© 2017 Rubiinin olutklubi   Tämä sivu on päivitetty 30.8.2018
Pyöräilyn reittiopas
sääSÄÄ 5vrk
 
Foreca sade 3vrk
le Tour
            Siltamäki
Jalan ja Pyörällä(Liikenneturva)

Fillaristin liikennesäännöt


Rubiinin OlutKlubi

 


jopotytto_1

Tarmo
Polkupyörien erikoiskorjaamo
http://www.pyoratohtori.fi/
Ilmeisesti keskittynyt erityisesti "vanhoihin Wauhtiajopyöriin".
Fillari-Mikko

Oheisen kuvan lähetti Fillari-Mikko, kuvatekstillä: "Kevätkausi on alkanut".
  Kuvasta päätellen Mikolla on hiukan kevätväsymystä.TULOSSA le Tour Siltamäki 1.9.2018
Rubiinin OlutKlubi järjestää 2017 SI-SU-päivänä 'le Tour Siltamäkicyclist 2017'-pyöräilytapahtuman.
SI-SU-päivänä klo 11:00 ajetaan Siltamäen ympäri polkupyörällä n. 11 km, niin leppoisasti, että kaikki pysyvät mukana. Tapahtuma on KAIKILLE pyöräilykuntoisille avoin ja ilmainen. Ilmottautuminen lenkille alkaa klo 10:30.
  Ajettava lenkki on sama, kuin viimevuonna ja toissavuonna. Lenkistä on tarinaa alempana ja muutakin höpinää löytyy...
Tervetuloa lenkille!

SI-SU-päivänä 2.9.2017 klo 11, ROK fillariBikers eli siis ROK, järjesti fillariretken 'le TOUR Siltamäki'. Hieno nimi leppoisalle 10 kilsan SI-SU-päiväajelulle, mutta hieno oli lenkkikin, vaikka siltamäkeläisenä, et välttämättä oman kaupunginosasi nähtävyyksiä osaisi arvostaakaan. Lenkille oli vapaa pääsy.
Reitti kulki Siltamäen ympärille ja sille osallistui tällä kertaa kuusi pyöräilijää. Timo, Eija, Mikko, Pekka, Kaitsu ja Jusa. 11 km.

TULOSSA le Tour Siltamäki 2.9.2017 klo 11 !
Rubiinin OlutKlubi järjestää 2017 SI-SU-päivänä 'le Tour Siltamäki 2017'-pyöräilytapahtuman.
SI-SU-päivänä klo 11:00 ajetaan Siltamäen ympäri polkupyörällä n. 11 km, niin hitaasti, että kaikki pysyvät mukana. Tapahtuma on KAIKILLE pyöräilykuntoisille avoin ja ilmainen.
Ilmottautuminen lenkille alkaa klo 10:30.
  Ajettava lenkki on sama, kuin viimevuonna ja toissavuonna. Niistä on tarinaa alempana ja muutakin höpinää löytyy...
Tervetuloa lenkille!

Tour Siltamäkile Tour Siltamäki 2016
3.9. Lauantai klo 11:00   Perjantai-iltana sääennuste lupasi, jotta sade alkaa kello 12. Lauantai aamuna sääennuste lupasi, jotta sade alkaa kello 13. Sade ei haitannut tämän vuoden Touria ja muutenkin oli mukava pilvipoutainen ja lämmin sää.
  SI-SU-lenkki alkoi  klo 11. Lenkille ilmottautui mukavasti peräti 11 innokasta pyöräilijää.
  Lenkki lähti mainiosti liikkeelle ja Ankkalammen jälkeen pääsimme vaativalle Keravajokiosuudelle. Rantaosuus oli kapea ja sillä oli paljon pikkujyrkkiä nyppylöitä. Koko porukka selvitti ne näppärästi ja matka jatkui Tapaninkyläntielle. Tapaninkyläntieltä käännyimme Suutarilantielle. Kauriinpolunpäässä alitimme Suutarilantien Lestimäen puolelle. Suutarilan peruskoulun jälkeen pääsimme Siltakylän "aarniometsään". Lyhtytien kautta pääsimme Lasinpuhaltajantielle ja varikkopysähdykselle. Tässä meillä oli hetki aikaa jaaritella ja puhua oikeata asiaakin. Mukavaa oli ja juttua riitti.
  Matka jatkui Starkin-tunnelin kautta Kehä III:n ali Tikkurilan puolelle. Kehä III:n "väärällä puolella" ajeltuamme palasimme Keravajokea pitkin kotiin "susirajan'' sisäpuolelle. Matkalla pysähdyimme vielä nauttimaan ROK Bikersin tarjoamia kypsiä aronia-marjoja. Marjat eivät tehneet kovin hyvin kauppaansa, vaikka ovatkin kuulemma oikein terveellisiä vitamiinipommeja.
Aronia
  Sateenkaarisillan kautta jatkoimme matkaa Vanhan Myllyn ja Ankkalammen kautta kotiin Rubiiniin.
  Kotona Rubiinissa nautimme ROKin ja Rubinin tarjoamista pullakahveista.


