jusakin päätti yrittää "talvipyöräilyä". Kaitsu oli jo Rubbanan edessä odottamassa ja niinpä sitten lähdettiin matkaan.
  Riimusauvantien ja Kiertotähdentien kautta ajelimme Revontulentietä pitkin Suutarilantielle. Kostean sumuinen ilma muuttui tihkusateeksi. Tihkusade ei olisi meitä kastellut, kun vaatetus oli paksu ja muutenkin tilanteeseen sopiva. Tihkusade kuitenkin voiteli jäiset paikat pääkalloliukkaiksi
  Jusa ajeli maantiepyörä Colnagolla, kun sen hybridipyörä Insera oli rikki. Colnagossa on 13 millin levyiset renkaat ja ne kun on täysin slicksit. Etolan paikkeilla S-mutka oli täysin jäässä. Jusa onnistui pysäyttämään vauhdin mutkaan. Jopa pyörän taluttaminen jäisen paikan yli oli vaikeaa, niin liukasta jää oli, että kävellenkin oli vaikea pysyä pystyssä. Jusa päätti luovuttaa.
  Kaitsulla ei ollut samanlaisia vaikeuksia, kun hänellä oli nastarenkaat.
  Takaisin kotiin Rubiiniin ajettiin samaa reittiä ja matkaa kertyi säälittävät 4 kilometriä

22.1. Sunnuntai klo 12:00    "Kävin ajelulla Tikkurulassa. Kaunis illma. 13 kilometriä."
                   - Kaitsu
  Hienoa ! Nyt on pyöräilyvuosi saatu vihdoin käyntiin. Hyvä kun edes joku saa aikaiseksi näin talvellakin fillaroida ROKin piikkiin.
  Sirpa ja Masa tosin fillaroivat työmatkansa, mutta ne ajot ei näy tässä listassa.
  Huomatkaa, että viikonloppuisin, jos sattuu nätti päivä, niin Rubiinin edestä saattaa löytyä pyöräilyseuraa klo 12:00.
tauko paikalla
4.1.    ROK Bikers viettää vielä toistaiseksi hyvin ansaitsemaansa "kesälomaa", näin talven keskellä. Oi jospa ROK Bikersilla ois Joulu ainainen.
Yhteistyökumppanit

ROK logo

Rubbana

Kavaljeeri

Siltamaen Apteekki

Vaasan

  jopotytto_2


jopotytto_1


Cyclepath


2017
22.1.
28.1.
12.2.
18.2.
19.2.
25.2.
4.3.
5.3.
11.3.
12.3.
18.3.
25.3.
26.3.
29.3.
2.4.
4.4.
8.4.
9.4.
yhteensä
Kaitsu
13
4
14
23
45

40
40

45
23
17
23

24
59
21

391
Jusa

4
23
17

17
24
59
21
18
183
Pekka
23

21
21

40


2321

149
Sirpa23
4516
18
23125
Mikko


2324
59


106
Eija L

9
23

23


1

18
74
yhteensä
13
8
14
46
113
9
61
61
16
103
115
34
69
17
72
178
63
36
1028

2017
12.4.
14.4.
15.4.
16.4.
17.4.
19.4.
22.4.
23.4.
26.4.
29.4.
1.5.
Käytiin Por-
Naisissa
2.5.
3.5.
4.5.
5.5.
6.5.
7.5.
8.5.
yhteensä
Kaitsu


21
14


31
14
31

115
31

44+28

21
23
33+14
811
Jusa
17
5
21
14
20
9
31
14
31
9
115
31
21
44+28 28
21
23+23
33+14
735
Mikko9
20

31166
Pekka


149
Sirpa


125
Eija L9

9

21


113
Masa
23

23
Allu141


15
Satu10


10
Jarmo

9
9
Aatu1


1
yhteensä
17
5
42
60
40
9
93
28
62
27
230
62
21
144
28
75
92 94
2157

2017
10.5.
11.5.
13.5.
Hyvinkää
14.5.
15.5.
16.5.
17.5.
19.5.
20.5.
Porkkala
21.5.
22.5.
23.5.
24.5.
25.5.
26.5.
Pornainen
27.5.
28.5.
29.5.
yhteensä
Jusa 30+11 17 103 30+17 9
31
43
10
130
36+14 32
26
29
29
88
42
47
46
1555
Kaitsu
30+13

103
17

31
43
7
130
36
32

29
29
88
42
47
46
1534
Sirpa


103
30+17

31
43

130

32
26

29
88
42
47

743
Pekka


88237
Mikko


166
Eija L


113
Masa


23
Allu


15
Satu


10
Jarmo


9
Aatu


1
yhteensä
84
17
309
111
9
93
129
17
390
86
96
52
58
87
352
126
141
92
4406

2017
30.5.
31.5.
1.6.
2.6.
3.6.
4.6.
6.6.
7.6.
8.6.
9.6.
10.6.
11.6.
13.6.
14.6.
15.6.
16.6.
17.6.
18.6.
yhteensä
Jusa 24

