Purkkiorjien kootut seikkailut:
Purkkiorjat ja Korvatunturin kuningas OSA 1
Talttumaton Purkkiorjat OSA 2
Purkkiorjat ja Talvivaaran aarre OSA 3
Purkkiorjien paluu OSA 4
Taru seireenien herrasta OSA 5
Purkkiorjat ROK Rubiini


Purkkiorjat ja Korvatunturin kuningas OSA 1

Purkkiorjat on vihdoin saanut tietää sen, minkä me ROKilaiset olemme tienneet jo pitkään, eli että heillä on keikka Rubiinissa.
Pojat ovatkin jo onneksi matkalla Siltamäkeen, sillä matka on pitkä. Edellinen keikka kun oli Nenäpäivän konsertti Korvatunturilla ja yleisönä oli pelkkiä tonttuja. Purkkiorjien eduksi on laskettava, että seuraavan keikan yleisö Siltamäessä on hiukan tasokkaampaa. Iloksemme voimme myös kertoa, että poikien paluumatka Korvatunturilta on sujunut turvallisesti, sillä itse Joulupukki kävi saattamassa Purkkiorjia ensimmäiset kymmenen poronkusemaa. Pojat tietysti järjestettivät Joulupukille keikan ennen jäähyväisiä.
Ohessa Joulupukin poron, Petteri Punakuonon, aikalaukauksella ottama valokuva. Kuten tarkkaavaisempi katsoja heti huomaa, niin valokuva on otettu HarryPotter-kameralla, koska on saatu aikaan liikkuva kuva.


.
...Ja tämä satu on "tosi" !

Purkkiorjat

Talttumaton Purkkiorjat OSA 2
Viimeisimmät uutiset Purkkiorjista vaarallisella kotimatkallaan konsertoimaan Rubiiniin ROKin pikkujouluihin, tietävät kertoa, että matka jatkui läpi Itä-Suomen synkkien korpien. Kainuun Korvessa kulkevi Purkkiorjien tie. Iihanat metsän elukat vieressä käy. Väsyneet matkalaiset viettivät yönsä metsämajoituksessa. Kaunis, lähes koskematon Suomen luonto ja uudet ihanat ystävät, joita voisi jo kutsua jopa elukoiksi, antoivat pojille inspiraation pikku konserttiin.
Paikalliset asukkaat keräsivät nälkäisille matkalaisille "kolehdin". Olli Orava toi kävyn siemeniä, Nalle Puh toi hinajaa ja popkornia, Puttepussu toi itsensä ja Taneli Tilhi toi runsaasti erityisen hyvin käyneitä pihlajanmarjoja. Kyllä niillä eväillä kelpasi soitella. Varsinkin pihlajanmarjat tekivät hyvin kauppansa. Puttepossu väitti, että tänään oli hänen nimipäivänsä. Siinäpä olikin sitten juhlan aihetta kerrakseen. Metsä raikui ja heillä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana. Mutta eipä hätää Purkkiorjathan on tulossa ensi lauantaiksi Rubiiniin.

              

                               shika Purkkiorjat
  Sikajuhlat maan korvessaPurkkiorjat ja Talvivaaran aarre OSA 3
Sankarimme Purkkiorjat olivat hiuksenhienosti välttyneet suden suusta. Tosin heidän kaverinsa Puttepossu oli kuollut hirvittävän taistelun jälkeen. Pojat vaelsivat alakuloisina, susilta turpaansa saaneina, pitkin Itä-Suomen loputonta korpea. Niin pitkä on matka, ei kotia näy, sillä he olivat matkalla Helssinkiin, Siltamäkeen pitämään konserttia ROKin pikkujouluihin, ravintola Rubiiniin. Yhtäkkiä he putkahtivat metsän kätköistä valtavalle aukiolle.
- Jippii ! Sivistynyttä sivistystä ! huudahtivat Purkkiorjat yhteen ääneen.
Aukiolla oli pieni idyllinen lampi. Pojat peseytyivät nopeasti matkan pölyistä ja nyt jo virkistynein mielin, he päättivät soittaa pienen biisin kauniin ja iki-ihanan Talvivaaran Liisan iloksi joka eli tehtaan varjossa.
PurkkiorjatTalvivaarassa
Purkkiorjat Talvivaaran luonnonsuojelu festareilla. (kasvissyöjien Luomu Rock)
        


Purkkiorjien paluu OSA 4
Sitten tapahtui aivan hirveitä. Purkkiorjat upposivat eli ilmeisesti he vain liukenivat "erämaajärven" raskasmetalleja vilisevään liemeen. 
MUTTA EI HÄTÄÄ !
Totuus on kuitenkin taruakin ihmeellisempi. Talvivaaran jätevesialtaan rankan uraanipitoisuuden ansiosta pojat vain hiukan mutantoituivat ja alkoivat säteillä vieläkin ennennäkemättömämpää velhomaista lavakarismaa. Uusien taikavoimiensa ja Petteri Punakuonolta lainaamansa HarryPotter-kameran avulla he onnistuivat veden alla teleporttaamaan itsensä Siltamäen, Humisevilla Kummuilla sijaitsevaan Ankkalampeen. Teleporttauksen aikana, matkallaan he tapasivat Elviksen ja Janis Joplinin, jotka lähettivät Taivaallisesta Orkesterista terveisiä
Rubiiniin.
Kaikki siltamäkeläisethän tietävät, että Kummuilla tapahtuu iltaisin ja öisin outoja ja ihmeellisiä asioita, mutta kaikkea eivät edes paikalliset tiedä.
Purkkiorjilta juuri saamamme tiedon mukaan Ankkalammen pinnan alla asuu piilossa seireenejä. Seireenit antoivat pojille tekohengitystä, "seireenihierontaa" ja jotain ihmelääkettä. Näin Purkkiorjat olivat jälleen kerran täpärästi pelastuneet kuolemaakin pahemmalta kohtalolta.

PurkkiorjatAnkkalammessa
Purkkiorjat is back !
Purkkiorjat ovat palanneet takaisin Siltamäkeen.Taru seireenien herrasta OSA 5

Purkkiorjien liikkeelle laskeman huhun perusteella Ankkalammessa olisi muka ihania seireenejä. Siitähän seurasi ennennäkemätön ryntäys Ankkalampeen. Tarina ei kerro, että tuliko saalista vai ei. Yritys ainakin oli ROKin "Poseidonien" joukossa totinen ja ankara.
Ankkalampi

Onks seireeneitä näkyny ?Purkkiorjat ovat siis onnellisesti palanneet kotiin Siltamäkeen vaarallisten seikkailuittensa jälkeen. Samalla he, kuin ohimennen, pelastivat myös kymmenkunta ROKilaista Ankkalammesta. Siitä ei ole tietoa, miten Purkkiorjat saivat kulumaan kaksi vuorokautta Ankkalammessa. Se asiahan ei meille kuulu, mutta se totisesti näkyy ja kuuluu, kun Purkkiorjat lauantaina räväyttää pitkään hehkutellun keikkansa käyntiin ravintola Rubiinissa.
Purkkiorjien seikkailut eivät siis lopu tähän, vaan ne jatkuvat livenä Rubbanassa. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että enään seikkailuihin eivät osallistu Petteri Punakuono, Puttepossu, Talvivaaran Liisa, eivätkä edes iki-iihanat seireenit. Nyt seikkailevat aidot ja oikeat Rubiinin Olutklubilaiset.
          
        Purkkiorjat
Valokuva on otettu jo ennen konserttia HarryPotter-kameralla
ROK logo