le Tour Siltamäki
Lyhyesti:
Rubiinin OlutKlubi järjestää SI-SU-päivänä 'le Tour Siltamäki'-pyöräilytapahtuman.
3.9. klo 11:00 ajetaan Siltamäen ympäri polkupyörällä 11km, niin hitaasti, että kaikki pysyvät mukana. Tapahtuma on KAIKILLE pyöräilykuntoisille avoin ja ilmainen.
Ilmottautuminen lenkille alkaa klo 10:30. Tervetuloa !

ROKin pyöräilykerho, ROK Bikers, on pieni, mutta aktiivinen siltamäkeläinen pyöräilykerho. ROKin pyöräilykerho on osa Rubiinin OlutKerhon toimintaa. Rubiinin OlutKlubi taas on Siltamäen aktiivisin ja monipuolisin kerho.
  ROK Bikers järjestää SI-SU-päivänä 'le Tour Siltamäki'-ajot. Tämä on 11km:n mittainen Siltamäen ympäriajo. Ilmottautuminen ajelulle alkaa Jalopeurantien kääntöpaikalla puoli tuntia ennen starttia eli 10:30. Reitti kulkee Ostarilta Ankkalammen kautta kuvankauniille Keravajoen rantatielle. Edelleen Tapaninkyläntien ja Suutarilantien pyöräteitä pitkin Suutarilan Yläasteen taakse. Vanha "jätekukkula" kierretään Siltamäen "aarniometsän" kautta. Metsästä putkahdamme jälleen ihmisten ilmoille Lyhtytielle. Lasinpuhaltajantien kautta jatkamme Kehä III:n varteen. Ajamme hetken jopa "susirajan" takana eli Kehä III:n pohjoispuolta, kunnes saavumme jälleen Keravajoen vartta seuraten Kehä III:n ali turvaan omalle puolellemme. Keravajoen rantoja seuraamme Sateenkaarisillan ja Vanhan Myllyn ohitse, kunnes käännymme Ankkalammen kautta takaisin kotiin Siltamäen Ostarille.

Reitti sopii kaikille polkupyörän ajotaitoisille. 11km on pitkä matka kävellen, mutta polkupyöräillen se ei ole matka eikä mikään. Polkupyöräily ja uinti ovat niitä harvoja liikuntamuotoja, joita muutoin terveet ihmiset voivat harrastaa läpi koko elämänsä. Pyöräily ei rasita niveliä. Sananlasku sanoo, että se on vauhti, joka tappaa, ei matka. Tour Siltamäki ei siis ole kilpailu. Me vaan ajellaan hissukseen Siltamäen ympäri, Stadin kauneimman "naapurilähiön" ihanista maisemista nautiskellen. Arviolta vauhtimme on n.15km/h, tarpeen tullen hitaampi. Ajamme niin hitaasti, että kaikki varmasti pysyvät mukana. Viimeisenä ajelee joku ROK Bikersin kuski, joka ilmoittaa kärkeen, jos vauhtia pitää hidastaa. Ketään ei jätetä !le Tour
              Siltamäki
 
Tämä tapahtuma ei siis ole kilpailu. Reittimme kulkee Ostarin kulmalta Siltamäki kiertäen Ostarin kulmalle(Jalopeurantien kääntöpaikka). Pitkälle emme siis pääse, mutta saamme iloisessa ja samanhenkisesä seurassa riemukkaan mielen, yli 10km reipasta liikuntaa ja roppakaupalla positiivista energiaa.
  Ehkä tämä on alku terveelliselle liikuntaharrastukselle ja pitemmälle matkalle kohti parempaa ja terveempää elämää. ROK Bikers järjestää jatkuvasti fillarilenkkejä ympäri vuoden. Liity Sinäkin Rubiinin OlutKerhon iloiseen joukkon ja osallistu ROK Bikersin lenkeille. ROK Bikers järjestää kaikennäköisiä lenkkejä vasta-alkajista konkariharrastajiin. Aivan huippukilpapyöräilijöitä joukossamme ei vielä ole (jos sitä ei lasketa, että ROK Bikersin edustusjoukkue on Kilometrikisassa kolmantena(20160823 klo 01:34  ;)  
  https://www.kilometrikisa.fi/contests/kilometrikisa-2016/teams/small/
Koillishelsingin lähitieto