26
24
45
110

69+35

51
36+33
70
10 13
42
36
31
20+45
2275
Kaitsu
24
20
26
24


40
69+35

51
36+33
70
10
13
42

80

2107
Sirpa
2445


35

51
36+33

80

1047
Pekka


237
Mikko


166
Eija L.
13

36162
Masa


23
Allu


15
Satu


10
Jarmo


9
Aatu


1
yhteensä
72
20
52
48
90
110
40
243
13
153
243
140
20
26
84
36
191
65
6052

2017
19.6.
20.6.
22.6.
23.6.
24.6.
25.6.
26.6.
27.6.
28.6.
30.6.
1.7.
2.7.
3.7.
4.7.
5.7.
6.7.
7.7.
8.7.
yhteensä
Kaitsu
32
3
14
61
45
32+15

16

35
26
10
63
50
47
63+24
80
101
2824
Jusa 32

14
61
45
32+15
33
16
22
35
26
5


2611
Sirpa

35

10

50
47
63+24
80
101
1457
Pekka


237
Eija L.


26
10


198
Mikko


166
Masa61


26110
Allu


15
Satu


10
Jarmo


9
Emma

3
3
Heidi

3
3
Aatu


1
yhteensä
64
9
28
183
90
94
33
32
22
105
104
35
63
100
94
174
160
202
7644

2017
9.7.
12.7.
15.7.
Grand
Tour
16.7.
17.7.
18.7.
19.7.
20.7.
21.7.
22.7.
23.7.
26.7.
27.7.
28.7.
29.7.
30.7.
31.7.
1.8.
yhteensä
Kaitsu
29
12
80
45
5+62
67
37+34
37

32

34
80
32
77
52
31
32
3602
Jusa


80
45
5+62
67
37+34
37
47
32
47+18
31
80
32
77
52
31
26
3451
Sirpa
29

80
4552


1663
Eija  L.

5610264
Pekka


237
Mikko


60226
Masa4037


187
Ville


80
52


132
Jarmo


1019
Allu


15
Satu


10
Benkku


1010
Emma


3
Heidi


3
Aatu


1
yhteensä 58
12
436
175
134
134
142
111
47
64
65
65
160
64
184
208
62
58
9823

2017
2.8.
3.8.
4.8.
5.8.
6.8.
9.8.
10.7.
11.8.
12.8.
14.8.
15.8.
16.8.
17.8.
18.8.
19.8.
20.8.
21.8.
22.8.
yhteensä
Kaitsu
63
22
32
46
1
109
77
24

22
40
50
41
30
18
48
36
37
4298
Jusa

22
32
50
1
109
77
24
48
22
40
50
41
30
18
48
36
37
4136
Sirpa

109
77
24
48
22
401983
Pekka

73
5048


408
Eija  L.

264
Masa

22
32241
Mikko


226
Ville


132
Jarmo


19
Allu


15
Satu


10
Benkku


10
Emma


3
Heidi


3
Aatu


1
yhteensä 63
66
96
96
2
327
304
72
96
66
120
150
82
60
36
144
72
74
11749

2017
23.8.
24.8.
26.8.
27.8.
28.8.
29.8.
30.8.
31.8.
1.9.
2.9.
3.9.
4.9.
5.9.
10.9.
12.9.
13.9.
15.9.
16.9.
yhteensä
Kaitsu
17
15
28
81
23
16
25

23
11+39
32
34
16
22
15
16
21
36
4768
Jusa
17
12
28
81
30
38
25
35
23
11+39
32+11
34
16
2
15
16
21
36
4658
Sirpa


1983
Pekka23

13


11
455
Masa


28


34
32


130
366
Eija  L.
1211
287
Mikko

11
237
Ville


132
Jarmo


19
Allu


15
Päivi

14
14
Timo

11
11
Satu


10
Benkku


10
Emma


3
Heidi


3
Aatu


1
yhteensä 34
53
84
162
76
54
63
35
46
178
107
68
32
25
30
32
42
102
12972

2017
17.9.
18.9.
19.9.
20.9.
21.9.
22.9.
23.9.
24.9.
28.9.
1.10.
4.10
7.10.
20.10.
21.10.
22.10.
26.12.


yhteensä
Kaitsu
15
31
17
19
15
11
11
45
36+19
11
10
19

4
17
10


5058
Jusa
15
31

19
15
11


19

10

8

4786
Sirpa

3111


36

2061
Pekka
31

10
36


10


542
Masa


11
19


396
Eija  L.
11

1910


327
Mikko


237
Ville


132
Jarmo


19
Allu


15
Päivi


14
Timo


11
Satu


10
Benkku


10
Emma


3
Heidi


3
Aatu


1
yhteensä 30
124
17
48
30
44
22
45
146
11
20
57
8
4
17
20


13625
väritvärit
värit
värit
ROKin pyöräilykilometrit vuosittain.
2011-2017