Vuonna 2015 ajettiin SI-SU-päivänä näin:
5.9. Lauantai klo 11:00  le Tour Siltamäki.    le Tour SiltamäkiTänään ajettiin ROK Bikersin historian ensimmäinen Si-Su-päivän Siltamäen ympäriajo. Sade oli pilata koko homman. Aamulla klo 9 satoi vielä kaatamalla. Onneksi sade kuitenkin lakkasi ja pääsimme viettämään Si-Su-päivää. Huono sää kuitenkin karsi porukkaa. Saimme värvättyä ROK Bikersiin vain kaksi uutta kuskia. Irmeli ja Timo. Loput, seitseman osallistujaa, olivat kaikki vanhoja konkareita, elikkä Allu, Eija, Sirpa, Jarmo, Kaitsu, Mikko ja Jusa. Porukkaa oli siis ennakoitua vähemmän. Tässä oli ja meni ROKin tilaisuus kohottaa Siltamäki-Suutarilan silmissä omaa statustaan. ROKhan ei ole pelkkä Olutseura, vaan Siltamäen aktiivisin ja monipuolisin urheilu-, kulttuuri- ja harrastusseura. Toki moni potentiaalinen ROKilainen pyöräilijä oli sidottu moniin muihin samanaikaisiin Si-Su-päivän tapahtumiin ja onhan ihmisillä muutakin elämää, kuin hyöriä ROKin tilaisuuksissa.
    Klo 11:00 päästiin kuitenkin aikataulun mukaan liikkeelle Jalopeurantien kääntöpaikalta le Tour Siltamäki 2015kohti Ankkalampea ja kohti kuvan kauniita Keravajoen rantoja. Reitti jatkui edelleen Tapaninkyläntien ja Suutarilantien pyöräteitä pitkin Suutarilan Yläasteen taakse. Vanha "jätekukkula" kierrettiin Siltamäen "aarniometsän" kautta. Metsästä putkahdimme jälleen ihmisten ilmoille Lyhtytielle. Lasinpuhaltajantiellä pidimme pillimehutauon. Pillimehut meille oli lahjoittanut Si-Su-seura. Tauon loppuvaiheessa alkoi ripsiä vettä. Meille tuli kiire ! Tauko jäi suunniteltua lyhyemmäksi ja polkaisimme kiireesti Kehätien varteen ja pysähdyimme reitillämme olevaan Kehä III:n alittavaan tunneliin pitämään sadetta. Sadekuuro loppui melko lyhyeen ja pääsimme jälleen jatkamaan matkaa, mutta nyt hetken "susirajan" takana eli Kehä III:n pohjoispuolella. Ylitimme Keravajoen ja alitimme jälleen Kehä III:n, mutta nyt turvaan omalle puolellemme. Keravajoen länsirantaa seuratessa alkoi jlleen sataa. Tällä kertaa sade oli jo aika rankkaa. Onneksi katettu Sateenkaarisilta oli jo lähellä ja pääsimme sen suojaan sadetta pitämään. Nyt odottelusta tuli pitempi, mutta eihän meillä ollut mikään kiire. Ilmakin oli suhteellisen lämmin, eikä me oltu edes kunnolla kastuttu. Katoksessa sillalla oli mukava katsella sadetta ja rupatella mukavassa seurassa. Sää oli surkea, mutta kun me ei oltu sokerista ja kun meillä oli positiivinen asenne ja katosten suhteen hyvä onni, niin tästä, näinkin lyhyestä lenkistä, tuli oikein mielenkiintoinen, tapahtumarikas ja miellyttävä tapahtuma. Sade loppui aikanaan. Ajoimme Sateenkaarisillan yli ja Keravajoen rantoja pitkin Vanhan myllyn ohitse, kunnes käännymme Ankkalammen kautta takaisin Siltamäen ostarille ja kotiin Rubiiniin.
    Rubiinissa ROK tarjosi urheille, le Tour Siltamäki 2015luonnonvoimia uhmanneille pyöräilijöille, munkkikahvit. Jaska kertoi uusille pyöräilijöille ROKista ja sen aktiviteeteista. Kahvi oli hyvää ja varsinkin hillomunkit erittäin herkullisia. Munkkeja oli sattumalta muutama ylimääräinen, koska osallistujia oli ennakoitua vähemmän. Sydämen muotoisia herkullisia hillomunkkeja santsatessa unohtui sekin murhe, että missä Sinä olit silloin, kun me edustimme ROKia 'le Tour Siltamäki'-ajoissa. Retki olikin siten lopulta oikein onnistunut ja huipentui oikein mukavasti.
    Niin ja matkaahan meille kertyi 11 km osallistujaa kohden.
    Ensivuonna Si-Su-päivänä ajetaan uudestaan. Ensivuonna on alustavien sääennusteiden mukaan aurinkoista tai ainakin puolipilvistä, joten osanotto tulee silloin olemaan runsaampaa.
20150905_11km_5
vauhtia

SiSu-päivä lähestyy

Yhteistyökumppanit

Rubbana

Siltamäki-Suutarila

KH_Lahitieto_logo  jopotytto_2

kuvat/ROKin
          pyöräily